borsuczy_król Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Chciałbym obejrzeć Soul Eatera. Jak wiecie tylko nieliczne grupy (mniej znane dla mnie) wypuściły anime w całości i jest problem z dostępnością, a nie chce oglądać na streamie.... Macie jakieś namiary? Preferuje oglądać z pl subs, na ansi jest trochę napisów, więc fajnie by było jakby pasowały.A któreś w ogóle wypuściły całość w HD? Ja mam w 720p ale jakieś przemieszane, ze 4 różne suby, na dodatek jakość niektórych woła o pomstę do nieba (720p a artefakty kompresji gorsze niż w divx SD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Chyba nikt nie zrobił całości bo za szybko dostawali listy o zaprzestanie :) Swoją drogą imho Soul Eater zrobił się mocno nudnawy w okolicach 30 epka i wynudził mnie do tego stopnia ,że go nigdy nie skończyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Swoją drogą imho Soul Eater zrobił się mocno nudnawy w okolicach 30 epka i wynudził mnie do tego stopnia ,że go nigdy nie skończyłem.Pod koniec też jest fajny, aczkolwiek końcówkę to już sobie wymyślili bo wyprzedzili mangę. Spice and Wolf - piękne, a ja myślałem, że to będzie nudne i/albo głupie. Potwierdza się, że realizacja liczy się bardziej niż pomysł. 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Skoro ci się podobało, to obejrzyj drugą część. Wg mnie pierwsza była lepsza, bo się więcej działo, a w dwójce są tylko dwie główne historyjki po 6ep, ale i tak pochłonąłem na raz. Horo <3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Chyba nikt nie zrobił całości bo za szybko dostawali listy o zaprzestanie :) Swoją drogą imho Soul Eater zrobił się mocno nudnawy w okolicach 30 epka i wynudził mnie do tego stopnia ,że go nigdy nie skończyłem. Zgadza się nikt nie wypuścił całości trzeba robić składaki ja właśnie zacząłem oglądać jestem na 2 odcinku ale jakoś nie chciało mi się oglądać dłużej niż te 40 minut. Dziś wyszedł 3 odcinek DTB zabieram się o 20 za oglądanie :) sezon drugi po prostu wymiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Skoro ci się podobało, to obejrzyj drugą część. Wg mnie pierwsza była lepsza, bo się więcej działo, a w dwójce są tylko dwie główne historyjki po 6ep, ale i tak pochłonąłem na raz. Horo <3Właśnie już zacząłem oglądać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Tokyo Magnitude 8.0, całkiem przyjemnie się oglądało. Jak dla mnie słabe 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Spice and Wolf II - jestem pod dużym wrażeniem... jeszcze nie wiem czy 8 czy 9. Edit: Jednak 9/10. Edytowane 24 Października 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Spice and Wolf posiada jakiś magiczny klimat. Nie mogę się doczekać na 3 serie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) W drugim sezonie naprawdę umieli zagrać na emocjach. Dwa razy. Z mojego punktu widzenia, to właśnie tu wiele "się działo". Kwestia na co kto zwraca większą uwagę i co bardziej ceni. :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - :) Edytowane 25 Października 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Dodam do kolejki bo SaW ( zły skrót :lol2: ) season 1 był bardzo przyjemnym kawałem anime. A obecnie jestem na etapie kończenia pierwszego sezonu Gundam 00. Takie jak inne mechy o w miarę 'poważnej' tematyce. ech kiedy zbiorę się na koniec Monstera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manster Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 ech kiedy zbiorę się na koniec Monstera...Mnie zostało tylko 46 ep. do obejrzenia.Albo aż <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Orgiusz, 00 IMO przekombinowane. SEED o wiele lepszy. Głowny bohater był bardziej... ludzki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 ech kiedy zbiorę się na koniec Monstera...Może tak jak ja - nigdy. ;) (Już całe lata czeka...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ehh dobry ten nowy Darker. Szkoda że zacząłem oglądać, bo bym na raz połknął... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Nie ma co zwlekać z oglądaniem Monstera. To zarazem wspaniałe, jak i przykre, ale drugiego takiego anime nie uświadczycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Ehh dobry ten nowy Darker. Szkoda że zacząłem oglądać, bo bym na raz połknął... Jak narazie za te 3 odcinki to 9/10. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "DtB" Rosyjska zima jako świeża sceneria się świetnie sprawdza. Zwróciliście uwagę, że nieźle zadbali o szczegóły? Budynki i wnętrza (choćby szkoła), zaniedbane podwórka, ubrania, samochody, pociągi, cyrylica. Szkoda tylko, że nie mówią po rosyjsku. Poza tym dużo akcji z dobrym podkładem, nowe intro - całkiem fajna piosenka. Dużo zalet, świetnie się ogląda. Nie czaję tylko tego medalionu. Przecież to chyba jest właśnie ten meteoryt, którego wszyscy szukają? W końcu przetransferował zdolności Hei'a na dziewczynę. Ale gdyby to był ten meteoryt to Hei by go zabrał i po sprawie. Nie ma co zwlekać z oglądaniem Monstera. To zarazem wspaniałe, jak i przykre, ale drugiego takiego anime nie uświadczycie.Dla mnie już za późno, teraz musiałbym chyba od nowa zacząć. Edytowane 26 Października 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manster Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Nie ma co zwlekać z oglądaniem Monstera. To zarazem wspaniałe, jak i przykre, ale drugiego takiego anime nie uświadczycie. Ja nie odpuszczam - obejrzę do końca, w końcu tak jak piszesz, lepszego gó*** jeszcze nie miałem okazji zakosztować - a lubię takie pokiereszowane hystoryje ;] Wątki jeszcze pamiętam jakby co ;) Edytowane 26 Października 2009 przez manster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Monstera zdecydowanie warto obejrzec do konca. Nawet jesli wydaje sie, ze posrodku momentami przynudza ;) Drugiego takiego anime ze swieca szukac. Powiem tak: jak dla mnie seria musi byc naprawde swietna, zebym wytrzymal wiecej niz te ok. 26 odcinkow. A Monstera pyknalem w kilka wieczorow (a w zasadzie nocy ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Toradora! - pomimo, że w zasadzie w niczym nie wykracza poza standard school romance drama, a i w swojej kategorii nie jest na topie (jak choćby Clannad), seria ta udała się całkiem dobrze. Choć początek nie do końca optymistycznie nastrajał - pierwsza połowa (mniej więcej) jest nieco mdła - ostatecznie ani trochę nie czuję abym zmarnował na niej czas. 8/10. czy opłaca się oglądać Spice and Wolf ? Dodam, że szukam czegoś lekkiego jak np. Toradora lub ZnT. Aha i czy nie bedzie problem z subami do wersji rmvb ?Shakugan No Shana jest bardzo podobne do ZnT. Pominąwszy Ookami to Koushinryou: Hayate no Gotoku! i kontynuacja, Azumanga Daiou, Lucky Star, NHK ni Youkoso!, Love Hina. Wystarczy na jakiś czas.NHK ni Youkoso, pomimo, że część komediowa momentami rozwalała, w ostatecznym rozrachunku po ukończeniu całości prawie mnie wpędziło w depresję. Osobiście lekkim to bym go nigdy nie nazwał... Edytowane 27 Października 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Requiem For The Phantom Początek tej serii jest beznadziejny. Nieomal porzuciłem ją po 2 pierwszych odcinkach ponieważ były po prostu kompletnie nieciekawe - postacie mdłe, kreska i udźwiękowienie kompletnie przeciętne, a akcja i odczucia podczas oglądania sugerowały, że będzie to sztampa bez polotu. Ale dałem mu szansę i okazało się, że potem jest coraz lepiej. Już koło 4-5 odcinka historia zaczęła robić się interesująca, anime zaczęło 'nabierać kolorów' i, jeśli o mnie chodzi, pozostało wciągające do końca. Aczkolwiek różne mogą być opinie, ponieważ seria składa się z trzech etapów, pomiędzy którymi upływa określony okres czasu. Jest to więc kontynuacja, ale nie do końca bezpośrednia (jak ktoś oglądał np. do końca Death Note to wie o czym mowa - taki przeskok czasowy). Także, podsumowując: jeżeli ktoś byłby, podobnie jak ja, zawiedziony na początku, radzę dla pewności obejrzeć przynajmniej do 5-6 odcinka. Ocena: 7 lub 8, jeszcze pomyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Requiem For The Phantom Początek tej serii jest beznadzie... ... Ocena: 7 lub 8, jeszcze pomyślę. o wlasnie, dzieki za przypomnienie, ze nie skonczylem tego ogladac (: ktos tu kiedys pisal, ze gintama rozkreca sie po 30 odcinku. nie nie rozkreca sie. przynajmniej nie do 40 odcinka, bo wiecej nie dalem rady. Bakemonogatari - niezle. na tyle, ze postanowilem odpuscic sobie po 12 odcinakch i obejrzec jeszcze raz na raz jak wyjdzie cale Canaan - spodziewalem sie czegos lepszego, ale obejrzec mozna 7-/10 DOGS - fajne, ktos wie czy i kiedy wyjdzie jakas 'pelna wersja' tego? DearS - ecchi... kosmiczne niewolnice zrobia wszystko aby ich pan byl zadowolony... ale trafil sie jeden 'wybrakowany model', ktory przez przypadek trafia na glownego bohatera. cos tam z tego pamietam, czyli nie moglo byc takie zle. Darker than BLACK - ogladalem to dosc dawno i nie wiem czym sie ludzie tak zachwycaja. chyba obejrze jeszcze raz, moze cos pominalem. Grenadier - poszukiwalem czegos podobnego do Triguna i to bylo jedna z pozycji w recommendations. w skrocie: duze cycki + blond wlosy. zakonczylem na 3 odcinku. Tales of the Abyss - jest sobie grupka ludzi, ktora chce cos tam zwojowac (nie pamietam o co chodzilo). to chyba na podstawie jakiejs gry bylo robione? no wiec, na poczatku wygladaja na leszczy, ktorzy nie potrafia sobie poradzic z czyms podczas wykonywania misji. no ale jak to w grze bywa, zdobywaja expa. po level upie jeden z nich okazuje sie jakims super mozgiem, ktory wymyslil cos bardzo waznego dla swiata, a z czym mieli na poczatku problemy, drugi waznym jegomosciem w panstwie z duzymi znajomosciami... w sumie to nie ma zabardzo co opisywac. nudne dialogi, nudna akcja. nudne 12 odcinkow z 26, pozniej nie wiem, obstawiam, ze tak samo. ogladalem kiedys kilka odcinkow anime z nauczycielem, ktory codziennie probowal sie zabic. z tego co pamietam to jego imie napisane w jakis sposob oznaczalo 'rozpacz', ktos moze kojarzy tytul? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 ogladalem kiedys kilka odcinkow anime z nauczycielem, ktory codziennie probowal sie zabic. z tego co pamietam to jego imie napisane w jakis sposob oznaczalo 'rozpacz', ktos moze kojarzy tytul?Pewnie, że kojarzy. To Sayonara Zetsubou Sensei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Tales of the Abyss - jest sobie grupka ludzi, ktora chce cos tam zwojowac (nie pamietam o co chodzilo). to chyba na podstawie jakiejs gry bylo robione? no wiec, na poczatku wygladaja na leszczy, ktorzy nie potrafia sobie poradzic z czyms podczas wykonywania misji. no ale jak to w grze bywa, zdobywaja expa. po level upie jeden z nich okazuje sie jakims super mozgiem, ktory wymyslil cos bardzo waznego dla swiata, a z czym mieli na poczatku problemy, drugi waznym jegomosciem w panstwie z duzymi znajomosciami... w sumie to nie ma zabardzo co opisywac. nudne dialogi, nudna akcja. nudne 12 odcinkow z 26, pozniej nie wiem, obstawiam, ze tak samo. Tia na podstawie jednej z tasmowo produkowanych wedle jednego slusznego wzorca o przypadkowych bohaterach i kolizji dwoch swiatow gier namco. W sumie te pierwsze odcinki nie byly zle dopiero pozniej zrobilo sie slabo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Obejrzalem Eden Of The East... czemu to takie krotkie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Obejrzalem Eden Of The East... czemu to takie krotkie? ;) 'Johnny!' :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Od jakiegoś czasu jest Excel Saga na Baka. Nie mogłem wcześniej nigdzie tego dorwać. Teraz obejrzałem kawałek jakiegoś epka ze środka serii i musze przyznać że to może być dla mnie hit [; Już się nie mogę doczekać kiedy będe miał całość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Calosc to chyba juz dawno jest... Sam ogladam to, a w zasadzie koncze. Jest to pewien mix gatunkow, cos jak Cromatie - pelno absurdow i o dziwo moze sie podobach, choc momentami potrafia zwolnic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Dobra panowie spytam się szczerze czy tylko ja mam tak nasrane w głowie, że co sobotę z wywalonym jęzorem czekam na kolejny odcinek DTB ? :D to anime jest świetne pierwszy sezon był bdb ale drugi bije go na głowę a to sie rzadko zdarza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Aczkolwiek teraz w 4 i 5 odcinku emocje trochę opadły, uspokoiło się, mniej akcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...