MacOSek Posted May 19, 2007 Report post Posted May 19, 2007 (edited) The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena Oficjalna strona: LINK Developer: Starbreeze Studios Wydawca: Vivendi Games Gatunek: First-person action Data wydania: ? Platformy: Xbox 360, PS3 --------------------------- Stało się! Starbreeze Studios potwierdziło kontynuację przeboju z Xboxa ;)Oprócz poprawionej oprawy graficznej (a jakże!) wątek gry dla pojedynczego gracza ulegnie wydłużeniu o około 40%. Oczywiście nie zabraknie i tytułowej lokacji o nazwie Dark Athena, która będzie rozgrywać się na statku kosmicznym. Oby gra była conajmniej tak dobra jak pierwsza część :D Edited September 25, 2008 by MacOSek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qqrydza Posted May 30, 2007 Report post Posted May 30, 2007 To będzie remake. http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=68519 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12053 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted October 30, 2008 Report post Posted October 30, 2008 Riddick ma nowego wydawcę - Atari. Planowana premiera w 2009 roku ;) Nowy screen: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
pasztecik Posted October 30, 2008 Report post Posted October 30, 2008 Model postaci bez rewelacji? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kwasior500 Posted October 30, 2008 Report post Posted October 30, 2008 wygladą jak EFBB + postprocessing & DOF mam nadzieję, że zrobią i na PC :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted October 30, 2008 Report post Posted October 30, 2008 Model postaci bez rewelacji?bez rewelacji ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted December 3, 2008 Report post Posted December 3, 2008 Jednak nie remake? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
g00dMan Posted December 3, 2008 Report post Posted December 3, 2008 Riddick: Dark Athena Debut Trailer Przypomina stare dobre Escape from Butcher Bay dla mnie na + Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sideband Posted December 5, 2008 Report post Posted December 5, 2008 mam nadzieję, że zrobią i na PC :DBędzie :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted January 21, 2009 Report post Posted January 21, 2009 Exclusive Riddick: Assault on Dark Athena Intro Cinematic :) najnowsze plotki podają datę premiery: 27. marca 2009 :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
deek Posted January 22, 2009 Report post Posted January 22, 2009 czekam z niecierpliwością, fajny klimat ma ta gra. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 (edited) Developer Walkthrough: Part 1 HD Developer Walkthrough: Part 2 HD Developer Walkthrough: Part 3 HD Developer Walkthrough: Part 4 HD Exclusive Walkthrough Part 1 HD Exclusive Walkthrough Part 2 HD edit: Końcówka Exclusive Walkthrough Part 2 HD: "Assault on Dark Athena will be shipping in early April for the 360, PS3 and PC" Jednak nie marzec ;] Edited January 23, 2009 by MacOSek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted February 20, 2009 Report post Posted February 20, 2009 Nowy trailer No i mamy już oficjalną datę premiery. Na razie w USA tylko: 7 kwietnia 2009. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted February 26, 2009 Report post Posted February 26, 2009 (edited) LINK multiplayer w trybie Pitch Black. Edited February 26, 2009 by KaszaWspraju Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
draak Posted February 26, 2009 Report post Posted February 26, 2009 Must have. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MacOSek Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 Na marketplace leży demko O_o Była jakaś zapowiedź? Mnie to troszkę zaskoczyło ;] Link do Xbox LIVE Marketplace: The Chronicles of Riddick: Dark Athena Demo - 639 MB Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
binio21 Posted March 5, 2009 Report post Posted March 5, 2009 Wczoraj zagrałem w demko. Nie zachwyciło mnie ani trochę. Grafika poza efektem rozmazania się 2 planu chyba w ogóle się nie zmieniła, tekstury jakieś takie byle jakie. Giwerę do ręki dorwałem i było jak w FPSie w stylu Dooma 3. Nawet jak chciałem się do kogoś zakraść to się nie udało. Zdaje mi się, że twórcy chcą nam zaserwować grę na multi w stylu quake'a, a single na silę odświeżony. Nawet na filmiku gdy się wyłączy demo pokazują tylko tryb multi. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TrueVanDal Posted March 12, 2009 Report post Posted March 12, 2009 (edited) Też zagrałem i jestem z jednej strony zadowolony a z drugiej zawiedziony. Zadowolony, bo to stary dobry Riddick, zawiedziony... bo to stary dobry Riddick :unsure: . W tej grze chyba się nic nie zmieniło od czasu EfBB (ok grafa bardzo delikatnie podciągnięta, dodane sterowanie dronem i...tyle? Reszta mechaniki wygląda identycznie). Wygląda to bardziej na mission pack do poprzedniej części, w ogóle mam trochę wrażenie, że AoDA miał być kolejną częścią "Kronik" jeszcze na starego Xbox'a, tymczasem MS zabił swoją starą konsolę wydając X360 i klops. Żebyśmy się źle nie zrozumieli, pierwsza część bardzo mi się podobała i fajnie, że wychodzi kolejna ale szkoda, że to już nie będzie takie zaskoczenie jak "wtedy". Po demku spodziewam się więcej tego samego co z jednej strony jest jak najbardziej OK a z drugiej jest lekko rozczarowujące. Anyway, jak ktoś nie grał w pierwsze "Kroniki" to ten tytuł mogę z pewnością polecić w (nomen omen) ciemno, nawet nie znając zawartości dodatkowej AoDA. Pozdrawiam. Edited March 12, 2009 by TrueVanDal Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted April 7, 2009 Report post Posted April 7, 2009 (edited) Amerykanie już mogą grać, my musimy czekać jeszcze prawie miesiąc :angry: . Pierwsze recenzje oscylują w okolicach 8/10 - czyli nie jest źle :) . Chłopaki z Polygamii też zachwalali, czyli nie pozostało nic innego poza zbieraniem kasy i wybraniem się 24 kwietnia do sklepu :D . Edited April 7, 2009 by eragonek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted April 29, 2009 Report post Posted April 29, 2009 Cisza w temacie - czyżby nikt się nie skusił na Riddicka ? Ja jestem oniemiały z wrażenia :) . Escape From Butcher Bay który miażdżył 5 lat temu z lepszą grafiką i teksturami - jak dla mnie 10/10 * Assault On Dark Athena troszkę mnie zawiódł ponieważ mocno ograniczyli elementy skradankowe, często biegamy przy zapalonych światłach oraz bardzo dużo strzelamy... Mimo wszystko to nadal stary dobry milczący Riddick 8/10 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...