Stalker9410 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Generalnie to zastanawiam się między Galaxy 9600GT a 9600GS0... no właśnie tylko te firmowe GSO są tak samo drogie jak 9600GT i wg mnie GSO już powoli idą do lamusa.. zawsze tak jest z kartami przejściowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 GSO są lepszym wyborem od GT. Najlepiej wziąć wersję 768MB - Palit Sonic 9600GSO 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker9410 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 A możesz jakoś bardziej wyczerpująco mi pokazać różnice dlaczego właśnie ten GSO ? Bo powiem szczerze że mam dylemat - Generalnie chce taką karte kupić aby grać płynnie na medium w GTA 4 - innych wymagań nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 8800GS 768MB, to to samo, co 9600GSO 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker9410 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 No dobra ale reszta kart z tego segmentu ma 256 bitową szyne.. a GSO tylko 192 co zapewne w niektórych tytułach będzie go ograniczało.. i tu leży pies pogrzebany. Cholernie trudny wybór.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 GSO w wersji 768MB uzyska lepsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 No jak widać po tabelce nie zawsze, jednak 768mb vram się przyda w wyższych rozdziałkach, fps może nie będzie wyższy ale nie będzie odczuwalne przycinanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Chciecie aktualizację na Sierpień dziś-jutro, czy później ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Chciecie aktualizację na Sierpień dziś-jutro, czy później ?Może 1 sierpnia ;) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Ok. 1 Sierpnia wyjeżdżam na 2 tygodnie, więc nie da rady, więc aktualizację zrobiłem już. Mam nadzieję, że się podoba. Aktualizację zestawów planuję za kilka dni. Edytowane 24 Lipca 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hieyan Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Miguel, widze, że przy większości kart są napisane alternatywy dla nich. Nie dalo by się czegoś takiego zrobić dla GeForce 8800GT 512MB, czyli półki cenowej <380? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Dodałem, ale te alternatywy, to praktycznie to samo, co karta z poprzedniego pułapu cenowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Ja tak z ciekawości pytam: dlaczego taki sam temat jest na PCLabie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Ja tak z ciekawości pytam: dlaczego taki sam temat jest na PCLabie? Pewnie dlatego, że Miguel ma na tamtym forum inny nick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 O tym akurat pomyślałem, tam ten temat powstał nawet wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Uważam że do poradnika należy dorzucić jeszcze karty graficzne Gf6800/GS/GT/Ultra. w swoim przedziale cenowym prezentują się całkiem nieźle. Co prawda dostępne są tylko z "drugiej ręki", są za to bardzo tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ja uważam, że tak jak jest obecnie (w alternatywach) jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 przy kartach powyzej 100-150zl podawanie cen z allegro IMHO mija sie z celem w takim poradniku. Mowimy o nowych fabrycznie kartach z pelna gwarancja i do kupienia w sklepie za rogiem czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Karty na Październik gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 @Miguel707 W przypadku 4850/4870 przydało by się jakieś info o polecanych niereferentach z wadami i zaletami :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom157 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Witam Gdzie mozna dostac HD4870 512MB ponizej 700zl oraz 1024MB ponizej 800zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 @Miguel707 W przypadku 4850/4870 przydało by się jakieś info o polecanych niereferentach z wadami i zaletami :0 Na pewno coś takiego się znajdzie, bo sam mam ten "problem", więc swoje wnioski opublikuję na pewno. Witam Gdzie mozna dostac HD4870 512MB ponizej 700zl oraz 1024MB ponizej 800zl? Niestety ceny w porównaniu z początkiem Października wzrosły. W update na Listopad (więc już niedługo) będą nowe ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Chciałem właśnie zrobić update poradnika o kartach, ale wystąpił problem. Otóż nie ma skąd brać aktualnych cen kart na AGP, bo po prostu w tym segmencie panuje obecnie pustka... Na Allegro, skąd brałem ich ceny - albo ich nie ma, albo jak są ich pojedyncze sztuki, to cena jest zabójcza. W związku z tym zastanawiam się nad usunięciem pozycji AGP z poradnika. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowet Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 W związku z tym zastanawiam się nad usunięciem pozycji AGP z poradnika.A może zostawić poradnik dotyczący AGP z zastrzeżeniem, że dotyczy to stanu na listopad i że jest opłacalna zmiana platformy. Jakby ktoś szukał kart na AGP, to miałby pojęcie jakich typów kart szukać i sam by zdecydował czy ceny z portali aukcyjnych mu pasują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Kontrowersyjna decyzja. Ostatnio sporo osób jednak pytało o AGP, z drugiej strony już prawie nikt nie ma AGP. Myślę, że większość ma PCI-E i AGP można skasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja bym widział to jako poradnik, w którym karty ułozone byłyby wg segmentu wydajnościowego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Ułożenie wg. segmentów wydajnościowych, to jest sensowna propozycja. Macie pomysł na ciekawe zaznaczenie tych segmentów, czy może klasyczne "wydajniejsze, wydajniejsze" ? No i od tego update ceny będą tylko w PCI-Express... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowet Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Macie pomysł na ciekawe zaznaczenie tych segmentów, czy może klasyczne "wydajniejsze, wydajniejsze" ?Tak chyba będzie najlepiej z wyszczególnieniem kart, które można stosować jako zamienniki w danych segmentach oraz podatnych na OC. Ale w tym jak to dobrze zrobić to na tym forum wiedziesz prym :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Update jest zrobiony. Jest ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 W wolnej chwili mógłbyś trochę przeredagować teksty o AGP, żeby nie było wzmian o cenach, ale jest ok ;) Każdy zainteresowany powinien się połapać, jeśli przeczyta nagłówek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...