Skocz do zawartości
goldenSo

Jaki aparat około 1200zł

Rekomendowane odpowiedzi

:blink: o so chodzi jaka lampke :?

Chodzi o lampe blyskowa?? To ten olek jej nie ma?? No to troche kicha bo kolejny wydatek i rozmiary aparatu wzrosna <_< To drugie mnie raczej martwi :cry:

@Moog ale fajne foty :D

Chyba jednak lykne A610 albo juz wyzej wspomianego ixusa :oops: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha ha :? Jaka stopka?? Tutaj rozchodzi sie o powazna sprawe a Wy jaja se robicie ze stopki :blink: Nie wiem o co chodzi ale mam jeszcze jedno pytanie czy ten olek 770 posiada jakis tryb auto dzieki ktoremu mozna zrobic foty bez zbednych ustawien :D pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha ha :?  Jaka stopka?? Tutaj rozchodzi sie o powazna sprawe a Wy jaja se robicie ze stopki :blink: Nie wiem o co chodzi ale mam jeszcze jedno pytanie czy ten olek 770 posiada jakis tryb auto dzieki ktoremu mozna zrobic foty bez zbednych ustawien :D pozdrawiam

1699138[/snapback]

A jak myślisz?

Pewnie że ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ale Ty jesteś ...

w ilu tematach polecasz tego Nikona ? 7 ? czy więcej ... i w archeologa się bawisz .. ile żeś tematów odkopał 5 ? uspokuj się , mam nadzieję że dostaniesz bananowe wakacje :/ Zresztą skończ polecać tego Nikona i Canona A510 bo to nie ta klasa , aż dziw bierze że w temacie "aparat za 3000zł" tego nie polecasz , Ciekawsze zdjęcia w Nikonie -> lol jak się umie robić to się robi ciekawsze foty chodźby komórką :/ ... pozatym ten Nikon to idiot camera -> debil foto a tu chyba nie ma ludzi którzy kupują aparat po to tylko żeby popstrykać jednym guziekiem EOT sofciarzu

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega nemeczek odpoczywa przez jeden dzień - bez wątpienia musiał się zmęczyć tą kampanią reklamową Nikona.

Urlop sugeruje spędzić (przynajmniej w części) na czytaniu regulaminu i rozwijaniu zdrowego rozsądku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT mode on] co za koleś zalogował się zarejestrował się dziś o 10:44 :D i już ban a poza tym zwracam uwagę na nieregulaminowe linki w jego podpisie. [OT mode off]

ja polecam swojego kodaka dx 6490 foci całkiem znośnie i nie kosztuje fortuny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale prziecież Kodaki przekłamuja kolory  :lol2:

Dobra dosyć seplenienia :] za 1200zł można wyrwać Fuji S5500

1699645[/snapback]

I to chyba jest najlepszy wybór - no chyba że ma się takiego farta jak mój kumpel, który wyrwał ostatnio Minolcię A1 z przebiegiem >5000 za 1000zł z CF 256mb, jeszcze na gwarancji :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nic takiego nie zanotowałem może we wcześniejszych wersjach oprogramowania coś takiego występowało, poza tym obrażasz mój aparat :wink:

1699666[/snapback]

z mojej strony to by joke - tak pisał nemeczek że kodaki są lipa :] ale nvm

Wiem , bywa tak że można dostać cacy Hybrydkę ostatnio na giełdzie foto koleś sprzedawał Fuji s7000 za około 1200-1300 no tylko że używka i bez gwary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z mojej strony to by joke - tak pisał nemeczek że kodaki są lipa :] ale nvm

Wiem , bywa tak że można dostać cacy Hybrydkę ostatnio na giełdzie foto koleś sprzedawał Fuji s7000 za około 1200-1300 no tylko że używka i bez gwary

1699688[/snapback]

Na allegro właśnie leży S7000 z gwarą rozruchową 1miesiąc za 1210zł

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67712656

Mam ten aparacik i powiem, że nie ma wiele hybryd na które bym się zamienił :)

A s602 za 800 kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go za krótko, żeby to stwierdzić. Liczę się z taką ewentualnością cały czas, nie mniej jednak mam nadzieje że z czyszczeniem w razie konieczności sam się uporam, bo w tej sytuacji nie dam za coś takiego 300zł serwisowi.

Natomiast chciałbym, żeby któregoś pięknego dnia fuji wpadło na pomysł dodania do opcji aparatu ustawienia nie chowania obiektywu - jeżeli ktoś ma na stałe tuleje z filtrem, to bardzo mu to na rękę, bo to tylko żre baterie, opóźnia działanie aparatu i powoduje włanie niepotrzebne zasysanie powietrza do środka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Moog, Kobrowisko

Może mi nie wyszło ale to by zabawnie wyglądało. Taki malutki 770, do tego z przodu tulipanek (większy od aparatu) a na górze lampka (większa od aparatu). Co nie zmienia faktu że chciałbym czymś takim focić, no może poza tym że zamieniłbym go na e300

@Dijkstra

S9500 ma chyba na stałe wysunięty

@MaciekCi

Ale S5500 szumi bardziej od olków (większa matryca w olkach trzaska swoje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór :D

1707582[/snapback]

Chwila, chwila...

To jeszcze nie koniec.

Zaraz wypowie sie nemeczek że lepiej brać Nikona 4600 albo Canona 510.Ale jednak lepiej Nikona bo (...)zdjęcia chyba ciekawsze w Nikonie wychodzą... (...) :D :D :D :D :D

Edytowane przez Kobrowisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to teraz ja :lol2: zatrzymałem się na tych dwóch :

1:Canon PowerShot A610

2:Fuji FinePix S5500

Chce tym aparacikiem pstrykać wszystko co się da (przyroda. imieniny cioci Basi, mój mały brzdąc, makro)

Za Fuji przemawia zoom 10x no i oczywiście wygląd (trzymanie w łapskach) z tym że moja żonka moze miec problemy z zakwasem mięsni po dłuższej sesji ( goły 387 g ) czyli z bateriami i kartą pewnie z pół kilo. Kolejny minus to kartyxD - drooogie. :? Monitor LCD tylko 1.5"

Za Canonem - mniejszy, lżejszy, bajerancki obrotowy LCD aż 2.0" który można ustawić i zamknąć zeby się nie porysował. Troszke więcej pixeli, karty SD czyli oszczędność :lol:. minus to chyba zoom tylko x 4

Zastanawiałem się jeszcze na Olkiem C-765 UltraZoom ale odpadł z powodu kart xD i akumulatorka Li-10B o małej pojemność, a ja posiadam dużą ilość akumulatorków AA i ładowarek B)

Reasumując podałem tylko powierzchowne cechy tych aparatów które mnie urzekły lub odrzuciły a o szczegóły pytam się was, czyli fachowców :D który lepszy bo już zgłupiałem po przeczytaniu tylu tematów.

Jeszcze pytanko która matryca jest fizycznie większa Fuji 1/2.7" CCD czy Canon 1/1.8" CCD W końcu przy 5 mln. pikseli to by sie mała na nic nie zdała no nie?? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź Zapomniałem dodać że bardzo zależy mi na dobrym trybie auto (dla mniej ważnych zdjęć) i naprawde dobrym trybie manualnym ponieważ apetyt rośnie w miare jedzenia i po pewnym czasie bede chciał robic bardziej wymagajace zdjęcia i nie chce żeby mnie automat ograniczył.

Edytowane przez Marcinusik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi