Gość chronicsmoke Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 alient używaj spoilerów ale nie powiem kocham takie motywy w wierszach, filmach czy książkach czyżby w końcu jakiś ambitny FPS w czasie bezmózgich konsolowych szuterów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 chronic wez przestan, co do tego maja konsole ? znowu zaczynasz mini wojne w temacie ? Shootery na konsole zaczely sie upowszechniac dopiero przy obecnej generacji konsol, a wczesniej to na PC powstawaly same ambitne ?? Poprostu powstalo juz tyle FPSow ze czlowiekowi sie chce rzygac od kolejnych w ktorych chodzi tylko o naciskanie lewego klawisza myszy / przycisku na padzie. Ambitnym FPSem byla np Penumbra, i jakos uznania na tym forum nikt nie zwrocil na nia uwagi porownujac liczbe zakladek w tematach z takim Crysis . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Ambitnym FPSem byla np Penumbra, i jakos uznania na tym forum nikt nie zwrocil na nia uwagi porownujac liczbe zakladek w tematach z takim Crysis . To, że nie rozumiem zachwytów nad Halo i GoW'ami wiem dziwak ze mnie ale developerzy raczej wolą kopiować "dobrze sprzedane" wzorce niż robić coś oryginalnego a bądźmy szczerzy jak ktoś płaci 40 000 za dev kit na 1 PC i musi płacić jeszcze o wiele więcej za wydawanie gier na konsolach to raczej nastawia się bardziej na zarobek niż na eksperymentowanie. Z resztą zobacz w temacie o The Sims 3 konsolowcy piszą, że w końcu jakaś gra dla której warto kupić PC jak dla mnie taki komentarz to kompletna ignorancja lub niewiedza co można nazwać głupotą. Wojenka? Czy ja wiem to była tylko moja subiektywna opinia. Dodam jeszcze, że sam mam konsole dla tych kilku gier w które lubię zagrać a na PC nie mogę bo ich nie ma. Mi Penumbra się bardzo podobała ale znacznie trudniej jest porównywać subiektywne odczucia z rozgrywki niż obiektywne benchmarki z gier :wink: Kolejnym ciekawym pomysłem na FPS może się okazać Zeno Clash http://ve3d.ign.com/videos/40521/PC/Zeno-C...ameplay-Trailer polecam się zainteresować The hunt też ciekawie wygląda i kolega z rosji mówił, że dość ciekawa gra tylko o premierze w PL głucho. The Hunter, czyli darmowa gra o polowaniu zapowiada się równie dobrze. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zeno Clash całkiem dobre :). Pograłem trochę w ten radziecki twór i trzeba przyznać, że kurde dobre to jest. W końcu jakaś fizyka konkretna, powoli widać , że physX ma przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotekkotek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Powiem tak - Cryostasis - FPS roku 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Powiem tak - Cryostasis - FPS roku 2008To chyba nie u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 udało mi sie w nia pograc troche nie powiem wglada calkiem niezle klimat takze ma swoj tylko na razie chyba jest niedopracowana albo ja posiadam jej niedopracowana wersje , po paru minutach grania ustawia mi takty zegara w grafie jak dla trybu 3d a wtedy sa spadki do 15 fps , aha i chyba ta wersja w ogole nie wykorzystuje physx jakos nie zauwazylem na poczatku ry tych efektow co w benchmarku benchmark w porownaniu do gry jest miodny a to jakos takie nie do konca a w grze wszystko na maxa mam ustawione nie wiem czemu tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Vista? Może tylko te bajery pod shader 4.0 dostępne. Widać zwłaszcza po fps kiedy działa physx kiedy zalewa woda itp. Działa to naprawdę dobrze. Poza tym jest pacz 1.01. Co do taktów 3d to chyba chodziło Ci o low power 3D. Rozwiązanie sterowniki powyżej 180.48 . Obecnie jadę na 181.00 i wszystko lata! Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Skończylem grę , fajnie się kończy ta cała opowieść. Oj ta gra na dlugo mi utkwi w pamięci na długo......ocena 10/10 cóż pozostało.....ide dalej grac w GTA4 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "." http://img68.imageshack.us/my.php?image=koniecny0.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 PhysX tech-demo. Dx10. http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=30715&r=se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Taka ciekawostka, a nie bench. Patrząc na minimalne FPSy na wykresie można powiedzieć, że GT9800 wspomagający GTX260 w najgorszych miejscach nic nie daje, tymczasem u siebie widzę duże spadki podczas otwierania drzwi do następnego pomieszczenia, jak by coś doczytywało. Zanim się całkiem otworzą, FPSy znowu lecą do góry. Poza tym jak się przełączy na CPU, to proc nawet nie jest konkretnie obciążony. Edytowane 19 Grudnia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Takie tech-demo to powinno się zrobić w czymś typu Crysis, czyli grze bardzo obciążającej grafikę. Wtedy osobna karta do liczenia fizyki sporo by dała, a tak to widać że GTX 260 się nudzi przy obliczeniach graficznych i może spokojnie sporą część mocy przeznaczyć na fizykę. Wg mnie PhysX ma przyszłość, ale nigdy nie stanie się popularny przez to że nie jest otwartym standardem. Dla wszystkich lepiej by było jakby razem z AMD stworzyli jeden standard i za niego pobierali odpowiednią opłatę licencyjną. Inne rozwiązanie to opracowanie takiego standardu przez M$ i uwzględnienie go w DirectX, wtedy wszystkie karty mogły by z niego korzystać. Co do strony technicznej, to rozumiem że do kombinacji dwóch kart GeForce, z tym że jedna będzie tylko liczyć fizyke (czyli nie SLI), nie jest wymagany chipset NV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 No właśnie i tu jest śmieszna sytuacja , bo na P35,P45,X38,X48 można odpalić drugą kartę do liczenia fizyki :). Przydałby się jakiś magik co by zmodował stery po to aby na np:X48 SLI odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 probowal ktos jakies pliki z benchmarka pokopiowac do fulla zeby miec angielskie menu? pozatym jak wlaczam fulla na Viscie i przelaczam na SM 4.0 to mam blad .... (moze dlatego ze nie instalowalem na Viscie a na XP) Gra ktos w to na Viscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) zeby na viscie wlaczyc 4.0 trzeba najpierw sharedy na 2.0 i zatwierdzic, potem na 4.0 i pojdzie Edytowane 20 Grudnia 2008 przez alient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Czy u was tez wystepuja takie zwolnienia jak wyskakuje jakis przeciwnik? bo u mnie jest masakra, podczas walki mam dwa razy mniej klatek niz jak jest spokojnie. (grafe mam 8800gs wiec physX obslugiwany przez gpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Gram na Vista 32bit i nie ma zadnych problemów , ani z z shaderami w wersji 4.0, ani ze slowdownami. Jedyne co zauważyłem to aby pokazała się gra bo dzwięk leci to standardowo jak to juz jest dla dx10 należy użyc alt+enter;). Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) U mnie wszystko plynnie nie mam spowolnien przyfarcilem 3 tyg temu przezucilem sie na 260 gtx z 8800 gts kupilem tutaj na forum ps ale gralem na xp, shradery 4.0 pod vista uruchomilem jak skonczylem gre :P Edytowane 20 Grudnia 2008 przez alient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 esz to ma wieksze wymagania niz kosmodrom miał :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) www.cryostasis.lua.pl pierwsza w polsce stronka o cryostasis. Zaprszam wszystkich fanów. Znajdziecie tam patch i zangielszczenie do gry. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Szuri21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Nie wiem jak u Was, ale u mnie kompletnie nie ma znaczenia czy mam włączone PhysX, czy nie mam. Wyłączam w sterach i w pliku konfiguracyjnym, podobnie włączam i totalnie nie ma różnicy w FPS. Między 30 a 50 FPSow mam. :legal: U mnie wszystko plynnie nie mam spowolnien przyfarcilem 3 tyg temu przezucilem sie na 260 gtx z 8800 gts kupilem tutaj na forum ps ale gralem na xp, shradery 4.0 pod vista uruchomilem jak skonczylem gre :P oczywiscie na shaderach 4.0 wolniej Ci to dzialalo? Edytowane 7 Stycznia 2009 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=31321&r=top Ati znowu dostaje po pupie... dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Physix+cienie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 No rozumiem, że wynik może być gorszy w stosunku do NV ale 16fps vs 60fps? Koszmar jakiś. Hehe... dobrze, że ATI ma już dx10.1. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Ta gra w ogole ma chore wymagania. Pomieszczenia sa bardzo male, detali tez nie ma jakos oszalamajaco duzo, a chodzi jakby chciala a nie mogla. Po przejsciu z a64 na PDC na tych samych detalach nie zauwazylem wiekszego przyrostu fps. Nadal jest cienko, choc klimat to juz osobny rozdzial. Pod tym wzgledem to nawet stalker wysiada @alient idz sie przewietrz Edytowane 4 Lutego 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 zmien kompa i nie płacz ze na takim zabytku ci cienko chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Daruj sobie takie komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Czekam na jakieś grywalne demo. W Polsce jak na razie nie ma wydawcy, premiera w Europie przewidziana na 20 lutego. Była nawet recka w CDA, bodajże 7 gra dostała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 zmien kompa i nie płacz ze na takim zabytku ci cienko chodziz tego co ja widze to Twoj komp to tez zabytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Wszyscy macie slabe komputery :evil: Moj jest najlepszy :lol: Btw.. Gral ktos w demko na podobnym configu do mojego ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...