Lysyn Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Jest mozliwosc rozwiazania umowy w Plusie z powodu zmiany regulaminu. Zostało mi rok umowy. Place 75 zl miesiecznie i mam 120 minut do wszystkich sieci + 5 numerow w Plusie i na stacjonarne mozna powiedziec gratis (ok 10 godzin). Moge sie przeniesc do Play. Abonament 65 zl. 166 minut do wszystkich sieci + 70 minut miesiecznie za to ze sie przeniose, czyli w sumie 236 minut do wszystkich sieci. Oczywiscie dostane nowy telefon. Mysle nad nokia E66 za ok 499 zl (wi-fi, gps) Czy warto sie przenosic? Prosze o szybka i rzeczowa odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 oczywiscie ze warto... chociazby dlatego, ze wtedy telefon zatrzymujesz... masz tansza oferte i 2x wiecej minut, nad czym sie zastanawiasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Ale w Plusie mam 5 numerow gratis (plus i stacjonarne ) na ktore duzo dzwonie ( rodzina) i to mnie trzyma w tej chwili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 w play nie ma takiej usługi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 W Playu bede mial abonament za 65 zl 166 minut do wszystkich sieci + za przeniesienie do play 70 mniut do wszystkich sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 IMO musisz zrobić zestawienie jakiś ostatnich 12 rachunków, na pewno sa do sciagniecia ze strony plusa. Wtedy bedziesz wiedział, co Ci sie bardziej opłaca. Ja sam chcę sie przenieść, ale z Ery do Playa, bo to jest śmieszne jak sie traktuje 6letnich klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 W Play'u jedyną bidą jest brak pakietów takich jak w innych sieciach praktycznie nie do przegadania które można wykorzystać do własnej sieci czy na stacjonarne. Bo co z tego że masz te 240 minut, jak np. masz kogoś z kim gadasz dużo (druga połówka, przyjaciele) gdzie te 240 to można wykorzystać w kilka dni. Ja osobiście dzwonie w kokretnej sprawie, a plotki 2h to wolałbym na żywno z kimś rozmawiać, ale wiem jak ludzie mają i to też dla nich ważne. Rozwiązaniem jest kupno dwóch starterów w tak taku i rozmowa przez godzine za 29 gr. To jest nie do przebicia dla lubiących pogadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 IMO musisz zrobić zestawienie jakiś ostatnich 12 rachunków, na pewno sa do sciagniecia ze strony plusa. Wtedy bedziesz wiedział, co Ci sie bardziej opłaca. Ja sam chcę sie przenieść, ale z Ery do Playa, bo to jest śmieszne jak sie traktuje 6letnich klientów. śmiesznie? to jest mało powiedziane, oferta do bani, ceny telefonów kosmos, generalnie wcześniej chciałem przejść po prostu na era biznes ale po zapoznaniu się z ofertą powiedziałem im do widzenia, np za Omnię chcą 800zł w abonamencie 110zł a Plus 360zł (abonament 130zł) do tego Era daje mi 220minut a Plus 420, co z tego że jak przedłużę umowę z erą dostane znów 1500 minut jak one są tylko do ery i na stacjonarne a do tego najpierw muszę wykorzystać te minuty co mam w abonamencie, dlatego się zdecydowałem na Plus'a jak dla mnie dużo lepsza oferta, a że moja druga połowa (+jej mama ;) ) ma w Plusie to bardziej mi się to opłaci bo za 6zł/miesiąc może gadać do woli, niby w ofercie plusa piszę 5 numerów za darmo ale jak się wczytać to okazuje się że właśnie 6zł/miesiąc za każdy numer....eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Z era to sa takie bajki ze czlowieka zalewa ... Obecnie mam sprawe na wokandzie przeciwko erze za ich numery z era biznes, traktowaniem klienta i rozliczaniem [; Po krotce, abonent biznesowy od 8 lat, rachunki 2-3k/miech, po zrobieniu merge'a kilku numerow na 1 abonament system im nie wyrobil i naliczali za malo/duzo przez ponad rok, teraz chca kase albo zwracaja (Sami nie moga sie polapac ) i od 6 miesiecy kilka pionow probuje sprawe wyprostowac i nadal nie moge sie uporac ... Dla przykladu sytuacja paranoiczna od kiedy sprawa jest w toku... Telefon z ich BOK'u ze nie graja splaty. Nastepnego dnia przeprosiny pisemne prezesa ERY doreczone do rak wlasnych za sytuacje 3-go dnia zablokowana polowa numerow xD Edytowane 31 Maja 2009 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Troche offtopic sie zrobił :D może założymy temat na narzekanie na ere? :) Sam mam troche do powiedzenia ;) EDIT: http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Era-...da-t298870.html Edytowane 1 Czerwca 2009 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mam ten sam abo w plusie i ten sam pakiet. Istnieje możliwość zerwania umowy i pozniej podpisania jej na nowo:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Mam ten sam abo w plusie i ten sam pakiet. Istnieje możliwość zerwania umowy i pozniej podpisania jej na nowo:D? Pewnie ze mozesz.. po zerwaniu umowy jestes "czysty". Chyba ze cos znow pokrecilem :) Edytowane 1 Czerwca 2009 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Tylko tu wchodzi zapewne problem zmiany numeru telefonu:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Chyba nie ma czegos takiego jak przeniesienie numeru do tego samego operatora ;) Trzeba by zapytać w salonie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Kończy mi się abonament w Lipcu w Plusie i powinienem złożyć rezygnację i przenieść się do Play. Panowie jak to z tym jest? Nigdy tego nie robiłem :oops: co trzeba i kiedy zrobić? Jak przenieść numer do Play żeby dostać te ( http://web.playmobile.pl/pl/przejdz-do-play/index.html )rabaty? Edytowane 1 Czerwca 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y4KU3 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Chyba nie ma czegos takiego jak przeniesienie numeru do tego samego operatora ;) Trzeba by zapytać w salonie ;) Jeśli się nie mylę, to możesz zrywając umowę zostać przy numerze w ramach oferty pre-paid i potem znów podpisać umowę na abonament. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Y4KU3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mam fresha i jestem zadowolony, że przeniesieniem się do playa od razu jak powstał wspieram tą firmę. Koszta bardzo ok, bok i panie w moim miejscowym salonie pierwsza klasa ;-) w umowach nie ma żadnych chaczyków i co bardzo ważne a o czym żadko się wspomina, nie przychodzą żadne kretyńskie smsy z konkursami, życzeniami itp itd. Z czystym sercem polecam. Jedyne co jest kiepskie, to że fony mają branding. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pytanie. Czy jest możliwość przenieść nr do Play na kilka (2-3) m-c przed zakończeniem umowy, tak aby nie płacić kary za zerwanie? Jak rozwiązywana jest taka sytuacja, jakiś numer zastępczy na czas zanim zostanie rozwiązana kończąca się umowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 ja tak zrobilem w piatek... umowa z era konczy mi sie na poczatku lipca, poszedlem do salonu play, podpisalem papiery zaplacilem za telefon, wzialem karte tymczasowa play i czekam... od razu mi zdjeli simlocka wiec do telefonu wsadzilem karte ery niestety umowa mi sie konczy jakos dzien czy dwa po okresie rozliczeniowym ery i bede musial z tego powodu poczekac miesiac do sierpnia, potem dostane maila ze przeniesli mi numer i zamienie karte ery na ta tymczasowa playa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Ja dzisiaj złożyłem papiery o przeniesieie numeru z Plusa do Play i rezygację z iPlusa (bez przeiesienia). Rachuki za sam telefon to zazwyczaj coś pomiędzy 100, a 200 zł - dzwonienie do różych sieci i na jeden darmowy numer w plusie. Abonament u nich miałem 6 lat i jak ostatnio (3 miesiące temu) przedłużałem umowę, to play za tą samą cenę dawał ponad 2 razy więcej minut i pół roku za darmo. Do tego te sam tel w plusie 200 zł, w play 1zł. No ale potrzebowałem free numeru i zostałem w Plusie. Teraz darmowy nr nie jest potrzeby więc kompletnie nic mie u nich nie trzyma - gorsza oferta za większą kasę. Najbardziej mnie cieszy to, że dopiero iedawno przedłużałem umowę i że iplusa też mam krótko (3 miesiące które były za free). Z iPlusem brałem Samsunga NC10 za 700 zł i teraz nie musze płacić 24 rat po 110 zł. BTW. Jak ktoś odchodzi z Plusa i będzie chciał wrócić podpisać nową umowę, to wcale nie musi mieć czystego konta. Może np. nie dostać żadnego telefonu w promocyjnej cenie (info z Golden Line więc raczej pewne). E///DIT. Tylko jak się okazuje sprawa przeniesienia numeru trochę potrwa, bo dopiero w połowie lipca ma się zakończyć Edytowane 1 Czerwca 2009 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Taki mały ot. Po stawkach za rozmowy głosowe Urząd Komunikacji Elektronicznej chce obniżenia stawek hurtowych za usługi MMS i SMS, które pobierają między sobą operatorzy sieci komórkowych. Aktualne toczy się postępowanie w przedmiocie wydania decyzji administracyjnych dotyczących obniżenia stawek. Trwają także negocjacje z operatorami, a decydujące spotkanie planowane jest na 19 czerwca 2009 roku. Jeżeli zostanie one zakończone sukcesem ze strony UKE, będzie to oznaczać otwartą drogę do obniżenia cen detalicznych wiadomości tekstowych SMS oraz multimedialnych wiadomości MMS. Zdaniem UKE, wysokie stawki hurtowe od lat stanowią wygodny pretekst do utrzymywania nadmiernie wysokich cen dla konsumentów. Przeciwko zmianom stawek opowiadają się firmy Centertel, Polkomtel i PTC, operatorzy sieci Orange, Plus i Era, zmianę oprócz UKE popiera między innymi P4 - operator sieci Play, a także większość operatorów wirtualnych. źródło TwojePC.pl Edytowane 1 Czerwca 2009 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja także mam abonament 75 pln, 120 minut oraz 5 darmowych numerów. Ostatni rachunek wyglądał mniej więcej tak: Minuty w abonamencie: było: 215, wygadane: 54, pozostało: 161, dodano: 120, do wygadania: 281 ;] Promocje dodatkowe (5 numerów za darmo): było: 500, wygadane: 0, pozostało: 500, dodano: 500, do wygadania: 500 ;] Przy czym zaznaczam, iż w tych 5 darmowych mam rodzinę i dziewczynę, z którą gadam nawet po godzinie dziennie. W przypadku 5 numerów z plusa (bez stacjonarnych) limit 500 minut nie kończy się przez cały okres umowy tj. 2 lata (przy abonamencie 75 pln), w przypadku niższych abonamentów niż 75, działa to odpowiednio krócej - 18 miesięcy, 12 miesięcy i chyba 6 miesięcy. Przeanalizowałem ofertę Play z podobnych powodów, co autor tematu i wnioski mam następujące: + tak, dają więcej minut za mniej kasy + tak, mają lepsze telefony w niższych cenach - nie, moi znajomi nie mieli by ułatwionego kontaktu ze mną (Plus->Play 72gr/min) - nie, Play nie oferuje rozmów bez ograniczeń nawet z jedną osobą (druga połówka) - nie, Play nie ma nadajników w prawie całej Polsce - korzysta z sieci Plusa, która nie ma obowiązku traktować równo połączeń swoich i Play Jeśli więc rozwiążę umowę to tylko po to, aby mieć nowy telefon, bo do końca umowy daleko, a wybranego KU990 już 3 razy zamieniłem na inny telefon. ;] Odnośnie zaś numeru telefonu, to da się to szybko obejść. W dzień podpisania umowy logujesz się do e-biura obsługi, wybierasz zmianę numeru i jak tylko wyłączą Ci stary numer, to Twój stary numer powinien się pojawić na liście dostępnych do wybrania. Zmiana numeru to koszt bodajże 50 PLN. Zmieniałem jakiś rok temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 ULLISSES - a co, jeżeli miałbyś konto założone na kogoś innego, z którym nie utrzymujesz kontaktu, bo...? Ja właśnie chcę zmienić abonament z Ery Nowy Komfort 60 na Play 45 i przenieść numer, a mam mały problem właśnie z właścicielem konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja Playa mogę jak najbardziej polecić. Umowę na 2 lata podpisywałem już 3 kwartały temu, gdy oferta była troszkę inna. Mam abonament za 50 zł miesięcznie - 143 minuty do wszystkich sieci. Do tego mam w cenie usługę - 2 minuty przychodzące z innych sieci - 1 minuta wychodząca gratis (oczywiście do wszystkich sieci). Do tego telefon LG KU990 Viewty, z którego jestem bardzo zadowolony (to do ULLISSES). Inne sieci w tamtym czasie nie oferowały nic lepszego - ani telefonu, ani większej ilości minut. Nawet w Erze bez telefonu było mniej minut... Dlatego do mających taki dylemat mam radę, by przeszli do Play (i przy okazji zagrali na nosie innym sieciom, które wprowadzają do Play wyższe stawki :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...