Malik Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Ok ja mam niby bios odblokowany do 1.21 czy coś, ale i tak niby zabezpieczenie powyżej 1.12v się załącza ;) Tak swoją drogą dochodzę do wniosku, że optymalne są takty w okolicy 750mhz. Wydajność dobra a można dać jeszcze niskie napięcie. No to nie masz odblokowanego biosu, bo bez blokady mozna smialo dac 1.212V. Blokade znosisz przez np. FBE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Dobra jak na razie to mnie temperatury trzymają. Z montażem bloku niestety będzie trochę zabawy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Jak zmienić napięcie (zwiększyć lub zmniejszyć) w 3D za pomocą najnowszego Nibitora? są dwie wartości min i max dla 3D? skąd karta bierze te napięcie jak tu jest przedział napięć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Ustaw odpowiednie napiecie w 3d (setting 3) dla min i max takie same i zapisz. Wgraj do karty i sprawdz w gpu-z jak sie karta zachowuje pod obciazeniem i bez obciazenia. Jak napiecie gpu pod obciazeniem bedzie brane z setting 2, to w nim tez trzeba bedzie ustawic napiecia z setting 3. Edytowane 13 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Dzięki za podpowiedź. Nie rozumiem tylko czemu na fabrycznym biosie (GTX 465) standardowe napięcie w 3D wynosiło 0,950v a po wgraniu tego od GTX 470 spadło do 0,935v mimo, że przedział napięć dla trybu 3D jest taki sam? Kwestia biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) To chyba zalezy od Vid. Tak czy siak, ustal sobie stabilne najnizsze napiecie w profilu 3d dla odpowiednich taktowan gpu i pamieci i zapisz to w biosie. EDIT: Wie ktos co z losami karty galaxy gtx 480 + gt 240 ? Wyszla taka hybryda, ale jej nie widze w uzytku. http://www.in4.pl/komentarze_Galaxy_GeForce_GTX_480_z_PhysX_GPU,21121.htm Edytowane 13 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Udało się, ustawiłem docelowe napięcie dla profilu 3D, wpisałem jego wartość w "settings 2" i "settings 3" w pozycjach "0". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 witam . mam pytanie czy sa jakieś różnice miedzy GF 480 Palita a Gainwarda ? czy poza naklejka sa to identyczne karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Udało się, ustawiłem docelowe napięcie dla profilu 3D, wpisałem jego wartość w "settings 2" i "settings 3" w pozycjach "0". Teraz uruchom gpu-z i przygladaj sie jak reaguje zakladka z napiecia gpu wzgledem przechodzenia z 3d na 2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Hmm, ciekawe ja dzisiaj jeszcze raz probowalem wgrywac bios ze zmienionym na szytwno napieciem w obydwu komorkach dla odpowiednio setting 2 i 3 i tak czy siak karta dalej ma tyle ile miala czyli 1.025v. Dla trybu 2d edycja w ten sposob dziala bez pudla. Edytowane 13 Października 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Nie wiem dla czego, ale niektore karty/biosy musza miec wpisane wartosci napiec w tych komorkach dla profilu 3d: Tak wpisujesz swoje ustawienia jak na fotce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Teraz uruchom gpu-z i przygladaj sie jak reaguje zakladka z napiecia gpu wzgledem przechodzenia z 3d na 2d. Karta pięknie przechodzi z trybu do trybu i przechodzi w zadane napięcia, nawet miernikiem sprawdziłem :) Napięcie w Settings 2 i 3 w pozycjach "1" pozostawiłem na standardowym poziomie, zmieniłem tylko w kolumnie "0". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 @leven Właśnie w taki sposób wklepywałem, GTX480 wykorzystuje tylko Setting 0 i Setting 2, Setting 3 jest taki sam jak 2, natomiast Setting 1 jest pusty i nie można go edytować, także jesy inaczej niż w 460, co też na własnej skórze sprawdziłem, bo przecież 460 miałem. Spróbuję później ustawić to tak jak Witto napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DI3S3L Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 witam, mam maly problem. wlasnie mi przyszla karta gtx 480 i po zainstalowaniu w kompie pisze mi error installed new cpu. prosze o pomoc! moj sprzet: i7 920, asus rampage 2 extreme, g.skill 3x2gb trident 1600mhz, gtx 480 i windows 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 witam, mam maly problem. wlasnie mi przyszla karta gtx 480 i po zainstalowaniu w kompie pisze mi error installed new cpu. prosze o pomoc! moj sprzet: i7 920, asus rampage 2 extreme, g.skill 3x2gb trident 1600mhz, gtx 480 i windows 7. W biosie czy systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DI3S3L Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 problem rozwiazany. nie mam pojecia co bylo ale po kilku resetach kompa wszystko wrocilo do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) PEŁNA TREŚĆ PUBLIKACJI NA ŁAMACH PUREPC Fajnie poczytać - karty latają na w miarę dorobionych sterach :) Wyważone podsumowanie... zgodne z prawdą... właściwie mając obecnie HD5870 nie czuję presji na przesiadkę na GTX480. Ale gdyby karty wyszły jednocześnie to kto wie...(pomijając kwestię kultury pracy)... Edytowane 18 Października 2010 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Jakie macie teperatury na "wodzie" na GTX480 bez OC? Ja w Furmarku mam 57 C - kurcze deko sporawo nie? Edytowane 18 Października 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Jak duzo ? Przecierz ten chip to grzejnik a furmark to masakra. Zrob OC.... wtedy bedzie ciepelko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Ja w Furmarku mam 57 C - kurcze deko sporawo nie? Zaraz byscie chcieli miec minusowe temperatury.... :) Nie badzcie az takimi masturbantami ;) Edytowane 19 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Pytam bo na poprzedniej karcie mialem 40 C na stocku w furmarku. Wiem,ze gtx'y sa gorace, ale liczylem na 50 C szczerze mowiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Ale co te stopnie w tym przypadku zmienia? :) Tak i tak jest chlodnawo jak na ten sprzet a OC to raczej nie poprawi ;) Czapa krzywa moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Black... woda goraca z bloku wyplywa ? Jak Kuba pisal, moze ihs baniato odbiera cieplo z rdzenia ? Z reszta 57 st C w furmarku to zadna temperatura. Na Wyspach przynajmniej bedzie cieplej :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 ok zabralem sie za OC - chyba pierwszy raz za ostro pojechalem bo co zobaczylem to gwiazdki, kreski i restet :P Po ustawieniu 800/2000 kartamiala chyba za malo papu i dlatego.Rdzen pieknie dziala na 800 i daje sporego kopa. Czy podniesienie napiecia cos pomoze jesli chce podbic pamieci do 2000 MHz?I czy w ogole windowanie pamieci ma sens, z tego co wiem to chyba rdzen daje najwiekszy przyrost fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 800 na rdzeniu i 2000 na memkach to właściwie każdy 480 robi, rację że więcej daje taktowanie rdzenia niż pamięci. Mój gtx tak chyba do 820 na rdzeniu dociagnie na standardowym napięciu, vid karty to 1.025v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 No to ja mam widocznie trefna karte - bo 800/2000 zobaczylem nic wiecwej jak arty. Napiecie mam 1.075v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 ja mam 800/2000 na def.V ktore u mnie jest nie 1,025 tylko 1,038 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Teraz sprobowalem 800/1948 - to samo arty. czyzby pamieci byly uwalone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 czemu uwalone , trafiłeś na zła sztukę i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Cos musi byc nie tak, sprawdzalem i chyba blok nie dochodzi dokladnie do pamieci na przedzie karty - musze zdjac i sprawdzic.Karta jest troche powyginana przez to , ze nie mam bacplate i to moze byc przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...