mib Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jakos nie chce mi sie wierzyc ze ten bloczek jest taki super hiper extra wydajny. Czekam na porowanie srobione przez Kogos kto sie na tym zna. Nie za bardzo sa mozliwe az takie roznice miedzy blokami, 12 stopni w stresie?? Niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Co Ty za bzdury piszesz, gdzie on jest lepszy od Storma?... Co to za teoria o najlepszym polskim bloku ?Jakoś nie przypominam sobie żebym pisał że mój blok jest lepszy od Storma..... Natomiast przypominam sobie że mój blok jest gorszy od Storma o 1-2*C Zobacz testy porównawcze ze Stormem. http://www.pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=90 Spójrz na róznicę woda->cpu przy najmocniejszym OC Mój jest o 2*C gorszy ale woda jest o 0.5*C cieplejsza więc róznica wynosi 1.5*C na korzyść Storma. Czekam na porowanie srobione przez Kogos kto sie na tym znaTylko nie pisz że Jaro sie na tym nie zna... ile kosztuje blok i czy mozna go zamawiac? ew. czy jest dostepny non stop lub jaki jest czas oiczekiwaniabloczki powstają powoli z wolnym czasie poobiednim czyli tzw majsterkowanie. Na dzień dzisiejszy poszły juz dwie sztuki, trzecia(zamówiony) jest na ukończeniu a 5szt jest jeszcze przed szlifem i polerką. Można zarezerwowac sobie bloczek - info PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dziękuję Wiktor ale to nie potrzebne ;) Przecież nie będe się tłumaczył ;) Pisze jakie są różnice i tyle. Pozatym zauważ, że nikt się nie zapytał ile miał pinów ten prison tylko od razu że to niemozliwe :) Do reszty - nigdzie nie pisałem że mam wersje PRO :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 parę postów wyzej napisałem: Zależy jaką pastę uzywasz.... Może spróbuj CPL - ja przesiadłem się z AS5 i była różnica około 4-5*C Prison V2 też jest dobrym blokiem więc różnica 6*C jak dla mnie to dużo. Pamietałem jeszcze z poprzedniej sygnatury... Czyli 36 pinowiec a nie PRO V2 100pinów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgadza się. Ale wiem że Ty Pietach wiedziałes że 36 pinów ;) Piszę do reszty, która twierdzi że to niemozliwe żeby były takie różnice w temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) No i nie umniejszając wydajności Prisona (ja twięrdzę że to dobry blok - sam miałem dwa i nadal mam). Prison ma frezowanie frezem tarczowym (piłkowym) czyli wgłębienia są półkoliste i tylko na samym środku dno ma grubośc ok 1.5mm a im dalej od środka tym grubsze dno. A w Sztormie wszystkie otwory są jednakowej głębokości (grubośc dna ok 1.5-1.3mm) oraz w każdy otwór woda jest wtryskiwana oddzielną dyszą a nie jeden strumień pokolei po wszystkich pinach- i zbierając ziarnko do ziarnka uzbierają się kolejne *C Edytowane 21 Lutego 2007 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 moj blad... zle odczytalem wykres w pospiechu... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Jakoś nie przypominam sobie żebym pisał że mój blok jest lepszy od Storma..... Natomiast przypominam sobie że mój blok jest gorszy od Storma o 1-2*C Zobacz testy porównawcze ze Stormem. http://www.pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=90 Hej pisałem to do Che nie do Ciebie :) on napisał, że Sztorm jest lepszy od Storma (a sam wiesz nie jest to prawda) i że jest najlepszym PL blokiem czego nie wiemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 A co powiecie na taką kosmetykę? Top pomalowany na czarno. PS. To jest odrzut nie spełniający jakości - przy jednej śrubie jest pęknięcie - pomalowałem tak na pokaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Najlepiej by wyglądało tak jak jest malowany X3N SX czyli chromowany/niklowany spód i top pomalowany czarnym matem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 IMO lepiej byłoby zadjąć tą blaszko naklejke, top zostawić w spokoju, a multi zapinke dać czarną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 IMO lepiej byłoby zadjąć tą blaszko naklejke, top zostawić w spokoju, a multi zapinke dać czarną. czemu? ona jest fajna, ale ladniej by bylo, gdyby pod nia bylo podfrezowanie w topie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 jakby było podfrezowanie to "po ptokach" nie każdy chce tą blaszkę - wystarczy odkleic po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 okropnie podoba mi się ten sztorm black edition :P Faktycznie - poniklować jeszcze miedź i bloczek full erotyzm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Bardzo przyjemny bloczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Pomaluj blaszkę od tyłu na czarno - jak komuś się nie będzie podobała to przyklei sobie odwrotnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 szczwególnie jak farba się odrapie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 okropnie podoba mi się ten sztorm black edition Jak już to "Czarny Sztorm" Staram sie unikać nazw w jakiś egzotycznych językach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 No bloczek imho wypas ;] Bardzo mi się podoba estetyka ;) Jak to już ktoś na XS napisał: " damn! it looks so sexy! " ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 na dzien dzisiejszy zostały 4 szt: 2x NK12 1x SK 10/12 1x SK 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Heh, pomalowałem tak mojego F3D. Szkoda, że nie pokazałem wcześniej fotek - teraz wyjdzie na to, że zerżnąłem pomysł :rolleyes: A Sztorm bardzo fajnie wygląda, ale zdecydowanie bez naklejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Mogłoby się coś ruszyć z tymi bloczkami na NF4. Bo żadnej taniej alternatywy prócz Cube nie ma... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Cześć Pietach. Da rade kupić sam Top? Ja nie wiem już co mam robić ;( Czy to nagrzewnica, czy to co innego... Za pierwszym razem niedoczytałem i miałem nauczkę - z wody się zrobiło jakieś kupsko bo zrobiłem losowe proporcje petrygo/woda. Zalatywało oborą jak się woda skisiła w nim już. Ale doczyściłem wszystko co do joty. Blok się świecił jak psu jajca. Teraz jak zalałem - a zalałem czystą destylką - woda się na czerwono zabarwiła. Sama miedź w układzie, guma i plastik... Może to łada daje po [piiiii]*, ale kurde płukam ją już enty raz i kupa. Jak myślicie - obejdzie się bez kupowania CAŁOŚCI nowej? // * cenzura // może by się obeszło bez takich wyrazów? // ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Pewnie nie. Zawsze tyle razy powtarzam żeby lać 100% petrygo to nie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Cześć Pietach. Da rade kupić sam Top? Ja nie wiem już co mam robić ;( Czy to nagrzewnica, czy to co innego... Za pierwszym razem niedoczytałem i miałem nauczkę - z wody się zrobiło jakieś kupsko bo zrobiłem losowe proporcje petrygo/woda. Zalatywało oborą jak się woda skisiła w nim już. Ale doczyściłem wszystko co do joty. Blok się świecił jak psu jajca. Teraz jak zalałem - a zalałem czystą destylką - woda się na czerwono zabarwiła. Sama miedź w układzie, guma i plastik... Może to łada daje po [piii], ale kurde płukam ją już enty raz i kupa. Jak myślicie - obejdzie się bez kupowania CAŁOŚCI nowej? Lada byla rozlutowana i dokladnie czyszczona (wyjeta podkladka ze zbiorniczka, kurde, nawet nie pamietam czy lady to mialy :D) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Nie była, ale póki nie miała zrobionych muf to można było zaglądnąć do środka i no.. była czysta. Tak wiem ryba, że to nie to samo, ale cóż na to poradzę. Do wody byłem zmuszony, a nie chciałem psuć jedynej chłodnicy pod ręką. BIX2 raczej wydajniejszy od łady nawiewanej przez jedną deltę @ 5V wydajniejsze nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Sprawdzilem, w ladzie jest podkladka korodujaca :) jak jej nikt nie wywalil, to masz przyczyne barwienia wody na czerwono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 A po co Ci sam top? Zmienił kolor od tej wody? Obecnie nie mam zapasowych. Jeżeli chcesz wymienić top to ja kupowałem je gotowe i lekko tylko dopasowywałem do swoich potrzeb - przewiercenie 4 otworów i zrobienie wgłebiania na łeb śruby imbusowej. Moge dać ci namiary od kogo kupowałem topy - często na allegro sprzedaje złączki oraz taki spód miedziany z naciętymi finami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 A po co Ci sam top? Zmienił kolor od tej wody? Obecnie nie mam zapasowych. Jeżeli chcesz wymienić top to ja kupowałem je gotowe i lekko tylko dopasowywałem do swoich potrzeb - przewiercenie 4 otworów i zrobienie wgłebiania na łeb śruby imbusowej. Moge dać ci namiary od kogo kupowałem topy - często na allegro sprzedaje złączki oraz taki spód miedziany z naciętymi finami. Generalnie ciecz, z jaką miał stycznośc jest [ciach] upierdliwa. W sensie - to zwykła demineralka była, ale tak [ciach] na czerwono zabarwiona. Jeszcze tydzień temu nie miałbym z tym pewnie żadnego problemu bo jak na ironię pompka była jescze widoczna wtedy w rezerwuarze (easy click + ATMAN 305 half inline). Cholernie ciężka sprawa z tym jest, ale moczę ten top w occie już od wczoraj. Jak będzie trzeba to zamocze go w czystym occie jeszcze raz i zobaczę czy da to efekty. Ogólnie rzecz biorąc idzie to doczyścic. Ale paznokciem skrobać musiałem, żeby ta powłoka z tej cieczy zeszła. Najgorzej jest pod króćcem wlotowym. Tam nie ma się jak dostać. Tak samo jak i między jety. // * ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) a spróbuj wacik i paste polerską z motoryzacyjnego (automax) co do wtrysków - mozesz całą ta blaszkę "wycisnąć" przy pomocy jakiego ołówka i wyczyscic a potem wkleić spowrotem przy pomocy bezbarwnego silikonu. Albo cały top pomalować na ładny czarny kolorek (post nr 249) Edytowane 18 Maja 2007 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...