romek-o Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 znacie jakies pewne źródło Phenomów II 955 C3 ? myślałem żeby zamawiac osobiście w proline ale nie wiem jak jest z rewizjami u nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 sprawdzaj co jakiś czas tutaj http://www.esc.pl/index.php?cPath=116_229&...t=1a&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Hmmm... wie ktoś dlaczego jak coś usuwam to obciążenie proca wynosi 100%? System windows seven. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 memel masz jakieś fajne sztuki Phenom X4? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 ................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) a zapytam z ciekawości kręcił ktoś x4 940BE ? bo takiego obecnie posiadam tylko czekam na płytę pod niego. Ile stabilnie chodzą (przeważnie) HDZ940XCJ4DGI 0919FPMW z czystej ciekawości zapodałem go do mojego asusa M2N32 deluxe i oto rezultat http://img690.imageshack.us/img690/439/deneb.jpg tylko te tempy trochę za duze chyba są ? może zmienić napięcie na niższe np.1.25v ? Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Myślę ze pójdzie na niższym V, ale musisz sam próbować nikt wróżką nie jest, zapuść mu np: Prime. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie core temp zaniża temp o 10* Jakie masz chłodzenie ?? Edytowane 6 Grudnia 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tyle to on powinien zrobić < 1,2 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 obniżyłem napięcie w biosie na 1,325v i tempy sa teraz na poziomie 38-39C , chłodzenie takie jak w sygu. Niestety bios nie jest w pełni kompatybilny z tym procem aby się w nim poruszać trzeba się trochę namęczyć (klikać po kilkanaście razy na strzałki , aby się kursor przesunął) no ale na razie jestem zadowolony bo nie muszę na szybko płyty kupowac, może przed świętami jakieś promo będą. "Tyle to on powinien zrobić < 1,2 V." w takim razie zapodam mu z biosu 1,2v i zobaczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 a zapytam z ciekawości kręcił ktoś x4 940BE ? bo takiego obecnie posiadam tylko czekam na płytę pod niego. Ile stabilnie chodzą (przeważnie) HDZ940XCJ4DGI 0919FPMW z czystej ciekawości zapodałem go do mojego asusa M2N32 deluxe i oto rezultat http://img690.imageshack.us/img690/439/deneb.jpg tylko te tempy trochę za duze chyba są ? może zmienić napięcie na niższe np.1.25v ? Ja mam chyba 1.375 V z biosu, chłodzenie box i leci 3.5 GHz od jakiegoś pół roku czy nawet dłużej - kupiłem do niego nawet scythe infinity, ale nie chce mi się go założyć i chyba na allegro puszczę :P Mam swoje doświadczenia z procesorami i nigdy zbytnio nie przejmowałem się napięciem - oczywiście nikt nie mówi, by dawać 1.6 V, ale 1.4 V nie miałbym oporów, o ile by bylo full stable i tempy spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 AMD Phenom II X4 965 rewizja C3 125W do kupienia tu: http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=49978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Czy te procki różnią sie tylko ilością rdzeni i częstotliwością? Czy nie lepiej kupić Phenom II 545 z odblokowanymi rdzeniami zamiast tego P II 965 i podkręcić? Obydwa mają rewizję c3, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Pokaż gdzie można kupić 545 c3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Przepraszam, moje niedopatrzenie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_procesorów_Phenom Nie ma jeszcze takiego procka.... ale patrząc na listę jest szansa że będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Z tego co czytalem,to ma byc x2 555 c3,nastepca x2 550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wie ktoś ile mogę dać maxymalnie voltów na NB? Docelowo chce uzyskać 2400MHz, lecz jak ustawiam tyle to nawet nie wstaje.. Mobo: Gigabyte Ma-770t-ud3p. Procesor Phenom II x4 B50 (Phenom II x2 550BE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 1,3 - 1,35 V powinno wystarczyć do zrobienia 2,4 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 1,3 - 1,35 V powinno wystarczyć do zrobienia 2,4 GHz.Sprawdzę 1.35 bo na 1.3 V nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Pod WC def vcore i 1,12v na NB ze względu na 4 kości ram. Procesor w pełni stabilny, pracuje już dobę. 3417938[/snapback] a zapytam z ciekawości kręcił ktoś x4 940BE ? bo takiego obecnie posiadam tylko czekam na płytę pod niego. Ile stabilnie chodzą (przeważnie)HDZ940XCJ4DGI 0919FPMW Mój robił 3,5 na vdef, większość spokojnie do 3,4 daje radę. Na boxie udało mi się go stabilnie do 3,9 puścić na +0,1v ale grzała już była. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Kupiłem phenoma x2 545 od memla i mam problem z odblokowaniem rdzeni. Mobo to Asrock A770DE+. Po włączeniu ACC na auto komp albo zawiesza się na bootscreenie, albo od razu po post screenie wywala mi błąd spowodowany zmianą sprzętu i każe naprawiać system z płytki, przy czym też się zwiesza.. Podniesienie napięcia nawet do 1,5V nic nie daje. Wie ktoś co mogę zrobić poza zmianą mobo? Edytowane 19 Grudnia 2009 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Masz najnowszy bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Tak. Zaktualizowałem go na samym początku. Możliwe, żeby na starszym działało, jak na najnowszym nie idzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Wie ktoś co mogę zrobić poza zmianą mobo? Oddaj selekta memelowi :D // kombinuj z BIOS-ami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) A może jest jakaś dodatkowa funkcja w biosie, którą trzeba włączyć, albo wyłączyć, a ja o tym nie wiem? Czy wystarczy przestawić acc na auto?. Starsze biosy właśnie testuję. Hahaa! Na starszym biosie wszystko działa. Jednak nie zawsze najnowszy bios jest najlepszy :D Dzięki za pomoc Edytowane 19 Grudnia 2009 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowyuser Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 HA HA HA Tyle razy memel sie wypowiadał o nowych to ulepszonych, najlepszych biosach do asrocka to nikt go nie chciał sluchac. odosobniony przypadek wołali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Widze,ze sam kolega memel wypowiada sie pod nickiem nowyuser :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fistach Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) HA HA HA Tyle razy memel sie wypowiadał o nowych to ulepszonych, najlepszych biosach do asrocka to nikt go nie chciał sluchac. odosobniony przypadek wołali Skąd ty go znasz, jak dziś dopiero się zarejestrowałeś? Mhm... Ja we wtorek dostaję w swoje ręce Gigabyte'a MA785GT-UD3H. Phenoma II 550 0929APMW już przy sobie mam, niby się odblokowuje na Asrocku - zobaczymy :) Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Fistach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wie ktoś może kiedy będzie dostępna więcej modeli w steppingu c3? No i czy były jakieś newsy, że Callisto C3 da się otworzyć na x4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Sam sobie odpowiem ;) 3436623[/snapback] XS Dzięki, super wieści. To już wiem co chcę kupić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...