Zajcewik Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie, oszukiwać nie trzeba tzw. pisz prawdziwe dane, to nie wpłynie na to czy będziesz mógł grać multi czy nie. Ale maile itp. pisz prawdziwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mucha1414 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Co jest mniej wymagające i w której grze będę mieć więcej fpsów w Crysise czy Crysisie Warhead ? Crysis Warhead - Na 1680 x 1050 Enthusiast no AA no AF bez patchy przy i7 920 @ 3,6 GHz + GTX 285 680/1548/1272 MHz miałem czasem spadki nawet do 22 FPS :lol: Jak tam to wypada w Crysisie 1 ? Edytowane 25 Marca 2010 przez mucha1414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) na moim z sygnatury wszystko na maxa ustawione 1680 x 1050 od 24 do jak dobrze pamiętam 38 granicy minimalnej jestem pewien ale maksymalnej już nie pamietam dokladnie, bez patchy Edytowane 25 Marca 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Witam Przeczytalem ze polecacie mod Real Lifesis a znalazlem tez crysis high texture co ma 2,1 GB. Moglibyscie mi powiedziec co zainstalowac aby miec najladniejsza grafike ? I czy w Warhead jest ladniejsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mucha1414 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Ja tam wole Real Lifes, moim zdaniem grafika jest wtedy ładniejsza. Crysis Warhead w porówanniu do Crysisa ma ładniejszą wodę, lepsze ekspolozje, bardziej szczegółowe modele pojazdów i to właściwie tyle... Crysis z Real Lifes = Crysis Warhead, moim zdaniem są na takim samym poziomie graficznym. Edytowane 28 Marca 2010 przez mucha1414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mucha1414 Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Dzisiaj kupuję Crysisa (nie Warhead ) Mam Windows 7 64 bit. Rozumiem, że bedzie trzeba sciagnac patcha ? Tylko którego... 1.2 z crymod.com ? Edytowane 29 Marca 2010 przez mucha1414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mucha1414 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Cześć, jak uruchomić Sandboxa 2 ? Zainstalowałem go już i teraz powiedzcie mi jak go uruchomić ( w co mam wejść ??? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ma ktoś link do jakiegoś dobrego poradnika do Warheada? Utknąłem na plaży przy zabezpieczeniu jakiejś bazy, pozabijałem wszystkich ale dalej nie mogę iść dalej. Szukam wszędzie po sieci ale nigdzie nie mogę znaleźć. Sorry za offtop i z góry dzieki za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mój odnośnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dzięki. Niewiele to jednak pomogło. Na tych filmikach po rozwaleniu wszystkich ładuje się kolejna misja, a u mnie nic się nie ładuje. Se mogę łazić po tej plaży w nieskończoność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Szukam konfiga dającego grafikę Warheada w zwykłym Crysisie. Tyle tego jest na sieci, że nie potrafię się doszukać. Rozumiem, że mster i real lifes nie obcinają detali tylko dają bardziej naturalną kolorystykę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4ptorr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak myślicie mam 2 gb ramu i viste normalnie zajęte jest prawie 1gb nie mówiąc o graniu to kupując kolejne 2 giga mam spodziewać się jakiegoś wzrostu wydajności? karta hd4850 i phenom x4 925 dodam że nie gram w rozdzielczości wyższej niż 1280/1024 Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez R4ptorr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Na pewno problem dogrywania się rozwiąże. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 czy w Crysis da sie grać co-op ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Standardowo, nie. Może jest jakiś mod na necie który pozwala na coop. Może coś w tym stylu: Crysis Coop / Co-operative Play Mod Fight as One | Rediscussed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Coop do Kryśki to imho fajne rozwiązanie. Tak poza tym, na DX9 wszystko mi działa świetnie, ale na DX10 to już tragedia. Jak przykładam celownik do oka, to czarne pasy/artefakty pojawiają sie na dole ekranu :/ . Komputer jak w sygnie, jeszcze nie kręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Mam prośbę. Litości bo pół dnia w wątku przesiedziałem i w gmatwaninie wiadomości się potraciłem. Podstawowe pytania. Są jakieś mega forceware pod 9800GTX, które po prostu robią różnicę jeżeli chodzi o FPS ? Gdzie jest benchmark w Crysis ? Czy da się zmienić detale na VeryHigh w winXP 32bit - tutaj to już w ogóle zgłupiałem bo tylko pamiętam, że w demku coś się zmieniało ale czy w full też tak jest ? Czy real life mode mocno zjada FPS ? Edytowane 27 Września 2010 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Mam prośbę. Litości bo pół dnia w wątku przesiedziałem i w gmatwaninie wiadomości się potraciłem. Podstawowe pytania. Są jakieś mega forceware pod 9800GTX, które po prostu robią różnicę jeżeli chodzi o FPS ? Gdzie jest benchmark w Crysis ? Czy da się zmienić detale na VeryHigh w winXP 32bit - tutaj to już w ogóle zgłupiałem bo tylko pamiętam, że w demku coś się zmieniało ale czy w full też tak jest ? Czy real life mode mocno zjada FPS ? Może i są jakieś stery dedykowane crysis, ale pewnie te więcej fps jest okupione wyciętą grafiką. :] Generalnie im nowsze tym lepsze, ja zawsze staram się mieć aktualne. Bencha w grze z tego co pamiętam nie ma, ale możesz się tym posłużyć -> Download: Crysis Benchmark 1.5 A jak włączyć max detale na xp ? TweakGuides.com - Crysis Tweak Guide RL mocno nie zjada, ale da się odczuć jak wcześniej nie miało się dużej ilości fps'ów. Jak grasz na 1280 to powinno w miarę śmigać, crysis mimo lat do max grafy wymaga nadal mocnej maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Wracając do tego RL mode. On zajmuje tylko te kilkanaście mega ? Czy faktycznie wyłupia gały jak na screenach ? I czy chodzi to z winXP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 RL masz kilka wariacji, generalnie tweakuje grafikę, ale nie każdemu takie modyfikację przypadną do gustu. Z xp powinien chodzić, przeczytaj readme najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Uhh... RL (nie wiem jaka wersja) wsuwa mi z 30-40% FPS. Jak się go pozbyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Ath, bench w Crysisie jest wbudowany. Nie pamiętam już, w którym podkatalogu w grze, ale znajdują się tam 2 pliki wsadowe bat. Jeden z nich uruchamia test grafiki, a drugi test cpu. Zresztą w demie tez to znaleźć można. Co do RL to fakt zjada trochę zasobów. Jest jednak małe ale. Jak poczytasz readme tego udogodnienia to dowiesz się, że mod ten tworzy również plik autoexec.cfg gdzie umieszczone są ustawienia. Ten plik można sobie zostawić i samą jego edycją zrobić niezły tweak graficzny. Na przykład plik ten da się śmiało wsadzić do Warhead'a i tym samym zlikwidować rozmazywanie tekstur itp. Ot taka mała rada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Tak tylko to rozmywanie tekstur nie jest takie uciążliwe, a to chyba dzięki temu gra działa mi dość płynnie na DX 10 i ustawieniach entuzjasta. Tylko cienie dałem na gracz. Na upartego można też zmienić jakość cieniowania i wtedy jest jeszcze płynniej, a różnice w grafice dla mnie praktycznie niewidoczne. W każdym razie Warhead działa mi o wiele lepiej niż podstawka. FPS rzadko co spada poniżej 30. Zwykle utrzymuje się na poziomie 40 przy rozdzielczości 1680x1050. Ale z ciekawości zapytam co za komendę wpisać w Warhead by tekstury się nie rozmywały. Pamiętam, że kiedyś znałem tą komendę, ale jej wpisanie nic nie zmieniało jeśli chodzi o rozmywanie tekstur. Efekt był ten sam. Im dalej tym mniej szczegołów. Jak się podeszło np do jakiejś skrzyni to widać było jak tekstura się zmienia i dochodzi więcej szczegółów. Na początku było to dość irytujące, ale po czasie szło się przyzwyczaić. Edytowane 27 Września 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Odinstalowałem grę z powodu tego RL bo cięło, że był niegrywalny. Nie mam sprzęta na to (3 lata po premierze :P ). Średnio zresztą wypada sama gra. Jestem na początku a już zaczyna przynudzać.. Będzie się coś działo innego niż zasuwanie przez dżunglę wte i z powrotem ? Sama dżungla może być ale czy misje będą zróżnicowane czy tylko wybijanie kolejnych patroli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) A czego oczekiwałeś po tym graficznym benchmarku :lol: Edytowane 28 Września 2010 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 W sumie narobił trochę szumu, a po pierwszych kilku stronach piania z zachwytu sądziłem, że coś w tej grze jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Dobry bench i możliwości technologiczne silnika :) Gdyby dobić do tego adaptację jakiejś dobrej książki... Extreame? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Gra przeciętna ale nanosuit jest świetny (nie tyle jego użycie co dźwięki i sam pomysł ;)).. Warto w sumie tylko dla tego grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Bo ja wiem. Tak w połowie gry zaczyna się robić nawet ciekawie. Sama końcówka już całkiem przyzwoita. Zagraj sobie w Warhead. W sumie od samego początku ciągła akcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Najpierw walka z Koreańcami, potem z obcymi, a na końcu z wszystkimi na raz. Ale ta gra do dziś wygląda świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...