DarkSoul88 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Ze swiftkeya korzystam juz chyba ze 3 lata i bardzo go sobie chwale. Pisze normalnie gdyz na ekranach powyzej 5 cali, mazianie palcem to kpina :) lepiej pisac dwoma kciukami. W kazdym razie slownik na bieżąco sie uzupełnia. Dodatkowo mozesz dac mu przeskanowac gmaila, fb i smsy to doda sobie Twoje slowa do slownika :) aa no i apka jest za free w markecie. Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Tylko na 4 calach w trybie portretowym qwerty nie przejdzie - próbowałem i to jest ponad moją cierpliwość. BTW: Wiem, że ciężki temat, ale nawigacja offline (darmowa). BE-ON-ROAD czy jest coś lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) @ULLISSES, sprawdź klawiaturę TouchPal, dostępna za darmo w Google Play. Ma kilka układów, T9, QWERTY i coś pośredniego między nimi, obsługuje polski język, może się dodatkowo uczyć nowych słów z SMS-ów itp. Edytowane 13 Lipca 2014 przez brachol 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Sprawdziłem - albo nie ma 4x3 albo nie umiem ustawić. Qwerty w portretowym odpada, a tym bardziej jakieś hybrydy - np 2 litery na przycisk (widziałem to w jednej z klawiatur). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Faktycznie nie jest to moze klasyczne 4x3 jak w bezdotykowcach, ale jest bardzo zblizone (na pewno bardziej rozbudowane): http://oi60.tinypic.com/2mx31j6.jpg 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 To jest takie samo jak w LG, czyli o takie mi chodzi. Jakoś nie znalazłem tego w ustawieniach. Oczywiście mowa o wersji free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Druga ikonka od lewej w górnym pasku klawiatury (ta z PL na zrzucie, obok rąsi ;) ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Klikałem to i miałem tylko wybór języka/słownika. Ale sprawdzę jeszcze raz, bo może coś przeoczyłem... ;] EDIT: Dzięki chłopaki. Widocznie przegapiłem wcześniej te opcje, bo zwróciłem uwagę tylko na wybór języka. Słownik daje rady. Tylko trzeba się do kropki w innym miejscu przyzwyczaić. EDIT 2: Po kolejnych godzinach testowania muszę przyznać, że jedna z lepszych aplikacji na Andka. Zmieniłem sobie skórkę, poużywałem i stwierdzam, że to jest obowiązkowa pozycja dla ludzi z małymi ekranami. Jedyny minus to fakt, że słownik tworzyła feministka - jest "pobrało", "pobrałam", ale nie ma "pobrałem". :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Panowie, możecie mnie oświecić WTF? Od kiedy to radio oparte o fale FM używam danych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Panowie, możecie mnie oświecić WTF? Od kiedy to radio oparte o fale FM używam danych?? Info o utworach ? Ewentualnie taką apkę ściągnąłeś, że wcale nie działa po FM tylko 3G. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 O tym samym pomyślałem . Może to nie jest zwykłe , proste radio FM tylko coś bardziej zaawansowanego - dodaje okładki do utworów , wyszukuje kto wykonuje dany utwór i jaki ma tytuł itp. Na samym końcu to może też być aktualizacja tej apki - tyle że 72 mb to trochę dużo jak na radio . Ew. to przekłamania w liczniku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Info o utworach ? Ewentualnie taką apkę ściągnąłeś, że wcale nie działa po FM tylko 3G. ;)Jest to fabryczna aplikacja z LG L5 II (E460, Andek 4.1.2). Do tego była włączona raz przez około godzinę, bo zwykle nie słucham radia. Zrzut statystyk pochodzi z Antywirusa AVG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) A wylacz 3g/wifi i zobacz czy dziala. Sprawdzales w opcjach czy tam nie ma jakichs pierdół zwiazanych z polaczeniem internetowym? Jesli nie to moze byly poprostu aktualizacje aplikacji. Edytowane 30 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 WiFi/3G nie są mu potrzebne. Działa jak podłącze słuchawki/cokolwiek do minijacka - inaczej wali komunikatem po naciśnięci tego przycisku w prawym górnym rogu. Opcje są takie: "Przeszukaj", "Dodaj stację", "Wyłącznik czasowy" - czyli nie to. ;] Są więc 2 możliwości: 1. Program AVG coś pomieszał - źle powiązał ID z aplikacją. 2. Miałem robaka, który podpina się pod aplikację radia. Ewentualnie mam, ale AVG go nie wykrył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 @ULLISSES, sprawdz uzycie danych przez aplikacje z ustawien systemowych - powinien byc podzial miedzy netem od operatora i wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Sprawdziłem. Nie ma tam radia, więc to jest kwestia WiFi. Zresztą niezależnie od tego (bo i tak mam pakiet), bardziej rozchodzi mi się o to, na jakiej podstawie AVG uznał, ze radio pobierało/wysłało taką ilość danych. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to błąd AVG w określeniu aplikacji, która pobrała dane. Być może te 72MB należy do aplikacji, której nie ma już w systemie - np launcher ze skórami, czy jakaś mapa itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Nie wiem, moze temu AVG sie cos pomieszalo i on oblicza te MB jako dane przeslane przez Bluetooth (ktory przeciez musi byc wlaczony do funkcjonowania radia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 BT do obsługi radia FM?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) No pewnie, tzn. aktualnie nie mam zadnego smartphone'a ale we wszystkich poprzednich musialem wlaczyc BT do obslugi radia fm. Zreszta sam sproboj z wylaczonym BT. :) Edytowane 30 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Zawsze mam wyłączony BT, bo BT to porażka w nowych telefonach - używam AirDroid. Edit: W opisie Radia FM (w Ustawienia->Aplikacje) jest napisane, że aby zwiększyć wydajność, Radio FM działa w tym samym procesie co "Pobrane" i 'Menedżer pobierania". Zapewne dlatego AVG widzi, że Radio FM pobrało 72MB. W rzeczywistości ilość danych należy do tych aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Zablokuj aplikacji radia dostęp do internetu i rozwikłasz zagadkę. I tak owszem, bt i fm to tak jakby jeden moduł, ale żadnych danych nie powinny przesyłać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Rozwiązanie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja posmigalem pare dni na Androidzie L. Pierwsze wrazenia mega pozytywne, po pierwsze rewelacyjnie opracowane notyfikacje, przy 1 pociagnieciu paska stanu mamy notyfikacje, przy 2 pociagnieciu pojawia sie belka z quick settings.Notyfikacje pojawiaja sie tez na lockscreenie i sa "aktywne". Ale przedewszystkim bateria, wyglada na to ze popracowali nad ART bo roznica jest rzeczywiscie kolosalna widoczna golym okiem. Po sflashowaniu L'ki bateria byla na poziomie 83%, po ponad 50h (jasnosc auto, WIFI aktywne caly czas, 2-3 sync. m.in. Gmail, Screen on ponad 4 godziny glownie filmy / twitch) bateria jest w tym momencie na 36%. Na 4.4 wyciagalem przy podobnym czasie dzialania +- 5h z wlaczonym ekranem, wiecej bede wiedzial przy nastepnym naladowaniu do pelna ale mysle ze bedzie mozna wyciagnac 3 dni z wlaczonym ekranem na 7-8h. :zonk: Kolejna sprawa, wake locki. Z zainstalowanymi wszystkimi aplikacjami google'a przez te pare dni nie mialem ani jednego wakelocka. :zonk: Jak na preview odwalili kawal dobrej roboty, IMO to moze byc jeden z najlepszych update'ów Andka. Z minusów, nie dziala hackniety Flash Player z 4.4 mam nadzieje ze ktos to ogarnie na XDA. Testowane na N7 II, dla posiadaczy do flashniecia stąd: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54678853&postcount=815 Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 Zna ktoś może apkę typu monitor danych (pobrane/wysłane), która rozróżniałaby dane dla dwóch kart SIM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Czy ktoś z was korzysta z Opery Mobile Classic (silnik Presto)? Ostatni update z 12.1.6 do 12.1.7 powodował częste crashe, więc dokonałem powrotu do starszej wersji. Niedawno pojawiła aię 12.1.8, komentarzy w sklepie Play niewiele i są niejednoznaczne... fixnęli czy nie? :) Czuję, że nie obędzie się bez samodzielnego testowania. Edit: Po kilkunastu minutach użytkowania stwierdzam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :D. @Tapatalk Edytowane 7 Listopada 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Czy ktos z Was ma juz Andka 5 ? czy da sie cos zrobic z tym okrutnym bialym kolorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Mam andka 5.0 ;) Mnie akurat biały theme się podoba. Na nexusa 5 na xda są już mody z ciemnym motywem. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2939926 N5&tt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Najgorsze jest to, ze w 4 tło w menu było przezroczyste a tutaj jest dobitna biel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Co kto lubi, mnie akurat odpowiada białe tło. Dla LCD to bez znaczenia, gorzej z amoledem będzie i baterią. :E Zawsze też jest wybór, można wgrać to co podałem w poprzednim poście lub czekać na customa z ciemnym tłem, ewentualnie powrócić do kitkata. A w menu gdzie było przezroczyste, chodzi o drawer? Na to jest rada, zamiennik launchera, osobiście polecam nova launcher który używam i jest super. ;) N5&tt Edytowane 19 Listopada 2014 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Znacie może jakąś apkę, która pozwoli uzyskać podgląd z monitora (windows 7), ale bez konieczności ustawiania hasła na profil i blokowania stacjonarki (jak to jest w RDP)? Tylko Teamviewer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...