Skocz do zawartości
Hanu

Dfi Lanparty Nf4 (wszystkie Modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli taka konfiguracja jest dopuszczalna na tej płycie :?:

Myślałem, że pary muszą być identyczne czyli 2x256 + 2x256 albo 2x512 + 2x512 :wink:

Eee pierwsze slysze :D Tylko wiesz w moim przypadku jest tak, ze geil value znacznie ogranicza OC XBLK wiec jesli chodzi o OC to geil out.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - Geik Value

A ultra Platinum 400 2-3-3-6 na Bt-d43 robią srednio 230 ma 3-3-3-7 ;/

To moje value synchro z procem robia 240 2,5-3-3-7 :lol:

I teraz jak pomysle, ze moje XBLK robia niestabilnie 267 na 3-4-4-8 to mnie krew zalewa :mur:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym to sprzedawał i szukał innych bo te tccd to kaleki ;/

No ja na takie trafilem:( Sa przeciez takie co ida na minimum 580, a nawet 600.

Pozatym jak bede mial szczescie i na 533 3-4-4-8 beda sypaly bledami czesciej to podlega to rowniez reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he to ja na swoim mam 37*C w ciaglym stresie juz od tygodnia :))

Czyli co grasz 24h na dobę od tygodnia? :lol: :mur:

Przecież NF4 nie grzeje się od tego, że proc i HTT podkręcone i np. leci seti czy coś takiego...

On grzeje się od HT, jego MHz i wykorzystania. Także puknijcie się w głowę podając temp NF4 w stresie uważając stres za np. zapuszczony prime na podkręconym prosku. Ludzie zacznijcie czytać. A NF4 głównie rozgrxewa grafa (czyt. gry) bo wtedy jest wykorzystywane HT (dla niedoinformowanych HyperTransport a nie HyperThreading).

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co grasz 24h na dobę od tygodnia? :lol: :mur:

Przecież NF4 nie grzeje się od tego, że proc i HTT podkręcone i np. leci seti czy coś takiego...

On grzeje się od HT, jego MHz i wykorzystania. Także puknijcie się w głowę podając temp NF4 w stresie uważając stres za np. zapuszczony prime na podkręconym prosku. Ludzie zacznijcie czytać. A NF4 głównie rozgrxewa grafa (czyt. gry) bo wtedy jest wykorzystywane HT (dla niedoinformowanych HyperTransport a nie HyperThreading).

Pozdr

W idle mam 46-48.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie grafa "doslownie" podgrzewa chipset, ciezko jest cos wykombinowac z chlodzeniem i nowymi grafami co caly chipset, przeslaniaja, ja mam teraz 44-45 stopni w idle z nawiewem z akasy, ale jak bylo wczoraj chlodniej to od razu spada do 41-42. Paradoksalnie to wlasnie chipset u mnie jest najgoretsza czescia w kompie... :D

EDIT dla zainteresowanych

Udalo mi sie zmiescic Accelero bez zbytniego "ubytku" w zalmanie, scisk jak ch.olera... :-)

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest szansa ze uda mi sie zmodowac ultra-d A3 do SLI ?? rozgladalem sie po tym chipie i jest takei zabespieczenie ze jakims klejem jest to zamalowane .. .gdyby udalo mi sie to zmyc i polutowac to myslicie ze by dzialalo ?? ?i czy wtedy mogl bym uzywac dwoch VGA ?? podlaczonych w SLI ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest szansa ze uda mi sie zmodowac ultra-d A3 do SLI ?? rozgladalem sie po tym chipie i jest takei zabespieczenie ze jakims klejem jest to zamalowane .. .gdyby udalo mi sie to zmyc i polutowac to myslicie ze by dzialalo ?? ?i czy wtedy mogl bym uzywac dwoch VGA ?? podlaczonych w SLI ??

Bardzo duza jak bedziesz ostrozny.Pogadaj Z CHOSEM on pare dni temu robil to usiebie.Wejdz do wontka 7600gt/7600gs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na chipsecie caly czas mam temp. w okolicach 46-47 st. C. skoro mozna 'bezbolesnie' przelozyc grafike do dolnego slotu PCIe to zastanawiam sie czy moze nie kupic tego miedzianego pentagrama na chipset i jakis sensowny wiatraczek do tego, czy kto juz montowal to u siebie i moze sie podzielic jakimis uwagami, sugestiami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy z tymi temperaturami chipsetu te chlodzenie od DFI styka ze jest tam 46-50 i co z tego .Umnie dwie grafy go podgrzewaja i jakos to chodzi caly czas stabilnie 311x9 mem-275.To po jaka go zmieniac jak glosny do w biosie podniesc mu temp do max obrotow na 50c(ja tak mam) i wlancza sie dopiero w gierkach gdzie tego nie slychac bo muza nawala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwy Mod - tylko musisz wszystko robi ostrożnie bo jak coś skrzanisz to będzie kłopot....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na chipsecie caly czas mam temp. w okolicach 46-47 st. C. skoro mozna 'bezbolesnie' przelozyc grafike do dolnego slotu PCIe to zastanawiam sie czy moze nie kupic tego miedzianego pentagrama na chipset i jakis sensowny wiatraczek do tego, czy kto juz montowal to u siebie i moze sie podzielic jakimis uwagami, sugestiami?

Jak masz radka to niekoniecznie bezboleśnie bo nie każdy będzie działał w dolnym pcie czyli x8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi