FireBird Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Yo. Czy ktoś z Was widzi jakiekolwiek zalety PNY nad tym Sandiskiem? PNY Attache 4: http://www.x-kom.pl/p/303872-pamiec-pendrive-usb-pny-128gb-attache-4-usb-30-odczyt-80mb-s-zapis-20mb-s.html SanDisk Ultra: http://www.x-kom.pl/p/226312-pamiec-pendrive-usb-sandisk-128gb-ultra-usb-30-80mb-s.html PNY jest droższy o 25%, a do tego ma dużo krótszą gwarancję. Skąd ta cena? Czegoś nie dostrzegam? P.S. Wiem, że była duża promocja na tego PNY. Ale nawet przy tych 109 zł za niego, warto jest chyba dopłacić 20 do SanDiska - co myślicie? Edytowane 5 Czerwca 2016 przez FireBird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Panie i Panowie, który z pendraków będzie lepszym wyborem? Priorytet to szybkość i mała metalowa obudowa. PQI NewGen USB 3.0 U836V i-Mont 32GB - https://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=718&g=411897&n=i-Mont-PQI-Mini-i-Stick-USB-30-32GB-U836V&w=c Patriot PenDrive Tab 32GB - http://www.komputronik.pl/product/189187/Sprzet_komputerowy_/Akcesoria/Patriot_Tab_32GB_USB_3_0_140MB-s_aluminium_micro.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 PQI to bym kijem nie tknął. Jeszcze nie spotkałem dobrego pena od tej firmy. Wszystko to produkty najtańsze/najniższej klasy. Patriot powinien być lepszy. Ale polecam też AData który mam i wrzucałem testy tu w wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 PQI to bym kijem nie tknął. Jeszcze nie spotkałem dobrego pena od tej firmy. Wszystko to produkty najtańsze/najniższej klasy. Patriot powinien być lepszy. Ale polecam też AData który mam i wrzucałem testy tu w wątku. Finalnie kupiłem Mach Xtreme SLC i ....... zadowolony jestem :) (No może poza uszczupleniem portfela) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 sandisk ultra 128gb vs cruzer 64gb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Kingston HyperX Savage 128GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Super liniowe i dramatycznie słabe 4k. Hmm dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Jakiś dobry pendrive z dodatkowym złączem typu c do komunikacji z telefonem przez OTG? C20c nada się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr56 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Muszę kupić kilka większych pendrivów, jakie polecacie? Nie chcę taniego badziewia, z którego będzie wolno zgrywało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 http://usb.userbenchmark.com/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msi254 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 Ostatnio dokonałem zakupu pendrive ADATA S102 32 GB. Na stronie producenta jest napisane o parametrach rzędu 100 MB/s odczyt i 50 MB/s zapis dane podane dla USB 3.0. Jak je odnieść do USB 2.0 ? U mnie podczas kopiowania z HDD na pendrive prędkości ok. 12-15 MB/s. Dorzucam jeszcze zrzuty programów, skąd takie różnice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 USB 2.0 to w teorii max. 60 mb/s , w praktyce jest mniej . Rzeczywiste osiągi zależą od kilku czynników - płyty i jej kontrolera USB ( natywny kontroler z chipsetu Intela zawsze będzie lepszy niż jakiś dodatkowo montowany czy na PCI-E ) , stanu i jakości portów USB oraz także źródłowego miejsca do kopiowania . Także wielkość pliku ma znaczenie - co innego kilka set plików po 10-20 kb a co innego jeden plik o wadze kilku GB . W Atto ustaw większe próbki i powtórz testy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msi254 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) USB 2.0 to w teorii max. 60 mb/s , w praktyce jest mniej . Rzeczywiste osiągi zależą od kilku czynników - płyty i jej kontrolera USB ( natywny kontroler z chipsetu Intela zawsze będzie lepszy niż jakiś dodatkowo montowany czy na PCI-E ) , stanu i jakości portów USB oraz także źródłowego miejsca do kopiowania . Także wielkość pliku ma znaczenie - co innego kilka set plików po 10-20 kb a co innego jeden plik o wadze kilku GB . W Atto ustaw większe próbki i powtórz testy . Powtórzyłem testy. Znając model mojego laptopa Toshiba l300 na którym wykonałem test, jak oceniasz mojego pendrive ADATA S102 ? Edytowane 16 Czerwca 2017 przez msi254 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Niestety tanie Pendrive, nawet jak na USB 3.0 osiągają znośne wyniki, to na USB 2.0 nie osiągną transferów USB 2.0, czyli w praktyce dla odczytu i zapisu ~30MB/s. Jak chciałeś zobaczyć taki wynik na USB 2.0, to było wziąć tak jak ja Sandisk Extreme. To wynik dla 16GB. Edytowane 16 Czerwca 2017 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msi254 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 Faktycznie dużo lepsze parametry, póki co musi mi wystarczyć to co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2017 Cześć! Poszukuję pendrive 64 GB albo większego. Przeczytałem ostatnich kilka stron wątku i przekonaliście mnie do kupna Sandiska Extreme 64 GB. Po poszukiwaniach na allegro/ceneo/google znalazłem jednak kilka wersji: - Sandisk Extreme http://allegro.pl/sandisk-usb-flash-3-0-extreme-64gb-pendrive-245mbs-i6836746458.html - Sandisk Extreme Go http://allegro.pl/pendrive-64gb-usb-3-1-200mb-s-sandisk-extreme-go-i6749725838.html - Sandisk Extreme Pro http://allegro.pl/pendrive-sandisk-extreme-pro-128gb-usb-3-0-f-vat-i6768638223.html Na ostatnich stronach wątku niestety nie mogłem znaleźć informacji, który z nich jest tym polecany, jakie są między nimi różnice oraz który w końcu wybrać. :) Pomóżcie! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Oryginalnie była mowa o tym z pierwszego linku. Pozostałe to nowsze wersje. Ja ich nie testowałem ale brałbym teraz gdybym kupował, nawet w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam. Zamierzam kupić pendrive 64gb żeby w routerze robił za pamięć do torrentów. Model routera to tp link archer c2600. Mam już wgrany na niego openWRT tylko zostało klienta torrentów wrzucic. Co byście doradzili za pendrive żeby niepotrzebnie nie przepłacać? Router ma usb 3.0. Internet mam 350mbit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetek14 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Witam Szukam pendrive'a o pojemności 256GB. Jak najtańszy a zarazem jak najlepszy. Ma łączyć się bez problemu z tabletem i smartfonem (nie wymagam końcówki micro-usb, mam odpowiedni kabel do tego). Niestety wiele na ten temat nie znalazłem, 99% testów jest sprzed kilku lat i mówi o mniejszych pendrive'ach. Edytowane 8 Września 2017 przez Cetek14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Poszukuję penka USB 3.0 który byłby w stanie zapewnić stabilny zapis sekwencyjny na poziomie powyżej 30 megabajtów na sekundę. Mając nóż na gardle na szybko kupiłem sandisk ultra Fair 64 GB ale okazało się, że szybko się przegrzewa i zapis spada ponizej 10 MB/s Istotne jest dla mnie: Zapis powyżej 30 MB na sekundę cena do 100 zł za 64 gb cena do 170 zł za 128 GB (chyba nierealne) Jedyne co udało mi się znaleźć, to ADATA S102 (miałem wersję 32 GB i była OK). Macie może lepsze propozycje? Jakieś najtańsze zewnętrzne SSD 120 GB o porównywalnych wymiarach to zapewne cena kosmos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 64GB Sandisk Extreme, a nie jakiś tam szrot. 30MB/s to masz na nim nawet stabilny sekwencyjny zapis/odczyt na USB 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Nie no, spoko, tylko budżet dwukrotnie przekracza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Jak się nie ma co się lubi to się nie ma. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Panowie, coś szybkiego 16GB 30-40zł możecie polecić? Wstępnie rozważam https://www.ceneo.pl/29108668 ale może coś innego się trafi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 https://www.ceneo.pl/15964235;0280-0;02516.htm fajny patriot, gumowy, a więc i wytrzymały na warunki, tyle ze 47,50 zł trzeba dać najniżej w sferis, odczyty wysokie, zapisy trochę niższe niż w specce, ale i tak ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2468 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Witam Co sądzicie o pendrivie Lexar 64GB JumpDrive C20c (LJDC20M32GBBEU) Zainteresowałem się nim bo ma usb 3.1 typ A oraz usb typ c. Producent podaje 60 MB/s w zapisie i 150 MB/s w odczycie Niestety nie mogę znaleźć testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Test kilku pestek. Kontroler na pcie via usb3.0 1. Mushkin Ventura Ultra 240GB 2. Mushkin iMPACT 256GB 3. A-data uv150 16GB 4. Mushkin Atom 32GB 5.OCZ Rally 32GB USB2 Edytowane 28 Czerwca 2020 przez floyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) CORSAIR Voyager GTX 256GB Mushkin Impact 64GB SAMSUNG BAR Plus 32GB SANDISK EXTREME 256GB PATRIOT Viper Fang 512GB Edytowane 8 Lipca 2020 przez floyd 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1805 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Witam, Czy ten pendrive jest wart zakupu czy nie zawracać sobie nim głowy? Niby kości SLC, ale reszta nie wiem czy jest taka już super. https://pl.aliexpress.com/item/32960751181.html Jest coś naprawdę sprawdzonego i wartego uwagi na Ali? Co teraz w ogóle warto kupować z gwarancją w Polsce aby kości pamięci były w miarę trwałe, porządny kontroler, względnie przyzwoite prędkości i nie zabijały ceną? Dawno nie kupowałem, co było dobre wcześniej, niekoniecznie musi być dobre teraz. Z tego co wyczytałem np. SanDiski padają jak muchy. Interesuje mnie 32 lub ewentualnie 64 GB jeżeli cena będzie względnie przyzwoita, tzn. do 100zł, ale najlepiej jak najmniej. Edytowane 23 Września 2020 przez morfeusz1805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TitoBandito Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Silicon Power 16GB USB 2.0 : Samsung 256GB BAR Plus Champaign Silver USB 3.1 : SanDisk 64GB Extreme (USB 3.0) : Mach Xtreme MX-FX 32 GB (X2 - mam takie dwa😆) : 😎 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...