DEVILEK Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja też dziś przetestowałem swoją 320-tkę. Z tym, że w moim przypadku, o wiele mniej ekstremalnie (zwłaszcza na CPU ;P ) Ustawienia, jak w sigu. Ram 450 @ 5-5-5-15 GPU - AC CPU i NB - WC Wyniki raczej lajtowe :D 01: 53853 03: 30927 05: 18585 No to widze, ze koniecznie musze zmienic mobo na Bad Axe, bo ta MSI jest dla mnie zbyt wybrykana. Ot cale 680i i ja. O ile 01 i 05 mam dosc znacznie wyzsze, to 03 = :unsure: Gratki za wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Mówiłem już wcześniej ;) ale GRATULACJE po raz drugi :mrgreen: Edit: @devilek następcy ofkors :P Edytowane 31 Marca 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 DEVILEK: gratuluje potomka :) coby w ślady ojca szedł :) A te sterki 101.02 zauważalne różnice w wydajności dają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) To i ja się przyłącze do gratulacji dla Devilka :) Co by nie robić OT: sprawdzał ktoś już sterowniki 101.02 edit: coś długo mi się zeszło z pisaniem i atom3k był pierwszy Edytowane 31 Marca 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 No to widze, ze koniecznie musze zmienic mobo na Bad Axe, bo ta MSI jest dla mnie zbyt wybrykana. Ot cale 680i i ja. O ile 01 i 05 mam dosc znacznie wyzsze, to 03 = :unsure: Gratki za wyniki. Przede wszystkim gratulacje potomka B-) Faktycznie cos niski ten wynik w 03... i nie da sie chyba ukryc, ze wynik wiecej od grafy zalezy niz od CPU. Jeszcze za czasow jak moj komp byl w calosci, to przy 650/1000 i procku E6300@3,15GHz bylo 31238pkt Nie mam na razie zadnego innego ORBa do wynikow po podkreceniu... 3DMark06 - 10795 przy C2D@3,15GHz i GTS@650/1080... ale moze juz niedlugo cos pokaze :) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam, WTF, czyżbym znów kupił najgorsze ścierwo na rynku? ten leadtek nie ma zamiaru przejść testu w 3dmarku2006 pokręconym nawet o 20Mhz ? kręcę atitoolem, może o czymś nie wiem. wybaczcie pytanie ale dopiero się przesiałem z x1900xt ps. czy tagan 480w może być za mały do tego zestawu? btw, od momentu zakupu 8800, komputer nie może sie zresetować, trzeba mu ręcznie pomóc.... co to może być? Jesli twoja zasilka ma 2 linie 12v to z tylu powinienes miec przelacznik split(2 slabsze linie-u mnie 20A kazda) lub combined(jedna mocniejsza-u mnie 30A) W moim przypadku na split mozna bylo zapomniec o kreceniu nawet system byl lekko niestabilny. Jest to oczywiste skoro nvidia jako miniumum zaleca wlasnie 30A na lini 12v, widac u mnie mniej nie sprawdzalo sie, co nie znaczy ze u innych bedzie tak samo. Po ustawieniu 30A wyniki oc leadteka masz w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tutaj ładna cena jest tej karty jak one sie kreca posiada ktos taka sztuke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Jesli twoja zasilka ma 2 linie 12v to z tylu powinienes miec przelacznik split(2 slabsze linie-u mnie 20A kazda) lub combined(jedna mocniejsza-u mnie 30A) W moim przypadku na split mozna bylo zapomniec o kreceniu nawet system byl lekko niestabilny. Jest to oczywiste skoro nvidia jako miniumum zaleca wlasnie 30A na lini 12v, widac u mnie mniej nie sprawdzalo sie, co nie znaczy ze u innych bedzie tak samo. Po ustawieniu 30A wyniki oc leadteka masz w sigu. Dzięki za odpowiedź. Mam to http://mcs.pc.pl/produkt299.html i żadnego przełącznika nie mam. Rozumiem, że do momentu zmiany zasiłki nie mam co myśleć o kręceniu karty? Stere wgrałem oryginalne i niewiele to dało. Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Gdzies nan necie widzialem testy ile faktycznie potrzebuje 8800gts i wyszlo im ze stabilny byl gdzies od 25A na lini 12v. Nie pamietam tylko jakie mieli zasilacze w tych testach, wiec twoj tagan powinien byc ok :blink: Proponuje zmierzyc pod obciazeniem co sie dzieje na poszczegolnych liniach. Ja po zmianie z 7900gs odinstalowalem tylko stery driver cleanerem. Nawet atiitool sie nie rzucal i zostal. Wyniki to ~10800 w 3dm 06 i ~17300 w 3dm 05 czyli w normie. Nie bardzo wiem jak cie wiecej pomoc. Sproboj moze faktycznie na swiezym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @petrumi nie możesz mieć bo to jest U01 i ma 1 linię 12V. U mnie czy mam na split czy combine OC bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatal Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam. moj nowy 8800gts wyswietla artefakty (takie male biale kropki pojawiajace sie zarowno w 2di3d, a pod vista karta nawet wywala OS). w faq jest napisane, ze ta karta wymaga zasilacza 450W. w instrukcji od mojej karty (gigabyte) jest napisane 400W. ja wlasnie posiadam chieftec'a 400W z napieciami 12v1-14a i 12v2-15a. co jest bardziej prawdopodobne - za slaby zasilacz czy uszkodzona karta? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam. moj nowy 8800gts wyswietla artefakty (takie male biale kropki pojawiajace sie zarowno w 2di3d, a pod vista karta nawet wywala OS). w faq jest napisane, ze ta karta wymaga zasilacza 450W. w instrukcji od mojej karty (gigabyte) jest napisane 400W. ja wlasnie posiadam chieftec'a 400W z napieciami 12v1-14a i 12v2-15a. co jest bardziej prawdopodobne - za slaby zasilacz czy uszkodzona karta? pozdrawiam za słaby zasilacz, napisz reszte twojego konfigu, odłacz niepotrzebne rzeczy, procesor pusc na default i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatal Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 za słaby zasilacz, napisz reszte twojego konfigu, odłacz niepotrzebne rzeczy, procesor pusc na default i sprawdzathlon 64 4000+, gigabyte 8800 gts 320mb (nie krecona) 3x512 ramu, hd sata 250gb, 2xDVD, MSI k8neo, k.muzyki. wszystko na defaultowych ustawieniach. wczesniej odlaczalem dvd, krate, ale niestety nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ja mam takiego tagana http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,14430/ i dziala bez problemu. c2d @3200 8800gts@640/1020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 sie porobilo ;) powazny blad w arch. g80 http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=391 pocieszajace, ze jest opcja wymiany na 8900, miedzy innymi bardzo ciekawymi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 sie porobilo ;) powazny blad w arch. g80 http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=391 pocieszajace, ze jest opcja wymiany na 8900, miedzy innymi bardzo ciekawymi ;) Date: 01-04-2007 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Date: 01-04-2007 :Deee tam, real jak nic ;) ja juz prasuje garniturek na maly trip z panem Huangiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 czyli na 8800gtx/gts nie pogramy sobie na viscie czy jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udało się. 600/1000 i może coś więcej. Chyba za mało prądu na procka dawałem w biosie i sprawa się rozwiązała. Sry za zamieszanie. 7766pkt w 3dm06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 czyli na 8800gtx/gts nie pogramy sobie na viscie czy jak??Da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 to z tym fantem co teraz morzna zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jeśli uzywasz XP, to proponuję zjechać kursorem myszki w prawy dolny narożnik ekranu, zaczekać na komunikat, a następnie uruchomić szare komórki. Tylko pamietaj, masz na to jeszcze tylko 1 godz i 22 minuty. Później możesz tego nie pojąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jeśli uzywasz XP, to proponuję zjechać kursorem myszki w prawy dolny narożnik ekranu, zaczekać na komunikat, a następnie uruchomić szare komórki. Tylko pamietaj, masz na to jeszcze tylko 1 godz i 22 minuty. Później możesz tego nie pojąć :P :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) hyhyhhyhy nic tylko sie chlastac hehehheh niektórzy zapomnieli jaki dzis dzien mamy :) a raczej jaki wczoraj był :) a tak btw. co do wypowiedzi Devilka i modow dla 8800 generalnie chodzi o pencil mody to z tego co wiem to jest tylko pencilmod dla mem dla gpu nie widzialem nie myle sie Devill ???????????? pozdr :) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udało się. 600/1000 i może coś więcej. Chyba za mało prądu na procka dawałem w biosie i sprawa się rozwiązała. 7766pkt w 3dm06.Nie za mało tych pointów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) w tym tygodniu bede mial 8800gts-a Leadtek-a wiec mysle ze trafi mi sie jakas dobra sztuka mam taka nadzieje :D Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzepetto Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) athlon 64 4000+, gigabyte 8800 gts 320mb (nie krecona) 3x512 ramu, hd sata 250gb, 2xDVD, MSI k8neo, k.muzyki. wszystko na defaultowych ustawieniach. wczesniej odlaczalem dvd, krate, ale niestety nie pomoglo. to nie zasilka napewno moze plyta ci sie gryzie albo trafil ci sie trefny egzemplarz --> gwara zreszta daj proca na 1.1V 1200mhz odlacz cdromy karte muzyki jestem pewien ze napewno to nie jest zasilka sprawdz karte na innym kompie moze w jakims sklepie zasilka klasy chiefteca 2558688[/snapback] za słaby zasilacz, napisz reszte twojego konfigu, odłacz niepotrzebne rzeczy, procesor pusc na default i sprawdz bzdura Gdzies nan necie widzialem testy ile faktycznie potrzebuje 8800gts i wyszlo im ze stabilny byl gdzies od 25A na lini 12v. Nie pamietam tylko jakie mieli zasilacze w tych testach, wiec twoj tagan powinien byc ok :blink: Proponuje zmierzyc pod obciazeniem co sie dzieje na poszczegolnych liniach. Ja po zmianie z 7900gs odinstalowalem tylko stery driver cleanerem. Nawet atiitool sie nie rzucal i zostal. Wyniki to ~10800 w 3dm 06 i ~17300 w 3dm 05 czyli w normie. Nie bardzo wiem jak cie wiecej pomoc. Sproboj moze faktycznie na swiezym systemie. gdzies gdzie czy mozna rozumiec gdzies w kogos nocnych snach :lol2: Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez dzepetto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 w tym tygodniu bede mial 8800gts-a Leadtek-a wiec mysle ze trafi mi sie jakas dobra sztuka mam taka nadzieje :DWszystkie Leadteki jakie miałem kręciły sie spoko a miałem ich z 6, mój GTX idzie na 640/1000 - wyżej nie kręciłem... witam. moj nowy 8800gts wyswietla artefakty (takie male biale kropki pojawiajace sie zarowno w 2di3d, a pod vista karta nawet wywala OS). w faq jest napisane, ze ta karta wymaga zasilacza 450W. w instrukcji od mojej karty (gigabyte) jest napisane 400W. ja wlasnie posiadam chieftec'a 400W z napieciami 12v1-14a i 12v2-15a. co jest bardziej prawdopodobne - za slaby zasilacz czy uszkodzona karta? pozdrawiam Moim zdaniem to też nie zasiłka , tak jak ktoś radził , sprawdz na innym kompie lub w serwisie w sklepie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 gdzies gdzie czy mozna rozumiec gdzies w kogos nocnych snach :lol2: Widzę po twoim długim stażu na forum, nie potrafisz już zadawać konkretnych pytań. Z reguły nie reaguję na zaczepki, gdyż ich autorzy leca z banem niedługo pózniej. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 :dontfeedtrolls: dzepetto = debil wielokrotnie banowany :arrow: jipikijajej, popow, bost, karaluchos ostatnie konta... A w sumie wiecej niz ma szarych komorek w pustej pale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...