Skocz do zawartości
acrobat13

Wszystko O San Diego 3700+

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem na myśli 4speeda. Znudził mi się mój SD na E6 2.9ghz, a widząc jakie ceny osiąga SD 2.7ghz na allegro, zapragnąłem sprzedać swojego i wymienić na E4. Chodzi mi nawet nie tyle o wyższe taktowanie, co mniejsze napięcie.

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.55 to tez nie wyczyn :]

Co do bartonów to kupują je ludzie, którzy chyba parę lat temu zatrzymali się jeśli chodzi o wiedzę IT i teraz żyją w tym swoim małym szarym świecie i myślą że robią super interes kupując Bartony za 450zł, bo przeciez kiedyś te procki kosztowały 2x tyle i po co komuś jakiś A64 3200+, z którym to pewnie jakieś problemy będą do tego tani jest to pewnie jakiś szajs... :mur: :lol:

a moza sa tacy ludzie ktorym cos nawalilo i nie chca przesiadac sie na nowa platforme? albo lubia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam nadzieje ze juz w sobote dolacze do grona SanDiego'wcow.

Dzieki meeron za expresowe zalatwienie sprawy.

Jeszcze tylko czekam na plyte glowna ktora kupilem od goscia z forum. LANPARTY UT nF4 Ultra-D wiec powinno byc ciekawie jeżeli będę mieć szczęście do procusia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja dzis sobie narobilem :) dalem 3150 Mhz na procka i podczas gry zalapalem bluescreen. po restarcie okjazalo sie ze cala partycja z grami - 100 gb - znikla. W windzie widzi ja jako RAW , PM 8 widzi NTFS ale jakiesz szlaczki w opisie. Lece Getdataback.. mam nadzieje ze odzyskam dane - trzymajcie kciuki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam nadzieje ze juz w sobote dolacze do grona SanDiego'wcow.

Dzieki meeron za expresowe zalatwienie sprawy.

Jeszcze tylko czekam na plyte glowna ktora kupilem od goscia z forum. LANPARTY UT nF4 Ultra-D wiec powinno byc ciekawie jeżeli będę mieć szczęście do procusia.

POWODZENIA!! ;)

jakaś pewna sztuka czy tak na pałe ten SD? a DFI skąd?

kolega brata właśnie kupił SD BOX:

http://img413.imageshack.us/my.php?image=qhm5.jpg

ale na K8NF9

chyab ogolnie na tym E6 nie poszaleje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWODZENIA!! ;)

jakaś pewna sztuka czy tak na pałe ten SD? a DFI skąd?

kolega brata właśnie kupił SD BOX:

http://img413.imageshack.us/my.php?image=qhm5.jpg

ale na K8NF9

chyab ogolnie na tym E6 nie poszaleje

Miazga brał od @meeron'a - czyt pewny E4 ;]

Na tej płycie jak wyciągnie HTT w okolicach 250 to będzie dobrze... Kumpel ma rev 2.2 i max htt to 225 także ekhm :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dawno mnie tu nie bylo bo sylwester i ogolnie zalatany, wiec napisze tylko ze moj z 4speeda brany pod koniec grudnia bez zadnego wybierania, wersja BOX, to E4, ktory na stoc Vcor leci absolutnie stabilnie na 250x11 czyli 2750 , dalej lecial ale na V stoc nie byl stabilny no i od tego czasu nie mialem czasu go pomeczyc ale na pewno na 3G i 1,35V mozna bylo w windzie popracowac tylko Prime odrazu wrzeszczal ;) wiec chyba nie zle i tak sobie mysle ze w tym sklepie to taka partie mieli bo kazdy od nich ma E4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dawno mnie tu nie bylo bo sylwester i ogolnie zalatany, wiec napisze tylko ze moj z 4speeda brany pod koniec grudnia bez zadnego wybierania, wersja BOX, to E4, ktory na stoc Vcor leci absolutnie stabilnie na 250x11 czyli 2750 , dalej lecial ale na V stoc nie byl stabilny no i od tego czasu nie mialem czasu go pomeczyc ale na pewno na 3G i 1,35V mozna bylo w windzie popracowac tylko Prime odrazu wrzeszczal ;) wiec chyba nie zle i tak sobie mysle ze w tym sklepie to taka partie mieli bo kazdy od nich ma E4

mylisz sie, niejednego E6 tam widzialem, co do twojego proca to napisz jaki rok/tydzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, mój też jest stabilny na def na ok 2,75ghz i też można w windzie pracować na 1.35V z taktowaniem 3ghz. Ale stabilnych 3ghz nie robi, nawet ja się pu da 1.575V. Na wyższym napięciu nie próbowałem bo i tak nie ma sensu.

Chce ktoś E4 bo niedługo idę do sklepu??? :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę sie pobawiłem dziś i wczoraj moim prockiem i oto co osiągnąłem. VCore to biosowe 1,4375v

Dołączona grafika

Więcej nie będe już chyba kręcił bo to mi wystarczy :)

Niestety kontroler pamięci bądź płyta nie lubi się z moimi pamięciami bo wysypują się już przy ok 215MHz a na venicu i Asrocku DS2 chodziły z takimi samymi timingami (3-3-3-8-1t) na 227MHz. Podnoszenie im napięcia nic nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zatem może i ja się pochwalę:

Dołączona grafika

Razem z jego bratem bliźniakiem procesor jest na sprzedaż. Jeśli jest ktoś zainteresowany, zapraszam na PW, lub do działu giełda. Dodam, że obok meerona ja także selekcjonuje w 4speed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zatem może i ja się pochwalę:

IMG

Razem z jego bratem bliźniakiem procesor jest na sprzedaż. Jeśli jest ktoś zainteresowany, zapraszam na PW, lub do działu giełda. Dodam, że obok meerona ja także selekcjonuje w 4speed.

chyba dośc dobre procki, bawiłes sie nimi coś wiecej? sp2004 poleca na 1.4v na 3GHz?

jak Twoja selekcja wygląda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, selekcja: Idę -> wybieram - > kupuję -> kręce -> sprzedaje. W międzyczasie jakaś kolacyjka albo obiadek ;)

Co do Stress Prime, to nie potrafię powiedzieć, dla mnie zupełnym validatorem jest S&M, wygrzewa jak żaden i jeszcze się nie zdarzyło, żeby procek sprawdzany przeze mnie 1,5 h S&M się wyłożył podczas gry, 3Dmarka lub innej obciążającej aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile wycisne z e6 przy moim chłodzeniu i bezpiecznym napięciu?? Bo słyszałem że przy zakupie w sklepie internetowym mogę zwrócić produkt bez podania przyczyny w ciągu 10 dni. I nie wiem czy się opłaca motanie. Wiem że nie można powiedzieć ile dany procek się podkręca ale ja nie miałem styczności z amd w ogóle a przybliżone wyniki innych osób może ktoś zna.

Edytowane przez Tomek.czwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi