Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie ściągnąłem Elfen Lied + special, ale niestety trafił mi się raw, jako że z japońskim jeszcze u mnie cienko, to może ktoś ma jakiś adres napisów (najlepiej angielskich) do serii. Szukałem, ale narazie znalazłem tylko po polsku, lub parę niepełnych subów angielskich. A może znacie jakąś stronę z angielskimi subami od anime (na filmowych często anime nie ma).

ludzie nie tlumacza serii wola robic z nich hardsuby.

a co jest takiego zlego w polskich napisach ? ja sobie sciagnalem HQ raw z mysla o wygodnym ogladaniu z polskimi napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, troche to trwalo ale wkoncu Excel Saga zaliczona.

7.5 Szkoda, ze pozniej nie jest tak zabawna jak na pocatku.

Nie przesadzaj, przy końcowych odcinkach można było się nieźle uhahać :) Chociaż ostatni rzeczywiście nie był najwyższych lotów.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, mocna kawa i kontynuuję oglądanie Haruhi, może od 6 odcinka będzie lepiej.

Edit (16.10.07): No, 6 odcinek podwyższa dotychczasową ocenę ogólną - bardzo mi się podobał :D.

Ostatnia scena intrygująca, ale wydaje mi się, że domyślam się jak zostanie to wytłumaczone :).

Dopisek (16.10.07): Coraz lepiej. Wszystko wyjaśniło się zgodnie z moimi przewidywaniami.

A ten moment:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

Był świetny!

Aż mam ochotę obejrzeć (później) jakieś dobre anime z gatunku detektywistycznego.

Może ktoś coś polecić?

I kolejna modyfikacja (16.10.07):

Dołączona grafika

:wub:

Edit (17.10.07): Cudowny finał.

Moja opinia co do tego anime zmieniła się diametralnie.

Początkowo działo się za wiele rzeczy, wydawało mi się, że połączono za dużo gatunków i niepotrzebnie ustalono niechronologiczną kolejność odcinków, ale w gruncie rzeczy wyszło to jedynie na dobre.

Cieszę się, że mogłem obejrzeć The Melancholy of Haruhi Suzumiya, było świetne :).

Data premiery sequela nie jest jeszcze znana? :(

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po dwoch epkach Darker Than Black.

Jak na razie - rewelacja. Fajna kreska, dobra fabula, swietna muzyka.

Ide ogladac dalej ;]

EDIT: po 10. odcinkach: nadal jest fajnie, ale zaczynam sie zastanawiac, czy ten serial ma jakas mysl przewodnia, bo poki jest to zbior oderwanych od siebie historyjek. Odcinki 7 i 8 byly beznadziejne, nijak nie pasowaly do klimatu calosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzialam z Gundam Seed Destiny. W sumie spodziewalem sie czegos lepszego , narazie 15 epek za mna , nie porywa bo nie ma glebokiej fabuly , swietnych postaci jak w Fate , ale oglada sie przyjemnie i po prostu wciaga. Jak narazie 7 daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzialam z Gundam Seed Destiny. W sumie spodziewalem sie czegos lepszego , narazie 15 epek za mna , nie porywa bo nie ma glebokiej fabuly , swietnych postaci jak w Fate , ale oglada sie przyjemnie i po prostu wciaga. Jak narazie 7 daje.

a Kidou Senshi Gundam SEED ogladales?

powiesz cos o nim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja opinia co do tego anime zmieniła się diametralnie.

Początkowo działo się za wiele rzeczy, wydawało mi się, że połączono za dużo gatunków i niepotrzebnie ustalono niechronologiczną kolejność odcinków, ale w gruncie rzeczy wyszło to jedynie na dobre.

Cieszę się, że mogłem obejrzeć The Melancholy of Haruhi Suzumiya, było świetne :).

Data premiery sequela nie jest jeszcze znana? :(

A widzisz! :D Sequel ponoc na wiosnę. Ja czekajac na Haruhi mam zamiar obejrzec Lucky Star :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Code Geass - miejscami dziwna kreska ( szczegolnie twarze ) ale brne dalej.

Bo to Clamp :).

Oj, oglądaj, spodoba Ci się.

A ja zacząłem Koi Kaze. Już po pierwszym odcinku jestem pod wrażeniem.

A widzisz! :D Sequel ponoc na wiosnę.

Za późno! :lol2: Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jako nowicjusz mam pytanko po zaliczeniu FMA, Death Note co mozecie polecic ogladalem troszke Bleach na hyperze czy warto to obejrzec poza tym inne propozycje i jak ktos (jezeli jest to dozwolone bo jakiejs tam licencji nie ma) to prosilbym o linki skad pobrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj w sieci torrent - AniRena, AnimeSuki i inne "wielodziałowe", albo w serwisach, które oferują download z ftp - Anime Eden, Otaku Works, G2 Anime...

Co polecamy?

Proponuję odwiedzić jakieś rankingi anime, chociażby na Tanuki, czy AniDB, albo przejrzeć poprzednie strony tego tematu :).

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na Amber i spolke [;

Jestem po 20 epkach i ocena zaczyna sie poki co obnizac... fabula tak naprawde stoi w miejscu, caly serial to jak dotad zlepek oddzielnych akcji, powiazanych luzno lub wcale.

Wkurzylo mnie tez

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Jesli tego watku nie rozwiaza, to moja ocena tego serialu poleci mocno w dol, w zakres zarezerwowany dla przecietniakow :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jako nowicjusz mam pytanko po zaliczeniu FMA, Death Note co mozecie polecic ogladalem troszke Bleach na hyperze czy warto to obejrzec poza tym inne propozycje i jak ktos (jezeli jest to dozwolone bo jakiejs tam licencji nie ma) to prosilbym o linki skad pobrac.

boku no piko

To , ze imho Kidou Senshi to pelny tytul wedlug Anime DB , ale moze jestem w bledzie.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2186

To wlasnie mam na tapecie.

czyli nie oglądales...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Nie mogłem zrobić zrzutu, bo Subedit nie radzi sobie z mkv :P.

Od 4 odcinka Koi Kaze na filmie obraz pojawia się kilka razy - nałożony na siebie. Z tym, że każdy kolejny jest innego koloru; półprzezroczysty.

Kolory są nad subami.

Przeinstalowałem kodeki: K-lite 3.4 -> K-lite 3.5, nie pomogło.

W innych odtwarzaczach to samo.

Próbowałem instalować CCCP - nie pomogło.

U znajomego na Subedicie i K-lite wszystko działa jak należy, a ma te same pliki, co ja.

Zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina karty graficznej, czy sterowników (znajomy ma 7900gt, ja 8800gts; sterowniki 163.71)

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada, jakby sie synchronizacja koloru rozjechala.

Jaki masz monitor i czym podlaczony?

Flatron F700b na kablu D-sub z przejściówką DVI->D-sub.

Z tym, że poza odcinkami 4-13 Koi Kaze wszystko jest jak należy.

@Vennor:

Zainstaluj kodeki ffdshow http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm

Mam ffdshow - było w K-lite, jak i CCCP. Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrócę to sprawdzę, bo akurat wychodzę.

No i jeszcze: kolory są przesunięte - tak jak zaznaczył costi. Teraz to zauważyłem - porównałem kolory w odcinku 3 i 4.

Sprawdzone: w VLC to samo, a nawet gorzej niż w subedicie, bo po lewej stronie pojawia się migający żółto-niebieski pasek.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnę bety 163.75 i sprawdzę, czy coś się poprawi.

Zabawa filtrami ffdshow nie przyniosła oczekiwanych skutków...

Myślę, że to istotne:

Po zrobieniu "graba" z ffdshow kolory na zdjęciu są ok.

I co jeszcze ważniejsze: po całkowitym odinstalowaniu sterowników NV do karty graficznej wszystko jest w porządku...

Dołączona grafika

Nie mam zamiaru oglądać anime z szalejącymi subami i niewygładzonymi krawędziami; trzeba to jakoś rozwiązać.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może później, najpierw chciałbym obejrzeć anime.

Jako, że nie udało mi się jeszcze sprostać problemowi z kolorami, obejrzałem Akirę i... Oniemiałem.

Choć ta produkcja jest starsza ode mnie to naprawdę mi się podobała.

Stare rysownictwo przypadło mi do gustu - choć kreska nowocześnie nie wygląda, to w pełni mi odpowiada.

Ten post-apokaliptyczny klimat wywarł na mnie kolosalne wrażenie; od zawsze lubiłem tego typu gry, czy filmy.

Fenomen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi