Skocz do zawartości
nrl

Far Cry 2

Rekomendowane odpowiedzi

miron72 napisał(a):

Już wyjaśniam choc nie do końca na serio -będziesz musiał odpalić grę na Vista (oczywiście wydajność minus ok.10-20%) ,aby skorzystać z DX10.1(jest podobno przecuuuudny jak piszą fanboye ATI, a to ,że oparty na "beeee i całkiem do D" DX10 to już ani mru mru :wink: ).To da Ci dopalenie gry do poziomu dajmy na to "wydajność jak na XP minus 10% przy tych samych efektach" :razz: Dokładnie tak było z Asasynem -a do tego NV skorzystało z kasy i wbiło ATI wirtualny knajf w garba z patchem "f#@k DX10.1" :lol: ....Obym się mylił(no mam w końcu ATI hehe) ale tak coś to widzę -zysk będzie pewnie ale i tak Vista go zeżre w kontekście XP(coby nie było -siedzę i na XP32 i na V64).Propaganda chyba....

Dx10.1 to racze h... da , ale i tak raczej karty od ati będą lepiej sobie radziły pod dx10 ze względu na spartaczone sterowniki od nvidii. Czas mija , a nvidia nic nie poprawia , a problemów i błędów przybywa. Wygląda to na , że się pogubili i kompletnie od samego początku spartaczyli stery pod viste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

picus napisał(a):

Hmm, a mnie zadziwia jedna rzecz, po looknieciu kilku trailerow widzialem ze w AK przelacznik rodzaju ognia jest po lewej stronie, a w rzeczywistosci jest po prawej ( strzelalem z 1000 razy ) no chyba ze to jakas angielska odmiana, u nich zawsze wszystko na odwrot :)

No ale angielska nie moze byc, to nie wiem, jakas koreanska? tam tez jezdza po lewemu :P

Z tego co wiem to nie każda broń jest symetryczna. Często broń dla leworęcznych inaczej wygląda niż dla praworęcznych. Jak ktoś widział kałacha w wersji dla leworęcznych to niech się wypowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soulburner napisał(a):

Gra korzysta z nowego silnika (Dunia Engine), choć wykorzystuje ok. 2-3% kodu ze starego CryEngine - tak przynajmniej piszą w anglojęzycznej wikipedii.

Hmmm... pewnie pamiętam jakieś pierwsze wzmianki odnośnie silnika gdzie pisali o wykorzystaniu :cry: engine. Odnośnie samej grafiki to wydaje mi się, że poziom detali jest wysoki i wygląda wszystko bardzo ładnie i jest zbliżone wizualnie do "kryzysa". Przynajmniej odwzorowanie natury bo twarze trudno mi oceniać po materiałach, które widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza napisał(a):

Hmmm... pewnie pamiętam jakieś pierwsze wzmianki odnośnie silnika gdzie pisali o wykorzystaniu :cry: engine. Odnośnie samej grafiki to wydaje mi się, że poziom detali jest wysoki i wygląda wszystko bardzo ładnie i jest zbliżone wizualnie do "kryzysa". Przynajmniej odwzorowanie natury bo twarze trudno mi oceniać po materiałach, które widziałem.

Przejdz sie do kiosku , kup nowego Clicka. Jest tam 4 albo 5 minutowy trailer z gameplayu w HD. Zestawiasz to z Crysisem? Nie zartuj. FC2 wyglada trafgicznie , nie tylko wzgledem Crysisow , gry ktora ma bodajze rok na karku , ale imho nawet CODa4 , ktory wyglada lepiej :| Roslinnosc wyglada ubogo , cienie tragiczne , oswietlenie jedynie daje rade , tekstury aut to dramat...Zas bronie swieca sie na sloncu jak psu jajca...

PS - wiem jak wygladaja trailery , ktore ukazuja grafe , nie gameplay. Wierzac temu mozna sie zdziwic...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

Jakos nie uwierze , ze gra ktora wychodzi na kilka platform ma miec lepsza grafe na pc.

tak bylo od zawsze;] no chyba ze gra na pc jest konwersja nie z next-gena tylko z ps2 (vide Hulk najnowszy);]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ponoć nudnawa. Robimy praktycznie to samo. Gdzieś tam pojechać, kogoś zabić, albo odbić z jakiejś wioski ;) Nie spodziewałbym się zbytnich różnic w grafice na korzyść PC. Może tekstury będą nieco wyższej rozdzielczości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

Starusienki Far Cry , gdy mielismy bron w lunecie , dawal nam ciekawy graficzy bajerek - przez lunete widac bylo otoczenie. Patrzyles w niebo - widziales niebo , w gory - widziales gory i to nie z zoomowania bronia z luneta. Tutaj zamiast tego mamy na lunecie...zielona kropke. No bez jaj. Ten standard ustanowiono w 2003 roku :|

Można jaśniej ? Bo nie kojarzę o co kaman ?:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN napisał(a):

tak bylo od zawsze;] no chyba ze gra na pc jest konwersja nie z next-gena tylko z ps2 (vide Hulk najnowszy);]

No nie do końca było tak zawsze : Lost Planet, GOW lepiej wyglądają na piecu. Co do FarCry2 to będzie chyba to wyglądało tak samo na każdej platformie :(. Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor1230 napisał(a):

No nie do końca było tak zawsze : Lost Planet, GOW lepiej wyglądają na piecu. Co do FarCry2 to będzie chyba to wyglądało tak samo na każdej platformie :(.

na pc zawsze mozna ustawic lepsze tekstury i bawic sie konfigiem, aczkolwiek na konsolach jest w FC2 bardzo plynny framerate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dragonlore napisał(a):

na pc zawsze mozna ustawic lepsze tekstury i bawic sie konfigiem, aczkolwiek na konsolach jest w FC2 bardzo plynny framerate

co do lepszych tekstur - proszę o potraktowanie tej wypowiedzi z przymrużeniem oka ;) : ciocia z ameryki mówi, że u niej gra już jest do pobrania ... z poczty ;) Paczka waży 3.6 GB więc nie wiem czy tak te textury będą lepszej jakości względem x klocka ale jak to z ciociami bywa może i ona się mylić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotrjancy napisał(a):

Ciocia powinna dodać że to jest jakieś demko co zawiera 4 misje i kosztuje parę $

Pigipon napisał(a):

zgadza sie w empiku mozna takie cus nabyc. ciocia lodzia ma zle info :)

Co to się porobiło, żeby dema gier były płatne... :lol2: :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie troche martwi, ze jak tylko wyjdziemy z miasta, to wszyscy nam na kark siadaja i trzeba tluc z karabinu ile wlezie. Niby to FPS, ale jednak myslalem, ze lepiej to dopracuja.

Ciekawe jak z wykonywaniem misji w trybie "stealth" (snajperka, skradanie, noz, garota :lol2:). Mam nadzieje, ze jest to w miare rozbudowane, i mozna w ciszy zalatwiac przeciwnikow.

No i kamien spadl mi z serca, ze w PC bedzie (podobno) normalny SAVE a nie jak na konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGN.com - 8.9

- niby pięknie ładnie, ale trzeba popracować nad ai oraz starkturą questów, oraz tym by gracz się nie zanudził na ogromnym obszarze gry- tyle wiem z Closing Comments niestety więcej nie miałem czasu przeczytac ;p

Gra z pewnością dobra ale jezeli ign daje grze super-hiper rozdmuchanej i oczekiwanej poniżej 9 to jednak oznacza, że nie wszystko jest takie fajne.

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi