janio Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czy czat PPC już całkiem umarł? Kiedy bym nie weszedł, to żywej duszy tam nie ma ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja nawet nie wiedzialem ze takie cos jest :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ok, bądźcie przydatni- ktoś wie jak wyglądam siemens m55 (w ostateczności s55) w częściach? potrzebuje zdjęć płytek i wszystkiego co jest w nim- pan google nie chce pomóc:(( Pozdrawiam wieczornie siedzących za firewallem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 AKa masz nieregulaminowy sig :P w regulaminie jest napisane, że sig nie moze przeszkadzać innym użytkownikom, a mnie te kolory rażą w oczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ojeju:( To jakie nie będą raziły w oczęta :) ? Może zmienie siga :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Cisz i od komputerów odejść bo wam się coś sparzy bo jak nie to wam zhakuje myszki i klawiatury :blurp: :gitarzysta: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czy czat PPC już całkiem umarł? Kiedy bym nie weszedł, to żywej duszy tam nie ma ... :)A jest coś takiego jak czat??? OCB w nim, jakiś link? To obczaję ;-) Fajnie że już wieczór, chłodek idzie, bo już nie mogłem wysiedzieć w tym gorącu :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ojeju:( To jakie nie będą raziły w oczęta :) ? Może zmienie siga :wink: przecież żartowałem :lol: ale imo przynajmniej nie dostaniesz % jak by jakiegos moda raziło w oczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zmieniłem siga B) Pomóżcie mi drodzy Spamerzy :* Hm, ktoś wie jak zrobić chrupiącą zapiekanke w mikrofalówce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Pioorek podaj przepis na swoją ElO pizze, moze sam cos pokombinuje!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 AKa - nie ma bata zrobić chrupiącej, chyba że masz funkcje grilla :lol: Ale i tak to nie to samo co z piekarnika :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Właśnie no mi taki kapuć-papuć wychodzi z mikrofali, a na funkcji grilla- też taka kapciowata:/ Może za krótko ją bombarduje mikrofalami :blurp: Edytowane 25 Czerwca 2006 przez AKa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ja tam miałem grilla z kiełbachami pieczonymi na drewnie w denaturacie zamiast węglu i duuuużo dymu :D Efekt - pobudzenie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Jak za dlugo będzie to nie będzie już zapiekanka tylko sucharek :ploom: Bo mikrofale rozpiii wszystkie czasteczki wody i pozniej tylko bułkę tarta wzbogaconą serem będziesz mial :blurp: EDIT : O ile Ci sie zechce to coś z mikrofali ścierać na bułke tartą [; Edytowane 25 Czerwca 2006 przez .:::PaStA:::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ehh, bedzie trzeba uruchomić piecyk i tradycyjnym sposobem robić :wink: Wkrzeszaliście 3+dniowe bułki mikrofalówą? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Właśnie wróciłem z działeczki :D Idę to opić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 za gorąco. pisac się niechce spadłem z pierwszego miejsca postfucingu no jest jeszce za gorąco,no i jeszcze za gorąco jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ej mam pytanie: Gdzie można dostać czapki Heineken Music ?;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 To jest dobre. http://bash.org.pl/60404 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 122 strony :| Wam sie nudzi :D. Dzisiaj sobie popoludnie spedzilem opalajac sie na dzialecce przy grillu z moja niunia. Brakowalo jedynie wody zeby sobie bez odzienia poplywac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) 122 strony :| Wam sie nudzi :D . Dzisiaj sobie popoludnie spedzilem opalajac sie na dzialecce przy grillu z moja niunia. Brakowalo jedynie wody zeby sobie bez odzienia poplywac ;)Ładnie to tak a jakby dzieci was zobaczyły by sie zgorszyły i nabrały przekonania że tak trzeba i by sie gorszyły między sobą. @Devil Jak masz za dużo stron to ustaw żeby ci sie 50 postów na stronie syświetlało i będziesz miał 74 strony. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Mac' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 moja babcia jest niezla agentka dzisiaj mi opowiadala jak wczoraj babci i dziadkowi sie klucze zatrzasnely w domu babcia wywalila okienko od piwnicy przez nie weszla i otworzyla dziadkowi drzwi a babcia swoje lata ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A mi po mojej panoramie lata jakas wredna mucha :D odleciala na chwile i znowu siedzi, a przeciez jej nie rozwale na ekranie, szkoda monitorka :wink2: Zreszta i tak zaraz ide spac..........ale goraczka...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja tez mecz + frytkensy [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Frytki są ele-młodzieżowe :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Przecież ten sędzia był obłąkany! :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 looool.... Super sędzia :? :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 temat o mistrzostwach już jest :P P.S z Figo tez był niezły fighter :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ehh Oranje przegrali, trudno. No ale licze że Anglia rozwali Portugalie ;] Ja chciałem sie położyć spać, ale chyba na razie zrezygnuje bo duszno tak, że oddychać nie idzie. Ogólnie dzisiejszy dzień na plus. Fajna ta dziewczyna jest z którą dzisiaj byłem, jedna z nielicznych jakie znam, z którą można pogadać o [ciach!]łach a nawet o kompach ;] No cód poprostu ;] Zaczynam sie zastanawiać czy nie zacząć działąć ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Dobra specjalny przepis na pizze od Piórka. Potrzebujemy: 2.5 szklanki maki 1 jajko 2 dkg drozdzy, mozna ciutke wiecej. 2 lyzki oleju 0.5 szklanki mleka. Drozdze kladizemy do dosc duzej michy, zalewamy je mlekiem (dobrze w sumie rozdrobnic te drozdze na male kawalki), na to dodajemy mąke, 'zalewamy' to olejem i na koniec dodajemy jajko. Mieszamy to wszystko jakims narzedziem (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, taki drewniany trzon zakonczony rowniez drewniana 'kulką') przez okolo 15 minut a najlepiej to troche wiecej, bedzie lepsze ciasto. Mieszamy, mieszamy, odkladamy ciasto, posypujemy z gory mąką, przykrywamy ciasto sciereczka/recznikiem (nie wyciagajac go z miski) i odstawiamy, musi wyrosnac. Co kladziemy na pizze? Co lubimy... oto moje 'menu' ;] Pieczarki (8-10) kroimy tak zeby nie byly za duze i wrzucamy na patelnie na wolnym ogniu (wczesniej na patelnie dajemy troche masla/smalcu zeby pieczarki mialy na czym sie robic) - uwaga, wazne jest to, zeby dac bardzo maly ogien, pieczarki musza sie wyrobic, jak sie 'przyjaraja' to w piekarniku sie totalnie spieka i beda strasznie suche. Rowniez je solimy w trakcie smazenia sie na patelni (po prostu solimy i jezykiem probujemy czy juz sa wystarczajaco slone) Szyneczke kroimy w plastry, potem na paseczki. Ser trzemy tarką do miseczki jakiejs sredniej, (okolo 40 dkg) - sera nigdy za malo. Kielbaske (wazne - kielbasa dodaje naprawde smaku pizzy, i nie moze jej zabraknac) - a raczej dwie, kroimy jak to kielbase ;). Pomidory mozemy dac, jezeli lubimy. SOS: OK, przyszedl czas na sos. Nie jest moze on najlepszy, ale idealnie pasuje do tej pizzy. Rozgrzewamy tluszcz na patelni (smalec/maslo) i wrzucamy drobno pokrojone 5-6 zabkow czosnku oraz cebuli, ile kto chce. Kiedy czosnek bedzie juz zlotawy, dodajemy okolo 5-7 lyzeczek (tych od herbaty) koncentratu pomidorowego. Wszystko mieszamy, i dolewamy troche wody (2/4 szklanki), wszystko ciagle mieszamy. Pod koniec przyprawiamy (sól, jakies ziola jezeli ktos lubi) i odstawiamy na bok. Na stol wysypujemy troche maki, bierzemy nasze ciasto w reke. Moga wystapic trudnosci z wyciagnieciem ciasta, bo moze sie kleic (?). Wtedy posypujemy z gory na ciasto troszke maki, sami nacieramy palce maka i podbieramy ciasto starajac sie wyciagnac je w calosci na stol. Gdy juz bedzie na stole, bierzemy ja calkowicie w rece i rozrabiamy. Po prostu je gnieciemy wręcz, ugniatamy i formujemy w kulke, znowu ugniatamy, i po chwili ugniatnia znowu formujemy kulke i dalej az ciasto bedzie w takiej formie, ze spokojnie bedzie mozna sobie nim podrzucac i nie bedzie sie rozwalac. Oczywiscie, jezeli sie strasznie klei i nie idzie nic z tego ciasta zrobic to dodajemy maki, ale nie duzo zeby nie przesadzic. OK, gdy juz troche je rozrobimy, formujemy ja mniej wiecej w kulke i bierzemy walek. Rozwalkowujemy ciasto i w jedna, i w druga strone, wrecz rozciagamy. Jezeli przy walkowaniu ciasto bedzie sie niszczyc i beda dziury w niemal juz plaskim ciescie, to z powrotem je w rece , w kulke i rozrabiamy. Moze sie zdarzyc ze przypadkowo je 'rozdziurawimy' zbytnio je rozwalkowujac, wiec jak napisalem w rece i z powrotem chwilke ugniatamy, i znow walek w rece i cheja. Ciasto po rozwalkowaniu musi byc cieniutkie, ale nie tak zeby az przeswitywalo. Na pewno jedliscie juz pizze kiedys z pizzeri, wiec ciasto musi byc troszenke ciensze, bo w piekarniku troche podrosnie jeszcze. Nie bojcie sie, z poczatku ciasto moze sprawiac wrazenie trudnego do opanowania (bedzie sie kleic itp) ale potem po rozwalkowaniu mozna normalnie wziac je w reke i przeniesc na jakis blat (takie jak kladzie sie na nie ciasto, tyle ze musi byc to 'naczynie' kwadratowe lub duze, zeby sie pizza zmiescila po prostu). OK, ciasto lezy na blacie. Smarujemy je naszym sosem (troszke zostawiamy go na pozniej) najpierw, na to kladziemy skladniki tj. szynke, kielbase, pieczarki, pomidory, kukurydze itp. To wszystko posypujemy startym serem (jak najwiecej) i na to jeszcze troszke sosu wylewamy, ale o wiele mniej niz na spod. Tak 1/4 tego, co wylalismy na samo ciasto. Wkladamy do piekarnika na okolo 20 minut. Czatujemy przy pizzy i gdy boki ciasta beda juz zarumienione (jedynie boki bedzie widac, bo reszta przeciez przykryta przez skladniki) i ser stopiony, wyciagamy. Polewamy ketchupem i delektujemy sie zrobiona pizza, ktora mozna pol wsi wyzywic B). BTW, wszystko jeszcze lekko sie 'dorobi' w piekarniku tj. szynka, kielbaska i bedzie miodzio ;] Moze troche chaotycznie to napisalem, ale duzo bylo troche do wklepania wiec pisalem szybko. Jak macie jakies pytania, to piszczie :> ktos sie pytal o przepis, to napisalem ;] pzdr. Mowie wam, sprobujcie, to nic trudnego. Dobrze by bylo jaky za pierwszym razem towarzyszyl wam jakis kucharz (np mamuska ;]) i potem to juz z gorki. Ja pizze robilem dzisiaj poraz hmm 15? Z poczatku nie szlo najlepiej z tym ciastem, ale teraz to robie je na poczekaniu i idzie calkiem zgrabnie. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Pioorek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...