Gość chronicsmoke Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Gram na patchu 1.02 i modzie Sharp Tyre Set 1.4 trochę mieszane mam uczucia ale już zapomniałem jak się na Real Modzie jeździło. Ktoś inny próbował tego moda? W końcu udało mi się przejść wyścig London River w Astonie na PRO i tym modzie, trzeba było mieć dużo szczęścia na I zakręcie. Teraz mam zamiar wziąć się za Bugatti na Nurburgringu, z tym czystym okrążeniem to chodzi tylko o to, żeby nie wyjechać poza trasę? Czy nie można też mieć kontaktu z przeciwnikami? Bo Ci dość agresywnie jeżdżą :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Kontakt tez nie wskazany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Nawet "Ścieranie Lakieru"? Przecież to jest nie możliwe w tej grze. Na każdym zakręcie Ci w tył wjeżdżaj. U was na najtrudniejszym poziomie trudności też jest rozpierdziel na tym zakręcie za wyskokiem? Albo czasem przeciwnicy potrafią zaliczyć dachowanie na zakręcie? Bo u mnie na Pro często zdarza się tak, że ktoś wchodzi w zakręt z super prędkością, że aż nagle zalicza dachowanie. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 A mógłby mi ktoś podeslać mody likwidujące rozmycie kokpitu i obrazu po stłuczce ? pawelpp@vp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) http://www.pcgameshardware.com/aid,704233/...n-Mod/Practice/ mod na grafikę download na dole strony No i Ferrari w końcu będzie w nadchodzącym DLC Ferrari FXX - Ferrari F430 - Ferrari F50 GT - Ferrari California Edytowane 5 Lutego 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Panowie! Jak zmusić Shifta do działania na 2,3,4 jajach a nie na 1? Na 1 (tryb kompatybilności z Win98/ME) śmiga (28-40fps...) ale jak ustawie XP to zanim się załaduje to już wisi, tak samo jak nie włączę żadnej kompatybilności. System to Vista x64. Komputer w podpisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Próbował ktoś z was Sharp Tires mod 3.1? NoGrip :: NFS Shift Downloads - Sharp mod Potrzebny patch 1.2 do zainstalowania ;) Czyli coś dla posiadaczy ATI którym na 1.2 Real mod nie działa. W końcu RWD nie wchodzą w zakręty bokami, o wiele lepiej je wyczuć, nie ma się wrażenia, że specjalnie nam pupa ucieka żeby było efektownie. Ogólnie o wiele łatwiej teraz wyczuć auto i trafić w Best Line. Polecam spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 No i jak z poprzednimi modami jest problem ze sciaągnięciem. Trzeba sie logować. A nie masz gdzieś gotowego do pobrania i modów o które prosilem wcześniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Ja gram bez modów bo z modami to nie gra. Może to dlatego ze gram wyłącznie z klawiatury. Na tym "Sharp mod" na klawiaturze się nie da wręcz grać samochód tańcuje po torze jak chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 (edytowane) W odpowiedzi na prośby wrzucam Sharp Tyres moda w wersji 3.1 http://hotfile.com/dl/34367065/2d5df26/Sharp_mod_v3_1_by_juls.zip.html Edytowane 24 Marca 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 GRAN TURISMO MOD fix the handling sprawdzal ktos moze jak to sie sprawuje? Bo ja szczerze mowiac juz mam taki balagan w nfsie jesli chodzi o mody ze juz nie wiem wlasciwie na jakim modzie gram :lol: Ostatnio wrzucilem sharp tires starajac sie usunac poprzednie. Gra sie swietnie ale ograniecie niektorych tylnionapedowek jest katorga przez caly wyscig (przynajmniej na padzie z analogiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Sharp Tires przede wszystkim poprawia FFB na kierownicy. Niweluje laga i polepsza czucie auta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro86 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam. Czy posiadacie w folderze z grą nfs shift folder o nazwie "VEHICLES" a w nim foldery z nazwą aut? Potrzebuje ten folder do zmieniania silników aut w shifcie i do zmieniania dźwięków silnika. Oto przykład zmiany głosu silnika. KOleś chce żeby jeżdząc corvettą słyszał dzwięk forda GT Changing the car engine Sounds Hey brothers, i want to know how to switch the engine sounds in-game, like: use the ford GT sounds in Corvette Z06 (incluing gear up and down sounds) ...can this work perfectly? ______________________________________________________ \shift\vehicles\carname\carname.csd defines all the sounds used by that car. ____________________________________________________________ man, you are the best. ....i wonder to know how much modificated your NFSS are, hehe ______________________________ Ale ja wogóle nie mam takiego folderu :(. Wie ktoś o co chodzi? Może trzeba użyć jakiegoś patcha? Mam moda z dodatkowymi autami (supra, stingray ito). O co kaman? wie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Przeczytaj FAQ to sie dowiesz, gre nalezy wypakowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro86 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) OKAY DZIĘKI WIELKIE :) Ok gra działa. Teraz spróbuję pobawić się dzwiękami :). PS: które pliki są odpowiedzialne za silnik samochodu? :rolleyes: Chciałbym np do bmw M3 e36 włożyć silnik z E46 :) :P itp. Wiem, że się da bo za granicą do toyotki ae86 ktoś dał silnik z Veyrona :unsure: Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez pedro86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mucha1414 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Hej ! Jutro dostaje Shifta. Czy pójdzie mi na maxie ? W 1680 x 1050 ? Intel Core i7 920 @ 4010 Gainward GTX 285 731/1601/1401 OCZ 4 GB DDR3 1600 MHz CL7 MSI x58 Pro BeQuiet E6 StraightPower 600 W CM Elite 331 Pozdrawiam - mucha1414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Obudowa trochę tandetna, ale nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) To byl zart? Oczywiscie ze pojdzie, na moim szrocie z sig. idzie na full bez zająknięcia. Obudowa trochę tandetna, ale nie powinno być problemów. :lol: Edytowane 4 Maja 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Nie ma bata, zjedź z detalami, a w ogóle to ustaw 800x600 w pierwszej kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Hej ! Jutro dostaje Shifta. Czy pójdzie mi na maxie ? W 1680 x 1050 ? Intel Core i7 920 @ 4010 Gainward GTX 285 731/1601/1401 OCZ 4 GB DDR3 1600 MHz CL7 MSI x58 Pro BeQuiet E6 StraightPower 600 W CM Elite 331 Pozdrawiam - mucha1414 Hej ! Mam sprzęt: Windows 7 Ultimate 64 BIT Intel Core i7 920 @ 3,6 GHz GTX 285 @ 680/1548/1272 MHz 4 GB DDR3 1600 MHz CL7 MSI X58 Pro Bioshock 2 pojdzie na maxa ? Muszę coś dopisywać w komentarzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 No, mógłbyś go pochwalić, że podkręcił bardziej CPU I GPU! My tu gadu gadu a tymczasem wersja 4.1 Sharp Tires moda już wyszła NoGrip :: NFS Shift Downloads - Sharp mod - sim handling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Chyba bede musial odswiezyc faq, wczoraj tez wszedlem na forum i mam dzis zamiar sprawdzic wlasnie Sharper Tyres Mod i Real GT Mod. Poprzednia wersja Sharper, nie pamietam 2.x czy 3.x, miala problem z hamulcami ktory widze zostal poprawiony, no nic czeka mnie reinstall i zabawa od nowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Daj znać jak Ci się podoba ;) U mnie po wgraniu 4.1 na prostej kierownica lata na boki ale wystarczy usunąć plik dinput8.dll z głównego katalogu gry i wszystko działa dobrze. Najwidoczniej ten plik nie był robiony pod moją kierownicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Jak dla mnie porazka, dalej nie czuje auta, gwaltowny ruch by przykladowo wyminac przeszkode a auto zachowuje sie jak by wazylo 10 ton, FFB ustawilem wg zalecen i ledwo moglem ruszyc kierownica, a hamulce to jakas komedia o ile od 100 do 50 hamuja calkiem ok, o tyle od 50 do 0 hamuja na dluzszym dystansie niz ze 100 do 50. Jutro sprawdze gtmod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) A usuń directinput8.dll bo ja gram bez tego. Pamiętałeś żeby zresetować ustawienia kierownicy ( tam gdzie się klawisze przypisuje). Masz wyłączony ABS? Może koła Ci się blokują? Po wgraniu tego moda ustawiłem czułość hamulca i gazu na 15% a i tak łatwo koła zablokować. Edytowane 4 Maja 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Tyle tego modziwa jest, że zgubić się idzie a dalej nie wiadomo co z czym się je. Jakby jakiś dobry człowiek się przypadkiem natknął na mod który podchodzi pod klawe i jeszcze nie robi z AI przeciwników kretynów to byłoby super. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Teoretycznie directinput8.dll powinien zniwelowac laga na kierownicy, sprobuje jeszcze bez niego, ale nie pokladam w tym zbytniej nadziei, pobawie sie jeszcze ze paroma ustawieniami ale watpie zeby nagle cos to zmienilo. Sysak - raczej nikt nie zrobi moda ktory poprawi sterowanie na klawiaturze, Shift ma (podobno) fizyke rozbudowana bardziej niz rFactor i kazdy idzie w strone sim a nie arcade :) Wg mnie nadal najlepsze sa pierwsze mody ktore opisalem w FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Póki co nie ma sensu zakładać nowego tematu, ale taka ciekawostka -> http://www.xbox360achievements.org/news/news-5080-Is--Need-For-Speed--Hot-Pursuit--Criterion-s-2010-NFS-Title?.html Zobaczymy co pokażą na E3. Edytowane 5 Maja 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Tyle tego modziwa jest, że zgubić się idzie a dalej nie wiadomo co z czym się je. Jakby jakiś dobry człowiek się przypadkiem natknął na mod który podchodzi pod klawe i jeszcze nie robi z AI przeciwników kretynów to byłoby super. ;-) Podobno to jest na klawiature najlepsze ale nie sprawdzałem Need For Speed Shift Simulation SK MOD V2.7 - Downloads - RaceDepartment Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) Zainstalowałem sobie z nudów Shifta. Mam DFGT i Logitech Gaming Software 5.08. Wrzuciłem 2 pierwsze mody z faq, w profilerze i w grze ustawione też tak jak w faq.. Problem polega na tym że gaz i hamulec zaczynają reagować mniej więcej od połowy naciśnięcia. Patrzyłem zarówno z separate i combined pedals. W kalibracji wszystko jest ok, w TDU również wszystko działa jak powinno. W czym może leżeć problem ? :) Edytowane 14 Maja 2010 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...