costi Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Odbiornik USB - raczej tak, dla pewności szukaj czegoś zgodnego z Microsoft MCE (RC6). Odradzam X10, ja poległem. Tuner TV - zależy od chipsetu. Musisz poszukać, najlepiej na forum OpenELEC, bo z tego co kojarzę, to nie dołączają wszystkich możliwych bibliotek. Chociaż i tak zaraz ktoś napisze, że najlepiej na to USB tuner kupić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Robiłem ostatnio testy z openELEC 2.0 i X10 i działał out-of-the-box, jakkolwiek nie sprawdzałem możliwości przemapowania klawiszy i dodania dodatkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja próbowałem na którejś becie i była masa problemów - podwójne naciśnięcia, opóźniona reakcja czasami... Dobrze wiedzieć, że to poprawili. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Odbiornik USB - raczej tak, dla pewności szukaj czegoś zgodnego z Microsoft MCE (RC6). Odradzam X10, ja poległem. Tuner TV - zależy od chipsetu. Musisz poszukać, najlepiej na forum OpenELEC, bo z tego co kojarzę, to nie dołączają wszystkich możliwych bibliotek. Chociaż i tak zaraz ktoś napisze, że najlepiej na to USB tuner kupić Rozumiem że chodzi o Mediona X10? Ale to jest wpinany bezpośrednio w płytkę i takie coś by mi odpowiadało. Pytanie czy płytka od AsRocka 330pro (AMCP7A-ION) ma wejście...? Wtedy już tuner na USB bym przebolał, i kosztowo najtaniej chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Wewnętrzny odbiornik X10 jest na usb, trzeba jednak zmienić kolejność przewodów we wtyczce. Więcej tutaj Sprzedają na allegro tunery na pci/pci-e + pilot x10 http://allegro.pl/tuner-tv-z-grabberem-pilotem-i-antena-mpeg-4-i2805248830.html http://allegro.pl/tuner-tv-odbior-cyfrowej-tv-naziemnej-pilot-i2829770002.html http://allegro.pl/anal-cyfr-sat-tuner-tv-mpeg4-grabber-pcix1-i2833297917.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja mam pilot X10 z odbiornikiem w postaci dongla USB, firmy "krzak" (OR22V ma oznaczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark@side Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Witam składam htpc i mam pytanie odnośnie zasilacza moja płyta to Asus F1 A75M PRO R 2.0 procesor AMD A6 3500 ram 4gb Kingstone jeden dysk WD do tego karta satelitarna TBS 6922 i czy zasilacz 350wat będzie wystarczający np FORTRON 350 jeżeli nie to jaki Wysłane z mojego LT26i Edytowane 2 Grudnia 2012 przez dark@side Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 do tej konfiguracji jak najbardziej fortron 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dalo by rade cos odchudzic z kosztow tego HTPC z polecanych zestawow ? http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_grudzien_2012_poradnik_zakupowy?page=0,1 Chce zlozyc cos do odtwarzania filmow, w przyszlosci zainwestuje w naped Bluray. Zadnego internetu, gier itp. Prawdopodobnie zainstaluje na tym tylko XBMC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kupić 2GB ramu i zrezygnować z napędu DVD. Ale oszczędność raczej niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Czyli rozumiem ze to sa juz najtansze podzespoly do HTPC w klasie oplacalnosc. W takim razie dziekuje i zabieram sie za kompletowanie "salonowca" W sumie troche taniej znalazlem Gigabyte GA-E350N (na PLN jakies 30zl), brakuje optyka, ale i tak bede puszczal przez HDMI do ampli. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nie wiem, czy toto ma szanse z filmami. G530 ma czasami problemy, a jednak mocy 'trochę' więcej. Z 720p radę da, 1080p mogą być problemy. Zwłaszcza, gdy damy stylizowane napisy do tego a dxva się nie włączy(czy przy hip z ogóle powinno działać?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie wiem, czy toto ma szanse z filmami. G530 ma czasami problemy, a jednak mocy 'trochę' więcej. Z 720p radę da, 1080p mogą być problemy. Zwłaszcza, gdy damy stylizowane napisy do tego a dxva się nie włączy(czy przy hip z ogóle powinno działać?) A kolega to z której galaktyki się urwał? Nie licząc idiotycznego Hi10p (10-bitowego H264), które nie ma sprzętowego wsparcia nigdzie, nawet Atom+ION czy E350 dają sobie radę ze wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 No g530 mi czasami wysiada. A 1080p nie idzie w żaden sposób. 720p jakoś udalo mi się niby dxva włączyć, nie wiem czy działa, wiem, że mpchc tak twierdzi. Poza tym madvr na g530 najwyżej 720p potrafi. Fakt, że na htpc raczej nikt tego używać nie będzie, ale tak zwracam na to uwagę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) mpchc to imo przeszłość - potplayer jest o wiele lepszy, splashpro też całkiem przyjemny (ma minus: jest płatny - ale nie dużo) chyba najlepiej sobie radzi z dekodowaniem ze wsparciem dxva, nie znam lepszego w tym playera... Radzę zainteresować się ww a mpchc odstawić i nie marudzić że G530 czegoś tam nie uciągnie - winny jest software i jego ustawienia. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez pierwszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 No g530 mi czasami wysiada. A 1080p nie idzie w żaden sposób. 720p jakoś udalo mi się niby dxva włączyć, nie wiem czy działa, wiem, że mpchc tak twierdzi. Poza tym madvr na g530 najwyżej 720p potrafi. Fakt, że na htpc raczej nikt tego używać nie będzie, ale tak zwracam na to uwagę MPC-HC i wszystko jasne. Jakbyś zajrzał na wcześniejsze posty w tym temacie, to byś się dowiedział, że MPC-HC słabo gada z Intel HD Graphics i nie włącza DXVA przy profilu wyższym niż High@L4.0. Inne playery (potplayer, XBMC czy MediaPortal) nie mają takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 A jak XBMC z platforma AMD (E350) sie dogaduje ? Widze ze beta 12.0 jest juz rozdzielona na Nvidia+intel / Amd "XBMCbuntu users: The new XBMCbuntu 12: Beta 3 is now available." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mpchc to najlepszy odtwarzacz direct show. Pot jest paskudny, próbowałem kilka razy, na wszystkich poprzednich zestawach działał znacznie gorzej, na tym być może sobie poradzi, nie wiem jak będzie z napisami. Zobaczymy. Jednak staram się używać normalnego odtwarzacza, nie centrum, które będzie mi animować wszystko poza filmami. Przetestuję propozycje i wypowiem się, jak to wszystko razem działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie wiem co jesteś tak negatywnie nastawiony. Zajrzyj koło 30. strony tego wątku, jest dowód w postaci screenów, że MPC-HC + Celeron to słaba kombinacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Do xbmc wystarczy też coś na arm. Nawet raspberry pi daje radę, choć oczywiście są dostępne dużo mocniejsze sprzęty, np coś takiego http://www.cnx-software.com/2012/11/30/69-odroid-u-89-odroid-u2-exynos-4412-development-boards/? utm_source=rss&utm_medium=rss&ut m_campaign=69-odroid-u-89-odroid-u2-exynos-4412-development-boards Jednak czy można do tego podłączyć blueray i będzie działać - nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie wiem co jesteś tak negatywnie nastawiony. Zajrzyj koło 30. strony tego wątku, jest dowód w postaci screenów, że MPC-HC + Celeron to słaba kombinacja. jestem negatywnie nastawiony do centrum z różnymi dziwnymi opcjami na komputerze do codziennego użytku. A mpc jest wystarczająco minimalistyczny. Zawsze miałem sprzęt kilkuletni, gdzie w momencie zakupu był najwyżej klasy średniej, to jestem wyczulony na zbędne bajery, reaguję na nie prawie alergicznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ok, rozumiem, że jako player do zwykłego PC XBMC może się średnio sprawdzać, za dużo klikania. Podałem go jako przykład, że DXVA na G5x0 normalnie działa, a tylko MPC-HC ma z tym problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Na 720p podobno działa. Ale jak już pisałem sprawdzę jak to będzie na innych odtwarzaczach nie direct show. Być może uda mi się znaleźć coś z lepszym dekoderem i dobrym filtrem napisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Działa i na 1080p, ale profil H.264 nie może być wyższy od High@L4.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) ok, pot daje niższą płynność i sypią się napisy darmowy splash sypie zielenią i innymi krzakami umplayer leży z wydajnością smplayer(niby prawie to samo) płynniej, ale leżą style napisów czekam na xbmc i mediaportal mediaportal albo olewa napisy w mkv albo ja nie umiem Edytowane 8 Grudnia 2012 przez zakius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie umiesz ;) Ściągnij LAV filters z MP Extension installer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) robię co mogę, puki co z lav i xy-vsfilter(inne nie ogarniają styli poprawnie) potrafi mi na ~500ms zatrzymać tam, gdzie mpc-hc daje radę i żeby włączyć film muszę alt+tab poza MP i z powrotem, DXVA nie pomaga XBMC Frodo beta 3 jest lepiej, ale też leży ktoś jeszcze chętny narzekać na wydajność mpc-hc? no fajnie, prawy alt nie dziala Edytowane 8 Grudnia 2012 przez zakius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mam szybkie pytanko. Jako, ze po lekturze niniejszego tematu przerzucilem sie dzis na potplayera do testow (wczesniej uzywalem mpc-hc) mam problem z usunieciem "pasow" na gorze i dole ekranu, czyli zmiana proporcji ekranu. Czego bym nie klikal w opcjach wideo/rozciaganie przycianie to proporcje obrazu sie nie zmieniaja. Mam plazme i chcialbym tak ustawic film, zeby zajmowal caly ekran (pasy potrafia sie wypalic). Walcze z tym juz jakis czas i bez efektu. Ma ktos na to jakis sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja ostatecznie przejdę chyba na... allplayer Wydaje się działać płynnie, na materiale testowym nie spadł poniżej 23.3fps, gdzie mpc-hc spadał poniżej 20(a reszta jeszcze gorzej) nie wiem jednak, czy poradzi sobie ze wszystkimi napisami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Co to za materiał testowy? Można go skądś pobrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...