rzymo Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Eee? Przecież i3 haswell + np. ASRock H81M-ITX/B85M-ITX + Pico czy jakiś sensowniejszy zwykły ATX to okolice 20W w spoczynku... W spoczynku nie ma różnicy między T a nie T. Jedynie pod max obciążeniem, a to i tak tylko dlatego, że T ma niższy zegar ;) (to samo można zrobić ze zwykłym procem). Edytowane 8 Października 2015 przez rzymo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Hmmm to nie wiem, testy (nie pamiętam portalu, ale PL) pokazywały właśnie 50W co mnie mocno zmartwilo, 20 brzmi już dobrze :) Edyta: ok, moja wina, wcisneli tam jakas kartę graf, ja będę chciał jechać na integrze. Edytowane 8 Października 2015 przez wunat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Ostatnio robiłem pomiary. i5 3470 na Asrocku mATX ze zintegrowaną grafiką łykają 19,3W w idle. Z GTX750 okolice 30W. Offset vcore -0.1V. Edytowane 12 Października 2015 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Pytałem jakiś czas temu o klawiaturę/myszkę do htpc. Kupiłem trochę przypadkowo okazyjnie logitech dinovo mini i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Panowie a jaka obudowe polecacie. Wybor rozwazam pomiedzy: Brutus q 30, fractal node 304 cooler master 130. Skladam salonowy malutki lecz wydajny komp. Grafa albo 960-ka albo 970 mini proc jakis i5. No i moze podpowiedzcie czy plyte glowna to brac micro atx czy mini ITX czy jak tam ta nomenklatura to nazywa Edytowane 30 Października 2015 przez Eclipse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 @up Jeżeli Node 304 to odpada MicroATX. Wysłane z Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 oki doczytalem wlasnie. A wlasnie Node polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Niestety nie miałem tej obudowy, ale bardzo planowałem jej zakup ze względu na 6x HDD 3,5". Ostatecznie zmieniłem trochę plany i odpuściłem. Upakowałem do mojego SPC Brutus Q30 3x HDD 3,5" i 1x SSD. Póki co wystarczy :) Wysłane z Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRil Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Jako że to mój pierwszy post to witam Wszystkich serdecznie :) Mam w planie złożyć mój pierwszy HTPC . Do tej pory za HTPC służył mi box Minix X7 z Kodi 15.2 . Niestety mimo że swoje zadanie spełnia w strumieniowaniu telewizji i filmów to w porównaniu z dzaiłaniem na mojm pc stacjonarnym to jest przepaść . Mój HTPC służyłby tylko do strumieniwania iptv i typowych wtyczek filmowych na Kodi oraz odtwarzacz (x264 ,H264 bez 2k cz 4k ) System będzie na Windows 8 lub Openelec. Zależy mi tylko aby system działał bardzo szybko i płynnie . Budżet do wydania 1000-2000 pln . W tej chwili będę miał tylko dysk SDD z mojego komputera stacjonarnego który wykorzystam na na instalację sytemu . Proszę o propozycję podzespołów które spełnią moje oczekiwania . Z góry dziękuje za pomoc :) Edytowane 3 Listopada 2015 przez VRil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Panowie a jaka obudowe polecacie. Wybor rozwazam pomiedzy: Brutus q 30, fractal node 304 cooler master 130. Skladam salonowy malutki lecz wydajny komp. Grafa albo 960-ka albo 970 mini proc jakis i5. No i moze podpowiedzcie czy plyte glowna to brac micro atx czy mini ITX czy jak tam ta nomenklatura to nazywa Silverstone sugo sg13, mały itx mieszczący zasilacz atx i karty do 255mm Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Silverstone sugo sg13, mały itx mieszczący zasilacz atx i karty do 255mm Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Dzieki fajna buda ma dwie wady - slabo z dyskami 3,5 calowymi a na samych ssd raczej ciezko, no i bardzo niskie chlodzenie proca co akurat jest do przezycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Jeden ssd i jeden 3,5 cala to nie tak źle na to co oferuje to maleństwo, przy większej ilości dysków buda musi być większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ostatnio robiłem pomiary. i5 3470 na Asrocku mATX ze zintegrowaną grafiką łykają 19,3W w idle. Z GTX750 okolice 30W. Offset vcore -0.1V. Kupiłem dosyć okazyjnie i5 3475S, na zintegrowanej grafice pod pełnym obciążeniem 4 rdzeni pobór wynosi 53-54waty , idle okolice 20W. Z GTX750 1124/5400@1.1V 28W idle, ~95-100W OCCT PSU. Ustawiony offset -0.1V, co daje dla idle ~0,76V, a pod obciążeniem ~0.9V. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Jaki najsłabszy proc jest potrzebny do płynnego odtwarzania 4K na TV z Youtube'a , netflixa albo mkv (zakładam, że jak Youtube pójdzie to wszystko inne ma mniejsze wymagania) ? Chodzi za mną złożenia HTPC z różnych cześci z odzysku tylko nie wiem co musiałoby być sercem tego zestawu. Na pewno miałbym: SSDka Intela 80GB+ 1-2 HDD pamięci (2x4GB Trident X 2400 DDR3 albo 2x8GB w Crucialach 2666 DDR4) ewentualnie mobo Z97 matx z obecnego kompa mógłbym wyjać Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pod tą plytkę to takie Pentium jak ja mam i masz płynność wszystkiego i świetną responsywność systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mam sprawę do rozwiązania. Muszę schować gdzieś za TV htpc, pewnie itx. Problem polega na tym że TV będzie przymocowany do ściany na jakims uchwycie. To chyba raczej wyklucza użycie vesy do zamontowania htpc za TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mój MSI E350 wczoraj odszedł do krainy wiecznego krzemu, nagle się wyłączył i już nie wstaje... Stąd pytanie, czy warto się pchać w sprzęt do 4K (obecnie nie mam TV), ale chodzi, mi na przyszłość bo jednak 250zł będę musiał wydać... Teraz pytanie, czy jest jakieś mobo itx z coaxial i HDMI 1.4a (chyba minimalna opcja do uciągnięcia 4K w 30Hz), oczywiście jakieś APU które da temu rade, czy lepiej kupić nową MSI E350 i darować sobie temat na 2lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Na przyszłość nie ma sensu. Co chwilę pojawiają się nowe informacje względem standardu UHD typu Premium UHD itd. Póki nie masz odbiornika 4k to sobie daruj. Zresztą co będziesz na tym 4k oglądał, bo filmów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 I tej rady się posłucham, niestety E350 miał problem z płynnością yt i boje się o netflixa ale TV wspiera więc HTPC nie musi akurat do tego być włączony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 A poza i3 4330 co zintegrowanego wypuści 4k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mój Asrock Q1900DC-ITX wypuszcza tylko FHD, za to jego nowszy brat N3150 daje radę, ale tylko w 30Hz - Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (3840x2160) @ 30Hz or 2560x1600 @ 60Hz - Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz - Supports DisplayPort 1.1a with max. resolution up to 4K x 2K (3840x2160) @ 30Hz or 2560x1600 @ 60Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) O, mam 1900 i jestem nawet zadowolony. Wolałbym 60Hz i wiecej SATA niż w j1900, ale przemyśle, dzięki! Edition: chociaż może poczekam do lutego, może pokaże się coś z Intela albo AMD, bo wydajność samego procka szczególnie nie podskoczyla. Ostatecznie kupie to 3150 lub 3700 Kolejny edit: a może coś na skylake złożyć? Edytowane 24 Grudnia 2015 przez wunat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Ok, pisząc dalej do siebie, czy ktoś ma jakąś listę płyt z Alpine Ridge lub mcdp28x0? Staram się znaleźć taką listę, bo jedyne płyty jakie znalazłem z Alpine Ridge to jakieś strasznie drogie gamingowe serie... Edytowane 26 Grudnia 2015 przez wunat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Z innaj beczki. Mam jakis starutenki zasilacz do htpc (fortron kupiony od haszyda 250 albo 300w). Zastanawialem sie czy nie zmianic na jakis pico psu, ale wszedzie pisza zeby nie zasilac tym dyskow 3.5 i napedow 5.25, a ja takowe mam. Wiec co? szukac jakiegos zasilacza atx o jak najwyzszej wydajnosci i najmniejszej mocy? allegro nie pokazuje nic sensownego. Ktos ma jakies przemyslenia? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) jaki to model fortrona ? z tanich to np http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-af-dyn-v2-uni-1-3-0118&search_scope=&string=FSP350-60hln nie ma sensu szukać nic droższego. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Starszy, jutro znajdę. Da mi większą wydajność jak ten co posiadam ma mniejsza moc? Edytowane 30 Stycznia 2016 przez wunat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 chyba sprawność. nie wiem jakiego posiadasz. mierzyłeś ile bierze twój zestaw ? szału bym się nie spodziewał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Masz np takie delty z 80plus bronze http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=delta+300+39&search_scope=category-15830&bmatch=s0-ele-1-4-0118 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Zmienilem zestaw i teraz mam N3700-itx ale myślę że w maxie zestaw będzie brał 40W a w idlu pewnie z 30... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Wypuszcza Ci ten N3700 dźwięk DTS HD MA i TrueHD po HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...