Cebix Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zrobilismy sobie pierwsza gre. Ja zrobilem grafike, reszta w creditsach. http://axem.boo.pl/maxem/index.php?option=...=3&Itemid=7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) sobie czy innym? :) aż se chyba zagram, choć muszę przyznać że grafika ze screenów na poziomie okołobombermanowo-dynablastrowym :D. Aż mi się zachciało własną grę wreszcie napisać :).. do końca NO, całkiem przyjemna :) choć monotonna trochę - bombermany już się przejadły :) Edytowane 13 Października 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 No nie jest to dzielo sztuki, ale jako pierwsza gra mysle, ze nie jest taka zla :). Oczywiście innym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Bardzo kiepska optymalizacja Na sprzęcie z siga, tyle, że nie GF tylko ATI Rage II+ 2MB (stara grafa z 1997 roku) gra tnie. A w CS 1.6 mogę grać na 50 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 dzisiaj niekt nie będzie optymalizował gry tak prostej jak bomberman - wszak większość ludzi ma sprzęt znacznie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Ta i przez te nieoptymalizowanie mamy takie twory jak MS Word wymagający 1GB ramu do sprawdzania pisowni, czy prosta animacja flash potrafiąca ubic prawie kazdy CPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 dzisiaj niekt nie będzie optymalizował gry tak prostej jak bomberman - wszak większość ludzi ma sprzęt znacznie lepszy.Bez przesady Mój komputer jest BARDZO DOBRY, za wyjątkiem karty graficznej. A chyba nie wiesz jak wygląda Counter-Strike 1.6. Jest to trójwymiarowa grafika. Fizyka to już w ogóle powala. A tu jakaś gierka z grafiką jak Icy Tower (który mi chodził na Celeronie 300, 256 RAMu i tej samej grafie co w tym kompie), która mi tnie :mur: Ta i przez te nieoptymalizowanie mamy takie twory jak MS Word wymagający 1GB ramu do sprawdzania pisowni, czy prosta animacja flash potrafiąca ubic prawie kazdy CPU...Dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Noo ja na 7600gs i celku 420 @ 2.4GHz mam ~38 fps ;) Dziwne, ze na 7300gs mam ~45.. Ogolnie gierka fajna ;) Troszke nad nia posiedze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Mi tam na ubuntu na GF4mx400 działa normalnie. Ale nie znam ilości FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 mi na drugim lvl'u się komp zrestartował :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 jaka słaba optymalizacja O_o czy to ironia ? ściągnąłem, pograłem i uważam, że to udany klon bombermana. FPS na poziomie 80-100-cośtam. :lol: taka gra nie może się ciąć ;) nawet jak ma się tak zasyfiony system i takiego staaarego kompa jak ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Bardzo kiepska optymalizacja Na sprzęcie z siga, tyle, że nie GF tylko ATI Rage II+ 2MB (stara grafa z 1997 roku) gra tnie. A w CS 1.6 mogę grać na 50 FPS W CS grasz na tym Rage'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 W CS grasz na tym Rage'u?Jasne [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Szkoda że jest jedna i na dodatek niska rozdzielczość - 800x600. Można by zrobić opcję dowolnej rozdzielczości ... ? ps. faktycznie optymalizacja słaba - na Radeon X1950PRO , X2 3600+ jest ~92 fps - oczywiście to nie mało do wygodnej rozgrywki ale tak prosta grafika i taki wynik ...... Edytowane 16 Października 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Ta i przez te nieoptymalizowanie mamy takie twory jak MS Word wymagający 1GB ramu do sprawdzania pisowni, czy prosta animacja flash potrafiąca ubic prawie kazdy CPU... Co do worda to pozwolę się nie zgodzić. Jestes programistą i wiesz ile ramu potrafią żreć różne komponenty (np parser XML z obsługą XPatha etc.) Popatrz lepiej na OO.. który się nie umywa do MSOfica a chodzi 5x gorzej. Co do Flasha się zgodzę.. ale on od początku był skaszaniony i przeznaczony do prostych animacji a nie do 30fpsowcyh reklam na stronach... Bez przesady Mój komputer jest BARDZO DOBRY, za wyjątkiem karty graficznej. A chyba nie wiesz jak wygląda Counter-Strike 1.6. Jest to trójwymiarowa grafika. Fizyka to już w ogóle powala. A tu jakaś gierka z grafiką jak Icy Tower (który mi chodził na Celeronie 300, 256 RAMu i tej samej grafie co w tym kompie), która mi tnie :mur: Dokładnie To powiem tak.. ja mam amd64 3000+ i 6600GT, dalej, chyba wiesz co to Unreal Tournament 3 i jakie ma wymagania... U mnie chodzi w miarę dobrze - da się grać na przyzwoitym poziomie detali. Na forum UT3 widziałem wpisy kolesi którzy posiadali Core 2 Duo, GF 8800GT, 2GB ramu i im gra się cięła... Czy to znaczy, że złą optymalizacja, czy może ich komputer jest dziwnie krzywy? :wink: Bomberman chodzi u mnie także bez najmniejszych problemów. Po prostu niektóre komputery tak mają i tyle - nie jest to wynik żadnej optymalizacji czy jej braku, bo Co tu optymalizować przy grze 2D... Wyświetlanie bitmapek? :blink: Optymalizuje się algorytmy które mielą tony megabajtów na sekundę.. W takiej grze jak bomberman trzeba by się bardzo postarać żeby zamulić tym nowoczesny komputer - musiałby chyba wstawiać niepotrzebne pętle które nic nie robią, albo wyświetlają tą samą bitmapkę 100.000 razy w tym samym miejscu. Edytowane 17 Października 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja nie wiem co wy z tymi komputerami robicie. PM 1.4GHz, 512MB, R9000mobility. Wlaczone 10 zakladek FF, muzyka, komunikator, 30-40 procesow lacznie i 100fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja nie wiem co wy z tymi komputerami robicie. PM 1.4GHz, 512MB, R9000mobility. Wlaczone 10 zakladek FF, muzyka, komunikator, 30-40 procesow lacznie i 100fps. Aha - zapomniałem dodać że te 92-94 fps mam przy wymuszonym w sterownikach dla OpenGL 4xAA i 16xAF :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 fajna gierka ale strasznie krotka :( a co do wydajnosci to: a64 3000+, 1gb i gf6150 i smiga jak glupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Damikor ma racje. U mnie w pracy ;) na SD3700+@3025MHz i Matrox Millenium G550 (chyba 32MB jak dobrze pamietam) tnie sie i to dosc mocno. Widac, wszystko zalezy od karty graficznej i gierka sobie po prostu nie radzi ze starszymi grafikami. I to pewnie problem OGL lub moze ewentualnie optymalizacji (stawiam na to pierwsze). Jednak tak prosta gra 2d powinna smigac nawet na antykach pokroju 486/Pentium I ;) W Dynablaster na 386 pamietam pomykalem ;) Edytowane 19 Października 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 to nawet na software renderngu powinno działać dobrze... przesz ja w ut99 łupałem na celeronie 333 w SR :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...