Skocz do zawartości
Caleb

[artykuł] Cooler Master Atcs 840

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Marka Cooler Master jest powszechnie znana i darzona zasłużoną estymą. Od lat bowiem dostarcza na rynek rozwiązania praktyczne i funkcjonalne, idące często w parze z niebanalną stylistyką. Trudno nie zgodzić się z twierdzeniem, że design jest dla obudowy komputera tym, czym nadwozie dla samochodu. Pozornie liczy się to, co znajdziemy ukryte pod maską, ale tak naprawdę większość ocenia nasz sprzęt po wyglądzie. Powierzchowność jest wszak cechą ludzką, tak samo jak chęć wywołania u bliźniego zazdrosnych spojrzeń. Nie dziwi więc fakt, że coraz więcej producentów decyduje się na wprowadzanie do ofert nie tyle konstrukcji ciekawych, co wręcz małych dzieł sztuki. Materiały najwyższej jakości, pieczołowicie wykończone detale i świetne systemy chłodzenia to cechy, które bierze pod uwagę każdy bardziej wybredny klient. Dlatego też tematem dzisiejszej recenzji będzie jedna z najdroższych obudów firmy Cooler Master. Model ATCS 840 to prawdziwy gigant, niepozbawiony gracji oraz dyskretnego uroku, wzbudzający zainteresowanie i podziw niczym opancerzony Maybach.

Autor: Sebastian „Caleb” Oktaba

PEŁNA TREŚĆ ARTYKUŁU NA ŁAMACH PORTALU PUREPC Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Villentretenmerth

Fajna "buda dla psa".

Recka też niczego sobie.

Ale ciakaw jestem jak ten konkretnie model ATCS 840 wypadłby w porównaniu z Anteckiem P193.

To mogłaby być ciekawa konfrontacja.

Edytowane przez Darth Sidious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Caleb , jedno pytanie bo to mnei zastanawia ;

Łatwy montaż napędów

No wiec jak z tym jest...z jednej strony i tak krecisz na sruby...co samo w sobie podwaza idee takiego rozwiazania - debilizm jednym slowem i to samo jest w ich np. 590.

Plusa za to dostala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie funkcjonują dwie nazwy ATC-840 oraz ATCS 840. Wystarczy wpisać w google pierwszy symbol, a wyskoczy cała gama informacji o tej budzie, pomimo iż na froncie jest ATCS 840, a raczej ATC™S®. Ja zdecydowałem się na używanie skróconej wersji. W sumie mogłem o tym napisać i byłoby jedno pytanie mniej, ale ok skoryguję to w wolnej chwili żeby nie było niedomówień :>

No wiec jak z tym jest...z jednej strony i tak krecisz na sruby...co samo w sobie podwaza idee takiego rozwiazania

Nom, tak jak pisałem - brak konsekwencji - co jest też w minusach. Ja przykręciłem na szybkośrubki i z głowy. W ogóle to nie toleruję plastikowych zatrzasków.

Plusa za to dostala...

To się tyczy raczej HDD, skoro w minusach jest że montaż 5'25 mógłby być lepszy :>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie sprawdziłeś, czy na koszyk na HDD (gdzie jest miejsce na 2x120) pasuje chłodniczka ;)

Nie miałem niestety takich zabawek - ale ramka pozwala opchnąć 2x120 i jest jeszcze trochę miejsca w pionie, więc nie powinno być z tym problemów. Zresztą najlepsze miejsce na chłodnice jest na górze, tuż pod 2x230 mm :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi