Gość robot Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) mala literowka na 2 stronie " Przejdżmy, więc do rzeczy" mi tam sie art podobal Edytowane 1 Września 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 @Chaos Co do F.E.A.R. i wbudowanego testu. Mówię Ci to nie w celu krytykowania Ciebie, bo każdy robi błędy, szczególnie gdy zaczyna, ale fakt, że "wszyscy" testują we wbudowanym teście znaczy mniej więcej tyle, że "miliony much nie mogą się mylić". Są dwa powody, dla których nie warto używać wbudowanego testu: 1. Nie reprezentuje prawdziwego obciążenia z jakim mamy do czynienia w czasie gry - własnie mam 7600 GT i zbadałem wydajność w "gołym" 1280 x 960. średnio mam 57 FPS, oraz między 25 a 40 FPS mam 19% testu. Gra w tym trybie jest moim zdaniem delikatnie mówiąc "niepłynna". Niestety wbudowany test jakoś specjalnie tego nie pokazuje. 2. Nowe sterowniki zarówno ati jak i nv powodują wzrost wydajności w tym teście, podczas gdy W KAŻDYM miejscu w grze wydajność nie wzrasta. Wykazałem to zarówno na GF'ie jak i na ATi (6800 GS oraz X1600). We wbudowanym teście wydajność wzrosła z 39 na 49 FPS, podczas normalnej gry trudno było zaobserwować choćby 10% tego wzrostu wydajności. Także pamiętaj: stwierdzenie "miliony much nie mogą sie mylić" nie zawsze się sprawdza :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) @Chaos Co do F.E.A.R. i wbudowanego testu. Mówię Ci to nie w celu krytykowania Ciebie, bo każdy robi błędy, szczególnie gdy zaczyna, ale fakt, że "wszyscy" testują we wbudowanym teście znaczy mniej więcej tyle, że "miliony much nie mogą się mylić". Są dwa powody, dla których nie warto używać wbudowanego testu: 1. Nie reprezentuje prawdziwego obciążenia z jakim mamy do czynienia w czasie gry - własnie mam 7600 GT i zbadałem wydajność w "gołym" 1280 x 960. średnio mam 57 FPS, oraz między 25 a 40 FPS mam 19% testu. Gra w tym trybie jest moim zdaniem delikatnie mówiąc "niepłynna". Niestety wbudowany test jakoś specjalnie tego nie pokazuje. 2. Nowe sterowniki zarówno ati jak i nv powodują wzrost wydajności w tym teście, podczas gdy W KAŻDYM miejscu w grze wydajność nie wzrasta. Wykazałem to zarówno na GF'ie jak i na ATi (6800 GS oraz X1600). We wbudowanym teście wydajność wzrosła z 39 na 49 FPS, podczas normalnej gry trudno było zaobserwować choćby 10% tego wzrostu wydajności. Także pamiętaj: stwierdzenie "miliony much nie mogą sie mylić" nie zawsze się sprawdza :) Pozdrawiam ja to wiem i ty to wiesz .. ale rownie dobrze wiesz tez pewnie ze subiektywna ocena plynnosci gry tez nie bedzi idealna .. a na czyms test ttrzeba zrobic pozatym dla mnie 20% ponizej 40fps to duzo ... i wtedy jest gwarantowany brak plynnosc .. No ale przeciez moj caly test ne sklada sie tylko z Fear.. a przy nastepnych grafach gwarantuje ich jeszcze pare ;] takie juz uroki testowania nie mniej uwazam ze przylozym sie do testow .. i sa przyzwoite.. a i osiagniete OC jest mile.. niebawem art o Vmodzie ... i bedzie czym sie pobawic Edytowane 1 Września 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ja to wiem i ty to wiesz .. ale rownie dobrze wiesz tez pewnie ze subiektywna ocena plynnosci gry tez nie bedzi idealna .. a na czyms test ttrzeba zrobic pozatym dla mnie 20% ponizej 40fps to duzo ... i wtedy jest gwarantowany brak plynnosc .. No ale przeciez moj caly test ne sklada sie tylko z Fear.. a przy nastepnych grafach gwarantuje ich jeszcze pare ;] ale ja nie sugeruje, że masz testować na zasadzie "subiektywan ocena płynności" a jedynie poszukania innego sposobu testowania w FEAR - mnie sie to udało, więc myślę, że Ty też nie będziesz mieć z tym problemów :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 hehe ajncliś ;) nie ma co sie czepiac Chaosa. Przez czytaniem tego artykułu wiedziałem iz to on jest jego autorem i nie miałem zadncyh obiekcji by poswiecic kilka minut na to ;). Jak najbardziej zwracajcie mu uwage ale nie ma co sie specjalnei czepiac, facet juz teraz sie niezle popisał. Pierwsze moje wrazenie bardzo pozytywne, podczas czytania troche mi cos gdzies szarpało.... bowiem chwilami forma tekstu była pisana w innym stylu niz przywykło mi sie czytac(choc nie ma co przekładac jako przykład moj styl.. ;) ) Ogołem.. bardzo dobrze.. A romka nagle do "wyczarowania" tandemów kart by ten test nabrał prawidzwego sensu. Poniewaz nie sa to drogie karty i wielu z pewnoscia chciało by je złączyc w SLI, nawet ja stwierdziłem iz po czasie dokupienie drugiej karty nie było by głupim rozwiazaniem ;) Brawa... Miła lekturka, rzeczowa choc nie do konca wyczerpujaca(wiadomo czemu). Czysta syntesencja nie okrojona z niejasncyh powodow.. ;) hehe Takie jest moje zdanie ;) ps. nie wiem czemu ale pisze bo wydaje mi sie to jak nabardziej oczywiste ;) Czekam na rozbudowe/korekte tego artykułu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Test bardzo udany, ale moze przydaloby sie pare slow subiektywnego komentarza na temat plynnosci gier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Test bardzo udany, ale moze przydaloby sie pare slow subiektywnego komentarza na temat plynnosci gier ?Ostatnio wszelakie recki opierają się na Smarkach a mało jest mówienia o płynności w grach. Czyżby ludzi pogieło ? Przecież dobrą karte kupuje się z myślą o tym żeby gry nań ładnie chodziły a nie po to żeby wyciągnąć najwięcej marków. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Btw jesli kogos interesuje 2x73gt to mozna sobie poczytac tutaj -> click Jednym slowem - nie warto. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Btw jesli kogos interesuje 2x73gt to mozna sobie poczytac tutaj -> click Jednym slowem - nie warto. ;] ale to nie jest test graf na ddr 3 - jakby nie do końca to samo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ostatnio wszelakie recki opierają się na Smarkach a mało jest mówienia o płynności w grach. Czyżby ludzi pogieło ? Przecież dobrą karte kupuje się z myślą o tym żeby gry nań ładnie chodziły a nie po to żeby wyciągnąć najwięcej marków. :unsure:nie? hmm..... Recka ogolnie dobra, a nawet bardzo dobra, Chaosowi na GG pisalem o bledach ktore zauwazylem, mam nadzieje ze poprawi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Może dzięki tej recenzji jednak zdecyduje się na Galaxy 7600 GS zamiast na Gigabyte 7600GT choć mi w sklepach odradzają produkt Galaxy :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Może dzięki tej recenzji jednak zdecyduje się na Galaxy 7600 GS zamiast na Gigabyte 7600GT choć mi w sklepach odradzają produkt Galaxy :-| W sklepach przewaznie pracują n00by, połowa forum ma 7600GS galaxy i wszyscy sobie chwalą, bierz i sie nie zastanawiaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) ale rownie dobrze wiesz tez pewnie ze subiektywna ocena plynnosci gry tez nie bedzi idealna .. a na czyms test trzeba zrobicnie chodzi o subiektywną ocenę chodzi raczej o coś takiego http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=124-3 widać ? widać prawda .. i mamy pewnośc ze testujey to, co testować chcemy Edytowane 3 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 W sklepach przewaznie pracują n00by, połowa forum ma 7600GS galaxy i wszyscy sobie chwalą, bierz i sie nie zastanawiaj :) Oka :) ale jeszcze małe pytanko do tych co mają Galaxy 7600GS czy w grach gracie na full detalach w grach typu Baterfield 2 , Pro Evolution Soccer 5 lub na Need For Speed: Wanted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 BF2 i PES 5 nie grałem, a w NFSMW: 1280x1024, AAx4, AFx8, wszytsko na maxa tylko cienie na srednim czy jakos tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Co z tymi v-modami? Będzie w końcu art? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Będzie, jest w fazie doprawiania do ciekawego kształtu. Max dwa dni i się pojawi na portalu. Warto poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Będzie, jest w fazie doprawiania do ciekawego kształtu. Max dwa dni i się pojawi na portalu. Warto poczekać. Mam nadzieje, że to nie tylko ołówkowe mody ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Dowiesz się jak wyjdzie recenzja. Nie przekazujemy informacji przed ukazaniem się tekstu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ja ze swojej strony mogę obiecać, że tej nocy będzie zapowiadany artykuł o V-modach. Teaser już był, więc nic więcej nie powiem ;> Zgodnie z obietnicą: http://www.purepc.pl/node/511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykolo Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Mam pytanie interesuje mnie zakup karty GF 7600 GS Galaxy 1,2ns 256 MB na AGP i niewiem czy będzie ją można odblokować jak w wypadku wersji na PCI Express (potoki i itp...) Kolega przerobił swojego 7300GT Na 7600GT a dokładnie odblokował i podniósł taktowanie tyczy się to karty na PCI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Mam pytanie interesuje mnie zakup karty GF 7600 GS Galaxy 1,2ns 256 MB na AGP i niewiem czy będzie ją można odblokować jak w wypadku wersji na PCI Express (potoki i itp...) Kolega przerobił swojego 7300GT Na 7600GT a dokładnie odblokował i podniósł taktowanie tyczy się to karty na PCI :PPo 1 - nie w tym temacie, z takimi tekstami to idź do Co Kupić. Po 2 - POTOKÓW SIĘ NIE DA ODBLOKOWAĆ :mur: Po 3 - karty na AGP i PCI-E kręcą się tak samo (radze zobacyzć przyklejone topici o nich) Po 4 - nie wierz zawsze kolegom na słowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyx Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 przesiadlem sie z galaxy 7300gt na 7600gs 256mb (pcx): pierwsza rzecz od razu 4 stopnie wiecej w idle (42 vs 38 w 7300), i denerwujace powiadomienia przy otwarciu windowsa ze sli nie jest wlaczone. Wylaczylem mostek sli w menadzerze urzadzen nic nie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 przesiadlem sie z galaxy 7300gt na 7600gs 256mb (pcx): pierwsza rzecz od razu 4 stopnie wiecej w idle (42 vs 38 w 7300), i denerwujace powiadomienia przy otwarciu windowsa ze sli nie jest wlaczone. Wylaczylem mostek sli w menadzerze urzadzen nic nie pomoglo1. Więcej stopni bo masz więcej potoków. 2. Powiadomienia są dlatego bo masz stery 93.31, a one powodują właśnie taki problem. 3. To nie temat o 73 i 76 tylko o recenzji na portalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...