kuebk Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Loteria jak zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Czy Q6600 wykręcony na 3,6-3,7 ghz będzie wydajnieszy niż e8400 na 4.0-4.1 ghz? Głównie chodzi o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 To aż tak z nim źle? W końcu to 4y rdzenie i 8mb cashu a nie 2a i 6mb. 400 mhz róznicy to tak wiele wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Na boxowym coolerze przy 5GHz wchodzilem do Windowsa. Pozdro Ale to na E8400 a to jest różnica bo WR na Q9550 to 4.86Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Ale to na E8400 a to jest różnica bo WR na Q9550 to 4.86Ghz Tak, na E8400 bo jak widzisz temat jest o serii E8xxx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) To aż tak z nim źle? W końcu to 4y rdzenie i 8mb cashu a nie 2a i 6mb. 400 mhz róznicy to tak wiele wydajności? w grach wykorzystujacych 4 rdzenie taki Q6600@3.6Ghz zmiata wszystkie CD2 8400@4.0Ghz,a gry które teraz beda wychodzic to tylko po 4 rdzenie. Edytowane 22 Października 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Trafilem na takiego E8400: Q923A496 mial ktos z nim doczynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 w grach wykorzystujacych 4 rdzenie taki Q6600@3.6Ghz zmiata wszystkie CD2 8400@4.0Ghz,a gry które teraz beda wychodzic to tylko po 4 rdzenie. Tylko weź sobie zobacz od kiedy na rynku są i ile masz gier, które potrafią je wykorzystać. Kilka na krzyż shitów pokroju GTA4 z kategorii no-skill dla 12-latków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Trafilem na takiego E8400: Q923A496 mial ktos z nim doczynienia? Oczywiscie ;) 4.4GHz+ powinien latac choc proc procowi nierowny ;) Edytowane 23 Października 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Hmm, pytam bo nie wiem od jakiej wartosci zaczynac... mialem Q818 to 3,5Ghz to ledwo robil na kosmicznym napieciu.... ramy to corsair xms 2x1gb 800mhz cl4 plyta p5q-e Edytowane 23 Października 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Koniecznie daj znać jak się to kręci :wink: Edytowane 23 Października 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Hmm, pytam bo nie wiem od jakiej wartosci zaczynac... mialem Q818 to 3,5Ghz to ledwo robil na kosmicznym napieciu....No nie żartuj? :blink: Aż tak słabo? To napisz jak kręci się ten co masz teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Narazie czytam jak sie za to zabrac bo sie troche boje, nie kapuje tego ustawienia ramu... mam corsair xms 2x1gb 800mhz cl4 a powiedzmy chcialbym zrobic 3,5Ghz narazie na tym to mhz na pamieci wzrastaja w koncu razem z fsb czy nie? bo jesli tak to daleko nie zajade... pamieci dostalem za darmo takze nie mialem wyboru wybrzydzac a na nowe nie mam a zalezy mi na o/c bo w gta sie przyda Edytowane 24 Października 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Użyj dzielników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) dobra poszukam info o tym bo w p5q-e troche tego jest ramy mam na sztywno w biosie ustawione 5-5-5-12 i 2,1V ja chyba mam jeb*** czujnik bo patrzcie: box + as5, komp stoi na pajaka... real temp to samo pokazuje. A jak przerwe test to od razu spada w dol o ponad 10*C (w spoczynku jest 34*C)... na Q818 było to samo czy to na ninja, czy na TR HR-01... czy ta plyta ma jakis problem z temperaturami czy co? Edytowane 24 Października 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszek29 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 hej czesc ja tez chcialbym sie pobawic w krecenie E8400 a sprzet mam do tego odpowiedni bo plyta Biostar Tpower I45 to mowi chyba samo za siebie, oprocz tego jest grafa 4890 Sapphire Vapor-x, Pentagram CAV-620w.. chcialbym go troszke pokrecic by nie spowalnial tej grafy.. chlodzenie mam boxowe pewno na tym daleko sie nie zajedzie ale sporobowac nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Dobra, dzisiaj sie bawiłem i narazie 3,6Ghz mnie zadowala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=789408 dłużej mi się testować nie chciało, ogólnie test trwał ponad 2h z tym że musiałem na chwilę przerwać bo potrzebowałem włączyć pewien program i potem znowu wznowiłem ale czas od nowa szedł... procek jest stabilny - Gta IV, Shift itp wszystkie gry na full. Chłodzenie to ten niskoprofilowy box. Napięcie ustawiłem takie w biosie bo nie wiedziałem jakie jest domyślne. Jakie jest domyślne? w tygodniu może pokręcę dalej ale wątpie że dobije na tym boxie do 4Ghz stabilnych ze względu na temperaturę. BTW. Ustawiac na sztywno napiecia PLL FSB NB SB? Bo je mam domyslne... Edytowane 25 Października 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Napięcie ok a PLL FSB NB SB jak jest na domyślnym to jest na sztywno czyli wszystko jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 A co sądzisz o temperaturach? Kręcić dalej? Kiedy się zaczać martwić o temp? Dodam że chipset itp teraz są "dochładzane" Antec TriCool 120mm (na full on wieje baaardzo mocno ale głośno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Jka temp rdzeni pod Orthosem przekroczy 70*C to dalej do codziennej pracy nie kręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Jka temp rdzeni pod Orthosem przekroczy 70*C to dalej do codziennej pracy nie kręć. A co im sie niby stanie?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Dobra, dzisiaj sie bawiłem i narazie 3,6Ghz mnie zadowala: dłużej mi się testować nie chciało, ogólnie test trwał ponad 2h z tym że musiałem na chwilę przerwać bo potrzebowałem włączyć pewien program i potem znowu wznowiłem ale czas od nowa szedł... procek jest stabilny - Gta IV, Shift itp wszystkie gry na full. Chłodzenie to ten niskoprofilowy box. Napięcie ustawiłem takie w biosie bo nie wiedziałem jakie jest domyślne. Jakie jest domyślne? w tygodniu może pokręcę dalej ale wątpie że dobije na tym boxie do 4Ghz stabilnych ze względu na temperaturę. BTW. Ustawiac na sztywno napiecia PLL FSB NB SB? Bo je mam domyslne... Spróbuj 4GHz na jakimś niższym napięciu <1,25V Edytowane 25 Października 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Napięcie ok a PLL FSB NB SB jak jest na domyślnym to jest na sztywno czyli wszystko jest dobrze. Jesli przez domyslne masz na mysli auto, to wlasnie jest to bardzo niedobrze - niektore plyty po ustawieniu auto lubia sobie same ustawiac ile im sie podoba. Najlepiej wszystkie napiecia ustawiac samemu na sztywno, nawet jesli mamy ustawic napiecie domyslne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Domyślne czyli "Normal" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Napięcia trzeba ustawić na jakąś konkretna wartość, a nie NORMAL czy AUTO. Ustawia sie to przy kręceniu i z reguły jest tak, że najniższa wartość danej opcji odpowiada ustawieniom fabrycznym. Czyli jak mamy opcję PLL i do wyboru wartości: AUTO, 1.5V, 1.6V, 1.7V i 1.8V to napięcie standardowe ustawiamy na 1.5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 No to ustawie te napiecia, napisalem w watku o P5Q jakie sa napiecia domyslne dzisiaj bede probowal dobic do 4Ghz (ale nie wiem czy pamieci zrobia 900mhz), narazie mam 3,6Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Słszał ktoś o miedzianej wersji? E8xxx ? http://www.allegro.pl/item794591431_limito...rsja_e8500.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 LOL, wez papier scierni i tez bedziesz mial limitowana i niespotykana miedziana wersje. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Hehe :-) No to chyba ktoś szuka naiwnych na Allegro :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...