Szawel Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) 1. Wszystko fajnie, tylko jest coraz bardziej sterylnie. Już nie ma gdzie szperać. Nie ma pokręconych miejsc gdzie można coś znaleźć. Co z tego, że Prypeć ma sporo budynków, skoro wejść idzie tylko do tych oznaczonych na mapie. Reszta to co? Zabite deskami? Nooo proooszę. 2. Sprawa. Miały być podziemia... Prypeć ma ich tyle co kot napłakał. Tunel do Prypeci idziemy tylko 1 raz (bezsens). Gdzie zakamarki? Nie ma. Wszystko dokładnie wytyczone, dostępne i co najgorsze - czyste. Przykład: W okolicach Yantar (X16) czy Army Warehouses z SoC było więcej zakamarków niż ma cała Prypeć. Moim zdaniem najmniej trzymająca klimat część serii. Jednak najlepiej dopracowana od strony technicznej. Żadnych crash'y czy błędów save'owania. P.S. Jak już dawno pisałem. Nie spodziewałem się po niej wiele więc mnie nie zawiodła. Jednak mam nadzieję, że S2 to będzie wreszcie TO. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 No tak. Zapomnialem nadmienic, ze nie dotarlem jeszcze do Prypeci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 hehe tak nawiązując do tego miodnego klimatu i ogólnie "superowości" bet/alph i innych: jezeli dostalibyście taką grę za 100 zł to 90% komentarzy by było w stylu "co za szmirę wydali?! Tutaj nie ma co robić do cholery ile razy mogę strzelać do ptaków czy bezmyślnych botów". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 No mi się gra bardzo podoba, gram po nocach :) Jedyne co mnie denerwuje to że o poranku (miedzy 4-6) fps leci na 15-20 na maksymalnych detalach a normalnie jest dużo więcej.... Ciekaw jestem o co chodzi.... może o te promienie światła.... może jakoś więcej cieni musi liczyć, cholera wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) @TomaszPaweł, Stalkerowe poranki mają to do siebie ;) @LPKorn3324, "co za szmirę wydali?! Tutaj nie ma co robić do cholery ile razy mogę strzelać do ptaków czy bezmyślnych botów". Jak na ironię, to właśnie pomyślałem po przejściu CoP ;) Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 No mi się gra bardzo podoba, gram po nocach :) Jedyne co mnie denerwuje to że o poranku (miedzy 4-6) fps leci na 15-20 na maksymalnych detalach a normalnie jest dużo więcej.... Ciekaw jestem o co chodzi.... może o te promienie światła.... może jakoś więcej cieni musi liczyć, cholera wie... SSA0+cienie , możliwości tego silnika skończyły się na pierwszym stalkerze. Teraz to doklejają na siłę cuda nie widy i wydajność leci w dół konkretnie. W cop prawie nie uświadczysz takich spadków , bo twórcy zapodali odpowiednią pogodę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ale klimat powala, misja w której idzie się z wujkiem j. na farmę z zombiakami - super sprawa... prawie jak na wakacjach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 W końcu dorwałem tę grę i zacząłem grać. Początek jakiś taki bezpłciowy moim zdaniem, sam start gdzieś na polu co IMO jest bez sensu. Klimat czuć ostro i to mi się podoba, fajnie wyglądają statki na bagnach. Jak na razie wbił mi się obraz misji w której mijamy pijawki które śpią - niezła sprawa :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie, na razie źle nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 3 razy sie przymierzalem, zeby wybic te pijawki, a nie przechodzic obok nich. :D Nie dalo rady... Jest tylko na to inny sposob (jedyny), ale nie bede zdrawdzal :D:D Jestem obecnie w fabryce w Janowie. Zastal mnie noc. Generalnie robie pod siebie. Klimat jest i to przez duze K. I nie przeszkadz mi brak "rozwalki". To nie CS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Ja te pijawki wybiłem. Znaczy najpierw narobiłem w gacie, ale potem... » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zrobiłem co innego." Jak się pokapowałem, że jeśli będę cicho to nic mi nie zrobią. Cofnąłem się za ścianę pomieszczenie wcześniej i wpakowałem do ich pomieszczenia wszystkie granaty jakie miałem. Zostały 2 czy 3 niedobitki które poczęstowałem z automatu. ;) Satysfakcja po wyjściu na zewnątrz - bezcenna ;) Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Pijawki były fajne - oczywiście z ciekawości (albo bezmyślności?) złapałem za sutka jedną i jak reszta się na mnie zwaliła, to aż podskoczyłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Właśnie ukończyłem grę w wersji rodzimej. Garstka refleksji...klimat jak zwykle kapitalny (pod tym kątem gra nie ma sobie równych)...jak oni to robią - nie wiem, ale Zona to tradycyjnie zupełnie inny, niezwykły świat... zaskakują też ciekawe i rozbudowane zadania (tak to powinno wyglądać już w SoC)...jak w całej serii wyjątkowa koncepcja (żaden fps tutaj nie podskoczy, a do tego brak crpg-stereotypów)...in minus: dość słaba grafika (chodzi głównie o jej "nierówność", chwilami jest fajnie a za chwilkę kaszana), zbyt ograniczony świat (lokacje powinny być nieco większe i bardziej przestronne, przydałoby się więcej podziemi), niezbyt porywająca fabuła (SoC był pod tym względem o wiele ciekawszy)... Gra, mimo pewnych "drobiazgów", jest świetna i nie pozwala oderwać się od komputera. Początkowo mogą razić pewne niedociągnięcia ale ostatecznie...lukier, miód, liryczne cudo... Ostatecznie nie miałbym nic przeciw kolejnemu "samodzielnemu dodatkowi"...choć S.T.A.L.K.E.R. 2 to dopiero będzie (jak w końcu będzie :wink: ). p.s. Są jakieś paczki z teksturami? Coś sprawdzonego? Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Gdzieś wyżej w temacie była jakaś paczka, bodaj z CS jako, że gry wykorzystują te same pakiety tekstur. Jednak chyba o różnym stopniu kompresji. Ja się nakręcam na ponowne przejście SoC z opcja full mod. Względnie jakiejś pełnej konwersji SoC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RELOADED Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 co jest panowie dlaczego taka cisza w tym temacie o tej grze ???,taka szmira w koncu wyszla ???,czy wszyscy ja przed premiera przeszli juz ?? ta bete ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 co jest panowie dlaczego taka cisza w tym temacie o tej grze ???,taka szmira w koncu wyszla ???,czy wszyscy ja przed premiera przeszli juz ?? ta bete ??Przecież w Polsce premiera tej gry była ponad 2 miesiące temu kto chciał to już dawno kupił, przeszedł i zapomniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Ja dwa dni temu skończyłem i grało się całkiem przyjemnie. Do miodności SoC co prawda daleko, ale clear sky przebija (imho). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Można napisać że CoP jest ofiarą sukcesu poprzednich części. Gra bardzo dobra jednak nowej „jakości” nam nie serwuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 gom231 niesteety masz za slaby sprzet dla STALKERA, ale dobra wiadomosc jest taka ze jest tryb DX8 w ktorym moze bedziesz mial grywalne fps, okolo 40, ale w niewysokich rozdzielczosciach i pamietaj zeby wylaczyc swoje najnowsze gadu gadu i pozamykac przegladarki internetowe bo flash player na portalach jak onet.pl czy o2.pl spowolni twoj komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Pan gom231 pożegnał się z forum. Jak zauważycie podobnego od razu raportujcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Pograłem trochę i tragedia, bo szarpie niemiłosiernie jak ruszam myszką dookoła w 1680x1050, w 1280x1024 szarpie mniej. Co jest grane, za słaby CPU, GPU, ramu za mało? Ustawiłem wszystko na low i dalej jest tak samo, kpina jakaś. DX zaktualizowany, sterowniki sprawdziłem Catalyst 10.2 do 10.4. Nie spotkałem się jeszcze z takimi jajami ;). Edytowane 4 Maja 2010 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Pograłem trochę i tragedia, bo szarpie niemiłosiernie jak ruszam myszką dookoła w 1680x1050, w 1280x1024 szarpie mniej. Co jest grane, za słaby CPU, GPU, ramu za mało? Ustawiłem wszystko na low i dalej jest tak samo, kpina jakaś. DX zaktualizowany, sterowniki sprawdziłem Catalyst 10.2 do 10.4. Nie spotkałem się jeszcze z takimi jajami ;). To masz coś nie teges chyba w systemie, ja mam PDC E6300@ 4 GHz, 4850 też Asus-a Glaciatora i u mnie takich cyrków nie było. Edyta: Widzę, że masz 2 GB trochę, mało ale czy za mało na ustawienia low nie wydaje mi się, ale jest to warte sprawdzenia. Edytowane 4 Maja 2010 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) Słyszał ktoś o podobnym problemie w Stalkerze lub innej grze? Otóż mam Logitech MX Revolution. Podczas gry (ok. po godzinie) zaczyna się zacinać. Tj obracam się i mam w pewnym momencie na pauzę po czym (o ile przesuwam dalej mysz) ekran dalej się obraca. Wkurzające mocno podczas walki... Gra się nie zacina, żadne spadki FPS czy coś w tym stylu. Po prostu mycha. Nawet w menu potrafi tak przyciąć. Może pokombinować z prędkością portu usb czy coś żeby receiver mocniej się komunikował. Jestem otwarty na propozycje ;) P.S. Zwykła mysz a4techa na usb działa bez problemu (mam obie na raz wpięte). I jak w każdym Stalkerze, tradycji stało się za dość. Zakończenie niszczy wszelkie pozytywne wrażenia z całej gry. Paranoja, totalnie niedynamiczne, tępe i nudne. Edytowane 25 Maja 2010 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Panowie wie może do kurki blaszki gdzie jest plik ini z configuracją do tej gry ? bo szukam szukam i znaleźć nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 \Documents and Settings\All Users\Documents\Stalker \Users\Public\Documents\Stalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) WItam. Pytanko. Czy po skończeniu głównego wątku i przejściu w tryb free play bądą dostępne zadania poboczne których się nie zrobiło? dzięki edit: Sam sobie sprawdziłem ;) zadania sa dostępne. Co do samej gry to na początku miałem mieszane uczucia ale z każdą godziną gra mnie znów wessała. Czekam na dwójkę a teraz schodzę do Metra 2033 Edytowane 9 Listopada 2010 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Serial S.t.a.l.k.e.r. mniam... Edytowane 11 Listopada 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Panowie, mogli byście polecić jakies dobre mody na polepszenie grafiki w CoP ? A i btw da się wyłączyć mgłę ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Można już samemu robić: Zestaw developerski do S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 ;] No jest mod atmosfear 2 ( AtmosFear 2 for CoP Released news - Mod DB ) i usuwa on mgłę itd. Jednak wole vanilie plus moje ustawienia cfg ;d. CoP jest świetny - świetnie sie gra, misje poboczne nareszcie są porządne a klim (w tym genialna muzyka) jak zawsze urywa dżądra ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Włąsnie przeszedłem CoP i co tutaj dużo mówić. Po prostu klasa sama w sobie. Świetny klimat, bardzo dobra grafa i kapitalna muzyka i ambiet sounds. Do tego dochodzą misje pobocze które są naprawdę dobre i włąsnie tak powinno to wyglądać w starych stalkerach ;]. Dla mnie 9,5/10 - jakieś skriny później zarzucę. Przy okazji trailer filmu: SAM W ZONIE: Imo magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...