Skocz do zawartości
msn

Sygnatura, A Moderatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę ponieważ na tym forum dzieją się dziwne rzeczy. Wygląda na to, że moderatorzy sami nie znają regulaminu – tak, tak, zaraz wyjaśnię, o co chodzi.

Kiedyś, już dawno przeoczyłem w update’cie regulaminu zapis, że wielkość czcionki nie może przekraczać 2, miałem 3. Dostałem 10%, z czym się zgadzam, ponieważ nie była ona zgodna z regulaminem.

Po korekcie moja sygnatura wyglądała tak:

gta case mod in progress - prace zawieszone do maja

■■■■■■■■■■□□□□□□□□□□□□□

config:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

AMD Athlon XP 2800+ @11x210 1,725V /Pirson Pro v1.0/

Epox 8RDA3I Pro /ZALMAN GWB1 Small Type/

OCZ High Performance Dual Chanel Kit 2x256MB, Hynix B8J-D43 512MB

Asus V9999LE @16/5 400/900 /ZALMAN GWB1 Large Type/

SB Audigy Player @Audigy 4 PRO

WinFast TV2000XP

Segate Barracuda 80/8 7200

LiteOn 16193S DVD-RW

GTA Case

HuntKey HK-350AP

Coolriver 12V

Harrison 80F od kadeta

Freezer 2x120

Rez ~1,7L

Gamer stuff:

Logitech G5 /X-RAY Aqua 2/

Logitech WingMan Extreme Digital 3D - still alive

Logitech Z-560

IIYAMA Vision Master Pro 451

HP 1315

bihnet BF2 server // malkston[PL] DREAM TEAM POLSKA Heli Pilot

www.gtacasemod.4.pl - zapraszam!

28 kwietnia Domik dał mi +10% za „nieregulaminowy podpis” – nie ukrywam , zdenerwowałem się, ponieważ był zgodny z regulaminem. Wysłałem więc do niego PW z pytaniem, dlaczego dostałem %.

Wysłałem wiadomość o tej treści:

„dlaczego była nieregulaminowa? i nie wciskaj mi że nie czytałem regulaminu, bo po 10% go dobrze poznałem”

Dostałem odpowiedź:

„To fajnie że czytałeś ale opuściłeś jedną fajną linijke zakaz linków.”

Jak widać jedyny link, jaki miałem to link do workloga na forum, co nie jest zabronione:

PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma.

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze), a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.Purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Dozwolone jest także wstawianie linków do akcji humanitarnych. Inne linki można zamieścić jedynie za zgodą administracji forum.Purepc.pl.

Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników

,
 i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.).

No dobrze, niech będzie. Usunąłem linka z sygnatury i zapytałem, czy jest teraz poprawna, w odpowiedzi otrzymałem:

„I nie tylko to spojler liczymy jako 1 linia.” – skoro jest liczony, jako jedna linia to wszystko się zgadza: długość, rozmiar, brak linków.

Wszystko było by w porządku, gdybym 30 kwietnia nie dostał kolejnych 10% (w sumie 30) i ZPP od Crosisa za „Po raz kolejny nieregulaminowy podpis. 3 dni ZPP. Poczytaj regulamin.”

W dodatku nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie „dlaczego?”, a wysłałem je już jakiś czas temu.

Ludzie, ręce opadają, po prostu już nie wiem co mam o tym myśleć, jak widać na moim przykładzie na tym forum można dostać % za stosowanie się do regulaminu, kulturalne wysławianie się i pomoc innym.

Gdybym nie był już zżyty z tym forum to bym przestał je odwiedzać, ponieważ bardzo zniechęciło mnie do niego to, co się stało.

Nie chcę oczywiście udowadniać tym topikiem, że moderatorzy są beee, ale na miłość boską ludzie, spróbujcie się określić…

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje przeniesc temat do dzialu 'o serwisie i forum' , jako, ze dotyczy to spraw zw. z regulaminem itp. ;]

tak, ale w tym dziale więcej osób go zauważy, a o to mi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ale w tym dziale więcej osób go zauważy, a o to mi chodzi

Wiesz sprawa z nieregulaminowymi sigami jest juz niemal legendarna, dlatego sam mam minimalny sig, aby nikogo nie kusilo usuwani go. ;D

Co do dzialu, to 'o forum...' odwiedza teraz chyba wiecej os. niz osla (konkurs, zmiany itp.). ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz sprawa z nieregulaminowymi sigami jest juz niemal legendarna, dlatego sam mam minimalny sig, aby nikogo nie kusilo usuwani go. ;D

Co do dzialu, to 'o forum...' odwiedza teraz chyba wiecej os. niz osla (konkurs, zmiany itp.). ;]

ale problem w tym, że podoba mi się moja sygnaturka i chciałbym ją zachować, z czym jest cieżko niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale problem w tym, że podoba mi się moja sygnaturka i chciałbym ją zachować, z czym jest cieżko niestety

Takie czasy... ;] a tak powaznie to skoro mowisz, ze byla regulaminowa, udowodnisz to to mozesz zarzadac zdjecia % i oczyszczenia z nieslusznych zarzutow. ;]

edit

No z tego co przedstawiles, to miales linka do tematu na forum i adres www. Wiec wszystko zgodnie z reg. , spoiler takze dozwolony, wiele os. ma w jego zawartosci tekst przekraczajacy 10 linijek. ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie czasy... ;] a tak powaznie to skoro mowisz, ze byla regulaminowa, udowodnisz to to mozesz zarzadac zdjecia % i oczeszczenia z nieslusznych zarzutow. ;]

no na to liczyłem, zakładając ten temat, bo dostałem % "za darmo" właściwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast założyć Topic tutaj i czekać na odpowiedź, to piszesz post za postem. Zero kultury i umiejętności komunikacji.

Sprzedajesz swoją myśl a potem czekasz na reakcje moderów i to wszystko co możesz zrobić, ale taki list najlepiej wysłać na PW do kilu modów. Wiesz zaatakowałeś i pokazałeś że ktoś coś zrobił niewłaściwie szerszej publiczności. Teraz będzie obrona i nici z osiągniecia zamierzonego celu. Przemyśl następnym razem sprawę i swoje problemy pisz na PW (do kilku ludzi jednocześnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się.

Ja jak dostałem 10% za siga, to w nowym sigu wyraziłem swoją skruchę i mod anulował 10%.

Nie warto się kłócić, wyraź trochę skruchy i będzie po wszystkim.

Skoro malkstons twierdzi, ze mial regulaminowego siga, to niech moderator, ktory dal % udowodni mu, ze sie mylil i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO przesadzasz, jak bedziesz miał 90% to możesz narzekać. Przecież 40% nie przeszkadza ci chyba w pisaniu postów, prawda? Napisz jakiś faq czy zrób coś innego na rzecz forum, to % znikną, jeśli ci tak strasznie przeszkadzają. Skoro się już zapoznałeś z regulaminem, to się do niego stosuj. Wtedy nie powinieneś dostawać następnych % i wszystko bedzie git ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że ciągle narzekam na te swoje procenty :)

Ale przy okazji rozmowy o procentach i odejmowaniu ich chcialbym zapytać jak to wygląda w moim wypadku?

Dostałem je jakiś rok temu za kompletnie błachą sprawe, poprawiłem się i ani tego ani tego już nigdy w życiu nie zrobiłem a mimo to codziennie musze je oglądać ;)

Da rade coś zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja miałem sygnaturkę przez pół roku i nagle stała się nieregulaminowa (czcionka standard, linijek chyba 8 )i nie narzekałem, tylko powiedziałem Trudno, teraz mam 40% i też nienarzekam.

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, moderka zaraz zadziala , skasują ten topic i dostaniesz kolejne 10%....

Przecież to som same hamskie buraki!

rzeczowo i na temat ...

ech

o ortografii nie wspomnę

Yoto wyluzuj, nie wyczułes ironii w tej wypowiedzi? :huh:

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszyscy obrońcy malkstonsa są ślepi? Czy może tylko ja widzę, że sygnaturka miała jakby więcej linijek niż 10?

Edit

Wredne buraczyny tylko by procenty wlepiali :D .

Teraz lepiej ;]

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszyscy obrońcy malkstonsa są ślepi? Czy może tylko ja widzę, że sygnaturka miała jakby więcej linijek niż 10?

„I nie tylko to spojler liczymy jako 1 linia.” – skoro jest liczony, jako jedna linia to wszystko się zgadza: długość, rozmiar, brak linków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi