Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

a miales slim z kablem ide ze nie polecasz?

Wystarczy, ze sie naucze na czyjimś błędzie.

Jak ktos chce wyjscie typu "byleby było" to nie mam nic przeciwko, ale z punktu estetycznego to jest imho tragedia, nie wspominajac o montazu, ktory do najprostrzych nie należy.

-------

Kupiłem NFS'a 1 na psx za 15zł :D - rarytas, ale na ps2 z komponentem nie ma obrazu ani dzwięku :(

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie dzisiaj sprawiłem konsole z swap magick za 290 zł z allegro, 100% sprawna ale to się jeszcze okaże (jak nie będzie czytać dvd, to ew. przeczyszczę laser i prowadnice, a jak to nie pomoże to oddam żądając swrotu kasy)

link do zakończonej aukcji-

http://www.allegro.pl/item160295921_playst...ja_od_1_zl.html

Myślicie że się opłacało? =]

Na prawdę swap magic nie odczytuje płyt DVD9? I czy warto kupować ten kabel s-vhs za te 30 zł do starego tv? Będzie lepszy obraz? (stary tv- Panasonic który ma powyżej 15 lat xD)

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grubas i swap magic? Czytales w ogole ten temat przed zakupem?

Bo teraz w sumie jezeli bedziesz chcial kombinowac to czeka Cie przerobka i hdd :lol: Chyba ze masz zamiar prawidlowo konsole...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto!

hmmm swego czasu w MM byl po 19,90 :D i za tyle go wyrwalem :D to nie wiem czy taka okazja ;]

Wystarczy, ze sie naucze na czyjimś błędzie.

Jak ktos chce wyjscie typu "byleby było" to nie mam nic przeciwko, ale z punktu estetycznego to jest imho tragedia, nie wspominajac o montazu, ktory do najprostrzych nie należy.

-------

Kupiłem NFS'a 1 na psx za 15zł :D - rarytas, ale na ps2 z komponentem nie ma obrazu ani dzwięku :(

faken.........

ja tez chce tego nfs - imo najlepszy ze wszystkich jakie tylko byly:D

]pograj sobie z niego to go odkupie pozniej od ciebie:D nawet za 30zl ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm swego czasu w MM byl po 19,90 :D i za tyle go wyrwalem :D to nie wiem czy taka okazja ;]

faken.........

ja tez chce tego nfs - imo najlepszy ze wszystkich jakie tylko byly:D

]pograj sobie z niego to go odkupie pozniej od ciebie:D nawet za 30zl ;]

walcz, bo warto ;)

http://www.allegro.pl/item163369288_the_ne...n_idealny_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można zrobić tak, że swapa sprzedam za "super" cenę 50-60 zeta, dorzucę trochę kasy i przerobie konsole ripperem...

W hdd na razie się bawić nie będę, ale planuje to zrobić trochę później.

100% sprawne ps2 za 290 zł-czemu nie? [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie musze pochwalic, ze po konsultacji w temacie Xbox, kupilem PS2 ! :D Dzisiaj rano przyszla paczuszka sliczna slimka (SCPH 70003 z tego co pamietam), przerobiona Modbo760, z dwoma padzikami + karta pamieci. Potem szybka wycieczka do MM i mam FFX i GT4, za okolo 50 zl kazda.

Moja pierwsza konsola w zyciu, czuje sie jak dzieciak w podstawowce ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można zrobić tak, że swapa sprzedam za "super" cenę 50-60 zeta, dorzucę trochę kasy i przerobie konsole ripperem...

W hdd na razie się bawić nie będę, ale planuje to zrobić trochę później.

100% sprawne ps2 za 290 zł-czemu nie? [;

Ciekawe tylko, czy gosc tego swapa po prostu ma, czy tez z niego korzystal? Jesli to drugie, to spodziewaj sie wylamanej zaslepki od tacki i potencjalnych problemow z napedem tejze.

I jak to zwykle w przypadku PS2 bywa - laser to wielka niewiadoma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I liczę się z tym także [; Ale mam popsutego psa2 i mogę podmienić tacki/zaślepki albo nawet całą obudowę... gorzej z tym laserem, bo kolejnych 200 zeta za laser nie chce płacić... Napisał mi sprzedający na gg że konsola w 100% sprawna - sprawdze płytki dvd, jak nie będzie czytać to odeśle konsole żądając kasy - w końcu nie zgadza się przedmiot z opisem aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie musze pochwalic, ze po konsultacji w temacie Xbox, kupilem PS2 ! :D Dzisiaj rano przyszla paczuszka sliczna slimka (SCPH 70003 z tego co pamietam), przerobiona Modbo760, z dwoma padzikami + karta pamieci. Potem szybka wycieczka do MM i mam FFX i GT4, za okolo 50 zl kazda.

Moja pierwsza konsola w zyciu, czuje sie jak dzieciak w podstawowce ;).

Ja zrobiłem to nawet bez konsultacji :wink: ; wziąłem slima w PSX EXTEME (który to sklep nota bene szczerze polecam - warunki spzedaży i realzacja przesyłki - git!).

Też czuję się podobnie :wink: Na wstepie wziąłem God of war i Shadow of Colossus (Tenchu w drodze) - naprawdę warto było - PS2 ma nadal spory potencjał :wink: ; inaczej mówiąc jest przynajmniej kilkanaście gier dla których można rozważyć zakup owej; do tego pełen komfort zabawy - zero problemów ze sterownikami, windowsowskimi anomaliami, kolejnymi patchami do niedopracownych gier :wink: .

W perspektywie zamierzam wzbogacić kolekcję o:

1. Okami;

2. MGS 3 (nie wiem czy subsistance - nie zależy mi na online - doradźcie cosik :wink: );

3. DMC 3 DA SE;

4. Resident E 4;

5. Final Fantasy X, XII;

6. Virtua Fighter 4;

7. Granturismo 4;

8. Onimusha dawn of dreams;

9. Rogue galaxy;

10. Dragon Quest VIII - co Wy na to?; podajcie proszę jakieś propozycję gier na PS 2 wartych uwagi (poza ww ofkoz). Z góry thx i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Virtua Fighter 4 - mam i nie za bardzo mi się podoba, ale może ty jesteś fanem bijatyk ;]

2. MGS 3 (nie wiem czy subsistance - nie zależy mi na online - doradźcie cosik :wink: );

Skoro ci nie zależy to bierz zwykłego, taniej będzie ;]

MGS2 - brak na twojej liście (gra dla której kupiłem konsolę :) )

ICO - genialny poprzednik Shadow of Colossus

Burnout 3 / Revenge

FF X-2 - cukierkowata bardzo ale dla fana serii pozycja obowiązkowa ;]

Jeśli lubisz platformówki to wszystkie Jaki, Rachety....

Edytowane przez kica1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Front Mission: strategia (a wlasciwie gra taktyczna z elementami ekonomii i RPG); na PS2 wyszly czesci 3 i 4 lub tylko 4 (wczesniejsze na PSX)

seria Armored Core: akcja/symulacja, do tego elementy ekonomii (zarabianie kasy i konfigurowanie swojego mecha w dosc szerokim zakresie)

Transformersy :P

jakies Gundamy, Eureka Seven, Zone of the Enders - nie gralem, znam ze slyszenia

To wszystko, co przychodzi mi na mysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was, mam pare pytanek nt. ps2 slim. Opłaca się kupować nówke, przerobiona z całym osprzętem za jakieś 550-600zł? Myślicie że jej cena mocno spadnie w najbliższym czasie? bo myślałem o kupienie jej żeby pograć w kilka gierek (FF rulz B) ) a potem sprzedać. Opłaca się takie coś? Chociaż może zostanie jak się przyzwyczaje do niej :D

Edytowane przez Xaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciut sporo, ale jesli to przerobiona, to jeszcze mozna przelknac. Zakladam, ze jest na to jakas gwarancja?

Co do odsprzedawania - IMHO nie warto. Jak juz przejdziesz wszystkie godne uwagi gry to konsolka niebedzie zbyt wiele warta (a skoro lubisz jrpg, to czeka Cie duuuzo grania :lol2: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was, mam pare pytanek nt. ps2 slim. Opłaca się kupować nówke, przerobiona z całym osprzętem za jakieś 550-600zł? Myślicie że jej cena mocno spadnie w najbliższym czasie? bo myślałem o kupienie jej żeby pograć w kilka gierek (FF rulz B) ) a potem sprzedać. Opłaca się takie coś? Chociaż może zostanie jak się przyzwyczaje do niej :D

Nie opłaca się. Lepszą cenę dostaniesz w większości sklepów :wink: A czipy dekodujące nie są niezbędne - można zakupić nowego "swap magic'a", który nie wiąże się z ingerencją w konsolę i nie prowadzi do utraty uprawnień z tytułu gwarancji i rękojmii za wady fizyczne (konsola + swat wyjdzie mniej więcej na poziomie cenowym wskazanym w twoim poście, a zachowasz pełnię praw na wypadek ewentualnej usterki).

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Znajduję się w podobnej sytuacji co Drunk_ZoZol. Mogę kupić ps2 dużą za 300pln z 2 padami, bez karty pamięci, nieprzerobiona. Warto się pchać w "grubą czarnulę" czy lepiej dołożyć kasy i kupić slima?

Piszecie że nie warto kombinować przy grubej konsoli ze swap magic. Kiedyś u kumpla to widziałem i wcale nie było jakoś strasznie, trzeba sie tylko chwile pomęczyć żeby płytkę włożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Znajduję się w podobnej sytuacji co Drunk_ZoZol. Mogę kupić ps2 dużą za 300pln z 2 padami, bez karty pamięci, nieprzerobiona. Warto się pchać w "grubą czarnulę" czy lepiej dołożyć kasy i kupić slima?

Piszecie że nie warto kombinować przy grubej konsoli ze swap magic. Kiedyś u kumpla to widziałem i wcale nie było jakoś strasznie, trzeba sie tylko chwile pomęczyć żeby płytkę włożyć.

Jesli konsola naprawdę nie była przerabiana to warto, bo pewnie laser jest w dobrym stanie. Pozniej sam zdecydujesz czy bedzie hdd albo chip, acha no i memorka must have! jak mozesz wymienic tego pada za memorke to polecam to zrobic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak właściwie działa ten swap magic? bo z tego co widze to tylko 2 płytki :> jak to działa? długo się trzeba bawić przed odpaleniem gry? i czemu to nie niszczy tak lasera? właściwie czemu inne przróbki niszczą laser?

z góry dzieki za odp.

ps. miał ktoś z Was z tym do czynienia?

http://allegro.pl/item160913047_kabel_ante..._psx_od_ss.html

bo mam taki stary telewizor, ale nie wiem jak wyglądałby obraz na czymś takim :/ jak z odpalaniem gier w palu i ntsc? wszystkie kolorki by ładne były?

Edytowane przez Xaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak działa swap magic? Jak zauważyłeś są 2 płytki, 1 do odpalania CD, druga do DVD. Najpierw wkładasz płytkę ze swap magic do konsoli, chwilę się ładuje i na ekranie wyskakuje coś w rodzaju "włóż płytę"

Wtedy musisz wyjąć swap magic i włożyć kopię gry do napędu, ale bez naciskania przycisku open :) do ps TWO są specjalne blokady pozwalające to robić bez większych problemów, do dużej konsoli dostajesz specjalny haczyk :D i tym haczykiem na siłe wyciągasz tackę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi