Borys-Tech Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 No i dzisiaj ukończyłem Death Note - Hmmm zaczynając oglądać anime mówię będzie fajnie i tak było. Fabuła ciekawa i wciągająca każdy następny odcinek oglądało mi się coraz lepiej. Obejrzałem całe DN w 3 dni. Było fajnie do: momentu poznania Misy szło wszystko fajnie później pojawia się 2 notatnik i mówię ok zrobi się ciekawie. Połączą siły i razem zniszczą L. No i tak się stało choć doszli do tego dość skomplikowaną drogą. Zabili L, Kira został jego następcą i mówię fajowo teraz mają czystą drogę dla swoich celów. Aż tu nagle pojawiają się 2 gimnazjalne uber eLe WT.?? Co to ma być produkują ich seryjnie czy co?? Od tego momentu jak dla mnie DN zaczęło lecieć w przepaść. Pojawienie się 3 notatnika ich przekazywanie i kręcenie fabuły. Było kilka momentów że sam już nie wiedziałem o co chodzi kto ma czyj notatnik i jak to się dalej potoczy. No i tu doszliśmy do ostatniej sceny mówię fajnie Light wszystko przemyślał i pozamiata wszystkich łącznie z tym N. Pojawia się człowiek Kiry wpisuje w notatnik wszystko i co?? No właśnie nic N wszystko przewidział i wszyscy żyją Light z ranami ucieka i zostaje wpisany do notatnika przez Ryuuka, Misa włazi na jakiś wysoki budynek z myślą samobójstwa i tyle. Zaczynając oglądać DN myślałem będzie murowane 10 jednak patrząc na całokształt wystawiam 9/10. Co do zakończenia miałem na nie trochę inny pomysł: Pamiętacie moment wyrwania 5 kartek dla Tanaki przez Mikamiego?? Powinien wyrwać 6, 5 oddać Tanace a 6 pozostawić sobie na scenę finałową i ją gdzieś ukryć. N podmienił by notatnik i wszystko git. Mikami pojawia się w magazynie zostaje złapany N objaśnia cały plan i wtedy :P Kira każe wyciągnąć kartkę z kieszeni Mikamiego na której są nazwiska wszystkie obecnych oprócz N z podaną godziną powiedzmy 4-5min później. Wszyscy umierają pozostaje tylko Kira, Mikami i N. Dalej już wiadomo jak by to się skończyło. No ale to tylko takie luźny pomysł. Zakończenie jakie było takie było i tego już nie zmienimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Kaichou wa Maid-sama, całkiem przyjemne, mnie wciągnęło całkowicie, zrobiłem na 3 razy. Przewodnicząca szkoły dość ostro pełniąca to stanowisko, po szkole jest kelnerką w Maid cafe, do tego dochodzi chłopak itd itp [; Gundam Unicorn, jest świetny. Mam nadzieję że szybciej reszta wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Wspaniałe wieści! Mistrz nad mistrze z Hoshi o Ou Kodomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Tak, ale poczekaaaaaaamy troszkę na to [; Ale nadrobię Hoshi no Koe bo tego akurat nie widziałem... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Tak, ale poczekaaaaaaamy troszkę na to [; To smutny fakt. Nim pojawi się na płytach, minie co najmniej rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Kolejne OT w stronę mangi ( a właściwie manhwi ) - jest coś ciekawego z koreańskiej kreski w stylu Veritas czy The Breaker? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Właśnie skończyłem oglądać 297 odcinek bleach'a i z niecierpliwością będę czekał na następne. 2 m-ce mi zajęło hehe Co polecicie podobnego do ww? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) Coś podobnego do "Bleacha" ? Obejrzyj "One Piece" 2 razy więcej odcinków i podobno nie ma fillerów, tylko do kreski trzeba się przyzwyczaić (narazie doklepałem tylko do 35 odcinka). Edytowane 22 Listopada 2010 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) No i Oh! My Goddess sezon 1 za mną: Lekka opowieść o chłopaku którego prześladuje pech i nie ma powodzenia u dziewczyn. Na jego szczęście pewnego razu dodzwonił się do infolinii pomocy bogiń, wiadomo jak to brzmi :P Po czym w akademiku zjawia się u niego bogini Belldandy która ma spełnić jego życzenie. Czego sobie życzy? A tego żeby uff Bell-chan została z nim na zawsze. Od tego momentu anime jest pełne wesołych sytuacji. Jako takiej fabuły nie ma poprostu pokazane jest codziennie życie Morisato i Bell. Później pojawiają się siostry Bell Urd i Skuld. Co do postaci polubiłem wszystkie no może nie licząc Sayoko i Aoshimy. No i mam pewne zastrzeżenia do Morisato bo jego wątek miłosny z Bell bardzo przypomina ten z Nogizaka Haruka no himitsu. Czyli nic prawie nie posuwa się do przodu przez cały sezon. Było kilka momentów kiedy Bell wyznała Kei-chanowi i love you a ten na to ja też cię lubię z tobą przebywać itd. Omg romans na poziomie przedszkola mi tu zalatuje. W skrócie można polecić każdemu który szuka romansidła z dawką humoru które pozwoli odpocząć od poważniejszych pozycji. Ode mnie 7/10. Edytowane 22 Listopada 2010 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 One Outs, nigdy nie myślałem że spodoba mi się anime o takiej grze jak Baseball. Nie mam pojęcia jak się w to gra itd, ale samo anime bardzo mi się podobało. Znów jest mocna postać głównego bohatera i tak ma być, za dużo C**ostwa się nazbierało w anime i taka postać jednak się bardzo na + wyróżnia, IMO. 9.5/10 bo praktycznie łyknąłem na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 W One Piece walki nie sa takie efektowne i trzeba bardziej zwracac uwage na fabule. Obecnie jest 479 episodow, jest troche fillerow ale w porownaniu do naruto i bleach to jest ich bardzo malo. Jak lubisz takie tasiemce to naprawde warto :) one piece jest kozak :) Moge Ci powiedziec tylko, ze aktualnie anime jest gdzies w polowie drogi do konca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 A ja przy okazji grania w GT5 przypominam sobie Initial D. Jak ktoś jeszcze nie widział, to polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 W One Piece walki nie sa takie efektowne i trzeba bardziej zwracac uwage na fabule. Obecnie jest 479 episodow, jest troche fillerow ale w porownaniu do naruto i bleach to jest ich bardzo malo. Jak lubisz takie tasiemce to naprawde warto :) one piece jest kozak :) Moge Ci powiedziec tylko, ze aktualnie anime jest gdzies w polowie drogi do konca ;) Ja oglądam od czerwca i jestem już na 390ep. To anime jest przekozak! Humor mnie rozbraja :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mnie od tego odrzuca kreska... nie moge sie przyzwyczaic i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 ja od 1,5 miesiąca oglądam one piece i jestem na ~150 ep do kreski trzeba się przyzwyczaić ale wystarczyło kilka ep i mnie wciągnęło tak jak bleach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dla mnie kreska jest super, podobna jak w Lovely Complex - imho idealnie taka kreska pasuje do komedii. Może Ci nie pasuje kreska bo anime jest dosyć stare i na początku nie było rewelacji albo jakość streama lipna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Nie, tu nie chodzi o jakosc czy starosc. Po prostu jest cos w tym sposobie rysowania, co sprawia, ze nie moge na to patrzec dluzej niz 5 minut... sceny z OP widzialem tylko w roznych AMV i to mi wystarczy, zeby po to nie siegac. Nie jestem w stanie powiedziec co mi dokladnie nie lezy - po prostu odrzuca mnie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ore no Imouto, miszcz! Wciąga jak bagno a i niezła beka jest. Co prawda jestem w połowie, ale nie sądziłem że poziom pierwszego odcinka się utrzyma, no może z małymi wahaniami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie, tu nie chodzi o jakosc czy starosc. Po prostu jest cos w tym sposobie rysowania, co sprawia, ze nie moge na to patrzec dluzej niz 5 minut... sceny z OP widzialem tylko w roznych AMV i to mi wystarczy, zeby po to nie siegac. Nie jestem w stanie powiedziec co mi dokladnie nie lezy - po prostu odrzuca mnie i tyle. Mnie tez One Piece odrzuca ;) Obejrzalem ostatnio dwie serie: Armored Trooper Votoms Pailsen Files - zaczyna sie epicka scena ladowania kolesi w mechach na plazy niczym w Normandii by potem zmienic sie w 10 odcinkow nudy i kretynskiej intrygi o oddziale kolesi ktorzy zawsze dziwnym trafem wychodza z opresji calo i umiarkowanie fajna bitwe na koniec. Leciutki plus za zakonczenie , ale to i tak za malo by uratowac calosc. Imho 4/10. Romance of Three Kigdoms - antyczne anime z charakterystyczną dla tamtych czasów kreską. Ilosc bohaterow doprawdy imponujaca, ale proba scisniecia calej klasycznej opowiesci w 47 odcinkach sprawia, ze po wszystkim leci ona po lebkach i wszystkie watki wychodza koszmarnie plaskie i bez wiekszej glebi. Imho 5/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) heh 16.12 pisałem ze jestem na 150ep one piece a jako ze leże i zdycham na chorobowym jestem już na 225, 70ep w 4 dni :D Edytowane 20 Grudnia 2010 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 To jak dobra książka... nie możesz przestać czytać, bo musisz wiedzieć co będzie dalej :) Ja ostatnio 20ep w 1 dzien ^^ Za jakieś 2-3 tygodnie skończą się odcinki i będę musiał czekać z tygodnia na tydzień :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Niestety oglądanie OP z tygodnia na tydzień nie jest przyjemne. Za mało się dzieje w jednym odcinku, typowe dla tego typu tasiemca action shounen. Lepiej chyba poczekać aż się skończy arc i wtedy obejrzeć całe. Mnie też kreska "odrzucała" na początku ale szybko mi przeszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) The Disappearance of Haruhi Suzumiya (movie) - z góry mówię że do oglądania tego filmu przydałoby się obejrzeć drugi sezon Haruhi (ten z Endless 8 i innymi takimi), ja nie oglądałem drugiego sezonu ,ale szczerze - raczej orientowałem się o co chodzi. Z mojej strony solidne 9.0 (pierwsza seria dostała ode mnie 8.5). Dobrze zrobiony film i jakoś nie czułem dłużyzn. Film raczej przegadany, niż akcji, no ale czego spodziewać się po Haruhi :P Ika Musume - kałamarnica zdenerwowana zaśmiecaniem morza przez cywilizację zmienia formę na ludzką w celu podbicia Ziemii - podbój kończy już na plaży, lądując jako pomoc w barze - anime komediowe z gatunku moeblob. Szczerze mówiąc istny rollercoaster - są elementy znakomite (mini-Ika :) ), wiele dobrych punchlinów, ale są też elementy denne (trio amerykańskich naukowców). Ogólnie wystawiam - 8.0 - bo jednak przy anime dobrze się bawiłem. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Tak oglądam Katanagatari i dopiero przy 5 epku zdałem sobie sprawę że są po 50 minut a nie po 25 :D Teraz mnie nie dziwi czemu ma tak wysokie noty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Obejrzyjcie sobie "MM!" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 A możesz napisać coś więcej? Opis i tagi budzą we mnie mieszane uczucia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) W sumie ja też, ludzie na blogach raczej dropowali serię po pierwszym odcinku i nie wiem czy później "MM" się rozkręca. Z ostatnio skończonych: Iron Man - blee, zarżnęli serię - papierowe, płaskie postacie; słaba choreografia walk; scenariusz w typie monster of the week; jedynie grafika ratuję sytuację, bo wygląda top-notch, no i seria nie była z gatunku tych "Dlaczego ja to w ogóle oglądam?" tylko raczej - "Obejrzałem - whatever i tak nic ciekawego się nie dzieje" - 5.0 Panty i Stocking - wyjaśnienie serii pojawiło już się wcześniej w temacie, teraz podsumowanie - w sumie pełno toaletowego humoru i seksu, a wszystko w grafice 'Atomówek'. Gainax twierdził że robi tą serię dla siebie nie dla widzów, co widać. Jeśli zawiesić rozsądek na kołku można mieć ztego niezłą zabawę - kilka odcinków było naprawdę dobrych (parodia plemników jako lądowania w Normandii :P, główni bohaterowie jako autoboty i deceptikony, albo jako gwiazdy muzyczne - w parafrazowanych scenach z prawdziwego życia - np. Beatlesi chodzący po pasach ); Co do zakończenia tylko jedno słowo = GAINAX - jeśli oglądaliście "Tengen Guren Lagann" i "FLCL" to i tak nie wiecie czego się spodziewać. Ode mnie - 7.0 . Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Co kto lubi ;] Głównym bohaterem MM! jest chłopak masochista. Zakochał się w pannie i chce się dla niej wyleczyć. Przyjaciel radzi mu, żeby udał się do szkolnego klubu "wzajemnej pomocy". Tam przewodnicząca (sadystka) stara się go wyleczyć. W klubie jest też jego koleżanka z klasy, która cierpi na androfobie. Z czasem dołącza do nich jeszcze kilka "dziwnych" postaci. Fajna kreska i dużo humoru! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Panty & Stocking IMO jest genialne, jak na razie skończyłem 5 epków i tu pojawił się motyw z WCD :lol2: EDIT: Swoją drogą bardzo dobry soundtrack... "Technodildo" gniecie :lol2: Edytowane 30 Grudnia 2010 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) W ramach przygotowan do ARC 2010 Awards warto przyjrzec sie Recommended Watches. Do rozpoczecia glosowania zostal mniej wiecej miesiac. Czyli jak zwykle czasu niewiele. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...