qqrydza Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Przyznam, że również tak pomyślałem o silniku a na początku tego gameplay'a jak zobaczyłem rąsię z pistolecikiem i wokoło te drzewa i krzaki uśmiechnąłem się tylko z myślą ...mmm.... far :cry:... pierwsze skojarzenie, wydaje mi się, że nawet niewiedząc co to za gra właśnie tak bym ją zidentyfikował. Fajne jest jeszcze to, że zapowiadają się na wiosnę przyszłego roku. Jak nie będzie obsuwy to będzie miłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 No i kolejna gra omija konsole a szkoda bo zapowiada się porządny tytuł http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/1.../7171081685/p/1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 i bdb !! ale i tak wiem, że wyjdzie coś w stylu Far Cry Instincts. ubisoft nie zmarnuje takiej szansy na zarobienie szybkich pieniędzy. ps. l33tno0b1n policz ile ich ominęło, a ile przybyło w ostatnim czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=24516 Uuuuu... właśnie oglądam ten drugi filmik i chyba go na dysk zrzucę by mieć lepszą jakość. Otoczenie i jego zachowanie oraz warunki pogodowe wyglądają rewelacyjnie. Edytowane 19 Października 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=24516 Uuuuu... właśnie oglądam ten drugi filmik i chyba go na dysk zrzucę by mieć lepszą jakość. Otoczenie i jego zachowanie oraz warunki pogodowe wyglądają rewelacyjnie. No ładnie ładnie, jak możesz rzuć linka do wersji HQ, bo niekumaty jestem po czeskawemu... EDIT: 08:27 :blink: EDIT 2: znalazłem (fakt, ślepy jestem...), ale to chyba nie to samo, czas 2:25? EDIT 3: plik leży na dysku, jakość taka jak na stronie, połączone oba filmiki w jedno. Edytowane 19 Października 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 http://download.games.tiscali.cz/game/vide..._demo_video.zip Pod okienkiem z filmem jest link do wersji hi-res. stažitelná verze kompletního videa (166 MB, hi-res) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Gierka robi wrażenie , jak na pre-alphe dobrze chula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Crysis też dobrze hulał :lol: EDIT: no to radzę obejrzeć pierwsze filmiki z Crysis, bo te pokazywane obecnie są chyba z innej gry (albo mają tam w Cryteku słabsze kompy niż kiedyś). Tak, to była ironia. Edytowane 19 Października 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 No to radze obejrzyć jeszcze kilka filmików z crysisa :wink: , jak nie zacięcia , które nie zostały zlikwidowane do tej pory to spadki fps(faza jak się patrzy :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 No fajnie te zmienne warunki pogodowe wyglądają, ale już patrząc z punku meteorologicznego to szkoda gadać jak to jest zrobione. W przyszłości programiści będą musieli kończyć jakieś kursy z podstaw biologii, fizyki, meteorologii, astronomii i innych, bo takie rodzaje chmurek i wiatr to myślą sobie, że można sobie łączyć jak się tylko podoba... ładnie to wygląda ale totalnie zero realizmu. Szczególnie w Afryce, gdzie takie zjawiska są ściśle powiązane z porami roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Cześć... ... może troszkę masz racji ale nie wiadomo w jaki sposób zostaną te możliwości zastosowane bo przecież to tylko pokaz silnika. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 imho ta gra nawet w polowie nie wyglada tak dobrze jak Crysis. Ale przeciez nie musi, tylko po prostu Crysis wysoko zawiesil poprzeczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Podobal mi sie moment jak bohater wyciagnal kule z reki ;] i ten trysk krwi po wyciagnieciu kuli ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Najlepsze jest to jak na którymś z trailerów narrator gada "nie znajdziecie tutaj żadnych apteczek itd, wszystko jest jak w rzeczywistości" po czym koleś zatrzymuje się i pod obstrzałem wyciąga obcęgami kule z ręki...to ci dopiero realizm :lol: Ale poza tym to bardzo mi sie podoba (przynajmniej trailery) i nie chce wszczynać żadnych wojen,ale może nawet bardziej mi sie podoba niż crysis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodpog Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Nowe filmiki pokazujące możliwości Dunia Engine: FarCry 2 *day and night cycle* vid FarCry 2 *Growing Vegetation* Demo FarCry 2 *Tree Regeneration* Video :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 E tam znowu szmira i dno totalne - tylko się łazi i strzela.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Rozwaliły mnie filmiki "FarCry 2 *Growing Vegetation* Demo" i "FarCry 2 *Tree Regeneration* Video". Po co to w grze ?? Przecież takie procesy trwają po kilka/kilkanaście lat jeśli w grze będzie drzewko odrastało w pięć minut to według mnie jest totalnym bezsensem, mam nadzieję, że w finalnej wersji gry tego nie będzie, a te filmiki to tylko zabawa enginem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grippem Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Rozwaliły mnie filmiki "FarCry 2 *Growing Vegetation* Demo" i "FarCry 2 *Tree Regeneration* Video". Po co to w grze ?? Przecież takie procesy trwają po kilka/kilkanaście lat jeśli w grze będzie drzewko odrastało w pięć minut to według mnie jest totalnym bezsensem, mam nadzieję, że w finalnej wersji gry tego nie będzie, a te filmiki to tylko zabawa enginem. Tak bo na pewno nie przyśpieszali procesu by nie nagrywać 5 lat filmu. Widać, że wszystko jest specjalnie przyśpieszone. Grafika też ładna chociaż szału nie robi. Ale szykuje się dość ciekawy tytuł. Otwarte przestrzenie bez loadingów, nieliniowość i ciekawe fizyka oraz otoczenie. Czekam na tą gre z niecierpliwością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Filmiki jak z zapowiedzi Crysis - wszystko pieknie ladnie, wszyscy sie podniecali, a pozniej w grze juz takiej grafy nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Tak bo na pewno nie przyśpieszali procesu by nie nagrywać 5 lat filmu. Widać, że wszystko jest specjalnie przyśpieszone. Grafika też ładna chociaż szału nie robi. Ale szykuje się dość ciekawy tytuł. Otwarte przestrzenie bez loadingów, nieliniowość i ciekawe fizyka oraz otoczenie. Czekam na tą gre z niecierpliwością. To, że przyśpieszyli to logiczne mi chodziło o to, żeby nie było tak, że strzelam w drzewko odpada gałąź odwracam się patrzę za chwilę, a ono wygląda jak nowe. Filmiki jak z zapowiedzi Crysis - wszystko pieknie ladnie, wszyscy sie podniecali, a pozniej w grze juz takiej grafy nie widac.Nie jest problemem zrobienie jeszcze lepszej grafy w Crysis'ie bo engine na to pozwala problemem jest to, że dzisiejsze kompy nie są wstanie wyświetlić w zadowalającym framerate takiej grafy. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 A widzieli wy to http://pl.youtube.com/watch?v=tU7lyFmgeFg ? Marna jakos, ale widac, ze grafika bardzo porownywalana c Cryzysem, interakcja z otoczeniem/fizyka rowniez. Do tego jakos bardziej mi podchodza sawanny niz po raz n-ty dzungla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Dzis dopiero oblookalem nieco dluzsza wersje filmu z powyzszego linku jest tam data Alpha Dema Sierpien 2007 , http://www.n-joy.cz/video/far-cry-2-gc-vid...CfD3sTURd3GAOG/ kuzwa moze jest szansa ze w ciagu miesiaca wydadza dfinalne demo ? Gra zapowiada sie co najmniej tak dobrze jak Crysis , oby tylko te sawanny nie byly pozbawione zycia ,znaczy sie oby tchneli w nie troche zwierzyny bylo by jak na prawdziwym safari ;) Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 http://www.gamespot.com/pc/action/farcry2/...;om_clk=topslot preview + fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Trochę to tak bajkowo wygląda, a nie tak naturalnie jak w Crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Bajkowo nie bajkowo zobaczy sie jak wyjdzie oficjalny Trailer HD ponoc ma wyjsc na dniach . Mnie sie tam grafika w FC2 podoba , widac posluchali moich prosb na forum ;) i tchneli w sawanne normalnego zycia , teraz tylko zeby interakcja z zwierzyna byla na odpowiednim poziomie np. zeby np rannego bohatera tropily po sawannie glodne lwy, hieny bedzie zabawniej i naturalnie no i naturalniej w rzekach krokodyle i mamy symulator sawanny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graver Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mario2k będziesz zawiedziony... ale z tego co czytałem to drapieżniki podobno nie są w planach FC2 ... gdyż twórcy stwierdzili, że wprowadzenie zwierzaków drapieżnych zachwieje liczbę innych osobników np. antylopów :P i okazałoby się, że wszystkie antylopy by wyginęły przez to, że populacja lwów byłałby za duża ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Damiano69 Spoko , spoko zrobi sie moda beda lwy , hieny i zyrafy bedzie lajtowe safari ;) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=25777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Ja powiem tylko tyle: mniejsze zageszczenie drzew da z pewnoscia troche odetchnac kartom graf :lol: (w porownaniu do crysisa), co mnie oczywiscie bardzo cieszy ps. Jak patrze na screeny to pierwsze skojarzenie to project igi, tylko nie wiem czemu bo klimaty lekko inne. Edytowane 21 Stycznia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Mario2k będziesz zawiedziony... ale z tego co czytałem to drapieżniki podobno nie są w planach FC2 ... gdyż twórcy stwierdzili, że wprowadzenie zwierzaków drapieżnych zachwieje liczbę innych osobników np. antylopów :P i okazałoby się, że wszystkie antylopy by wyginęły przez to, że populacja lwów byłałby za duża ;p Wątpię żeby nie mogli stworzyć respawnu dla antylop i jakiś prosty program do kontroli liczby osobników danej grupy. Pewnie po prostu zwierzęta psuły gameplay :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...