Gość hihot Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Mam pytanie czy ocbw biosy pod sata2 pasuja do vsta??? bo nie chce zepsuc plyty nie potrzebnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Mam pytanie czy ocbw biosy pod sata2 pasuja do vsta??? bo nie chce zepsuc plyty nie potrzebnie...Było poruszane wiele razy, nie pasują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 dobra mody na vcore dzialaja ale teraz zastanawiam sie nad tym czy jezeli bym zrobil zabawe z lakierem to musial bym ustawiac napiecie na procku z biosa czy to zamkniecie mostow wymusza napiecie nie zaleznie od biosa??? (pewnie tez bylo poruszana ale szukaja nie zawsze wyszukuje oc trzeba a wertowanie 260 storn to lekkie przegiecie chbya sami rozumiecie;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Sluchajcie, co jest grane. Mam teraz Sata-2 i jak ustawiam w biosie napiecie na proca np. 1,35V, to programy w Windzie nadal pokazuja 1,4V i tempereatura jest dalej identyczna jak na 1,4V, wiec chyba sie nie przestawia. Co jest grane ? Bios najnowszy 2.30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 do czego sluza co daja i a jakie maja konsekwencje: -htt to pci bridge decode scheme -gated clock function Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Sluchajcie, co jest grane. Mam teraz Sata-2 i jak ustawiam w biosie napiecie na proca np. 1,35V, to programy w Windzie nadal pokazuja 1,4V i tempereatura jest dalej identyczna jak na 1,4V, wiec chyba sie nie przestawia. Co jest grane ? Bios najnowszy 2.30. Wyłącz C'n'Q. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wyłącz C'n'Q. Ale to tez troche srednia opcja, bo to jest fajna fukcja, duzo siedze w Windzie gdzie proca nie wykorzystuje. Nie ma innego sposobu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jeżeli chcesz z innymi napięciami musisz użyć RMClock'a. Gdzieś tu jest faq do tego, chyba w temacie o A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Zadam to pytanko tutaj, bo nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi. Sciagnalem tego RMClock'a i w FAQ jest napisane, zeby poprostu sobie wpisac swoje wartosci min i max, ale ja wogole tego nie moge wpisac. W miejscach gdzie sa pokazane napiecia ja ich wogole nie moge zmienic, mnoznikow tez. Sprobowalem ustawic w biosie napiecia na auto, ale to tez nic nie dalo. Co jest grane. EDIT: Dobra juz gra, w "Menejdżmend" sie wszystko zmienia :) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zadam to pytanko tutaj, bo nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi. Sciagnalem tego RMClock'a i w FAQ jest napisane, zeby poprostu sobie wpisac swoje wartosci min i max, ale ja wogole tego nie moge wpisac. W miejscach gdzie sa pokazane napiecia ja ich wogole nie moge zmienic, mnoznikow tez. Sprobowalem ustawic w biosie napiecia na auto, ale to tez nic nie dalo. Co jest grane. EDIT: Dobra juz gra, w "Menejdżmend" sie wszystko zmienia :) Zaznaczasz jakie mnozniki chcesz miec dostepne, potem wybierasz profil 'performance on demand' czy jakos tak dla zasilania sieciowego, przechodzisz do tego profilu w menu po lewej i tam juz mozesz ustawic napiecia dla wybranych wczesniej mnozknikow. W biosie ustaw stabilne ustawienie i sprawdz stabilnosc na tych mnoznikach najpierw jak masz krecone magistrala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...50&katid=29 - pasuje na AsRocka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 jakby ktos potrzebowal to pojawil sie nowy driver do lan'u pod Viste: ftp://download.asrock.com/drivers/ULi/LAN/Lan(352).zip teoretycznie jest dla VSTA (w sekcji dla dual-sata2 go nie bylo) ale w praktyce z pewnoscia zadziala na obu mobo. sam bede musial sprawdzic czy dziala bo mam Viste RC2 tylko do tej pory miejsca na HDD brak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 DziubekR1 - nie pasuje, miałem go i nie da rady, kondensatorki (czy co to tam jest) przy NB zasłaniają, nie ma możliwości odgięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Zapraszam do komentowania przygotowanego przeze mnie FAQ o ASRocku 939Dual-VSTA :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2469610 Edytowane 4 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dzięki, poczytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ja tu jeszcze poruszę kwestię tych dźwiękówek - sam uważam że Realtek jest dużo lepszy niż C-Media ponieważ miałem okazję posłuchać obu i powiem szczerze że na C-Media miałem szumy a teraz na Realtecu nie mam żadnych ale to też kwestia płyty i konkretnego przypadku więc możemy tu polemizować bez końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 DziubekR1 - nie pasuje, miałem go i nie da rady, kondensatorki (czy co to tam jest) przy NB zasłaniają, nie ma możliwości odgięcia.Bardzo ciekawy radiator, KZI jak dużo brakuje aby go zamontować? Może wystarczy "wyciąć" 2-3listki aby wsunąć między kondensator? A chłodzonko zdaje się lepsze niż to zalmanowskie. Druga sprawa to rozstaw otworów - będzie się zgadzał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 hej mam bios 2.1 i jak wylacze FLEXIBILITY OPTION to komp mi sie nie startuje dzielnik 133 czasy dostepu na minimum!!!! co jest grane teraz mama 300X9 a 7X 311 komp nie wstaje!!! jest jakis pios w ktorym mozna ustawic wiecej timingow i wiecej mozna na htt wycisnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 O gwarancji na Dual-Sata2 i VSTA możecie zapomnieć > W sklepach niema > w hurtowniach niema > u producenta niema !! Jak będzie jakiś mały zonk to go naprawią w serwisie płyt głównych, a jak cos poważnego to dostaniecie kasiorę i wypad. Jak naprawią, to extra, byleby działało. A jak oddadzą kase, to jeszcze lepiej - używać sprzętu przez rok-półtora za darmo... Też tak chce... Radzę więc dołożyć do Asusa A8N32-SLI który jest moim zdaniem dużo lepszy od tych Asrocków ( lepsze OC, lepsze wyposażenie płyty, Lepsze chłodzenie płyty, SLI 2x16 i GWARANCJA !! ), a kosztuje 499zł więc nie widzę sensu kupować gorszego Asrocka za ponad 300zł jak można trochę dołożyć i kupić takiego wypasionego Asusa. Widzisz - wpadło Ci trochę więcej mamony i zaczynasz bredzić... * Lepsze OC niż AsRocków - no bardzo różnie może być * Lepsze wyposażenie - miałem jedną płytę z SoundStormem, Firewire i innymi bajerami. I niczego mi w AsRocku nie brakuje * Lepsze chłodzenie - i tak będziesz modował i zmieniał... Więc to żadna zaleta. * SLI - dobrze wiemy, że SLI się nie sprawdza i lepiej sprzedać to co masz i kupić mocniejszą kartę niż dokładać drugą identyczną. Więcej miejsca w budzie, mniej prądu zjedzone, mniej wentyli etc... Chyba że w ostatnim czasie coś się w tej kwestii zmieniło. * Gwarancja - opisze poniżej. Niech mi taki nowy AsRock padnie za rok, to będę miał następujące możliwości: - z tytułu niezgodności mi go naprawią - z tytułu niezgodności zwrócą mi kasę i kupie coś innego, niekoniecznie na 939, a proca sprzedam - w ramach gwarancji wymienić go na nową płytę, niekoniecznie 939, a proca sprzedam Tym sposobem za niedużą kasę wymienię platformę na coś nowego... Co się będę martwił, na co... A z drugiej strony: jak tak bardzo narzekasz na gwarancję na AsRock'a - jak będzie z gwarancją tego ASUSa za 2 lata? Wątpię, żeby wciąż były :) Podsumowanie - jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tyle, że jak Asus padnie to dostaniesz za niego równowartość, lub ci go naprawią, lub dostaniesz nową płytę w takiej cenie w jakiej był Asus kiedy go kupiłeś. Padnie Asrock, to jedyna opcja to naprawa, bo płyt już nie ma, albo zwrot kasy, dostaniesz te max 220zł, a na allegro teraz sprzedaż za 320 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tyle, że jak Asus padnie to dostaniesz za niego równowartość, lub ci go naprawią, lub dostaniesz nową płytę w takiej cenie w jakiej był Asus kiedy go kupiłeś. Padnie Asrock, to jedyna opcja to naprawa, bo płyt już nie ma, albo zwrot kasy, dostaniesz te max 220zł, a na allegro teraz sprzedaż za 320 zł :) Czyli to b. dobry czas, żeby zmienić platformę, jak ktoś potrzebuje coś szybszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Niech mi ktoś powie, czy któreś ze sterowników znalezionych na stronie C-Media http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver nadaje się do Dual-VSTA? Oznaczenia sterów na stronie C-Media jakoś nie pasują do układu CM-6501. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Patrz FAQ. nowszych niż to co jest na stronie ASRocka nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 station-drivers/cmedia - tu jest tylko jeden sterownik i to pewnie ten sam. Kup sobie Creative'a będziesz mógł instalować sterowniki z nowszymi numerkami przynajmniej raz na 6 m-cy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Spróbuj może po prostu aktualizować stery z menadżera urządzeń, jak miałem C-Media na ECS N2U400-A to doskonale aktualizował a stery z neta były do kitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Pytam z ciekawości, bo jak na razie nie mam zastrzeżeń do dźwięku, a stonę C-Media z racji posiadanego sprzętu wypadało odwiedzić. A z tym Creative to dobry pomysł, ale mała liczba slotów PCI w moim przypadku może być poważnym ograniczeniem. Nawiązując do odczuć słuchowych to C-Media jakością dźwięku w niczym nie ustępuje RealTekowi. Może oprogramowanie dźwiękówki jest zbyt dziecinne, ale dźwięk po korekcji można polubić. Basik na moich starych głośnikach chodzi bosko, a już miałem je wyrzucić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 a ja juz mam dosyc tego realteka, jeden wielki crap. wystarczy troche podglosic albo miec sluchawki na/w uszach i slychac trzaski i pierdzenie przy przegladaniu stron czy pracy hdd. poza tym co 2-3 min mam takie pykniecie w glosnikach i nie jest to wina glosnikow czy wzmacniacza tylko tego "ac97", fajnie wyglada ta nazwa tak w ogole. rok 2007 a ja mam na plycie ac"97" :lol: jednak osobnej dziekowki na pci nie zastapi zaden zintegrowany badziew, pomijajac soundstorma bo ta karta to bylo istne cudo (jak na integre). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Cudo to mało powiedziane - miałem nieoficjalnego na Epoxie 8RDA+ i przyznam ci 200% racji, ta dźwiękówka wymiatała ;) Ja nie mam takich problemów - "pierdzenie" jest ale na maksymalnej głośności a w moim przypadku tak słuchawki jak i głośniki prawie nigdy nie są ustawione na więcej niż 50% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feris Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jak sadze nadaje sie to do malegou updateu faq. Przy instalowaniu sterownikow do obslugi Sata II pod winda wszystko przebiega bez problemu. Natomiast przy pozniejszym uzytkowaniu pojawil sie problem totalnego zawieszenia przy starcie systemu lub chwile po zaladowaniu pulpitu(dioda dysku swiecila non stop). Jedynym antidotum okazalo sie odlaczenie komputera na chwile od sieci elektrycznej. Problem wystepowal kiedy komputer byl przez dluzszy czas wylaczony(przy ponownym uruchomieniu lub krotkim wylaczeniu nie). Nie byla to wina sprzetu, ani wirusow. Lekarstwem okazalo sie zdobycie stacji dyskietek i zainstalowanie sterownikow od Asrocka przy reinstalacji systemu. Sterowniki od producenta chipsetu ( jmicron) powodowaly w moim przypadku ze dysk dzialal z szybkoscia Sata I. Mozna to dolaczyc do Faq, gdyz kiedy pytalem na roznych forach co z tym zrobic ( wygladalo to raczej na problem sprzetowy nie majacy nic wspolnego ze sterownikami) nie udzielono mi zadej porady. Dodatkowo potwierdzic musze ze wystepuje konflikt pomiedzy dyskiem sata II dwa a napedem ide umieszczonym na 1 kanale. Objaw : totalny zwis przy probie kopiowania pomiedzy tak podlaczonymi napedami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...