-=YoGi=- Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Co było problemem nero ????nie mam pojecia... przez jakis czas jak siedzialem przed kompem, wisialo w tym miejscu. siedzialem jakies 10 minut i nie szlo. poszedlem na obiadek i jak wrocilem to juz sie instalnelo, wiec nie jest zle. 3d smarka potraktowalem upgradem i patchem i tez dziala. zostal mi problem z nagrywaniem DVD-DL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 dokładnie ja tak miałem z nero 7 z 30 min czekałem właśnie w tym miejscu co YoGi dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 dokładnie ja tak miałem z nero 7 z 30 min czekałem właśnie w tym miejscu co YoGi dziwne.dziwne, nie dziwne, ale dobrze ze dziala... teraz jeszcze musze pokombinowac co nie tak jest z nagrywarka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 też to miałem z nero 7 na najnowszym kaspersky'm ale u mnie to trwało z 1min tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Czy sa jakies programy do zmiany fsb pod windowsem poza MSI DualCoreCenter ? probowalem setfsb oraz clockgen ale nie potrafie znalesc jak to ustawic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Czy sa jakies programy do zmiany fsb pod windowsem poza MSI DualCoreCenter ? probowalem setfsb oraz clockgen ale nie potrafie znalesc jak to ustawic..Ściągnij np. SetFSB 2.0.b.15o i w Clock Generator ustaw ICS9LPRS906CGLF, klikasz na Get FSB i masz aktualne taktowania, górny suwak zmienia fsb i takty DDR a dolny PCI-E. Jak sobie już ustawisz co ci tam potrzeba to klikasz na Set FSB i gotowe. edit: Dawno nie zaglądałem na strone domową a widze że jest już nowsza v.2.0.b.19p -klik- Edytowane 8 Lutego 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReZoR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) siema :) mam taki problem jak uruchamiam komputer na tej płytce to się wyłącza a potem włącza :blink: nie wiem co jest posiadam zasilacz chieftec 750w radeon x1950gt 512mb 256bit proc 3.7ghz chwilowo 1gb 800mhz :(( Edytowane 9 Lutego 2008 przez ReZoR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 double boot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReZoR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 nie mam pojęcia co to :( ale bardziej mnie interesuje jak uniknąć tego błędu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Przypadlosc chipsetu p35.. Trzeba z tym zyć.. Moze msi wyda kiedys bios ktory to zniweluje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReZoR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 no tak ale w ogóle na monitorze nic nie widać ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 siema :) mam taki problem jak uruchamiam komputer na tej płytce to się wyłącza a potem włącza :blink: nie wiem co jest posiadam zasilacz chieftec 750w radeon x1950gt 512mb 256bit proc 3.7ghz chwilowo 1gb 800mhz :(( no tak ale w ogóle na monitorze nic nie widać ! Zdecyduj sie ? W czym masz problem ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReZoR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) no tak urucahmiam kompa monitor czarny chwilowo się wyłącza po czym się włącza i monitor tak samo czarny :mur: Edytowane 9 Lutego 2008 przez ReZoR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Na1l Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja ze swojej strony dodam ze mam nagrywarke na SATA Pioneer DVR 215D i zarowno nero8 jak i wypalanie DL dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 ktoś wcześniej pisał, że miał problemy z mobo i problemy znikły po zainstalowaniu sterowników do karty sieciowej. Czy zainstalować te sterowniki nawet jak nie będę korzystał z sieciówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Mam bios 1.8! Czyli co, tylko u mnie występują dual booty przy FSB większym niż 370Mhz ? Miałem FSB ustawione na 400MHz, 375MHz i wtedy mam za każdym razem przy włączaniu PC dual boota! Procek c2d e8200 ! Nie tylko u Ciebie ;) U mnie (bios 1.6) przy fsb 400x8 mam dual booty, natomiast przy 356x9 dual bootów nie ma - wiec chyba taka to juz przypadłość tych płyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinson Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Mam mały problem moze ktos mogl by mi szybko odpowiedziec.... wiem ze bylo to juz na pewno tutaj z setki razy ale nie chce mi sie przegladac wszystkich postow, a wiec moj problem tkwi w tym, ze mam dual boota przy kazdych czestotliwosciach procka nawet przy automatycznych moj procek to e2160, moje wersja biosu 1.4, czy zmiana biosu pomoze? i mam jescze jeden problem przy zmianie zworki z 200 na 266 komp zaczyna strasznie mulic, czyego to moze byc wina? prosiłbym o szybka odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 co do dual botow to nie wiem ale wydaje mi sie ze to mulenei moze byc spowodowane obnizaniem mnoznika - wynikac moze z EIST albo za wysokich temperatur i chroni sie przed spaleniem no ale wydaje mi sie ze to raczej malo prawdopodobne. jezeli miales podkrecone fsb na zworce 200 czyli np 266 ( dodales 66 ) to teraz bedziesz mial 266 + 66 = 332 332 * 9 = 2990 Mhz - no ale jak nie zmieniales napiecia to dziwne ze tyle zrobil no i raczej nei powinien sie przegrzewac jakie masz ustawienia biosu i pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinson Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 ale jak zmienilem zworke to mialme 266x9.... napiecie zmienilem na 1.35, ramu na 2,3 i timingi 4-4-4-12-38-5-5-5-5 mnoznik byl auto, EIST wył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav1 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Witam wszystkich. Zarejestrowałem się na forum bo mam pytanko. Kupiłem płytkę MSI Neo2 FIR i zastanawiam się czy wszystko działa poprawnie. Czy po włożeniu karty dzwiękowej pod PCI powinna zapalić się dioda koło slotu?? Wkładałem ją do 2 PCI i tam też nie zapala się dioda. Czy to normalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 złożyłem nowego kompa neo2 fr e8200 2gb ocz reaper 800 8800gt segate 400 be-guiet 450 dvd ide i mam problem: na samym początku był jakiś 5-6 boot w końcu się załączył i pokazał że coś "oc filed". Proca wykrył dobrze ale fsb było ustawione na 200 choć zworka na 333. zmieniłem zworke na 200 ale i tak za każdym razem był 5-6x boot i komunikat na czerwono o oc. Ustawiłem bootowanie i zacząłem instalować winde (dysk ustawiłem na ide bo coś nie szło mi ze sterownikami ahci z dyskietki) ale podczas kopiowania plików z cd na dysk pojawiały sie bluescreany... podniosłem napięcia na procu, nb i ramie o 1 oczko i od tego czasu był tylko double boot i monitor się nie załącza. diody pokazuja cczc czyli coś z ramem (niestety nie zwróciłem uwagi co pokazywały przy tych 5x boot). chyba nie uwaliłem memek dając im 2.1v bo maja gware na prace przy 2.3. Nie wiem co teraz robić. Liczę na waszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Czy po włożeniu karty dzwiękowej pod PCI powinna zapalić się dioda koło slotu?? Wkładałem ją do 2 PCI i tam też nie zapala się dioda. Czy to normalne?? U mnie to samo, widocznie tak ma być. Pali się tylko przy slocie PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derick Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 pawelekmal Zresetuj bios zworką - następnie jak wejdzie ci do biosu daj load optimize. Spróbuj też botować na jednej kości ram w różnych bankach. Jeśli to niepomoże, to może oznaczać, że masz na płycie biosa który nie obsługuje poprawnie 45nm procków i musisz pożyczyć starszego proca i zrobić upgradu biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam wszystkich. Zarejestrowałem się na forum bo mam pytanko. Kupiłem płytkę MSI Neo2 FIR i zastanawiam się czy wszystko działa poprawnie. Czy po włożeniu karty dzwiękowej pod PCI powinna zapalić się dioda koło slotu?? Wkładałem ją do 2 PCI i tam też nie zapala się dioda. Czy to normalne?? Ja miałem taką sytuację z kartą sieciową.Nie swieciła mi się dioda.Miałem co jakiś czas zawiechy systemu i za nic nie mogłem skojarzyć od czego to.Okazało się,że powodem była śieciówka. Po wymianie na inną (starszą) problemów brak i dioda się świeci. Na poprzedniej się nie świeciła dioda i były problemy.Karta się żarła z płytą. Dioda jak nie świeci to może oznaka konfliktu??? Ale jak wszystko u ciebie działa to się nie przejmuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav1 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 No właśnie wygląda na to że wszystko działa normalnie. Karta to SB Audigy (SB0230) Działa w obydwóch slotach PCI ale dioda nie zapala się. Zobaczę jeszcze na jakiejś sieciówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Diody pod slotami PCI zaczęły świecić zdaje się od biosu 1.4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ja mam włożoną starą sb live 1024! i dioda się świeci,karta działa normalnie,bios 1,3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Jak pamiętam miałem bios 1.1 potem 1.3 to diody nie świeciły a po zmianie na 1.4 zaczęły świecić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...