Nerevar Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Hejoł we wtorem mam polski ustny i przyszedł sądny czas żeby coś zrobić na to. Mam takie pytanko, muszę znać to co wpisałem do bibliografi jako materiały pomocnicze ? Bo nawet nie wiem co tam wpisałem (nauczycielka coś podrzuciła ;P ) ? Pytają o to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Ja miałem 3 książki, a praktycznie mówiłem tylko o 1. Zależy od komisji ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Mnie na ustnej pytali, która pozycja z literatury przedmiotu pomogła mi najbardziej w opracowaniu tematu i dlaczego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 U mnie jak ktoś nie za bardzo pamiętał co miał w bibliografii napisane, to profesorka mu dawała bibliografie na egzaminie by sobie przypomniał :wink: Mi zaś się trafiło pytanie: jak wyglądał proces przygotowania się do egzaminu i tworzenia prezentacji? Kiedy miałem swój ustny to komisja pracowała już dobry tydzień to można było się wypytać mniej więcej co za pytania dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 U mnie jak ktoś nie za bardzo pamiętał co miał w bibliografii napisane, to profesorka mu dawała bibliografie na egzaminie by sobie przypomniał Ale przeciez plan pracy w którym masz zawartą bibliografie masz prawo miec na egzamie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Tak, u mnie oddawaliśmy bibliografię miesiąc wcześniej przed egzaminem a sam plan ramowy tydzień przed :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Co dokladnie poszlo nie tak ?Jedyny egzamin którego się obawiałem i zdenerwowanie-chociaż uważałem, że mnie to nie dotyczy, zacinałem się, chociaż tematy i obrazek łatwe i w swobodnej konwersacji bym normalnie pogadał i opisał-w sumie to nie wiem, co mnie tak zdenerwowało, ale ważne, że zdane ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Jestem po rozszerzonym oralu z angielskiego i powiem, że nie jestem zadowolony z tego co tam przedstawiłem :) Wiem, że potrafię lepiej, dużo lepiej, a po raz pierwszy od dłuugiego czasu stres mnie zeżarł -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Ja mam jutro z samego rańca ustny polski, Holocaust w lit. i w filmie. Prezentację jakąś tam sobie napisałem, za każdym razem mówię z pamięci coś innego. Zobaczymy, co to będzie jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Hehe, co do polskiego to też, prezentację napisałem, ale mówiłem i tak zupełnie inaczej :D A co do angielskiego orala...15/20 75% Aż tak tragicznie nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Ja z polaka zgarnąłem 12/20 i jestem happy xd. Jutro pół dnia zmarnowane na infie... coś czuje niezły spontan i improwizacje na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) 10/20 polak - totalna improwizacja i nie to, ze sie nie przygotowałem, tylko ze stresu totalna pustka xD Btw mowilem 9 min xD Edytowane 20 Maja 2009 przez Farid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 15/20 z angielskiego i 12/20 z polaka potrafilem lepiej ale stres mnie żarł też :mad: a pisemne poszły tak sobie, z angielskiego tylko żaden problem, z gegry najsłabiej :( narobiłem prostych błędów z pośpiechu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 No, spontan z polaka poszedł nieźle - 16/20. Dostałem niezłe pytania, ale jest dobrze. Nieoficjalnie mam już wakacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 19/20 angol - btw komisja jest zryta, robilem elementarne błedy w gramatyce rzucajac "everybody was" mongoły ktore znaja angielski na zasadzie kali jesc kali pic dostawały po ~ 15. Co prawda to tylko podstawa, ale kurde cos zdania trzeba umiec układac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Mi się udało z polaka ustnego walnąć 100% ale miałem temat w którym dobrze się czułem ;) Angol 75% a pisemne.... się zobaczy. Najbardziej boję się polskiego bo nie wiem jak ocenią moją pracę. Z tych niby "zamkniętych" będzie 17pkt a obawiam się że mi przekreślą całą pracę o chłopach i wpiszą 0 ;p No a tak to też już wakacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ja z ustnego polskiego 9/20, z angielskiego 17/20 czyli ogólnie jestem happy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 No to i ja po maturach ustnych ;) Ustny polski 16, rozszerzony niemiecki 20 ;) Ogólnie jestem bardzo zadowolony. W końcu wakacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 oral ang - 19 pkt, nawet nie wiem na czym stracilem :P ale jakos kiepsko mi sie rozmawialo z babkami z komisji :) w wakacje to szprechałem z każdą nacją po ang: niemcy, belgowie, turkowie, wreszcie anglicy :P a tutaj troszke sie spiąłem. Ale dobrze jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Ustny polski - 7/20 Ustny angielski (rozszerzony) - 20/20 Wniosek: Od komisji zależy bardzo dużo. Na pierwszym przedmiocie, egzaminator był od razu na nie. Wszystko mu nie pasowało, szczególnie połączenie literatury faktu z hollywoodzkimi produkcjami (inna sprawa, że trzymało się to kupy - opinia zaprzyjaźnionego polonisty). Komisja nawet nie zwróciła uwagi na wyświetlone fragmenty, ogólnie odnosiło się wrażenie, że mówię do ściany. Na angielskim zupełne przeciwieństwo. Już na wejściu jakiś joke od egzaminatora, w trakcie rozmowy odnosiłem wrażenie, że to prawie dialog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Ustny polski - 7/20 Ustny angielski (rozszerzony) - 20/20 Wniosek: Od komisji zależy bardzo dużo. Na pierwszym przedmiocie, egzaminator był od razu na nie. Wszystko mu nie pasowało, szczególnie połączenie literatury faktu z hollywoodzkimi produkcjami (inna sprawa, że trzymało się to kupy - opinia zaprzyjaźnionego polonisty). Komisja nawet nie zwróciła uwagi na wyświetlone fragmenty, ogólnie odnosiło się wrażenie, że mówię do ściany. Na angielskim zupełne przeciwieństwo. Już na wejściu jakiś joke od egzaminatora, w trakcie rozmowy odnosiłem wrażenie, że to prawie dialog. nie wiem co miałes, ale gdybym ja był egzaminatorem i ktos by zaczął gadac o matrixie to bym starał sie o jak najniższa ocene dla zdającego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 No bez przesady. Temat to: Zachowanie człowieka w obliczu sytuacji ekstremalnej na podstawie filmu i literatury. Nie powiesz mi chyba, że postawa Andy'iego Dufresna z Shawshank Redemnption się nie nadaje. Sytuacja, wiadomo niesłuszne skazanie za podwójne morderstwo i osadzenie w więzieniu (podwójne dożywocie). Postępowanie charakteryzuje to, że bohater nie traci nadziei, konsekwentnie realizuje swój plan ucieczki, a w między czasie odnajduje się w więziennych realiach (tu mowa o zbrataniu się z Redem i paczką, pomoc dla innych więźniów - patrz Tommy, rozwój biblioteki) i je akceptuje do pewnego stopnia (dążenie do powtórnego procesu). Przykład uniknięcia zezwierzęcenia, utrzymania zasad i człowieczeństwa. Na koniec oczywiście ujawnienie tego co się działo wewnątrz zakładu penitencjarnego. Nie mam czasu w tej chwili, żeby się zagłębiać, ale to taki ogólny zarys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 na stronie CKE pojawiły się Klucze punktowania odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Za 32 godziny wyniki... ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Za 32 godziny wyniki... ;D Relax. Take it easy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Na oke coś pisze o pracach do 19, więc może jednak dziś? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Gdzie tak jest napisane? Ja raczej wątpię aby były wyniki dziś w necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 https://www.oke.krakow.pl/sio/login_form.php?kto=1 Szanowni Państwo, W dniu dzisiejszym (29.06.), w związku z prowadzonymi pracami technicznymi, system OBIEG będzie nieczynny w godzinach 11:00 - 19:00. Za utrudnienia przepraszamy, Administracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 A to dla OKE Kraków ;) Bo ja patrzałem na OKE ze swojego rejonu i żadnej wzmianki nie ma ;) No nic, pozostaje czekać do jutra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 w tamtym roku byly kolo 2.00 am. w tym roku pewnie bedzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...