Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

s754? :D

Masz northwooda na podstawce pod amd? :lol:

są płyty asusa które mają s478 + ddr1 + pci-e

nie wiadomo kiedy te płyty wyjdą a czemu nie wypuszczą ich przed premierą to trzeba zadać to pytanie producentom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do plyt to faktycznie nie widzialem ich w sprzedazy w polsce. Nie sprawdzilem szczerze mowiac zczy w ogole sa w sprzedazy, jedynie na komputroniku.

czyli nie wiadomo kiedy wyjda te plyty? czemu ich nie wypuszcza przed premiera conroe, skoro same wspieraja obecne intele... ulatwili by nam zycie, szczegolnie typ co teraz chca zmienic kompa.

btw sa plyty ktore maja PCI-E i sa na stare piv (northwood) s754, czy costam ?

Marketing...i wszystko jasne ;)

Northwood ma podstawke s478, coś Ci się pomyliło... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

s754? :D

Masz northwooda na podstawce pod amd? :lol:

są płyty asusa które mają s478 + ddr1 + pci-e

nie wiadomo kiedy te płyty wyjdą a czemu nie wypuszczą ich przed premierą to trzeba zadać to pytanie producentom :)

no dlatego napisalem czycostam.

:P

4 i 7 sie zgadzalo ! :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka newsów:

najprawdopodobniej w conroe bedzie mozna z poziomu biosu wyłaczyc 1 rdzen i przerzucic 4mb cache na pracujacy rdzeń

szukuje sie równiez "extramega wypas" nowa generacja chipsetów Ati pod tego proca

Robi sie coraz ciekawiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka newsów:

najprawdopodobniej w conroe bedzie mozna z poziomu biosu wyłaczyc 1 rdzen i przerzucic 4mb cache na pracujacy rdzeń

szukuje sie równiez "extramega wypas" nowa generacja chipsetów Ati pod tego proca

może wypadna lepiej niż na AMD, bo chyba ATI ostatnimi czasy zbyt dużo na marketing stawia niestety ... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może wypadna lepiej niż na AMD, bo chyba ATI ostatnimi czasy zbyt dużo na marketing stawia niestety ... :/

nie jest chyba tak zle - sledze na bieżąco watki o np. cfx3200 na atim+uli i płyta jest bardziej niz w porzo

faktem jest tez to, że o rewelacji to raczej mowy byc nie moze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość #Mreko

rynek polski procesorow jest przez intela na rowni stawiany z kotlina kongo

bida az piszczy

polska to kraj celeronojadow

przecietnemu kowalskiemu taki conroe do szczecia potrzebny nie jest a i niebardzo jest go na niego stac albo niechetnie wyda ciezko zarobione 500zl netto na miehe

najtansze wersje z conroe 2mb cache beda wydajnosciowo gorsze albo rowne amd 64 x2

wiec jedyna ich zaleta bedzie nizsza cena bo 300$ x2 3800+ wart nie jest i dziwie sie co za lby to kupuja

(reklama robi sieczke z muzgownicy, presja spoleczenstwa kolegow srodowiska purepc)

mi osobiscie conroe zwisa tak samo jak x2 a moj a64 2700mhz starczy mi do konca dekady chyba ze pojdzie z dymem wczesniej

do glupawych gier jest wystarczajacy

nierobie w grafice 3d wiec presji na 2 rdzenie nie ma

kolejny procek z 4 latka za gora 500zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rynek polski procesorow jest przez intela na rowni stawiany z kotlina kongo

bida az piszczy

polska to kraj celeronojadow

przecietnemu kowalskiemu taki conroe do szczecia potrzebny nie jest a i niebardzo jest go na niego stac albo niechetnie wyda ciezko zarobione 500zl netto na miehe

najtansze wersje z conroe 2mb cache beda wydajnosciowo gorsze albo rowne amd 64 x2

wiec jedyna ich zaleta bedzie nizsza cena bo 300$ x2 3800+ wart nie jest i dziwie sie co za lby to kupuja

(reklama robi sieczke z muzgownicy, presja spoleczenstwa kolegow srodowiska purepc)

mi osobiscie conroe zwisa tak samo jak x2 a moj a64 2700mhz starczy mi do konca dekady chyba ze pojdzie z dymem wczesniej

do glupawych gier jest wystarczajacy

nierobie w grafice 3d wiec presji na 2 rdzenie nie ma

kolejny procek z 4 latka za gora 500zl

taaa... standardowe myslenie standardowego Polaka ... bieda, nedza, niskie zarobki... smiac mi sie chce... zreszta to watek o Conroe a to czy i komu jets potrzebny zostawmy do indywidualnej oceny.

ja czekam z niecierpliwoscia i pewnie standardowo go zassam :D 300$ to nie jest jakas tragiczna cena za proca intela tymbardziej za proca ktory z dnia na dzien pokazuje ze potrafi sporo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość #Mreko

taaa... standardowe myslenie standardowego Polaka ... bieda, nedza, niskie zarobki... smiac mi sie chce... zreszta to watek o Conroe a to czy i komu jets potrzebny zostawmy do indywidualnej oceny.

ja czekam z niecierpliwoscia i pewnie standardowo go zassam :D 300$ to nie jest jakas tragiczna cena za proca intela tymbardziej za proca ktory z dnia na dzien pokazuje ze potrafi sporo...

no faktycznie Intel Pentium 4 D930 @4.x ghz to juz dzisaj slabizna nawet pacmana sie nie odpali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no faktycznie Intel Pentium 4 D930 @4.x ghz to juz dzisaj slabizna nawet pacmana sie nie odpali

mozesz zostawic te wywody dla siebie? Niepodoba Ci sie to nikt Ci nie karze zmieniac zostan sobie na AXP czy co tam masz i badz happy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz zostawic te wywody dla siebie? Niepodoba Ci sie to nikt Ci nie karze zmieniac zostan sobie na AXP czy co tam masz i badz happy...

Osz Ty :wink:

Co chcesz od A XP, fajne są i nie mam zamiaru zmieniać, bo lubię tą platformę.

A co do Conroe; są już od jakiegoś czasu w PL sample i leżą tak sobie ale wyrwać ich nie można. Pewnie jak się pojawią normalnie to się takim pobawię, bo daleko mieć nie będe. A narazie to można pooglądać jak sobie radzi procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gościu, to już nie pierwsze Twoje takie wywody.

Nie stać Cię? Mnie tez nie, a nie rozdrabniam się nad ceną Conroe.

Zastanów się dlaczeog Cie nie stac, a nie wytykaj innym, że zasłuzenie posiadają szybkie maszyny.

EDIT:

A AXP jest fajne jak się ma fajne WC i ABITA NF7-S :D

Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ban sie skonczyl? bo cos czuje ze zaraz sie rozpiszesz i dostaniesz nastepnego....

co nam po tym, ze Ty nie potrzebujesz conroe? co to kogo obchodzi. ja tez nie potrzebuje, ale jak beda dobre plyty pod niego i bede mial akurat $$ to sobie go kupie, nie dlatego ze potrzebny mi do gier, czy do strasznie wymagajacych prac, tylko dlatego ze (tak jak wiele osob) chcesobie na nim pi policzyc i tyle. Kazdy ma jakies hobby, jedni marudzą inni zrzędzą, a jeszcze inni kreca sobie. co kto woli.

grrrrrrrrrrrrrrrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co nam po tym, ze Ty nie potrzebujesz conroe? co to kogo obchodzi. ja tez nie potrzebuje, ale jak beda dobre plyty pod niego i bede mial akurat $$ to sobie go kupie, nie dlatego ze potrzebny mi do gier, czy do strasznie wymagajacych prac, tylko dlatego ze (tak jak wiele osob) chcesobie na nim pi policzyc i tyle. Kazdy ma jakies hobby, jedni marudzą inni zrzędzą, a jeszcze inni kreca sobie. co kto woli.

Dokładnie! Ja np. jak będę miał kasę to zakupię Conroe dla niższego poboru mocy i dla ciszy. Zakładając, że prawda to co piszą i będzie to proc energooszczędny. Edytowane przez FLITH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie! Ja np. jak będę miał kasę to zakupię Conroe dla niższego poboru mocy i dla ciszy. Zakładając, że prawda to co piszą i będzie to proc energooszczędny.

jak by kto chciał to na XS są do kupienia ES :D

jeden max OC 2,9GHz za 800$ i chyba z 5 szt nietestowanych po 1000$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość #Mreko

Gościu, to już nie pierwsze Twoje takie wywody.

Nie stać Cię? Mnie tez nie, a nie rozdrabniam się nad ceną Conroe.

Zastanów się dlaczeog Cie nie stac, a nie wytykaj innym, że zasłuzenie posiadają szybkie maszyny.

EDIT:

A AXP jest fajne jak się ma fajne WC i ABITA NF7-S :D

osobiscie wole zainwestowac ta kase i miec za rok 2 razy wiecej niz 2 razy mniej po zakupie

ban sie skonczyl? bo cos czuje ze zaraz sie rozpiszesz i dostaniesz nastepnego....

grrrrrrrrrrrrrrrrrr

kiedys narkoman powiedzial ze jak bedzie mial $$ na stanie to kupi sobie nowa strzykawke i moze cos lepszego niz jego stary kompocik

oj widac reklama indyktrynacja dziala. ten produkt trzeba miec kupujac conroe bede szczesliwszy,bo w realnym swiecie mi sie nie uklada, trzeba zaspokoic pozadanie tego produktu. Musze go kupic bo nie wytrzymam i to juz zaraz. Musze miec 2 rdzenie mimo ze z 3dsmax nie mam do czynienia musze musze

kolega ma 2 rdzenia to ja tez musze miec. Z drugim rdzeniem windows bedzie mi sie szybcie uruchamial :mur:

bede mogl sobie grac kompresowac i zamolac twardziela jedoczesnie ale jazdaaa jazdaaa :mur: :lol2: :lol2:

grrrrrrrrrrrrrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge wiedziec po co sie wypowiadasz?

nike nie chce czytac twoich wywodow. kazdy moze miec wlasne zdanie ale tym nam swoje wciskasz na sile i znowu robisz OT

wrzuc na luz i nie pisz czegos co nie jest zwiazane z tematem

do mnie tez sie dowalisz, ze conroe nie potrzebuje i dwoch rdzeni? zajmuje sie kodowanie materialu z kamery do dvd ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mister #Mreko, masz kolejny tydzień na zastanowienie się do czego służy forum. Następnym razem poszukasz sobie innego audytorium do podziwiania twoich mądrości. Zastanów się czy warto trollić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość helmut

moge wiedziec po co sie wypowiadasz?

nike nie chce czytac twoich wywodow. kazdy moze miec wlasne zdanie ale tym nam swoje wciskasz na sile i znowu robisz OT

wrzuc na luz i nie pisz czegos co nie jest zwiazane z tematem

do mnie tez sie dowalisz, ze conroe nie potrzebuje i dwoch rdzeni? zajmuje sie kodowanie materialu z kamery do dvd ?

a ja koduje raz nie miesiac czy 2 jak sie uzbiera i najczesciej jak mnie nie ma przy kompie robi sie samo bo komp tak czy siak cos sciaga z netu

ale wesel nie filmuje jak zapewne kolega demek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

zaś co do samego Conroe... czekam na oficjalne testy nowego dzieciątka AMD... by porównali je z Conroe na indentycznych pamiątkach DDR2... wtedy bedziemy mieć pewność kto jest nowym królem "wydajności" na standardowych MHz... [ bo kto wie moze miejsce na podium się niezmieni ] ...

stawiam paluszki vs chipsy że conroe wygra :D

szczególnie z AM2 :mrgreen:

zegar w zegar oczywiście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie się wydaje że PAN "#Mreko" ma poprostu swoje zdanie na temat tego procesora... przeciej gdyby wszyscy mysleli identycznie swiat byłby nudny... to ze go niestać [ a może i stać ale niepotrzebuje ] to juz jego indywidualna sprawa, a to jest forum gdzie można wyrażać swoje opinie na dany temat i nikt mu tego niezabroni - przeciez nikogo nieobraza? bo wtedy BAN murowany!...osoba ta się wyrazą w swój własny sposób o Conroe to już jego sprawa... niepotrzebuje go?trudno... reszta kolegów chce mieć Conroe tez spoczko... ale niemozna kogoś "ganić" za inne opinie niż piszą wszyscy... zdaza sie czasami czarna owieczka ;) to tyle co mam do powiedzenia odnoście "kolegi" #Mreko...

.....

Pozwolisz, że ocenę zachowania #Mreko w kontekście jego całej działalności na forum pozostawię nie zmienioną. Nie znasz szczegółów, to nie zabieraj głosu w dyskusji. Wypowiadaj się o procesorze. Wszak temu zagadnieniu jest poświęcony ten temat, a nie ocenie osób tenże procesor nabywających.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie wole zainwestowac ta kase i miec za rok 2 razy wiecej niz 2 razy mniej po zakupie

i co potem z tą kasa? bedziesz oszczedzal cale zycie?

oj widac reklama indyktrynacja dziala. ten produkt trzeba miec kupujac conroe bede szczesliwszy,bo w realnym swiecie mi sie nie uklada, trzeba zaspokoic pozadanie tego produktu. Musze go kupic bo nie wytrzymam i to juz zaraz. Musze miec 2 rdzenie mimo ze z 3dsmax nie mam do czynienia musze musze

kolega ma 2 rdzenia to ja tez musze miec. Z drugim rdzeniem windows bedzie mi sie szybcie uruchamial :mur:

bede mogl sobie grac kompresowac i zamolac twardziela jedoczesnie ale jazdaaa jazdaaa :mur: :lol2: :lol2:

no widzisz, a ja wogole juz nie gram, kompa mam tylko do www i gg (do tego wystarczylaby slaba maszyna) i do BENCHINGU, sory bardzo, ale kazdy interesuje sie czyms innym, jak ktos zbiera znaczki to niech sobie zbiera, nie wiem jaka mozna miec w tym radoche, ale jak kogos to pasojnuje to niech sobie zbiera. Ja zamaiast pograc i kupowac grafe za kupe kasy wole zainwestowac w lepszego proca i policzyc sobie spi raz na jakis czas.

imo warto kupic proca chocby do spi1m :P (choc nie za ta astronomiczna cene :/ - 1000$)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....

EOT

Genocide, masz problemy w czytaniu ze zrozumieniem? Wiesz, co znaczy EOT?

Odniosłem się do tej części Twojej wypowiedzi, która była OT. I zakończyłem te OT. A jako, że reszta wypowiedzi była zgodna z tematyką topiku, konsekwencji nie poniosłeś. Ale jeszcze jedna wypowiedź niezwiązana z procesorem i otrzymasz stosowne wg regulaminu oprocentowanie. :evil:

EOT po raz kolejny. Dotyczy to wszystkich wypowiadających w tym temacie.

Nie żartuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja koduje raz nie miesiac czy 2 jak sie uzbiera i najczesciej jak mnie nie ma przy kompie robi sie samo bo komp tak czy siak cos sciaga z netu

ale wesel nie filmuje jak zapewne kolega demek

ja tez nie filmuje tylko robie to za pieniadze dla goscia :) ale trafiles, ze chodzi o wesela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi