grzegrz Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 ktoś ogarnia na jakich zasadach awansuje sie do wyższych lig? czy to jakaś tajemnica? bo nigdzie nie znalazłem konkretów, a co lepsi krzykacze wymyślają co raz to ciekawsze czynniki. (np. APM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 ktoś ogarnia na jakich zasadach awansuje sie do wyższych lig? czy to jakaś tajemnica? bo nigdzie nie znalazłem konkretów, a co lepsi krzykacze wymyślają co raz to ciekawsze czynniki. (np. APM) O lidze w której się znajdujesz decyduje Matchmaking Rating (MMR). Ogólnie system stara się tak dobierać przeciwników, abyś utrzymywał 50/50 win/lose ratio. Więcej tutaj Battle.net Leagues - Liquipedia Starcraft 2 Wiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Battlecruiser rush: http://www.darkarchon.pl/ciekawe-taktyki-w-starcraft-2-1 :) Edytowane 16 Września 2010 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 to nie byl przypadkiem jakis meczyk pokazowy? ;) jakos lagodnie zagrali ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Nie wiem czy pokazowy, chyba nie do końca. Ten zerg trochę jednostek narobił, do tego miał fastexpa który też trochę surowców pochłonął. Mimo wszystko całkiem odważna taktyka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Brak scoutingu ze strony zerga musiał się tak skończyć ;] Gdzieś, już kiedyś widziałem BT rush, ale tam było radzone, aby budynki techowe (fusion core dokładnie) schować gdzieś poza mainem, a tu centralnie koło starportu postawione... ForceSC2strategy - to jest dość ciekawy kanał na YT z taktykami, otwarciami, mnie już jednak trochę przynudził po pewnym czasie. Kiedyś oglądałem HD i Huskiego (ktoś z tego forum chyba polecał ich), ale teraz przerzuciłem się tylko i wyłącznie na Day9. Nieziemskie są te jego programy. Polecam! Klik do tematu Day9 na TL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 gra ktos jeszcze w to cholerstwo? ;) szukam chetnych do pogrania na poziomie 3vs3 i 4vs4, bo granie z randomami troche wkurza :D kkNd 542 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 nie ma czegos takiego jak "3v3 4v4 na poziomie" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) gra ktos jeszcze w to cholerstwo? ;) szukam chetnych do pogrania na poziomie 3vs3 i 4vs4, bo granie z randomami troche wkurza :D kkNd 542 Ja (#744) i PoGo (#973) gramy często wieczorami. Niestety odnoszę wrażenie, że nikt więcej z PPC nie gra :). Jeśli chcesz pykać z nami to zapraszam, mic + skype mile widziany. Patch 1.1 22 września http://eu.battle.net/sc2/en/blog/625832 Edytowane 20 Września 2010 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 codziennie wieczorami siedzimy na kanale na TS3 address: arrashi.net port: 9987 haslo na serwer: sake Pokój: Multigamin haslo na pokój: tabletka podpokój: sc2 jak ktoś chce pograć, wyzwać kogoś 1v1 to zapadajcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Ja cisne praktycznie codziennie o roznych porach, kuebk#731. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 nrl*125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 szpachla #392 Gram zawsze i wszędzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Bawił się ktoś w AA na karcie ATI? bo ja poza rażącym spadkiem fps nawet w menu nie zauważyłem poprawy grafiki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) nie ma czegos takiego jak "3v3 4v4 na poziomie" a to czemu? bo pr0 graja tylko 1vs1 i innych repek nie ma na necie? :P Edytowane 21 Września 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Bo gra jest zbalansowana pod 1v1 (moze i slabo, ale jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Co do 3v3 i 4v4 to 95% jakie gralem to rush, takze srednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Skoro jest zbalansowana pod 1vs1 to rozne wariacje 2vs2, 3vs3 i 4vs4 tez powinny byc zbalansowane, bo w teorii kazda rasa ma jakiegos bata na inne rasy :unsure: @kuebk ta gra to jeden wielki rush ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Nie, poniewaz wiele jednostek gdy osiagnie pewien poziom licznosci staje sie o wiele potezniejsza niz w mniejszych grupach. Poza tym sa pewne bo ktore w 1v1 sa bardzo ryzykowne, ale gdy zrobione sa przez 4 graczy jednoczesnie staja sie o wiele mocniejsze i bezpieczniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Taaa, tylko nie bierzesz pod uwage, ze 2ga strona tez moze kombinowac i laczyc jednostki ;p do tego dochodza podjazdy itp... imho przy wyborze ras szanse sa rowne. Co innego jezeli jedna grupa bedzie miala np samych zergow, a 2ga mieszanke. Jak 3vs3, terran-protos-zerg w kazdym z zespolow moze nie byc zbalansowane? ;) Taki zerg ma przesrane przy polaczeniu kolosow i thorow, ale nikt nie powiedzial, ze musi czekac az przeciwnik je zbuduje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Nie do konca, na wyzszym poziomie bardziej niz rush wystepuje harass, takie podjazdowe nekanie. Po nieudanym rushu ciezko jest wyjsc na prosta. A ze im wyzej tym lepsze micro i lepiej jestes wstanie przewidziec wszystko tym typowy rush jest rzadszy. Co do 4v4 to np jak gra 4 zergow i kazdy robi 10 poola to jest naprawde ciezko to obronic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 No zalezy od mapy, czasami faktycznie jest masakrycznie ciezko wyjsc z 7 poola 2-3 zergow. Ale z 2 strony zanim cie wykoncza sojusznicy powinni miec bardziej zaawansowane jednostki ;) 7 pool = dlugo nic, co sie konczy tym, ze jedna naladowana spawarka moze zakonczyc zywot zerga ;) wszystko dziala w 2 strony :P btw jak sobie radzicie protosami z reaperami w poczatkowym etapie gry? imho mocno przesadzone sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerios83 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Ponoć bez czatów bardzo trudno znaleźć kogoś do 2v2 czy 3v3 ? Jak to w końcu jest, ponoć wyszukiwanie przeciwników po nowym patchu znacznie dłużej trwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Nowy patch jest od jutra, takze nie bardzo wiem o czym mowisz. Pozatym o jakie czaty Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 w usa juz jest patch, super zmiany w balansie nie ma co..... Patch 1.1.0 Now Live - StarCraft II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zalezy kim grasz, pozatym lepsze takie niz zadne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 grałem zergiem, ale przesiadłem sie w 6 patchu bety na terrana i tak zostało. trzeba być mega gosu by wygrywać zergiemz lepszymi graczami :) http://www.youtube.com/watch?v=Px0zB9_ePmI&feature=player_embedded planetary fortess > 5 ultrali lol dali nowe ikonki http://i.imgur.com/yBG8g.png http://i.imgur.com/obqBu.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 zlookaj sobie ten filmik w 720p... i powiedz mi co zabilo te wszystkie scv =] wyglada jak jakies przebicie z comand center xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 przeciez jest napisane w info, ze cleave ultrali jest zbugowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerios83 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 @kuebk - jak to jakie :)? Takie jak w jedynce - dużo wiary na to narzeka. Fajny opis tego patcha tutaj - Oficjalne notki patcha 1.1.0 przez kolesia który jest top 100 EU. Ja tam lama jestem w tą grę i mi to tak nie przeszkadza ale macie racje, że niektórzy są wkurzeni na zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...