Skocz do zawartości
Lanc

Dfi Lanparty Dk P35-t2 & T2rs

Rekomendowane odpowiedzi

MarKov napisał(a):

Lanc, Scythe - chłopaki no co wy ????? hehehe już wam sie nie podoba kochana MSI, a ja dzięki waszym opinią ją kupiłem.

poprostu nie są stali w uczuciach :wink: ja gdyby nie to ze cena dfi bez raid'a wynosiła ok 500, gdy kupowałem swoje msi to bym kupił tamtą, ale wtedy z kasą było średnio. co nie oznacza że z tej nie jestem zadowolony, wrecz przeciwnie żadnych problemów. narazie i tak nie wykorzystuję potencjału msi to poco mi narazie dfi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

disaster3 napisał(a):

troche cena kiepska ;/ Milans ma T2RS w cenie T2 na Zenfist.pl

no moze i ma lepsza cene ale ja z tym gosciem mialem juz problemy a propos zwrotu glosnikow co u niego kupowalem kiedys,takze za bardzo nie wierze temu gosciowi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dr@bollo napisał(a):

no moze i ma lepsza cene ale ja z tym gosciem mialem juz problemy a propos zwrotu glosnikow co u niego kupowalem kiedys,takze za bardzo nie wierze temu gosciowi!

ja z milansem juz robilem kilka razy interesy i zawsze w 100% zadowolenia. Zarowno nowa DFI jak i poprzedni Foxconn byl kupowany u niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ napisał(a):

ja z milansem juz robilem kilka razy interesy i zawsze w 100% zadowolenia. Zarowno nowa DFI jak i poprzedni Foxconn byl kupowany u niego

HEH!moze jeszcze nie musiales nic zwracac(praktycznie zero kontaktu) :rolleyes:

w sumie to tylko moja opinia! http://allegro.pl/show_user.php?search=milans

EOT

Edytowane przez dr@bollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MarKov napisał(a):

Lanc, Scythe - chłopaki no co wy ????? hehehe już wam sie nie podoba kochana MSI, a ja dzięki waszym opinią ją kupiłem.

MSI jest fajna, nie przecze ;]

Ale do FSB 500. Potem już nie jest taka fajna ;) A że ja potrzebuje mobo robiące FSB ~600 no to biore DFI [;

No i tak ogólnie to DFI jest ładniejsze + mam sentyment [;

dr@bollo napisał(a):

moze sie komus przyda

2912754[/snapback]

HEH!moze jeszcze nie musiales nic zwracac(praktycznie zero kontaktu) :rolleyes:

w sumie to tylko moja opinia! http://allegro.pl/show_user.php?search=milans

EOT

No tak, 16 negów na 1100 pozytywów to naprawdę dużo znaczy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

MSI jest fajna, nie przecze ;]

Ale do FSB 500. Potem już nie jest taka fajna ;) A że ja potrzebuje mobo robiące FSB ~600 no to biore DFI [;

+1. Potrzebuje płyty na której prędzej skończy się proc niż takiej która bedzie mi go blokowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

No tak, 16 negów na 1100 pozytywów to naprawdę dużo znaczy :mur:

chyba jednak coś znaczy bo konto zostało zawieszone :)

PS 16 negatywnych i 25 neutralnych przy 1100 pozytywnych raczej nie swiadczy dobrze o sprzedającym :wink:,są sprzedajacy którzy maja ponad 2500 komentarzy pozytywnych przy zero lub jednym negatywnym

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gomez1982 napisał(a):

Przepraszam że przeszkadzam ale to chyba nie temat o osobie z forum jeśli ktoś by nie zauważył.

ani nie o tym kto i za ile kupił sobie płyte

gomez1982 napisał(a):

Przecież to drożej niż w komputroniku ja dawałem za swoją 414 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe widzę że się wszyscy na DFI przerzucają :wink: A polecam polecam, fajne mobo ;] Tylko pamiętajcie że DFI to nie dla lamera i trzeba się nią co nieco pobawić zanim sie osiągnie cokolwiek, ale szczerze powiedziawszy to chwila zabawy w biosie i idzie to ogarnąć :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja żeby ją meczyć muszę czekać aż wejdą E7xxx wtedy może E8xxx stanieją i się kupi któryś z tych mam nadzieje że E7xxx równie dobrze się będą kręcić.Lanc czekamy z niecierpliwością.A jakie macie temperaturki na NB? Ja na 2,6ghz E4300 V na NB jest na default to 42 stopnie i chyba uważam że to norma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

Płytka doszła ;]

Testy jutro późnym popołudniem. Dzisiaj nie da rady raczej [;

Cieszym sie bardzo ;] Czekamy na testy ;]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ładnie ładnie :) przykładowo:

MSI P35 Neo2-FR:

E2140@3,1ghz- potrzebuje napięcia 1,3v

E2140@3,3ghz- potrzebuje napięcia 1,42v

DFI LanParty DK P35-T2

E2140@3,1ghz- potrzebuje 1,29v

E2140@3,3ghz- potrzebuje 1,39v

:D

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość eciepecie
  Fredek napisał(a):

A ładnie ładnie :) przykładowo:

MSI P35 Neo2-FR:

E2140@3,1ghz- potrzebuje napięcia 1,3v

E2140@3,3ghz- potrzebuje napięcia 1,42v

DFI LanParty DK P35-T2

E2140@3,1ghz- potrzebuje 1,29v

E2140@3,3ghz- potrzebuje 1,39v

:D

kosmiczna różnica, naprawdę :lol: 0.01v różnicy :D tudzież granica błędu pomiarowego :-P :D a swoją drogą to DFI fajna ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3,1ghz różnica duża nie jest, fakt ;] Ale zawsze to coś...widać że lepiej radzi sobie z prowadzeniem proca...w końcu to DFI :wink: Zważywszy na to że obie płyty są na P35 a MSI również dobrze kręci...taka róznica w voltarzu to zawsze jakaś korzyść :)

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość eciepecie
  Fredek napisał(a):

W 3,1ghz różnica duża nie jest, fakt ;] Ale zawsze to coś...widać że lepiej radzi sobie z prowadzeniem proca...w końcu to DFI :wink: Zważywszy na to że obie płyty są na P35 a MSI również dobrze kręci...taka róznica w voltarzu to zawsze jakaś korzyść :)

jak dla mnie zerowa korzyść :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Tak czytam ten wątek i powoli zaczyna się rozkręcać a interesuje mnie bo wchodze na E6400 (póki nie stanieją E8X00)+ Crucial Ballistix PC-5300 667Mhz i mobo potrzebuje... myślałem nad tymi: MSI NEO2 lub dopłata 100zł i tą właśnie DFI DK. Co możecie z małego doświadczenia z nią polecić? Dzieki z góry pozdrawiam Melonik_02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi