maSTHa212 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam nbg.pl no wiec co tu duzo pisac, kilkanascie dni temu ruszylem z wlasna inicjatywa :D . Jestem prawie pewien, ze praktycznie 100% odpowiedzi w tym temacie (jesli takowe beda) bedzie jechac na layout i ogolna prezentacje strony. Nie tyle mnie to nie interesuje (bo interesuje, w koncu ma to byc dla ludzi), ale zmian juz raczej nie bedzie, a napewno nie w najblizszym czasie. Inna sprawa, ze to moj pierwszy projekt tego typu i jestem swiadom ze popelnie (popelnilem?) nie jeden blad. Mam tylko nadzieje, ze bede sie rowniez na nich uczyc. Jesli chodzi o strone wizualno-techniczna to ja jej nie robilem, ale wszelkie smiechy a.k.a uwagi przekaze odpowiedniej osobie. Co sie tyczy serwisu to aspiracje mamy duze, tak jak w tytule napisalem - polski odpowiednik Notebook Review. Droga do tego oczywiscie jest bardzo dluga i nie bedzie nalezec do latwych, ale motywacja na razie jest duza i oby taka pozostala. To tyle jesli chodzi o stronke. Forum jeszcze potrzebuje pewnej kosmetyki, ale dla uzytkownika koncowego nie beda miec wiekszego znaczenia. Przy okazji, dla osob zainteresowanych wspolpraca w charakterze redaktorow (praktycznie od zaraz) i moderatorow forum (od zaraz, ale przez jakis czas nie bedzie sie tam dziac tyle, zeby potrzebna byla duza interwencja) serdecznie zachecam do nawiazania kontaktu. Szczegoly pod tym linkiem http://www.nbg.pl/news/30/ I to chyba wszystko, akceptuje posta i zaczynam sie modlic zebyscie za bardzo mnie nie zgno..li komentarzami ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mi tam się podoba, lay jest w porządku bo jest prosty i czytelny. Recenzje są na wysokim poziomie (dobrze ubrane w słowa, doskonałe zdjęcia jak i ilość testów przeprowadzanych na danym modelu). Tak trzymaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Hmm no nie spodziewalem sie takiego komentarza. Jak widac layout to sprawa dosc indywidualna, bo slyszalem glosy ze na stronie jest za duzy natlok (na glownej), a tutaj ze prosto i czytelnie ;) . No nic, dzieki za dobre slowo. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Gdybyś powiększył kolumnę z newsami, a listę recenczji przeniósł pod wyszukiwarkę, było by wszystko oki. Lay bardzo ładny i IMO bardzo czytelny. Lekkawo mi to przypomina trochę wcześniejszy styl strony głównej PurePC (jeśli chodzi o kolorki ofc). BTW ciekawe kiedy wpadnie SGJ i do czegoś się doczepi :P Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Gdybyś powiększył kolumnę z newsami, a listę recenczji przeniósł pod wyszukiwarkę, było by wszystko oki. Lay bardzo ładny i IMO bardzo czytelny. Lekkawo mi to przypomina trochę wcześniejszy styl strony głównej PurePC (jeśli chodzi o kolorki ofc). BTW ciekawe kiedy wpadnie SGJ i do czegoś się doczepi :P Tak jest (prawie) jak przegladasz starsze newsy ;) wtedy rozjezdzaja sie na cala szerokosc. Ale pomyslimy nad takim manewrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ładny i przejrzysty layout, porządnie zrobione recenzje. Jedyny minusik (na pierwszy rzut oka) to favicon - wygląda fatalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 BTW ciekawe kiedy wpadnie SGJ i do czegoś się doczepiChyba jednak się nie będzie zbytnio czepiał - klik Moim zdaniem trochę ostry layout - ten czerwony mógłby być bardziej stonowany lub ograniczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ładny i przejrzysty layout, porządnie zrobione recenzje. Jedyny minusik (na pierwszy rzut oka) to favicon - wygląda fatalnie. Glowienie sie nad faviconem (pomniejszone logo jest malo widoczne) zabralo mi tyle czasu, ze w koncu sie wkurzylem i zrobilem byle co, zeby bylo. No ale faktem jest, ze jest proste jak konstrukcja gwozdzia :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie zapomnij dodać, kto Ci przypomniał o faviconie :lol: Swoje zdanie już wyraziłem, usterki zgłaszam. Duży plus za test nowej Tośki i Noki E90 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mnie się podoba ta czerwień ogólnie ładnie wszystko wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chyba jednak się nie będzie zbytnio czepiał - klik Moim zdaniem trochę ostry layout - ten czerwony mógłby być bardziej stonowany lub ograniczony. Będzie, będzie :D Czerwony za bardzo daje po oczach :). To szare tło miedzy blokami tez mi jakos nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Będzie, będzie :D Czerwony za bardzo daje po oczach :). To szare tło miedzy blokami tez mi jakos nie pasuje A teraz hit sezonu: ja tego szarego tla nie widze :lol: Wiem ze tam jest, ale moj monitor jakby nie ma tej barwy w ogole ;) Dlatego ciezko mi sie wypowiedziec w tej kwesti :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dlatego LCD sie nie nadaje do pracy z grafiką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chyba maSTHa212 masz coś nie tak z monitorkiem. Bo ja mam LCDka i bez problemu widzę szary. Tylko IMO on wcale nie przeszkadza. A nie mówiłem że będzie się czepiał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Znaczy ten szary jest, ale nie rozni sie zbytnio od bialego. Myslalem moze ze to kwestia kontrastu, ale takie jazdy mam na zewn na ktorym niby powinien byc wiekszy, a na ekranie laptopa widac prawidlowo szary. Nie wiem o co kaman. No ale nic, jak mowilem, ma byc dla ludzi a skoro inni widza to jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No, no, no muszę przyznać, że serwis robi bdb wrażenie- i to nie tylko na pierwszy rzut oka, ale i po dokładniejszym przyjrzeniu się ;) Apropos uważnej lektury- w tabelce +/- e90 jest drobna literówka "nwaigacji". Oprócz tego full pro. Kawał dobrej roboty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Dlaczego zdjęcia w recenzji nokii są w odbiciu lustrzanym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 No fuckin' idea :blink: Heh wczesniej nie zwrocilem na to uwagi, ale faktycznie. No nic, teraz juz ich nie zmienie, ale ktos dostanie "upomnienie" <_< A poza tym to chcialem podziekowac za wszystkie dotychczasowe komentarze, bo spodziewalem sie kompletnie innych reakcji. Wychodzi na to, ze serwis wcale nie jest taki zly, ale ja zawsze podchodze pesymistycznie do takich rzeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Wlasnie jestem po pobieznym zwiedzeniu nbg i zarejestrowaniu sie na forum. Kolorystyka IMO jest ok. Duzy plus za recenzje E90 i VX Nano (chyba pierwsza w polskim necie). Mam nadzieje ze serwis sie rozwinie choc moze to nie byc latwa sprawa zwazywszy na ograniczona popularnosc notebookow w Polsce. EDIT: Znalazlem buga: Nie mozna uploadowac avatara w formacie .gif mimo z e oficjalnie taka mozliwosc jest (.jpg o takich samych wymiarach poszedl bez problemu) Edytowane 1 Września 2007 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 A ja chciałem zapytać czy stona główna to jest portal tak jak np. w phpBB ? Przymieżam się do stworzenia strony ale po zorientowaniu się mniej więcej w html stwierdziłem że lepiej prościej i szybciej jest po prostu oparcie się o portal coś a'la phpp by przemo . Niestety phpBB tak dobrze nie wygląda . :unsure: Invision Power Board wygląda znacznie lepiej tyle że jest płatne .... . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Nie, strona sobie a forum sobie. Generalnie bylo tak ze strona powstala najpierw a wraz z nia forum, ktore jednak nie pasowalo mi pod wzgledem funkcjonalnosci (bylo za proste i bardziej przypominalo to co spotkac mozna chociazby na Gronie). Dlatego nastapil szybki desant na cos bardziej "pro". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 hmnm mnie ciekawi okienko "najpierw zaznacz tekst". Odpalilem strone w pracy na firefoxie i to okno wyskakuje przy odpaleniu blokujac dostep do strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ale jakie dokladnie okienko? Moze jakis screen, bo nie bardzo wiem o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...