Caleb Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Marka Cooler Master jest powszechnie znana i darzona zasłużoną estymą. Od lat bowiem dostarcza na rynek rozwiązania praktyczne i funkcjonalne, idące często w parze z niebanalną stylistyką. Trudno nie zgodzić się z twierdzeniem, że design jest dla obudowy komputera tym, czym nadwozie dla samochodu. Pozornie liczy się to, co znajdziemy ukryte pod maską, ale tak naprawdę większość ocenia nasz sprzęt po wyglądzie. Powierzchowność jest wszak cechą ludzką, tak samo jak chęć wywołania u bliźniego zazdrosnych spojrzeń. Nie dziwi więc fakt, że coraz więcej producentów decyduje się na wprowadzanie do ofert nie tyle konstrukcji ciekawych, co wręcz małych dzieł sztuki. Materiały najwyższej jakości, pieczołowicie wykończone detale i świetne systemy chłodzenia to cechy, które bierze pod uwagę każdy bardziej wybredny klient. Dlatego też tematem dzisiejszej recenzji będzie jedna z najdroższych obudów firmy Cooler Master. Model ATCS 840 to prawdziwy gigant, niepozbawiony gracji oraz dyskretnego uroku, wzbudzający zainteresowanie i podziw niczym opancerzony Maybach.Autor: Sebastian „Caleb” Oktaba PEŁNA TREŚĆ ARTYKUŁU NA ŁAMACH PORTALU PUREPC Edytowane 4 Maja 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Ta obudowa jest piękna! Acz przydałoby jej się okienko z boku żeby jakieś ładne WC tam wsadzić a potem je podziwiać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Śliczna i funkcjonalna. Szkoda, że tak droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Obudowa-ideał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Fajna "buda dla psa". Recka też niczego sobie. Ale ciakaw jestem jak ten konkretnie model ATCS 840 wypadłby w porównaniu z Anteckiem P193. To mogłaby być ciekawa konfrontacja. Edytowane 4 Maja 2009 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ATC 840 czy ATCS 840? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Caleb , jedno pytanie bo to mnei zastanawia ; Łatwy montaż napędówNo wiec jak z tym jest...z jednej strony i tak krecisz na sruby...co samo w sobie podwaza idee takiego rozwiazania - debilizm jednym slowem i to samo jest w ich np. 590. Plusa za to dostala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ATC 840 czy ATCS 840?Zwazywszy na fakt ze ATC 840 nie istnieje raczej to drugie. Ale cóz redakcja nawet nie wie co testuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) W zasadzie funkcjonują dwie nazwy ATC-840 oraz ATCS 840. Wystarczy wpisać w google pierwszy symbol, a wyskoczy cała gama informacji o tej budzie, pomimo iż na froncie jest ATCS 840, a raczej ATC™S®. Ja zdecydowałem się na używanie skróconej wersji. W sumie mogłem o tym napisać i byłoby jedno pytanie mniej, ale ok skoryguję to w wolnej chwili żeby nie było niedomówień :> No wiec jak z tym jest...z jednej strony i tak krecisz na sruby...co samo w sobie podwaza idee takiego rozwiazania Nom, tak jak pisałem - brak konsekwencji - co jest też w minusach. Ja przykręciłem na szybkośrubki i z głowy. W ogóle to nie toleruję plastikowych zatrzasków. Plusa za to dostala... To się tyczy raczej HDD, skoro w minusach jest że montaż 5'25 mógłby być lepszy :> Edytowane 4 Maja 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 @Caleb Jeszcze tylko nazwę w temacie poprawcie i będzie OK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dupcengier Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 no całkiem fajna obudowa,też jestem ciekaw jak by wypadła w konfrontacji z Anteckiem P193 i CM Cosmos S1100 ,przydałyby sie,recenzje tych obudów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 no całkiem fajna obudowa,też jestem ciekaw jak by wypadła w konfrontacji z Anteckiem P193 i CM Cosmos S1100 ,przydałyby sie,recenzje tych obudów.Pomyślimy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Szkoda, że nie sprawdziłeś, czy na koszyk na HDD (gdzie jest miejsce na 2x120) pasuje chłodniczka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Szkoda, że nie sprawdziłeś, czy na koszyk na HDD (gdzie jest miejsce na 2x120) pasuje chłodniczka ;)Nie miałem niestety takich zabawek - ale ramka pozwala opchnąć 2x120 i jest jeszcze trochę miejsca w pionie, więc nie powinno być z tym problemów. Zresztą najlepsze miejsce na chłodnice jest na górze, tuż pod 2x230 mm :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...