Marcin_gps Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 ja pizze robilem 2 razy, pierwszy raz identycznie jak w przepisie podanym przez RS'a, drugi raz zmodyfikowalem dodatki ;) (ale mozarella zostala:P) jedynie co, to do sosu troche wiecej czosnku daje, bo lubie i termoobiegu nie wlaczam bo wtedy sie skorupa robi. Ogolnie to pycha, wszyscy sie zajadali, ciasto najlepsze jakie jadlem, a w pizzeriach dosyc czesto jadam. Na spodzie kruchutkie i dobrze wyrosniete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Fajna ta twoja pizza :) wygląda jak las ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Wygląda bajecznie :rolleyes: Zainspirowałeś mnie tą pizzą, chyba jutro sobie taką upiekę B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 no pycha jest, tylko pamietaj ze brokuly trzeba najpierw sparzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No ta pizza syci :D juz raz zrobilem, ale chyba trzeba znowu zakasac rekawy i ja przyzadzic bo jest rewelacyjna! do tego sos czosnkowy i jazda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Heh myślę że RS się nie obrazi ale właśnie drukowałem przepis paru osobom a już wcześniej Mama wzięła koleżankom z pracy przepis :) heh i wszystkim ta pizza smakuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Myśle, że się nie obrazi... jego przepis już śmiga po moim osiedlu, a ile razy sam ją robiłem już nie potrafię zliczyć... mimo małych modyfikacji, ale to już kwestia gustu. Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Ja dzisiaj na obiad dla rodziny przyrządziłem tą pizzę - godzinka roboty i wyszło super :) Najlepsza była reakcja ojca: "Już Ci nie pozwolę zamawiać pizzy telefonicznie" :lol: Dzięki za przepis RS :wink: Edytowane 12 Lutego 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 nic dodać nic ująć, ta pizza to świetna podstawa do modyfikacji (personalizacji :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Dzisiaj sobie przypomnialem o tym swietnym przepisie na pizze :D Jak zawsze bardzo smaczna, polecam kazdemu kto jeszcze nie probowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 juz zrobilem matce na jutro liste zakupow na ta pizze :D oczywiscie dam zdjecie jak zrobie :P na tym forum same dobre przepisy :D najpierw trafilem na sałatke kebab, teraz ta pizza rodem z jakiegos lokalu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) kilka moich spostrzezen: - jako ser do pizzy polecam Mozarelle President'a (w kostkach, trzemy ja przed polozeniem na pizze) - nie wiem gdzie mozna ja dostac normalnie, ja mam od dostawcow. - po wywalkowaniu ciasta dobrze jest je szczelnie upchac na blaszce i zostawic na 10-15min, niech sobie podrosnie, i zaraz przed nalozeniem sosu i dodatkow jeszcze raz je podociskac, porozciagac i ladnie dopasowac do blachy (im bardziej ciasto jest dopasowane do blachy tym mieksze po upieczeniu) - pieczarki daje sie bezposrednio na ser, potem mieso, dalej reszta dodatkow. - oregano spelnia ta sama role przed pieczeniem jak i po. - nie wolno przesadzac z sosem na pizzy bo bedzie ona mokra, ser natomiast pelni role izolatora mokrych skladnikow od ciasta. - pizza powinna byc lepsza bez termo-obiegu. ps. to takie luzne porownanie tego co robie w pracy (duza pizzeria z dluga tradycja) a tego co wy staracie sie zrobic w domowych waunkach. mam nadzieje ze moje wskazowki beda chociaz troche pomocne. 'troche' wiem o pizzy, wiec w razie czego mozna pytac. Edytowane 25 Października 2007 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A ja powiem tak ... RS ... Jesteś Bogiem :mrgreen: Co prawda trochę pizzę modyfikuję, ale reszta ... jw. :cool: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) ja musze przyznac ze sam sos jest bardzo dobrym sosem po lekkich modyfikacjach do wielu dan. dzisiaj zrobilem sobie na obiadek ryz+ gotowana piers kurczaka obtoczona w przyprawie do gyrosa, a ryz byl oblany Twoim sosem, tylko zrobilem troche mniej ostry, i na koniec dodalem troche smietany do zeby lagodniejszy byl :) musze powiedziec ze super odzywcze danie jak ktos np chodzi na silownie :P Edytowane 12 Listopada 2007 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Świetna pizza cała rodzinka sie zachwycała, dzieki Rs za ten przepis :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valacar Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Super przepis. Pizza pychota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Juz zrobilem ja ponad 30 razy ale zawsze mam problem a raczej nie pasuje mi ciasto. Czegos mi w nim ciagle brakuje. Nie wychodzi jak z pizzeri, jest dobre ale to nie to. Kombinowalem juz z uzywaniem mleka zamiast wody do drozdzy, rozne rodzaje mak i kombinowanie. Jakies propozycje? Co do sosu, totalna loteria z jakoscia i jest to chyba u mnie wina cebuli. Sos ma dziwna konsystencje na koncu wiec jak juz daje cebule to wychodzi cos kolo 0.5 na 2 porce sosu. Z pomidorami to tez loteria ale tego to nie da sie wyeliminowac... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Co do temp to w przepisie jest napisane 230 czyli chodzi o równe 230 i gdy mamy takie tempy dopiero wkładamy pizze? Hmm termoobieg zawsze spiekał mi pizzy z góry a środek był surowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 RS twoja pizza robi furorę w moim domu, aż zdjęcie zrobiłem :lol2: przed po Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ja często robie tą pizze na szybko jak ktos do mnie przychodzi. Ciasto jest bardzo proste, robie podwójne na taką duzą blache - jest gruuube :) Z tym ze czasem zdaza mi sie nie dopiec srodka pizzy, i ciasto po przekrojeniu jest troche jakby zakalcowate. Ale sposób juz mam - po rozciągnięciu na blasze ciasta, wstawiam je do lekko ciepłego piekarnika (60*C) i trzymam 15 minut. Następnie zapalam piekarnik, czekam az naciągnie do 150C i podpiekam ciasto 3 minuty, następnie obrót o 180* i kolejne 3 minuty. Po tym procesie pizze smaruje sosikiem z przecieru pomidorowego+keczup+przyprawy+czosnek, kłąde serek, składniki i siup do pieca na 15-20 minut. Piekarnik mam niestety słaby i zanim naciągnie do tych 230 to ja zdązyłbym tą pizze na surowo zjeść :) Niemniejjednak ciasto wychodzi meeega puszyste, jest go duzo, składniki ładnie się pieką, pizza miażdży - mimo to zal ze nie mam termoobiegu w piekarniku :( Następnym razem zrobie fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 ^ czyli robisz wszystko źle :lol: jaki przecier? jaki keczup? grube ciasto? pizza idealna to taka z cienkim ciastem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) ^ czyli robisz wszystko źle :lol: jaki przecier? jaki keczup? grube ciasto? pizza idealna to taka z cienkim ciastem Pizza na grubym cieście jest dla mnie najsmaczniejsza - nie lubie takiej na papierku :P a sosik wcale nie jest zły - nie jest kwaśny, nie jest gorzki, ładnie pachnie czosnkiem i ziołami... za ten z przepisu rs nigdy jakos nie moge sie zabrać :/ pomidory za drogie -.- Edytowane 2 Stycznia 2008 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 ano, pomidory teraz mierne i drogie, tak wiec zaopatrzylem sie w pomidory w puszce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 śmiem twierdzić, że w puszce lepsze od świeżych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No w tym miejscu musze podziekowac autorowi za wspanialy przepis na ta pychote. Dzisiaj zrobilem ta pizze juz po raz drugi i jestem z efektu bardzo zadowolony. I co najwazniejsze cala rodzina ja wcinala, az im sie uszy trzesly. Pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Polecam wam pomidory z puszki, które są już przyprawione oregano i bazylią. Dzisiaj zrobiłem pizze z takimi pomidorami, dosypując tylko jedną szczyptę bazylii do sosu i wyszła pyszna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tip of a day :D Dzieki koledzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 No, wielkie dzięki RS za przepis, pizza wyszła klękajcie narody :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dzisiaj robie ta pizze, pozniej wrzuce fotki jak sie uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 jutro pierwszy raz bede robil sosik z pomidorami z puszki ;] ciekawe jaki wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...