Linoge Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Problem w tym ze brakuje ich tam wiecej i niektorych juz nie ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 przede wszsystkim to nie denerwuje sie :) owszem producent czesto zostawia puste miejsca na uklady ktorych nie montuje ale miejsca lutownicze sa wtedy tylko ladnie i rowno pokryte cyna a na fotkach Vinoo widac ze sa powyrywane z cyna ;)Sprawa oczywista. vide. plyty glowne a to jest roznica. moim zdaniem koles upierd@#!$ elementy przypadkiem pewnie i zobaczyl ze karta sypie artami i sprzedal ja :D a ze Vinoo mial szczescie w nieszczesciu to moze obnizyc takty i jest wszystko OK (teoretycznie) Bedzie mial szczescie jak chodzi tu tylko o elementy elektroniczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Dawiduss - walilo ci artami nawet po obnizeniu zegarow na pamiatkach czy miales identyczna sytuacje jak ja? Oby problem artow zniknal po uzupelnieniu elementow, pozostaje rozgladac sie na allegro za zdechlakiem :) Jesli ktos posiada aparat to bardzo bym prosil o zrobienie szczegolowych zdjec radka, szczegolnie plecow, bo w dalszym ciagu nie jestem pewien niektorych lotow. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dawiduss - walilo ci artami nawet po obnizeniu zegarow na pamiatkach czy miales identyczna sytuacje jak ja? Obniżenie zegaów nic nie pomagało. Szczere kondolencje Vinoo , wiem co czujesz :sad: , ale głowa do góry :wink: ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak by ktos potrzebowal jakis czesci do radzia zapraszam na priv mamy dawce :) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam. Posiadam Radeona 9800 Pro 128MB/256BIT (rdzeń R350) (chłodzenie:PentagramAlCu+radiatorki na pamięci). Do tej pory nie interesowało mnie podkręcanie tej karty ponieważ wszystkie gry działały płynnie. Niestety nadszedł ten czas, że jestem zmuszony go podkręcić na czas grania w gry. W związku z tym mam do was dwa pytania: 1. Jaki program jest lepszy i wygodniejszy do kręcenia: ATI Tool czy ATI Tray Tools ? 2. Do ilu MHz mogę bezpiecznie rdzeń i pamięci podkręcić ? Zależy mi żeby było to bezpieczne, bo nie chciałbym spalić/uszkodzić karty. Fabryczne zegary tej karty to: rdzeń 378 MHz i pamięci 676 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 @Adyan takie rzeczy to tylko w erze ;] zapraszamy do lektury : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=73482 milego dnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ja mojego 9800pro wykręciłem na box cooler i radiatorach pentagrama na 412 / 374 to screny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ja mojego 9800pro wykręciłem na box cooler i radiatorach pentagrama na 412 / 374 to screnyZapodaj tez linka/screana z 3DMarka bo same zegary w AT/ATT to troche za malo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Osobiscie nie polecam krecic rdzenia na boxowym coolerze, poniewaz ledwo co daje sobie rade z defaultowym ustawieniem a co dopiero po OC... Na poprzednim 9800pro bez kreceenia po ok 0.5h gry fps poprostu zaczely spadac z powodu przegrzania sie rdzenia oO. Nawet sie nei zastanawialem od razu zamowilem zalmana vf700 i bylo po klopocie. Aha, radiatorkow z kompletu vf-700 tez nie poelcam zakladac :) wiekszego badziewia nigdy nie widzialem :D @Adyan Kup sobie zalmanka vf-700 AlCu (mozna naprawde za grosze wyrwac na allegro, ostatnio sam kupilem wersje Cu za 35zl w super stanie, nie ma roznicy w wydajnosci miedzy vf700 a vf900)i jesli chcesz zaoszczedzic na radiatorach na pamieci dorwij gdzies radaitor od PII, PIII ze slotu1 (cos takiego http://allegro.pl/item123216882_procesor_i..._rewelacja.html ), potnij go, zaluz na pamiatki i jedziesz z OC ;]. Linoge dal ci linka co i jak wiec wszytsko jasne, zycze ci wysokich Mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 @Vinoo nie będę kupował Zalmana, bo już mam Pentagrama AlCu ( rdzeń przesmarowany ArcticSilver5) i radiatorki też mam (te co były w Pentagramie-żadna rewelacja ale lepsze takie niż żadne) Przed chwilą kręciłem w ATIToolu i jest tak: Max: rdzeń 405 MHz ; pamięci 730 MHz Do grania ustawiłem: rdzeń 396 MHz ; pamięci 720 MHz Napiszcie czy to dobry wynik w podkręcaniu Radka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 bywaly lepsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wynik niezaciekawy, ale ciesz sie bo sa i takie modele ktore ani drgna :) Na poprzednim 9800pro osiagnolem stabilnie 424/790 bez vmodow, na takim chlodzeniu: http://img101.imageshack.us/img101/1680/1di1.jpg http://img171.imageshack.us/img171/7771/22ie1.jpg Pamiatki poszly ladnie bo rdzen to standard u wiekszosci tak sie kreci. Mialem pamieci hynixa 2.8ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Coś słabo "kręcą" się Wam te Radki. Mój bez żadnych v-modów osiąga max taktowania 450/770 (rdzeń R360; chłodzenie Pentagram AlCu), a do gier ustawiam bezpiecznie 445/760 MHz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) @Vinoo widzę, że konkretne chłodzenie masz. Czym pociełeś radiator i jak zamocowałeś je na pamięci ? Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Adyan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Brzeszczot ? boshka ? Klej kropelka super glue cokolwiek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Radiator scisnalem imadlem i potraktowalem go brzeszczotem ;] Jednak nie polecam stosowac, tak jak ja to zrobilem, jednego laczonego radiatora dla dwie kosci. Pcb bylo delkatnie wygiete w ksztalt łuku :blink:, wiec mogl dobrze niestykac z pamiatkami. Nie byla to wina mocnego skrecenia zalmana do pcb, poniewaz po zdjeciu dalej byl widoczny lekki łuk. Ta grafa poprostu tak miala :) Do zamocowania uzylem tasmy 3M, ktora bardzo dobrze spelnila swoje zadanie. Aktualnie mozna kupic na allegro owa tasme za 4zl wymiary 40x200mm, grubosc 0.05mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Oki skreny bendom jutro bo narazie 3dmarka niemam bo winde reinstalowałem so.pwn.pl //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 bywaly lepsze ;]Jasne mniej więcej takie :wink: Bez V-modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) @Dawiduss zrób screena z jednocześnie podkręconym rdzeniem i pamięciami. Napisz też jaką masz kartę? (bo albo jest to Radeon 9800Pro z rdzeniem R360 albo jakaś inna karta). Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Adyan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 @vinoo młógbys mi powiedzie skond wziełeś takie dupiaste radiatory na bga najlepiej na pw so.pwn.pl //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Przeczytaj pare postow wyzej a bedziesz wiedzial skad wzialem te dupiaste radiatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) mjhallll zamiast siedziec tu i wysmiewac sie z tego ze Vinoo sobie sam zrobil radiatory wzialbys slownik i ......... a z reszta to nie ma sensu. pozdrawiam Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 kupiłem zalmana vf900-cu i jutro go dostane jutro po 16 screny z oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjhallll Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 dobra ok tylko mam klawiature zjechanom i niemoge pisac ci z kreskom 2 dni na lekture forum //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 dobra ok tylko mam klawiature zjechanom i niemoge pisac ci z kreskom no tak....ale zapewne wiesz jak napisac "zjechanom", "kreskom" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 gdzie mozna sciagnac stery do tej karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ba-M-bo Zartujesz, prawda? www.ati.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) stery i programy: http://downloads.guru3d.com Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 omg, daliscie sie nabrac :P :P :P sciagnelem juz jakies stery o nazwie ATI_Omega_2597a bo kumpel mi je polecal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...