GenghisKhan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) no to mam problem komp świruje jak zjade mnoznik ponizej x9 np 9x366 chodzi jak zloto jak ustawie 8x366 juz przy bootowaniu windy restart to samo z nizszymi....(przy wylaczonym EIST) jak go wlacze normalnie sie laduje(w idlu wybrany mnoznik - w stressie x9) mobas quad gt z najnowszym biosem........... :| WTF??? Bardzo przyzwoicie jak by czas jeszcze był większy niż 25min to powiedziałbym iż bardo dobrze ;) 4x 3,6GHz robi już wrażenie zwłaszcza jak by było na co dzień ;]ja niedlugo tez poszaleje jak tylko bloczek d-teka sobie zakupie i zmienie nagrzewnice ;] 1.6V powiadasz hmmm:D no to quad potrafi :D ide zimnej wody nalać z lodem i cosik też ladnego zrobie;D Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A dokładnie jakie masz te temperatury? Teraz ciężki temat bo temp w pokoju orientacyjnie koło 30C..do tego kiepska wentylacja w budzie chief stary big dragon(wentyle 80ki i do tego skręcone więc bez szału..filtr w przednim panelu muszę sobie chyba z pończoch zrobić bo gąbka od mobo za gruba:P) procek na 3.0 w okolicach 60C z rosettą na 4 jajach, a pwm srodkowe 11x C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 genghiskhan: mozesz zrobic wyniki do hwbota dla obu wprime? Quad core troche tobie dobry wynik powinien wyrzucic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 genghiskhan: mozesz zrobic wyniki do hwbota dla obu wprime? Quad core troche tobie dobry wynik powinien wyrzucic.32mb na 3.6ghz jakos 11.7sek mialem 1024 nie robilem pobawie sie tym jak bede mial nowy blok - na tym za bardzo nei pokręce :/ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Teraz ciężki temat bo temp w pokoju orientacyjnie koło 30C..do tego kiepska wentylacja w budzie chief stary big dragon(wentyle 80ki i do tego skręcone więc bez szału..filtr w przednim panelu muszę sobie chyba z pończoch zrobić bo gąbka od mobo za gruba:P) procek na 3.0 w okolicach 60C z rosettą na 4 jajach, a pwm srodkowe 11x CNo to nieźle jak nawet infiniti nie daje rady :D Mam nadzieje że moje WC go schłodzi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Infinity z chłodzeniem procka jako tako daje rade, ale właściwie wcale nie chłodzi pwm, i wręcz uniemożliwia ich chłodzenie..przynajmniej jak wszystko jest w budzie. Bo dziadostwo wielkie i ciężko tam cokolwiek wepchnąć, alternatywą jest otworzenie bocznego panelu i postawienie obok wiatraka stacjonarnego:D Na pająku byłoby dużo lepiej przypuszczalnie temperatura samego systemu przynajmniej z 10C mniej więc pwm i procek napewno też sporo. Ot taki paradoks.Obudowa + AC to wynalazek diabła:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 32mb na 3.6ghz jakos 11.7sek mialem 1024 nie robilem pobawie sie tym jak bede mial nowy blok - na tym za bardzo nei pokręce :/ :mur: No to dawaj dzisiaj chociaz wyniki z 3.5-3.6GHz :] Prosba do pozostalych posiadaczy Q6600, mozecie porobic wyniki wprime 32/1024M do hwbota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 No to dawaj dzisiaj chociaz wyniki z 3.5-3.6GHz :] Prosba do pozostalych posiadaczy Q6600, mozecie porobic wyniki wprime 32/1024M do hwbota? jak powiedzialem - bede mial blok to coś pokręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Testujcie i testujcie na HWBOTA takie wynikiw sam raz :)... i tak nikt tu na 2 jajkach nie podskoczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak już będe miał sprzęt to objecuje zrobić wyniki do HWBota (na razie ram zamówiony) Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jakieś wyniki ode mnie są..szału nie ma ale zawsze jakieś punkty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ile ci robi na tym AC????jakie volty i jakie temp? dzialaja ci mnozniki nizsze niz x9??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 8x366 Na AC zrobiłem tyle: temperatura otoczenia jakieś 29C chłodzenie: scythe infinity + Rowenta Zenitiude na 3biegu + jakiś malutki strasznie wyjący ale nieźle dmuchający wiatraczek z epoki PRL boczny panel zdjęty z boku wiatraki reszta w budzie wPrime się zrobił, ale melodyjek się przy tym nasłuchałem..dreszczyk emocji był bo te melodyjki jak sądzę oznaczały 125C+ na pwmach procek pewnie znośnie bo infinity z takim nawiewem daje rade aczkolwiek nie monitorowałem na bieżąco żeby się nie stresować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Miesiac minal od niby jego wprowadzenia i nadal o g0 nic nie slychac ... Moze jest ktos kto pracuje w sklepie i moze zapytac dystrybutora kiedy beda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Znajomek ma sprowadzic kilka sztuk z UK...ale nie wiem jak to bedzie wygaldalo. W kazdym badz razie sprawa bedzie klarowniejsza :) i najwazniejsze - chlodniejsza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Sprzęt dotarł. Niestety nie poszczęściło mi się i jest B3 (SL9UM). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) pupa zmiana mnoznika nie dziala - tzn wydawalo mi sie ze dziala.... niby bios i cpuz wykrywa nizszy mnoznik ale np na 400x8 jest zwiecha przy liczeniu spi nawet.... orthos wykrywa x9 ciagle... czasy w spi 1mb mowią ze jest raczej x9 a nie x8...... dziwna sprawa.... jak wylacze całkiem EIST i C1E to winda sie nie bootoje czy ktos moglby obadac to u siebie - tzn czasami w spi np. bo oprogramowanie moze przekłamywac EDIT: jeszcze jedna proba i poszperanie na forach potwierdzilo Q6600 ma zablokowany mnoznik - jedynie wersje EXTREME maja go odblokowanego 8x366 pusc spi na tym rzekomym x8 a pozniej pusc spi na x9 bedzie to samo :/ Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Gdyby był zablokowany to w jaki sposób działałby mechanizm oszczędzania energii który zmniejsza mnożnik do 6.? EDIT: U mnie wyłączenie EIST i C1E wyłącza te funkcje ;) i nie zawiesza systemu. W CPU-Z widać że już nie przełącza mnożnika. Zresztą gdyby mnożnika nie dało się zmienić nie osiągnął bym tego: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2722511 Bo raczej 4.4GHz to teraz nie mam. Moje pierwsze wrażenia po przesiadce są jak najbardziej pozytywne! System działa jeszcze żwawiej niż dotychczas. A najładniej wyglądają operacje wszelkiej dekompresji - robi się to bardzo szybko! Q6600 na defualt jest sporo szybszy od mojego poprzedniego Opka przy 2.98GHz!!! Przynajmniej to co zauważyłem w systemie instalując wszystko od nowa. Można by powiedzieć WOW! ;) Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Krotki test G0 http://www.extrememhz.com/q6600-p1.shtml Rafa a skad brales quadzika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) no to ja nie wiem... ja na p965 mam zablokowany i ludzie po innych forach też...moze na p35 jest inaczej a to ze zjezdza na x6 no to zasluga eista - podobnie jest w innych procach nie jest zablokowany i koniec eist ma do niego dostep i moze go sobie w razie potrzeby zrzucic na nizszy - my niestety nie! a mozesz zrobic orthosa na 7x400 np???? pusc go i pokaz screena rafa a jaka masz date produkcji??? moze ci sie poprostu stary procek trafil bo one byly odblokowane z tego co czytalem... nowe juz cieżko... Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Warunkiem udanej manipulacji mnożnikiem jest wyłączenie EIST. Jeśli po wyłączeniu EIST system Tobie nie wstaje, to tam jest problem, nie w procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Warunkiem udanej manipulacji mnożnikiem jest wyłączenie EIST. Jeśli po wyłączeniu EIST system Tobie nie wstaje, to tam jest problem, nie w procku.wstaje nie wstawal jak dawlam np 8x400 bo faktycznie bylo juz 3600ghz(400x9) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 wstaje nie wstawal jak dawlam np 8x400 bo faktycznie bylo juz 3600ghz(400x9) A sprawdzales mnoznik 6 i 7? Mi np E4500 za bardzo nie chce dzialac na 7 i 9 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) ...Rafa a skad brales quadzika?www.komplett.ie a mozesz zrobic orthosa na 7x400 np???? pusc go i pokaz screena rafa a jaka masz date produkcji???... data pakowania to 7.04.07 Screena postaram się zrobić troche później Tylko czemu miałby nie zrobić 7x400? Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) no i wpadl mi w lapki SLACR :) to chyba dobrze nie? ;) wieczorkiem zatapianie...albo nie, jak sie okaze, ze plyta (evga i680) powie nie :/ Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czy dobrze to nam pewnie niedługo powiesz :D A ja biore się za dalsze OC. Na razie 3.3 przy 1.33-1.34v (wskazania uguru panel) w biosie 1.35. Wygląda na vdroopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 no i wpadl mi w lapki SLACR :) to chyba dobrze nie? ;) wieczorkiem zatapianie...albo nie, jak sie okaze, ze plyta (evga i680) powie nie :/ Jak mi powiesz skąd wyrwałeś G-jajo to dam ci ciasteczko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) obiecany screen kurcze to miało być x7 - zrobie jutro bo dziś do pracy ide :) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 czyli x8 ci nie dziala bo masz dalej 3.6ghz czyli x9 ;] pewnie to samo co u mnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej klosak Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jeśli kogoś to interesuje, to Q6600 w stepping G0 (model SLACR) są dostępne w Apollo.pl dziś jednego kupiłem - zadzwoniłem, uprzejmie poprosiłem o sprawdznie ostatnich 5 liter w PROD. CODE. i było SLACR. Pan odłożył mi go do czasu jak przyjechałem. data produkcji 31.07.2007 - wiec jeszcze ciepły :-) może w weekend dostanę pozostałe bebechy, to opiszę jak SLACR się kręci andrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...