sesq Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Właśnie ściągnąłem Elfen Lied + special, ale niestety trafił mi się raw, jako że z japońskim jeszcze u mnie cienko, to może ktoś ma jakiś adres napisów (najlepiej angielskich) do serii. Szukałem, ale narazie znalazłem tylko po polsku, lub parę niepełnych subów angielskich. A może znacie jakąś stronę z angielskimi subami od anime (na filmowych często anime nie ma).ludzie nie tlumacza serii wola robic z nich hardsuby. a co jest takiego zlego w polskich napisach ? ja sobie sciagnalem HQ raw z mysla o wygodnym ogladaniu z polskimi napisami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Hehe, troche to trwalo ale wkoncu Excel Saga zaliczona. 7.5 Szkoda, ze pozniej nie jest tak zabawna jak na pocatku. Edytowane 19 Października 2007 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Hehe, troche to trwalo ale wkoncu Excel Saga zaliczona. 7.5 Szkoda, ze pozniej nie jest tak zabawna jak na pocatku. Nie przesadzaj, przy końcowych odcinkach można było się nieźle uhahać :) Chociaż ostatni rzeczywiście nie był najwyższych lotów.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Ok, mocna kawa i kontynuuję oglądanie Haruhi, może od 6 odcinka będzie lepiej. Edit (16.10.07): No, 6 odcinek podwyższa dotychczasową ocenę ogólną - bardzo mi się podobał :D. Ostatnia scena intrygująca, ale wydaje mi się, że domyślam się jak zostanie to wytłumaczone :). Dopisek (16.10.07): Coraz lepiej. Wszystko wyjaśniło się zgodnie z moimi przewidywaniami. A ten moment: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Był świetny! Aż mam ochotę obejrzeć (później) jakieś dobre anime z gatunku detektywistycznego. Może ktoś coś polecić? I kolejna modyfikacja (16.10.07): :wub: Edit (17.10.07): Cudowny finał. Moja opinia co do tego anime zmieniła się diametralnie. Początkowo działo się za wiele rzeczy, wydawało mi się, że połączono za dużo gatunków i niepotrzebnie ustalono niechronologiczną kolejność odcinków, ale w gruncie rzeczy wyszło to jedynie na dobre. Cieszę się, że mogłem obejrzeć The Melancholy of Haruhi Suzumiya, było świetne :). Data premiery sequela nie jest jeszcze znana? :( Edytowane 17 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Jestem po dwoch epkach Darker Than Black. Jak na razie - rewelacja. Fajna kreska, dobra fabula, swietna muzyka. Ide ogladac dalej ;] EDIT: po 10. odcinkach: nadal jest fajnie, ale zaczynam sie zastanawiac, czy ten serial ma jakas mysl przewodnia, bo poki jest to zbior oderwanych od siebie historyjek. Odcinki 7 i 8 byly beznadziejne, nijak nie pasowaly do klimatu calosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Poczekaj na Amber i spolke [; A co do Paradise Kiss - hmm przyjemne ale zaczne chyba Code Geass ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Dzialam z Gundam Seed Destiny. W sumie spodziewalem sie czegos lepszego , narazie 15 epek za mna , nie porywa bo nie ma glebokiej fabuly , swietnych postaci jak w Fate , ale oglada sie przyjemnie i po prostu wciaga. Jak narazie 7 daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Code Geass - miejscami dziwna kreska ( szczegolnie twarze ) ale brne dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Dzialam z Gundam Seed Destiny. W sumie spodziewalem sie czegos lepszego , narazie 15 epek za mna , nie porywa bo nie ma glebokiej fabuly , swietnych postaci jak w Fate , ale oglada sie przyjemnie i po prostu wciaga. Jak narazie 7 daje.a Kidou Senshi Gundam SEED ogladales? powiesz cos o nim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Moja opinia co do tego anime zmieniła się diametralnie. Początkowo działo się za wiele rzeczy, wydawało mi się, że połączono za dużo gatunków i niepotrzebnie ustalono niechronologiczną kolejność odcinków, ale w gruncie rzeczy wyszło to jedynie na dobre. Cieszę się, że mogłem obejrzeć The Melancholy of Haruhi Suzumiya, było świetne :). Data premiery sequela nie jest jeszcze znana? :( A widzisz! :D Sequel ponoc na wiosnę. Ja czekajac na Haruhi mam zamiar obejrzec Lucky Star :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Code Geass - miejscami dziwna kreska ( szczegolnie twarze ) ale brne dalej.Bo to Clamp :). Oj, oglądaj, spodoba Ci się. A ja zacząłem Koi Kaze. Już po pierwszym odcinku jestem pod wrażeniem. A widzisz! :D Sequel ponoc na wiosnę.Za późno! :lol2: Edytowane 18 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Clampa wyczulem po proporcjach cial [; Na razie zabil mnie kot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 no ja jako nowicjusz mam pytanko po zaliczeniu FMA, Death Note co mozecie polecic ogladalem troszke Bleach na hyperze czy warto to obejrzec poza tym inne propozycje i jak ktos (jezeli jest to dozwolone bo jakiejs tam licencji nie ma) to prosilbym o linki skad pobrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Szukaj w sieci torrent - AniRena, AnimeSuki i inne "wielodziałowe", albo w serwisach, które oferują download z ftp - Anime Eden, Otaku Works, G2 Anime... Co polecamy? Proponuję odwiedzić jakieś rankingi anime, chociażby na Tanuki, czy AniDB, albo przejrzeć poprzednie strony tego tematu :). Edytowane 18 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Poczekaj na Amber i spolke [;Jestem po 20 epkach i ocena zaczyna sie poki co obnizac... fabula tak naprawde stoi w miejscu, caly serial to jak dotad zlepek oddzielnych akcji, powiazanych luzno lub wcale. Wkurzylo mnie tez » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « urwanie watku o szczycie aktywnosci slonecznej. Przez dwa odcinki buduja atmosfere jakby Tokio mialo lada dzien przestac istniec (razem zespora czescia Japonii), po czym po przepisowych dwoch odcinkach, bach, nowa historia, tematu nie bylo, koniec. Nosz kurrr... tak sie nie robi. Jesli tego watku nie rozwiaza, to moja ocena tego serialu poleci mocno w dol, w zakres zarezerwowany dla przecietniakow :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 a Kidou Senshi Gundam SEED ogladales? powiesz cos o nim ? To , ze imho Kidou Senshi to pelny tytul wedlug Anime DB , ale moze jestem w bledzie. http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2186 To wlasnie mam na tapecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Darker Than Black obejrzane. Krotko mowiac: :zonk: Koncowka byla rewelacyjna, po obejrzeniu calosci spokojnie moge wystawic 9.5/10 (minus pol punkta za niepotrzebne wstawki humorystyczne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 no ja jako nowicjusz mam pytanko po zaliczeniu FMA, Death Note co mozecie polecic ogladalem troszke Bleach na hyperze czy warto to obejrzec poza tym inne propozycje i jak ktos (jezeli jest to dozwolone bo jakiejs tam licencji nie ma) to prosilbym o linki skad pobrac.boku no piko To , ze imho Kidou Senshi to pelny tytul wedlug Anime DB , ale moze jestem w bledzie. http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2186 To wlasnie mam na tapecie. czyli nie oglądales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 czyli nie oglądales... Czyli napisz wiecej :? Napisales tytul , ja go wklepalem w Anime DB i pokrywa sie z Gundamem Destiny , wiec w czym problem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Czyli napisz wiecej :? Napisales tytul , ja go wklepalem w Anime DB i pokrywa sie z Gundamem Destiny , wiec w czym problem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Nie mogłem zrobić zrzutu, bo Subedit nie radzi sobie z mkv :P. Od 4 odcinka Koi Kaze na filmie obraz pojawia się kilka razy - nałożony na siebie. Z tym, że każdy kolejny jest innego koloru; półprzezroczysty. Kolory są nad subami. Przeinstalowałem kodeki: K-lite 3.4 -> K-lite 3.5, nie pomogło. W innych odtwarzaczach to samo. Próbowałem instalować CCCP - nie pomogło. U znajomego na Subedicie i K-lite wszystko działa jak należy, a ma te same pliki, co ja. Zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina karty graficznej, czy sterowników (znajomy ma 7900gt, ja 8800gts; sterowniki 163.71) Edytowane 20 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Wyglada, jakby sie synchronizacja koloru rozjechala. Jaki masz monitor i czym podlaczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 @Vennor: Zainstaluj kodeki ffdshow http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Wyglada, jakby sie synchronizacja koloru rozjechala. Jaki masz monitor i czym podlaczony? Flatron F700b na kablu D-sub z przejściówką DVI->D-sub. Z tym, że poza odcinkami 4-13 Koi Kaze wszystko jest jak należy. @Vennor: Zainstaluj kodeki ffdshow http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm Mam ffdshow - było w K-lite, jak i CCCP. Edytowane 20 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zobacz czy w programie "VLC media player" będzie to samo. http://www.videolan.org/vlc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Jak wrócę to sprawdzę, bo akurat wychodzę. No i jeszcze: kolory są przesunięte - tak jak zaznaczył costi. Teraz to zauważyłem - porównałem kolory w odcinku 3 i 4. Sprawdzone: w VLC to samo, a nawet gorzej niż w subedicie, bo po lewej stronie pojawia się migający żółto-niebieski pasek. Edytowane 20 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 A probowales przeinstalowac stery do grafiki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Ściągnę bety 163.75 i sprawdzę, czy coś się poprawi. Zabawa filtrami ffdshow nie przyniosła oczekiwanych skutków... Myślę, że to istotne: Po zrobieniu "graba" z ffdshow kolory na zdjęciu są ok. I co jeszcze ważniejsze: po całkowitym odinstalowaniu sterowników NV do karty graficznej wszystko jest w porządku... Nie mam zamiaru oglądać anime z szalejącymi subami i niewygładzonymi krawędziami; trzeba to jakoś rozwiązać. Edytowane 20 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie mam zamiaru oglądać anime z szalejącymi subami i niewygładzonymi krawędziami; trzeba to jakoś rozwiązać.sciagnij sobie mange Koi Kaze, jest cała przetlumaczona na polski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Może później, najpierw chciałbym obejrzeć anime. Jako, że nie udało mi się jeszcze sprostać problemowi z kolorami, obejrzałem Akirę i... Oniemiałem. Choć ta produkcja jest starsza ode mnie to naprawdę mi się podobała. Stare rysownictwo przypadło mi do gustu - choć kreska nowocześnie nie wygląda, to w pełni mi odpowiada. Ten post-apokaliptyczny klimat wywarł na mnie kolosalne wrażenie; od zawsze lubiłem tego typu gry, czy filmy. Fenomen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...