leven Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 leven masz viste czy 7? Bo chcialem u siebie pobawic sie tym nibitorem ale niemoge nawet biosu zczytacz (nie mowiac o zmianie taktowania/napiec etc) - W7 x64 Mam win 7 64 bit. Nibitor normalnie bangla inaczej nie zrobilbym Rafikowi biosow :lol2: Ten bios który wysłałem ci na pm przed chwilą OK. Tu masz ten biosik: bios.rom gtx 480 msi Bios ma oryginalna nazwe vendor MSI. Limit napiecia do 1.213 volta. Reszta oryginalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nowe stery: 260.63 Beta GeForce Wiecej na: 260.63 Beta GeForce - Guru3D.com Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) 260.63 są na stronie NV, to może jakieś sensowne. http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-64bit-260.63-beta-driver.html Edytowane 14 Września 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Radiator na cpu masz duzy ? Jezeli tak, to sie nie zmiescza obydwa. No będzie Zalman CNPS10X Flex na Asusie P6X58D-E. A przypadkiem ten Thermalright nie idzie "w dół" ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 260.63 są na stronie NV, to może jakieś sensowne. Dziadostwo niestety przy najmniej pod win7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) 260.63 przyspieszyly karte, ale nie dziala openCL. No będzie Zalman CNPS10X Flex na Asusie P6X58D-E. A przypadkiem ten Thermalright nie idzie "w dół" ? ;) Ktory Thermalright, bo sie juz pogubilem ? HR-03 idzie w dol, ale jest szeroki na 3.5 cm i odstaje od pcb jakis 1-1.5 cm. Spitfire idzie poziomo, rownolegle do bocznej scianki obudowy. Tutaj wlasnie moze byc konflikt z radiatorem cpu. Edytowane 14 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) Czy jest u nas na rynku aktualnie w sprzedaży jakiś GTX 470 z niereferencyjnym chłodzeniem ? Np. Gainward Golden Sample czy Gigabyte z trzema wiatrakami ? Szukam po wszystkich "ważniejszych" sklepach i nie mogę nic znaleźc. Ewentualnie zna ktoś dostępne od ręki chłodziwo na takiego GTX'a żeby podmienić referencję ? jest w emarkecie w nawet przystępnej cenie: http://www.emarket.pl/opinie/gigabyte-geforce-gtx-470-1280mb-(320-bit)-gddr5-hdmi-2xdualdvi-box-gv-n470so-13i/po-c6700655 Edytowane 14 Września 2010 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) jest w emarkecie w nawet przystępnej cenie: http://www.emarket.p...13i/po-c6700655 Nie wiem czy już było pokazywane, ale tu jest teścik tej grafy Link do art A tu zapowiedz kolejnej podkreconej grafy Point of View GTX 480 Link Edytowane 14 Września 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Dziadostwo niestety przy najmniej pod win7. Nie zgodze sie z Toba. Na w7 64bit smigaja bez zadnych problemow. Jesli chodzi natomiast o gry i smarki - poki co najlepiej sie sprawuja. Moim zdaniem 260.52 to byl crap, te sa poki co ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nie interesuja mnie marki i gry , ktore juz wczesniej dzialaly dobrze. Te , ktore dzialaja zle to teraz dzialaja jeszcze gozej i doszly inne bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nie interesuja mnie marki i gry , ktore juz wczesniej dzialaly dobrze. Te , ktore dzialaja zle to teraz dzialaja jeszcze gozej i doszly inne bledy. No to nie wiem jak to sprawdzales u siebie, bo u mnie na tych sterach aplikacje chodza lepiej niz na 260.52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 260.63 przyspieszyly karte, ale nie dziala openCL. openCL działa w tych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 openCL działa w tych sterach U mnie nie dziala: Dokladnie nie dziala test pierwszy i drugi. Reszta dziala. Na sterownikach 258.96 dzialaly wszystkie. A u Ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie interesuja mnie marki i gry , ktore juz wczesniej dzialaly dobrze. Te , ktore dzialaja zle to teraz dzialaja jeszcze gozej i doszly inne bledy. Bosz, normalnie jak to czytam to ati się robi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) OpenCL CPU - zauważ że każdy test masz w wersji dla CPU i GPU. Pierwszy dla GPU owszem nie działa, reszta tak. Te dla CPU nie też działały wcześniej. A co np. działa gorzej lub tak samo źle na tych nowych sterach? Edytowane 15 Września 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 U mnie też pierwszy CL GPU nie działa, wyskakuje że coś tam szuka rozwiązania w windows czy jakoś tak. Reszta lata. CL CPU nie działa żaden, komunikat taki jak na screenie u levena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A co np. działa gorzej lub tak samo źle na tych nowych sterach? Wszystkie gry, ktore mam (ktore zdazylem uruchomic) dzialaja na sterownikach 260.63 i to lepiej niz na poprzednich. Te pare testow z geksa mnie nie interesuja skoro wszystko inne dziala. Takie czepianie sie na sile jest nie zdrowe :lol2: ale warto bylo wspomniec o tym. W koncu przy 258.96 dzialaly wszystkie testy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ja jade na tych od tesli 260.61 i są ok, w sumie openCL i tak nie używam ale generalnie jak wspominał sideband stare problemy zostały, generalnie nvidia [gluteus maximus] dała bo zapowiadali rewolucje a w rzeczywistości przez 2 miesiące płodzili nowy instalator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) Nie wiem... Jedni mowia tak, drudzy tak. Ja jestem zadowolony ze sterow 260.52 wzgledem 258.96 WHQL Powazny blad na ktory liczylem, ze bedzie naprawiony, zostal naprawiony a do tego w gierkach w ktore gram jest boost wiec dla mnie jakies tam poprawki sa ;) Edytowane 15 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Teraz w Heroes 3 po uruchomieniu gierka nie zajmuje całego ekranu. Po bokach sa czarne pasy. Jak to naprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Zmienic monitor ;) Heroes III jest w rozdzialce 4:3 a nie 16:9 lub 10 , i zostana te pasy. Chyba ze jakos rozciagnac obraz sie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Na poprzednich sterach były na całym ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie instalować sterów beta tylko czekać na WHQL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A czasem w opcjach nie bylo opcji zwiazanych ze skalowaniem obrazu? Wiem ze cos takiego, albo podobnego widzialem juz w sterach nvidii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie instalować sterów beta tylko czekać na WHQL a co ci to pomoże, whql to tylko zwykły certyfikat który sobie Bill G. wymyślił też w tych sterach masz błędy a niejednokrotnie działają gorzej jak bety skalowanie oczywiście jest zawarte w tych sterownikach z tym że nie wiem to na pewno problem skalowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Na poprzednich sterach były na całym ekranie. Nawet nie probowalem wgrac najnowszych betek, korzystam w wczesniejszych wiec tak jak mowisz skalowanie bylo GIT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduty Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Przymierzam się do zakupu karty. Patrzyłem w kilku sklepach na gainwardy 480 i różnie podają gwarancję 2/3 lata, więc ile gainward daje gwary? Co doradzacie poczekać, aż wejdzie radzio hd 6000, może stanieje 480 i wtedy kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Przymierzam się do zakupu karty. Patrzyłem w kilku sklepach na gainwardy 480 i różnie podają gwarancję 2/3 lata, więc ile gainward daje gwary? Co doradzacie poczekać, aż wejdzie radzio hd 6000, może stanieje 480 i wtedy kupić? gdy ostatnio ja zadawałem tutaj to pytanie to nikt nie przypuszczał że 2 tygodnie później do sklepów rzucą gtx480 po ~1300zł (a ja kupiłem za 1800) także jeżeli Ci się nie spieszy to może lepiej poczekaj, chociaż znając życie to po papierowej premierze hd6000 za nim ceny się ustabilizują i sprzęt wejdzie unas do sklepów to będzie pewnie grudzień :P także jak zwykle ciężki orzech do zgryzienia, jednym słowem jeżeli jesteś "napalony" to kupój :P ja kupiłem głównie dlatego że zmieniłem monitor na fullhd i zaczeło mi brakować wydajności w grach z gtx280 Edytowane 17 Września 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Wczoraj dostałem GTX 470 w wersji SOC. Karta wygląda świetnie, gry chodzą płynnie w Full HD. Jedno ale: karta rozgrzewa całego kompa: od obudowy po płytę główną:D Po 20 min grania ogólny wzrost temp o ok. 10-15C. Ale jest cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Zwieksz przeplyw powietrza w obudowie, to bedzie chlodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...