FatAlbert Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 1m to możeesz sobie wiesz co :PP 32m puści :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Chwila. 1/2h temu kompa złożyłem :) 32M Edytowane 5 Marca 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Ciekawe na ile ten czwarty rdzeń pójdzie :D AMD wzrosła sprzedawalność X3 po tym bardzo :D PS: Jaka płyta? Niedługo (jak dolar stanieje - kwiecien/maj) sam kupuje i ciekaw jestem czego uzywasz. Edytowane 5 Marca 2009 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Wrzuć OCCT... szkoda czasu na pi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Płyta to TA790GX 128M. Na jak długo to OCCT? Jadę na boxie, bo mi gdzieś pasta wsiąkła, wię nie chcę przesadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Myślę, że godzinka na początek będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Przeszedł 1h Large Data Set, ale temp w/g Everest`a 55*. Jak zmienię chłodzenie zobaczę czy to się cośkolwiek kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Udało się komuś zrobić 2400 MHz na mostku NB na którymkolwiek Phenomie II? Dawałem nawet 1,5V i więcej - nie ma mowy o stabilności nawet w HyperPi 1M. Częstotliwość z zakresu 2200 - 2300 Mhz bez problemu jest osiągalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Udało się komuś zrobić 2400 MHz na mostku NB na którymkolwiek Phenomie II? Dawałem nawet 1,5V i więcej - nie ma mowy o stabilności nawet w HyperPi 1M. Częstotliwość z zakresu 2200 - 2300 Mhz bez problemu jest osiągalna. Na powietrzu bez problemu 3GHz i 4GHz na kaskadzie. Nie umiesz? Nie tykaj! Potem puszczasz w eter stek bzdur i kazdy to powtarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Widzisz ryba. focus najpierw woli zapytać, a Ty? Powiedziałeś, że sie nie da i ktoś Ci udowodnił, że się da. Nie umiesz? Nie tykaj! To działa w dwie strony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Udało się komuś zrobić 2400 MHz na mostku NB na którymkolwiek Phenomie II? Dawałem nawet 1,5V i więcej - nie ma mowy o stabilności nawet w HyperPi 1M. Częstotliwość z zakresu 2200 - 2300 Mhz bez problemu jest osiągalna.Szczerze mówiąc, to zaraz na samym początku, jak kupiłem proca, dałem na pałę mnożnik NB 13x przy chyba 1,4V i przejechałem z 15 minut OCCT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Na powietrzu bez problemu 3GHz i 4GHz na kaskadzie. Nie umiesz? Nie tykaj! Potem puszczasz w eter stek bzdur i kazdy to powtarza.Z jakiegoś powodu "wolałeś" tak wysokich rezultatów o/c mostka nie pokazywać przy okazji podkrecania phenomów. Czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Z jakiegoś powodu "wolałeś" tak wysokich rezultatów o/c mostka nie pokazywać przy okazji podkrecania phenomów. Czemu? Powod akurat mialem, mam i miec bede. A dlaczego? To juz malo Ciebie powinno obchodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Na powietrzu bez problemu 3GHz i 4GHz na kaskadzie. Nie umiesz? Nie tykaj! Potem puszczasz w eter stek bzdur i kazdy to powtarza. Powod akurat mialem, mam i miec bede. A dlaczego? To juz malo Ciebie powinno obchodzic. Wyluzuj rybek... Jako ze mam okazje sie pobawic PII X3 710 to sprobuje cos potestowac na plytce MSI K9A2 CF (790x)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Na powietrzu bez problemu 3GHz i 4GHz na kaskadzie. Nie umiesz? Nie tykaj! Potem puszczasz w eter stek bzdur i kazdy to powtarza. Szkoda tylko , ze jego testy sa o lata swietlne lepsze od twoich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) (...) Jako ze mam okazje sie pobawic PII X3 710 to sprobuje cos potestowac na plytce MSI K9A2 CF (790x)... to jest ta taka czerwona ? jeśli tak to zadbaj o sekcje zasilania :) zeby padając nie ubiłając procka :D Edytowane 5 Marca 2009 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Tja, to ten mobas, o którym myślisz. Najgorsze, że nie ma regulacji mnożnika NB, więc pewnie trzeba będzie się bawić wpcre, żeby pojechać z HTT wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 to jest ta taka czerwona ? jeśli tak to zadbaj o sekcje zasilania :) zeby padając nie ubiłając procka :D Tja, to ten mobas, o którym myślisz. Najgorsze, że nie ma regulacji mnożnika NB, więc pewnie trzeba będzie się bawić wpcre, żeby pojechać z HTT wyżej. Wgram jakis najnowszy bios i sie pobawie :) powalcze tylko o max HTT na tej plytce i pobawie sie kolejna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Wgram jakis najnowszy bios i sie pobawie :) powalcze tylko o max HTT na tej plytce i pobawie sie kolejna :) Nie wiem jak z Phenomami, ale na zwykłym X2 płyta spokojnie robi HTT ponad 400 (przy obniżonym mnożniku rzecz jasna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 HTT 380-400 MHz na Athlonie to nie jest większy problem na większości płyt na AMD 7x0... o ile proc i pamięci nie są jakieś słabe. Na Phenomie wszystko rozbija się o możliwość regulacji mnożnika NB w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 http://home.arcor.de/tomek_87/Screeny/3i4G.PNG Chłodzenia mi trzeba, bo Delta zamiast boku budy to średnia zabawa. Freezer podoła, czy szukac czegoś mocniejszego? P.S. Wiem gdzie jest temat o chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Ja bym myślał o czymś lepszym od Frezera, miałem to cudo i było dobre, ale bez rewelacji - jednak oczywiście stosunek cena / wydajność jest bardzo dobry - więc kwestia ile kasy się chce wydać. Czytając testy wywnioskować można, że jedynie topowe coolery mogą dać radę - albo delta zamiast fabrycznego wentylka na coolerze - ale to jest zbrodnia na uszach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Fakt, Frezer może nie dać rady.To dość ciepłe procki, pomyśl o jakimś Thermalrighcie albo Scythe Ninji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 To będzie lepsze? http://allegro.pl/item571349468_mega_promo...m2_lga_775.html Więcej nie chciałbym wydawać - jakąś 120-kę mam. P.S. Pomóżcie puki nie dostałem punktów za OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 A hr-01? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Nie lepiej Karakorum + AS5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Dzięki za wszystkie propozycje, do poniedziałku na coś się zdecyduję. Pozostały 3 opcje: 1. Mugen z uszkodzonymi kołeczkami ( nie wiem ile to warte ) 2. Karakorum 3. Ultima 90i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 1 Zależy od ceny. 2 Chyba najlepszy wybór w tej cenie. 3 Ultima jest bez wentylatora i byś musiałbyś nowy dokupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 http://allegro.pl/item571349468_mega_promo...m2_lga_775.html ta konstrukcja jest super ;) a co do Karakorum, w swojej cenie faktycznie dobra propozycja, ale podobno Auras Wave jest tak samo wydajny a jest mniejszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Auras Wave już prawie niedostępny. W cooling.pl nie raz jest ale za 110zł. czyli całkiem nieopłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...