Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Dobrych płyt ( OC) pod SLI jest mało, albo są drogie. Do tego tylko na czipsecie Nvidii możesz się bawić w SLI (jak się mylę to mnie poprawcie). Może taka na 680i?: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,34801/ Tylko jak widzisz jest niedostępna już. Na twoim miejscu darowałbym sobie zabawę w SLI i pozostał z tą jedną kartą. Albo teraz kupił coś dobrego pod X38/X48 i bawił się w CF z dwoma radkami (np 4870). Albo darował sobie zabawę z dwoma Radeonami i wziął coś pod P45. Np ten mój Asus P5Q PRO. Świetna do OC. Edytowane 9 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Dobrych płyt ( OC) pod SLI jest mało, albo są drogie. Do tego tylko na czipsecie Nvidii możesz się bawić w SLI (jak się mylę to mnie poprawcie). Może taka na 680i?: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,34801/ Tylko jak widzisz jest niedostępna już. Na twoim miejscu darowałbym sobie zabawę w SLI i pozostał z tą jedną kartą. Albo teraz kupił coś dobrego pod X38/X48 i bawił się w CF z dwoma radkami (np 4870). Albo darował sobie zabawę z dwoma Radeonami i wziął coś pod P45. Np ten mój Asus P5Q PRO. Świetna do OC. no ale ja bym chciał cos za 4banki max 450 ale toi jak bedzie sie baaaardzo opłacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Raczej zapomnij. :) W tej sumie to już lepiej się bawić w CrossFire, albo zostać z tym GTX 280 i potem go wymienić. Łatwiej sprzedać jedną kartę niż dwie prawda ? Po za tym to nie jest dział co kupić... Załóż temat w odpowiednim dziale to tam Ci doradzą, albo dopisz się do jakiegoś. Jest ich aż za dużo. Ja do swojego E8400 zamówiłem nowe chłodzenie od Pentagram (Karakorum), a na Box'owym na razie sobie daruje zabawę w OC, jak i składanie zestawu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Na chipsetach nVidii gó----nie się podkręca procki intela i myślę, że do 4 Ghz nie dojedziesz.w tym musze podwazyc twoja teorie ze na plytach nvidi sie nie podkreca ja obecnie u siebie mam taktowanie 4,25 2 godziny orthosa zero zwiechy lata procek jak szalony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Mam prośbę , czasami w losowych sytuacjach wiesza mi się totalnie komp, że nawet kursor myszki nie chce drgnąć. możecie mi pomóc? :P Czy to wina źle podkręconego proca??? A może ramu ??? proc w stresie ma 65 stopni (orthos) Edytowane 9 Listopada 2008 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 nie no tojest jakas masakra nie dosc ze caly czas wywala mi sie intel burn test na max stress, to jeszcze przy orthosie temp dochodzi do 99C :damage_wall: WTF????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 po co sie bawisz w te orthosy, intel burn testy. jezeli komp chodzi stabilnie przy grach i innych obcaizajacych procesach to nie katuj go napieciem zeby uzyskac stabilnosc w orthosie. u mnie orth wywala sie po 3 sek xD a przez 4 miechy nie udalo mi sie go zawisic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Mam prośbę , czasami w losowych sytuacjach wiesza mi się totalnie komp, że nawet kursor myszki nie chce drgnąć. możecie mi pomóc? :P Czy to wina źle podkręconego proca??? A może ramu ??? proc w stresie ma 65 stopni (orthos)Myślę że nikt Ci nie powie co akurat dolega w twoim przypadku... musisz próbować, może timingi, może za wysokie takty/za niskie napięcie ? hipotez wiele, ale sam musisz się przekonać... Na defaultowym ustawieniu proc/pamieci tez takie masz akcje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Magus Dobrze zamontowane chłodzenie ? Pasta nałożona jak trzeba ? Może bez sensu pytam ale na to wygląda. Za wywalanie się burntesta może być odpowiedzialny nie kto inny jak Windows, kto wie ? Ten system ma nieraz takie pomysły że aż ciężko uwierzyć. Możesz zafundować sobie reinstalke i sprawdzić co to da, nigdy nie zaszkodzi mieć świeższy system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 juz wszystko ok, pamieci nie wyrabialy a procek wrocil na 3825mhz przy 1.36v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Magus Dobrze zamontowane chłodzenie ? Pasta nałożona jak trzeba ? Może bez sensu pytam ale na to wygląda. Za wywalanie się burntesta może być odpowiedzialny nie kto inny jak Windows, kto wie ? Ten system ma nieraz takie pomysły że aż ciężko uwierzyć. Możesz zafundować sobie reinstalke i sprawdzić co to da, nigdy nie zaszkodzi mieć świeższy system. pasta jest stg1 ale dzis chyba wybebesze mobo i zaloze radiator jeszcze raz, kto wie moze to cos da ;) ale dziwna sprawa bo intel burn test nie wywala sie na tescie 1/2 stress :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 pasta jest stg1 ale dzis chyba wybebesze mobo i zaloze radiator jeszcze raz, kto wie moze to cos da ;) ale dziwna sprawa bo intel burn test nie wywala sie na tescie 1/2 stress :blink: U mnie po pol roku uzywania STG1 zamiast 60* w stresie to mialem 80* - to co sie dzieje z pasta po takim czasie uzywania jest wrecz smieszne. Traci wlasnosci termoprzewodzace i jest [gluteus maximus] a nie przewodnik - nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) kuebk :) Ja mam na moim procu ponad 13 miesiecy paste silverke NoName zero roznic w oc i temperaturach. b.t.w Widze ze coraz wiecej fachowcow , co im do stabilnosci wystarczy ze winda i pare gier chodzi cos tak jak by sie swiat cofal a nie szedl do przodu .......... to samo w dziale gry ,90% sami zadowoleni :) moze czas zmienic dealera ;) ? Edytowane 11 Listopada 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) to sam ow dziale gry ,90% sam izadowoleni icon_smile3.gif moze czas zmienic dealera icon_wink2.gif ? widzicie kolega się tak uniósł (z czym się zgodzę) że aż czkawki dostał ;) Edytowane 10 Listopada 2008 przez IbanezRG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Mario2k teraz mam Ceramique ale wracajac do STG1 to nie myslalem ze Zalman cos takiego zrobi. :( Pare zdjec: Wiecej tutaj: http://stik.idl.pl/kuebk/zalman/. Edytowane 10 Listopada 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) wyszlifowalem i wypolerowalem podstawke karakorum i jest lepiej przy takcie 4050MHz i napieciu 1.320V(cpu-z) w stresie mam kolo 70C na obu rdzeniach w idle jeden 33 drugi 37, nie jest zle ale mogloby byc tez lepiej, troche zawiodlem sie na tym pentaku, mam wrazenie ze jednak troche kiepsko odprowadza cieplo z proca:/ albo rzeczywiscie cos z czujnikami nie tak Edytowane 11 Listopada 2008 przez magus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dziś w sklepie BitComputer w KRK na Ul. J. Conrada kupiłem na ślepo procek E8400 - ceny wariują codziennie i jednak dolar w dół nie ruszy. I się okzało że mam wersję SLB9J czyli powinien być na E0? Da się jakoś sprawdzić jakie ma napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Tak masz na E0, napięcie zobacz na stronie producenta:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dziś w sklepie BitComputer w KRK na Ul. J. Conrada kupiłem na ślepo procek E8400 - ceny wariują codziennie i jednak dolar w dół nie ruszy. I się okzało że mam wersję SLB9J czyli powinien być na E0? Da się jakoś sprawdzić jakie ma napięcie? Bez wyciagniecia z pudelka, wlozenia do mobo i sprawdzeniu [na przyklad] w CT - to nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 a to nic nie szkodzi, jutro sprawdzę - dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 mam takie pytanko chodzi o to ze cpu-z podaje vcore na moim procku 1,45 , a w biosie ustawilem 1,38 , i teraz nie wiem komu wierzyc jaki program poda mi realne vcore procka , wiem ze plyta moja ma tez v dropa ale ze az takiego to chyba raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 mam takie pytanko chodzi o to ze cpu-z podaje vcore na moim procku 1,45 , a w biosie ustawilem 1,38 , i teraz nie wiem komu wierzyc jaki program poda mi realne vcore procka , wiem ze plyta moja ma tez v dropa ale ze az takiego to chyba raczej nie Wierzyc to mozna jedynie miernikowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) mam takie pytanko chodzi o to ze cpu-z podaje vcore na moim procku 1,45 , a w biosie ustawilem 1,38 , i teraz nie wiem komu wierzyc jaki program poda mi realne vcore procka , wiem ze plyta moja ma tez v dropa ale ze az takiego to chyba raczej nieu nie cpu-z zaniża troszeczkę, masz asusa spróbuj pc probe Edytowane 13 Listopada 2008 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Mam małe pytanie Założyłem nowe chłodzenie na procka (Noctua NH-U12P) i gdy wlaczam kompa to pokazuje mi sie blue screen i sie resetuje komp i dopiero po tym restarcie daje "uruchom system normalnie" i sie zaladowywuje normalnie i dziala ale zdaje mi sie ze niestabilnie... wiec co mam zrobic ?? wtyczka w wentylatorze tym do coolera dodanym ma 3wtyki gdzie w plycie sa 4 moze to byc to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Mam małe pytanie Założyłem nowe chłodzenie na procka (Noctua NH-U12P) i gdy wlaczam kompa to pokazuje mi sie blue screen i sie resetuje komp i dopiero po tym restarcie daje "uruchom system normalnie" i sie zaladowywuje normalnie i dziala ale zdaje mi sie ze niestabilnie... wiec co mam zrobic ?? wtyczka w wentylatorze tym do coolera dodanym ma 3wtyki gdzie w plycie sa 4 moze to byc to ?? Raczej bym obstawial zle zamocowanie radiatora, jakie temperatury masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Raczej bym obstawial zle zamocowanie radiatora, jakie temperatury masz? 45-47 Idle 60-62 Stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 45-47 Idle 60-62 Stress Tempy są w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Tempy są w normie heh ale to na optymalnych utawieniach E8200 (2,66GHz), nie sa one za duze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 heh ale to na optymalnych utawieniach E8200 (2,66GHz), nie sa one za duze ?? Nie napisales na jakich taktach go masz obecnie wiec ludzie pomysleli ze na tyle co masz w sigu, wiec temperatura bylaby adekwatna - no moze oprocz idle bo jak na moje oko troche za wysoko [ja u siebie mam ~37*], stress ok. Ale jesli takie tempy masz na defaultowych taktach to proponowalbym zalozyc jeszcze raz chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja w IDLE na 4.1GHz mam 41-44 C , na np. 3.2GHz temp . w IDLE nie różnią się prawie wogóle, może ze 2 stopnie. Jeśli chcesz możesz się bawić w ponowne zakładanie chłodzenia ale to tylko dla własnej satysfakcji bo i tak nic Ci się z kompem nie ma prawa stać . Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...