Skocz do zawartości
panfranek

Portal O Grach Czy O Sprzęcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Poziom i rodzaj ostatnich recenzji sprawia, że człowiek się zastanawia o co chodzi i czy nie pomylił przypadkiem adresu strony.

Nie wiem jak większość czytelników, ale mnie NIE kręcą recenzje gier spóźnione o kilka miesięcy na stronie poświęconej hardware. Od gier jest wiele innych, lepszych stron, nie dość, że aktualniejszych to dedykowanych tematyce i mających zdecydowanie lepsze recenzje tych gier.

Odnoszę wrażenie, że te gry to "zapchaj dziura", robiona byle jak, żeby coś było. Ostatni sensowny test sprzętu był na początku września (sorry nie liczę testu PDA pisanego przez osobę która chyba miała po raz pierwszy w życiu urządzenie na windows mobile w rękach i to przez kilka dni, czy testu serwera sieciowego dla firm który interesuje może jakiś znikomy promil ludzi. Wartościowych testów szukać ze świecą.

Podobne dno jest z "newsami" bo newsami tego nazwać nie można. CTRL+C, CTRL+V z prasówek, zero własnego zdania i dziwny ich dobór (aż brakuje informacji "news sponsorowany" przy kolejnym produkcie superinteresującym w stylu KVM, kolejna obudowa z firmy madtech czy telewizor LCD)

Gdzie te obietnice o poziomie, aktualności i rzetelności składane tyle razy przez red naczelnego?

I jeszcze słowo o rzetelności artykułów. Znowu nie wiem czy tylko ja odnoszę wrażenie że "rekomendacja", "polecamy" czy inna "wydajność" przestała cokolwiek znaczyć i jest dawana jak leci albo po znajomości? Oglądając fotki z relacji z wydarzeń zamiast testów produktów można zacząć się zastanawiać jak wygląda "testowanie". Skąd np polecamy dla bardzo przeciętnego NASa w postaci Synology Disk Station który NICZYM się nie wyróżnia pośród tylu podobnych produktów na rynku, czy prymitywnego przełącznika HDMI nie wspierającego nawet aktualnej wersji specyfikacji. Jak co drugi produkt dostaje jakiś znaczek to jaka jest jego wartość i czy rzeczywiście spełnia on swoje założenia?

Na koniec - o ile forum nadal jest bezkonkurencyjne bo w przeciwieństwie do niektórych moderacja działa, działa też wyszukiwarka i nie wylatują ekrany drące się po nocach i zasłaniające pól ekranu to motywacja do czytania portalu spada w bardzo szybkim tempie. Tylko jak długo będziecie utrzymywać fikcję że to forum jest dodatkiem do portalu

Ciekaw jestem riposty ze strony redakcji....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/serwisie-forum-f6/N...tml&st=2610

Post #2627

i odpowiedz

Post #2628

Tyle na temat, a szkoda, bo zgadzam sie w 100% z Toba..no ale na szczescie forum roxuje rulezem;]

ps. czytalem CZEMU, ale mimo to sadze ze recka gry pol roku po premierze jest śmieszna. Owszem ktoś może nie znac tytulu, a dobrze napisana recka z przyjemnoscia sie czyta w pracy przy kawie, jednak w oczach osob postronnych wyglada to jakby purepc.pl zaspalo....

Poza tym od gier jest kilkanascie innych dobrych polskich portali, a o sprzecie nadal panuje deficyt (znam i szanuje 3)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom i rodzaj ostatnich recenzji sprawia, że człowiek się zastanawia o co chodzi i czy nie pomylił przypadkiem adresu strony.

Nie wiem jak większość czytelników, ale mnie NIE kręcą recenzje gier spóźnione o kilka miesięcy na stronie poświęconej hardware. Od gier jest wiele innych, lepszych stron, nie dość, że aktualniejszych to dedykowanych tematyce i mających zdecydowanie lepsze recenzje tych gier.

Odnoszę wrażenie, że te gry to "zapchaj dziura", robiona byle jak, żeby coś było. Ostatni sensowny test sprzętu był na początku września (sorry nie liczę testu PDA pisanego przez osobę która chyba miała po raz pierwszy w życiu urządzenie na windows mobile w rękach i to przez kilka dni, czy testu serwera sieciowego dla firm który interesuje może jakiś znikomy promil ludzi. Wartościowych testów szukać ze świecą.

Podobne dno jest z "newsami" bo newsami tego nazwać nie można. CTRL+C, CTRL+V z prasówek, zero własnego zdania i dziwny ich dobór (aż brakuje informacji "news sponsorowany" przy kolejnym produkcie superinteresującym w stylu KVM, kolejna obudowa z firmy madtech czy telewizor LCD)

Gdzie te obietnice o poziomie, aktualności i rzetelności składane tyle razy przez red naczelnego?

I jeszcze słowo o rzetelności artykułów. Znowu nie wiem czy tylko ja odnoszę wrażenie że "rekomendacja", "polecamy" czy inna "wydajność" przestała cokolwiek znaczyć i jest dawana jak leci albo po znajomości? Oglądając fotki z relacji z wydarzeń zamiast testów produktów można zacząć się zastanawiać jak wygląda "testowanie". Skąd np polecamy dla bardzo przeciętnego NASa w postaci Synology Disk Station który NICZYM się nie wyróżnia pośród tylu podobnych produktów na rynku, czy prymitywnego przełącznika HDMI nie wspierającego nawet aktualnej wersji specyfikacji. Jak co drugi produkt dostaje jakiś znaczek to jaka jest jego wartość i czy rzeczywiście spełnia on swoje założenia?

Na koniec - o ile forum nadal jest bezkonkurencyjne bo w przeciwieństwie do niektórych moderacja działa, działa też wyszukiwarka i nie wylatują ekrany drące się po nocach i zasłaniające pól ekranu to motywacja do czytania portalu spada w bardzo szybkim tempie. Tylko jak długo będziecie utrzymywać fikcję że to forum jest dodatkiem do portalu

Ciekaw jestem riposty ze strony redakcji....

Dość poważny ton w stronę naszej pracy. Na początek... gry to nie zapchaj dziura tylko nurt jaki zaczynamy rozwijać. Są lekko niektóre opóźnione ale dobre tytuły warto pokazywać i warto opisywać. Teraz w testach mamy kilka nowinek i w czasie premiery pokażą się i u nas. Na to wszystko potrzeba czasu by każdy miał czego chciał. Rozmowy z wydawcami nie są łatwe i zazwyczaj wszystko pójdzie do gazet a później otrzymują serwisy.

Newsy są na dobrym poziomie moim zdaniem i pewnie nie tylko moim. copy-past newsów? Nie żartuj, Caleb pisze swoimi słowami większość newsów te co można redaguje i pisze skrócone wersje. Newsmanów jest jak na lekarstwo. 3 razy robiłem nabór i 95% odpada na pierwszy miesiąc pracy. Nie potrafią pisać swoimi słowami, nie potrafią za bardzo nic a o sumienności zapomnij. Dzień-dwa znów zrobię nabór i zakładam, że pierwsze osoby zrezygnują po pierwszych 5 dniach.

Synology, bardzo przeciętny? Jaka konkurencja tego jest w tym przedziale cenowym? Nie zgodzę się z twoim zdaniem, proszę o konkrety bo przetestowałem wszystkich konkurentów i tu możemy porozmawiać na ten temat. KVM bez 1.3? Poproszę nazwę produktu w tej cenie i tak wykonanego który wspiera v1.3 i jest dostępny w Polsce. KVM robiono wspólnie z Polygamia i redaktor testujący ma większą wiedzę co do elektroniki użytkowej niż nie jeden z nas.

Widzę, że potrafisz z sensem pisać i mówić, nie widzę problemu byśmy ustalili jakby można było rozwinąć serwis aby więcej osób widziało w nim dobry serwis i poczytną stronę. Rozmawiać możemy również tu jak i mailowo / PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro o problemach.

Moze warto byloby wprowadzic newsy na forum? Na TK to jest , na LAbie bylo (i po "modernizacji" wyglada to jeszcze gorzej , zero funkcjonalnosci...aby poczytac newsy trzeba wejsc na glowna , tak samo komentarze wycielo z forum odnosnie artow co jest bezsensem - a przy newsach po co skoro jestem na poziomie forum , linki przekierowywalyby nas)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze warto byloby wprowadzic newsy na forum? Na TK to jest , na LAbie bylo (i po "modernizacji" wyglada to jeszcze gorzej , zero funkcjonalnosci...aby poczytac newsy trzeba wejsc na glowna , tak samo komentarze wycielo z forum odnosnie artow co jest bezsensem - a przy newsach po co skoro jestem na poziomie forum , linki przekierowywalyby nas)

Szybka odpowiedź: komentarze do newsów w szczególności od momentu gdy jest wspólne logowanie z portalem pozostaną na portalu w celu podnoszenia jego oglądalności i wartości i nie sądzę, żeby się to zmieniło.

Natomiast zdecydowanie się zgadzam, że newsy powinny być bardziej widoczne z poziomu forum i tak będzie na przygotowywanej nowej skórce (nie wiem jeszcze czy tylko na niej, czy też na innych, to zależy od odbioru takiego rozwiązania przez większość). Ponieważ niestety edycja skinów Invision Boarda to prawdziwa PITA ;> to nie spodziewałbym się działającej w pełni skórki z tymi elementami w tym miesiącu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy czytelnicy naszego forum to moja ulubiona grupa - zawsze, ale to zawsze coś im nie pasuje :D Doprawdy urocze, gdyby wiedzili ile trzeba pracy i czasu wpie*dolic w tą robotę, może wtedy nabrali by trochę obiektywizmu. A możecie mi wierzyć - bywają dni, że olałbym to w cholerę. Nie wiem czego oczekujesz od newsów - jak w kilku przypadkach napisałem swój komentarz rozgorzały głosy "taki portal jak PPC nie powinien obierać oficjalnego stanowiska w bla, bla", jak zaniechałem tego to znowu coś nie gra "bo mało ..." o_O Sadzisz że każde info prasowe będę przerabiał na własne słowa - puknij sie w czoło z całym szacunkiem, ale nie wiesz chyba jak cały mechanizm działa. Spróbuj też samemu pisać newsy dla portalu, jednocześnie pracując i mając normalne życie - to nie zabiera 5 minut. :wink:

Co do gier - wyobraź sobie, że część z nich zakupiłem za WŁASNE pieniądze - dlatego też, obsuwa jaka była taka była. Rozumiem że STALKER tez jest stary i niefajny - fakt - nie ściągam nowości, tylko czekam na wersje wydane oficjalnie. Chciałbym tez zauważyć, że pojawiają się coraz nowsze arty o grach - nie od razu Kraków zbudowano. Wymagać jest łatwo - coś pokazać sobą - już trudniej, prawda? :> Nie liczcie na recenzje GTA IV i F3 w 2 dni po premierze - ja nie mam jak w CDA przed premierą egzemplarzy ... OD czasu do czasu pojawi się recka trochę starsza, ale tendencja będzie wzrostowa. oczywiście musicie sobie uświadomić jedno: jetem zależny od premier PL.

Co do tematu hardware, cóż - raczej recenzje gier profilu strony nie zmieniają. Panfranek, muszę to powiedzieć - NIE jesteś sam, może są osoby które gry kręcą? Nie każdy na PC ogląda www i pisze w wordzie. Pomyślałeś nad tym? Jeżeli masz zastrzeżenia co do poziomu moich publikacji - rozumiem że przytoczysz tu furę przykładów - w końcu są pisane "byle jak" tak mój mistrzu? :> :D

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(blabla)

romek, to może jakis prosty system nadsyłania newsów?

Każdy mógłby nadesłać newsa (np. z poziomu jakiejś podstrony na portalu),

który następnie byłby analizowany przez newsmana/admina czy warto go dodać.

Myślę, że kilka osób byłoby skłonnych sklecić raz na jakiś czas kilka zdań.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym polega problem, ze potrzeba ludzi sumiennych ... co z tego ze nadeśle newsa, jak np: już ktoś wcześniej coś takiego umieści? To nie może działać na zasadzie "jak mi się zachce" :| Jest to jakieś wyjście żeby newsów było więcej, ale z deka nieprecyzyjne i "na gebe" - poza tym sorry, ale ja po 10 nie będę pisał - nie mam tyle czasu. Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje postanowienia jako najwyższej głowy w redakcji:

1. rozpoczynam dzisiaj nabór newsmanów, wszystkie osoby chętne do współpracy proszę o zgłaszanie swoich kandydatur na maila podanego na głównej stronie jako pierwszy news.

2. więcej testów sprzętu - już nie długo, obudowa HTPC dla kowalskiego, kieszenie na dyski 3,5 cala - początek zbioru testów, testy dysków 500/640/750/1TB oraz SSD, karty graficzne wraz z porównywaniami, testy wentylatorów, tablety za małe pieniądze, zasilacze - na razie bez obciążalnika stało prądowego

3. software - liźniemy linuxa od samego początku po testy dystrybucji, kolejne testy SGJ, które wielu z was ceni

4. gry - staramy się uzyskać wyższy priorytet w wysyłkach gier do testów. Zawsze będziemy mieć opóźnienie bo przedpremierowych nie otrzymamy ze względu na politykę tych firm wspierania największych. Będziemy pisać o tych, które mogą was zaciekawić

Reszty rzeczy nie mogę zdradzić bo konkurencja nie śpi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caleb

Ja nie mówiłem o regularnych newsmanach, tylko o ludziach którzy raz na jakiś czas wspomogą newsmanów.

Ok, pewnie będą się powtarzać newsy ale będzie jakiś procent newsów które da się wykorzystać, tak?

Nie rozumiem za bardzo co widzisz w tym nieprecyzyjnego. Może lepiej wyjaśnię o co mi chodzi:

Krok 1. - Czytelnik

Ot dobra duszyczka postanowiła pomóc panom newsmanom. Wybiera z zakładki "Zaproponuj newsa" (nazwa robocza ;>).

W boxie 1 pisze tytuł, w boxie 2 pisze treść (na miarę swoich marnych możliwości), wybiera z rozwijalnego menu kategorię do której wg niego pasuje news, ewentualnie załącza grafike (w postaci takiej jak na forum, tj. panel Atachments przy pisaniu newsa).

Krok 2. - Strudzony redaktor

Wybiera z panelu admina zakładkę "Nadesłane prace" (czy coś podobnego). Widzi tytuły newsów, obok ikony "V" i "X" (zaakceptuj, usuń).

Wybiera interesujący tytuł i przegląda całośc newsa. Poprawia wielbłądy czytelnika, redaguje by miał ręce i nogi, formatuje text by jakoś wyglądał. Klika na "Dodaj", lub "Usuń" (a co, może się rozmyśli!). Portal zyskuje nowego newsa.

Żeby nie było - nie należę do grupy "Ach, och jakie to PPC nie na czasie...". Sam lubię poczytać Twoje arty mimo iż nie jestem fanem gier...

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. kroku drugiego - smiem twierdzic, ze takie redagowanie newsa moze trwac dluzej, niz napisanie go od zera.

Do tego dochodza zdjecia - mamy dac wszystkim jak leci dostep do galerii na portalu, czy dopuszczac linki do serwerow zewnetrznych (czyli ryzykowac znikajace zdjecia, psikusy w stylu golej baby zamiast plyty glownej itp.)?

Pomysl jest dobry, ale jego praktyczna realizacja nie jest taka prosta.

Do newsow pisanych przez wszystkich userow jest dzial Newsy na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. kroku drugiego - smiem twierdzic, ze takie redagowanie newsa moze trwac dluzej, niz napisanie go od zera.

Do tego dochodza zdjecia - mamy dac wszystkim jak leci dostep do galerii na portalu, czy dopuszczac linki do serwerow zewnetrznych (czyli ryzykowac znikajace zdjecia, psikusy w stylu golej baby zamiast plyty glownej itp.)?

Do newsow pisanych przez wszystkich userow jest dzial Newsy na forum.

1. Jeżeli coś jest w totalnym nieładzie to bez patycznkowania się - kosz.

2. Zdjęcia albo we wspomnianej przez Ciebie formie zewnętrznego hostingu typu np. IS, albo wydzielone miejsce na serwerze na załączniki z "zaproponuj newsa", w którym usunięcie newsa (propozycji) = usunięcie zdjęcia z serwera.

Wtedy przy załączeniu newa byłoby ograniczenie typu max 200kB & 400pxx400px.

3. Owszem, jest dział newsy na forum ale zauważ, że wszyscy psioczą na portal, a nie forum. Idź i wytłumacz takiemu, że znajdzie więcej newsów na forum w dziele nowości :P

/Przepraszam jeżeli odnosicie wrażenie z moich postów "moja propozycja jest de best a wy się nie znacie". Nie chciałem aby tak wyglądało.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie - Rikki dobrze kombinuje. ale to byloby za proste - prawda jest taka, ze niegdy nie wiesz co komu odwali :)

Mozna ewentualnie zaproponowac takie rozwiazanie, zeby newsy na forum osob chetnych do wspolpracy pojawialy sie w pelnej krasie tj: Tytul, wstep, rozwiniecie, zdjecia, zrodlo - wtedy mozna by samemu dodawac to, co uznamy za wartosciowe - troche na około, ale zawsze ...

EDIT: post wyzej - jakby sie dalo tworzyc konta z bardzo ograniczonym dostepem, byloby chyba najlepiej.

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna ewentualnie zaproponowac takie rozwiazanie, zeby newsy na forum osob chetnych do wspolpracy pojawialy sie w pelnej krasie tj: Tytul, wstep, rozwiniecie, zdjecia, zrodlo - wtedy mozna by samemu dodawac to, co uznamy za wartosciowe - troche na około, ale zawsze ...

Tyko niestety i to rozwiązanie ma swoją wadę. Zawsze znajdzie się jakiś napaleniec który będzie tylko zaśmiecał forum takimi tematami, gdy nie będą przechodzić przez proces sprawdzania & akceptacji.

Wiecie panowie, nie ma rozwiązań idealnych. Jedno jest pewne, czegokolwiek nie zrobicie na głównej i tak znajdą się chętni do rzucania błotem i kamieniami za pracę którą w to wszystko wkładacie.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek, to może jakis prosty system nadsyłania newsów?

Każdy mógłby nadesłać newsa (np. z poziomu jakiejś podstrony na portalu),

który następnie byłby analizowany przez newsmana/admina czy warto go dodać.

Jest to możliwe technicznie dzięki zintegrowania forum z portalem pod względem loginów, ale na chwile obecną nie do końca gotowe ze względu na problematyczne uprawnienia dotyczące ilustracji. Wymagało by to raczej wiązania tychże z poszczególnymi węzłami zamiast stosowanego obecnie rozwiązania które ma z drugiej strony dużą zaletę w łatwości reutylizacji obrazków. Na pewno nie jest to temat na najbliższe dni - wystarczy popatrzyć ile czasu się męczyłem z integracją loginów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro myślicie o korzystaniu z konta użytkownika a nie wolnego nadsyłania, to może dodać do tego jakiś system puktacji?

(widoczny tylko na stronie bo na forum będzie zamieszanie typu "ahaha mam 40pkt jestem fajniejszy niż ty" itp.)

Może 1 wykorzystany news = 1pkt, a za xxx pkt darmowy gadżet - koszulka, kubek czy tam smycz...

Skąd ten pomysł? Ano stąd, że człowiek nie lubi niczego robić społecznie, a gadżety to fajna sprawa.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro myślicie o korzystaniu z konta użytkownika a nie wolnego nadsyłania, to może dodać do tego jakiś system puktacji?

(widoczny tylko na stronie bo na forum będzie zamieszanie typu "ahaha mam 40pkt jestem fajniejszy niż ty" itp.)

Może 1 wykorzystany news = 1pkt, a za xxx pkt darmowy gadżet - koszulka, kubek czy tam smycz...

Skąd ten pomysł? Ano stąd, że człowiek nie lubi niczego robić społecznie, a gadżety to fajna sprawa.

Dokładnie taki jest plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość poważny ton w stronę naszej pracy. Na początek... gry to nie zapchaj dziura tylko nurt jaki zaczynamy rozwijać. Są lekko niektóre opóźnione ale dobre tytuły warto pokazywać i warto opisywać.

Idąc w tą strone to rozumiem, że następne mogą być testy mikrofalówek i pralek na zasadzie dywersyfikacji zawartości?

Może jestem osamotniony w opinii, ale chyba lepiej robić dobrze jedno niż rozmieniać się na drobne w wielu płaszczyznach przez to skazując się na nijakość i miałkość.

Teraz w testach mamy kilka nowinek i w czasie premiery pokażą się i u nas. Na to wszystko potrzeba czasu by każdy miał czego chciał. Rozmowy z wydawcami nie są łatwe i zazwyczaj wszystko pójdzie do gazet a później otrzymują serwisy.

To akurat słyszymy od dawna, przy każdej dyskusji na ten temat. A jakie są, każdy widzi. Ostatnie nowinki w czasie premiery na Pure były miesiące temu.

Newsy są na dobrym poziomie moim zdaniem i pewnie nie tylko moim. copy-past newsów? Nie żartuj, Caleb pisze swoimi słowami większość newsów te co można redaguje i pisze skrócone wersje.

Oferta firmy Genius poszerzyła się o ciekawy model klawiatury LuxeMate 320, przeznaczony do zastosowań typowo biurowych, jak i multimedialnych. Ultra-cienka LuxeMate 320 dostarcza wszelkich, niezbędnych w codziennej pracy funkcji. Dostępne są specjalne klawisze do aktywacji Worda, Excela, PowerPointa, przeglądarki internetowej, programu pocztowego czy nawet portalu YouTube. Na wyciągnięcie ręki znajdują się również opcje multimedialne oraz przyciski dedykowane obsłudze systemu Windows Vista.

Tym razem Chieftec zaskakuje nas klasycznym i eleganckim designem. Chieftec Media Center HM to bardzo dobre materiały wykończeniowe, interesujący kształt, nowoczesne rozwiązania poprawiające ergonomię użytkowania

T-Mobile zapowiedział międzynarodową premierę pierwszego w świecie telefonu komórkowego z systemem Android, oferowanego we współpracy z Google.

itd, itp.

To jest własnymi słowami? Przecież to ewidentny copy&paste z materiałów prasowych i aż oczy bolą czytając taką reklamę jako news. Popatrzcie na engadgeta czy gizmodo a zrozumiesz różnice między serwowaniem marketingowej papki a czymś co można nazwać dziennikarstwem.

Synology, bardzo przeciętny? Jaka konkurencja tego jest w tym przedziale cenowym? Nie zgodzę się z twoim zdaniem, proszę o konkrety bo przetestowałem wszystkich konkurentów i tu możemy porozmawiać na ten temat.

A co może być fenomenalnego w NASach skoro wszystkie:

1) mają ARMa 9 w środku

2) wszystkie używają linuxa i samby

3) wszystkie nie nadają się do współdzielenia na więcej niż 3 użytkowników ze względu na zbyt słaby procesor

KVM bez 1.3? Poproszę nazwę produktu w tej cenie i tak wykonanego który wspiera v1.3 i jest dostępny w Polsce. KVM robiono wspólnie z Polygamia i redaktor testujący ma większą wiedzę co do elektroniki użytkowej niż nie jeden z nas.

Nie oceniam ceny, bo produkt jest wirtualny. W żadnej porównywarce cenowej go nie widziałem. Ale tutaj nie dostał znaku oznaczającego value tylko polecamy. Polecanie urządzenia tego typu w 2008 NIE wspierającego aktualnej specyfikacji HDMI która wnosi spore modyfikacje jest dziwne.

Widzę, że potrafisz z sensem pisać i mówić, nie widzę problemu byśmy ustalili jakby można było rozwinąć serwis aby więcej osób widziało w nim dobry serwis i poczytną stronę. Rozmawiać możemy również tu jak i mailowo / PW.

Ja strasznie lubie sobie ponarzekać publicznie. Tylko nie wiem czy jest sens. Bo zapowiedzi o tym, że już wkrótce, już za moment były już tyyyyyle razy.

Niektórzy czytelnicy naszego forum to moja ulubiona grupa - zawsze, ale to zawsze coś im nie pasuje :D Doprawdy urocze, gdyby wiedzili ile trzeba pracy i czasu wpie*dolic w tą robotę, może wtedy nabrali by trochę obiektywizmu. A możecie mi wierzyć - bywają dni, że olałbym to w cholerę. Nie wiem czego oczekujesz od newsów - jak w kilku przypadkach napisałem swój komentarz rozgorzały głosy "taki portal jak PPC nie powinien obierać oficjalnego stanowiska w bla, bla", jak zaniechałem tego to znowu coś nie gra "bo mało ..." o_O Sadzisz że każde info prasowe będę przerabiał na własne słowa - puknij sie w czoło z całym szacunkiem, ale nie wiesz chyba jak cały mechanizm działa. Spróbuj też samemu pisać newsy dla portalu, jednocześnie pracując i mając normalne życie - to nie zabiera 5 minut. :wink:

Pukanie się w czoło powoduje odumieranie komórek znajdujących się wewnątrz tego pięknego elementu za czołem. Dziękuje, lubie swoje komórki, nie zostalem piłkarzem więc mam zamiar zachować ich możliwie dużo. Szacunek przy pukaniu nie wpływa przy tym na samopoczucie pukanego. Widzę, że podobnie jak *redaktor* naczelny mylisz rolę redaktora/dziennikarza z rolą słupa ogłoszeniowego czy moderatora który tylko decyduje o przepuszczaniu czyjejś treści dalej.

Co do gier - wyobraź sobie, że część z nich zakupiłem za WŁASNE pieniądze - dlatego też, obsuwa jaka była taka była. Rozumiem że STALKER tez jest stary i niefajny - fakt - nie ściągam nowości, tylko czekam na wersje wydane oficjalnie. Chciałbym tez zauważyć, że pojawiają się coraz nowsze arty o grach - nie od razu Kraków zbudowano. Wymagać jest łatwo - coś pokazać sobą - już trudniej, prawda? :> Nie liczcie na recenzje GTA IV i F3 w 2 dni po premierze - ja nie mam jak w CDA przed premierą egzemplarzy ... OD czasu do czasu pojawi się recka trochę starsza, ale tendencja będzie wzrostowa. oczywiście musicie sobie uświadomić jedno: jetem zależny od premier PL.

Szczerze mówiąc jako czytelnika nie interesuje mnie jak dostajecie te gry. Tak samo jak lece samolotem, średnio mnie interesuje czy stewardesa sama kupiła sobie te szpilki czy dostała je w ramach służbowego stroju (tak, zdecydowanie bardziej mnie wtedy interesuje jakie ma nogi). To już jest Wasza wew. sprawa. Ale jak sam przyznajesz, że nie macie przed premierą to skazujecie się na role naśladownictwa po innych wyspecjalizowanych w temacie portalach.

Moje postanowienia jako najwyższej głowy w redakcji:

1. rozpoczynam dzisiaj nabór newsmanów, wszystkie osoby chętne do współpracy proszę o zgłaszanie swoich kandydatur na maila podanego na głównej stronie jako pierwszy news.

Czy naprawdę potrzebne są takie "kopy" ze strony czytelników, żeby takie akcje inicjować? Czy jesteś po prostu zwolennikiem zarządzania przez permamentny kryzys i dopiero w takiej sytuacji działacie?

3. software - liźniemy linuxa od samego początku po testy dystrybucji, kolejne testy SGJ, które wielu z was ceni

To mnie fascynuje jak można zmarnować taki potencjał. Do tej pory artykuł SGJta o nLite jest najbardziej przydatnym z wszystkich które kiedykolwiek czytałem i poleciłem go kilkunastu osobom bo pomaga rozwiązywać częsty problem. Nie karajcie go zmuszając do opisywania nieciekawego urządzenia typu NAS, a ja z chęcią zobacze kolejne artykuły o oprogramowaiu które rzeczywiście coś wnoszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc w tą strone to rozumiem, że następne mogą być testy mikrofalówek i pralek na zasadzie dywersyfikacji zawartości?

Może jestem osamotniony w opinii, ale chyba lepiej robić dobrze jedno niż rozmieniać się na drobne w wielu płaszczyznach przez to skazując się na nijakość i miałkość.

To akurat słyszymy od dawna, przy każdej dyskusji na ten temat. A jakie są, każdy widzi. Ostatnie nowinki w czasie premiery na Pure były miesiące temu.

Oferta firmy Genius poszerzyła się o ciekawy model klawiatury LuxeMate 320, przeznaczony do zastosowań typowo biurowych, jak i multimedialnych. Ultra-cienka LuxeMate 320 dostarcza wszelkich, niezbędnych w codziennej pracy funkcji. Dostępne są specjalne klawisze do aktywacji Worda, Excela, PowerPointa, przeglądarki internetowej, programu pocztowego czy nawet portalu YouTube. Na wyciągnięcie ręki znajdują się również opcje multimedialne oraz przyciski dedykowane obsłudze systemu Windows Vista.

Tym razem Chieftec zaskakuje nas klasycznym i eleganckim designem. Chieftec Media Center HM to bardzo dobre materiały wykończeniowe, interesujący kształt, nowoczesne rozwiązania poprawiające ergonomię użytkowania

T-Mobile zapowiedział międzynarodową premierę pierwszego w świecie telefonu komórkowego z systemem Android, oferowanego we współpracy z Google.

itd, itp.

To jest własnymi słowami? Przecież to ewidentny copy&paste z materiałów prasowych i aż oczy bolą czytając taką reklamę jako news. Popatrzcie na engadgeta czy gizmodo a zrozumiesz różnice między serwowaniem marketingowej papki a czymś co można nazwać dziennikarstwem.

Synology, bardzo przeciętny? Jaka konkurencja tego jest w tym przedziale cenowym? Nie zgodzę się z twoim zdaniem, proszę o konkrety bo przetestowałem wszystkich konkurentów i tu możemy porozmawiać na ten temat.

A co może być fenomenalnego w NASach skoro wszystkie:

1) mają ARMa 9 w środku

2) wszystkie używają linuxa i samby

3) wszystkie nie nadają się do współdzielenia na więcej niż 3 użytkowników ze względu na zbyt słaby procesor

KVM bez 1.3? Poproszę nazwę produktu w tej cenie i tak wykonanego który wspiera v1.3 i jest dostępny w Polsce. KVM robiono wspólnie z Polygamia i redaktor testujący ma większą wiedzę co do elektroniki użytkowej niż nie jeden z nas.

Nie oceniam ceny, bo produkt jest wirtualny. W żadnej porównywarce cenowej go nie widziałem. Ale tutaj nie dostał znaku oznaczającego value tylko polecamy. Polecanie urządzenia tego typu w 2008 NIE wspierającego aktualnej specyfikacji HDMI która wnosi spore modyfikacje jest dziwne.

Ja strasznie lubie sobie ponarzekać publicznie. Tylko nie wiem czy jest sens. Bo zapowiedzi o tym, że już wkrótce, już za moment były już tyyyyyle razy.

Pukanie się w czoło powoduje odumieranie komórek znajdujących się wewnątrz tego pięknego elementu za czołem. Dziękuje, lubie swoje komórki, nie zostalem piłkarzem więc mam zamiar zachować ich możliwie dużo. Szacunek przy pukaniu nie wpływa przy tym na samopoczucie pukanego. Widzę, że podobnie jak *redaktor* naczelny mylisz rolę redaktora/dziennikarza z rolą słupa ogłoszeniowego czy moderatora który tylko decyduje o przepuszczaniu czyjejś treści dalej.

Szczerze mówiąc jako czytelnika nie interesuje mnie jak dostajecie te gry. Tak samo jak lece samolotem, średnio mnie interesuje czy stewardesa sama kupiła sobie te szpilki czy dostała je w ramach służbowego stroju (tak, zdecydowanie bardziej mnie wtedy interesuje jakie ma nogi). To już jest Wasza wew. sprawa. Ale jak sam przyznajesz, że nie macie przed premierą to skazujecie się na role naśladownictwa po innych wyspecjalizowanych w temacie portalach.

Czy naprawdę potrzebne są takie "kopy" ze strony czytelników, żeby takie akcje inicjować? Czy jesteś po prostu zwolennikiem zarządzania przez permamentny kryzys i dopiero w takiej sytuacji działacie?

To mnie fascynuje jak można zmarnować taki potencjał. Do tej pory artykuł SGJta o nLite jest najbardziej przydatnym z wszystkich które kiedykolwiek czytałem i poleciłem go kilkunastu osobom bo pomaga rozwiązywać częsty problem. Nie karajcie go zmuszając do opisywania nieciekawego urządzenia typu NAS, a ja z chęcią zobacze kolejne artykuły o oprogramowaiu które rzeczywiście coś wnoszą.

Pozwolisz, że się wypowiem na temat całej twojej wiadomości nie rozdrabniając się na poszczególne działy. Testujemy sprzęt na jaki możemy sobie pozwolić. PurePC to nie stacjonarna redakcja, w której każdy pracuje po 8-10 godzin i generuje 10 artów na tydzień. Redaktorzy porozrzucani są po całej Polsce i zgranie tego wszystkiego w taki sposób by miało ręce i nogi na prawdę nie jest łatwe.

Wiem, że składałem bardzo wiele deklaracji o tym co będzie, jakie będzie super i jedyne w swoim rodzaju. Niestety, przyznaje się - daliśmy klapy w tym ja również. Wiele z naszych projektów nie ujrzała światła dziennego, wiele artykułów jakie były w zamiarze do zrobienia również zostało pogrzebane. Powody na pewno są dwa. Brak kasy na rozwój serwisu i opłaty dla redaktorów adekwatne do ich oczekiwań i pracy jaką wkładają. Drugi wychodzi z pierwszego, brak adekwatnych środków powoduje, że redakcja pracuje w swoich domach, po pracy, szkole, obowiązkach i niestety nie posiada takiej mocy przerobowej jakbyśmy chcieli wszyscy. Wielu też z naszych redaktorów opuściło nasze szeregi idąc do lepiej płatnych prac lub/i konkurencyjnych serwisów. Ten stan rzeczy istnieje już dłuższy czas i na prawdę ciężko określić dokąd to wszystko zdąża.

Sprzętu jest bardzo dużo do testów, monitory, płyty, procesory, pamięci, zasilacze, obudowy, klawiatury, myszki, gadżety, karty graficzne itd. lecz ludzi do tego nie posiadamy w połowie tego co potrzeba.

Trwają właśnie rozmowy z redakcją / moderacją / administracją co do poprawienia naszej kondycji finansowej i wyjście na przeciw oczekiwaniom naszych użytkowników i firm. Jak się potoczą ciężko ustalić, na pewno pomogą rozwiązać wiele niejasności.

Jeśli rozwiałem wasze wszystkie wątpliwości i niejasności jakie to niebotyczne kasy się zarabia na redakcji i jak to wszystko wygląda to chwała. Ja na tym swojej kieszeni nie nabijam i sprzętu nie zgarniam. Staram się tak jak redakcja moja dawała jak najwięcej, lecz nieraz na prawdę się nie da.

Czy są dodatkowe pytania i niejasności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi