costi Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wraz z pojawieniem się kodeka DivX w połowie lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku oglądanie filmów na komputerze nabrało niesamowitego rozmachu. Nadal jednak, mimo upływu czasu, głównym ekranem, na którym odtwarzane są popularne „divixy”, jest monitor komputera. Na przestrzeni lat pojawiały się urządzenia, które radziły sobie z tym lepiej lub gorzej, umożliwiając seanse na domowym TV. Wraz z upowszechnieniem się filmów w HD pojawiła się też masa nowych standardów, co znowu ograniczyło listę odtwarzaczy. Obecnie pojawia się nowa generacja samodzielnych playerów, a dziś przyjrzymy się jednemu z nich – WD TV HD. Zapraszamy do leORT: ORT: ktury. Pełny tekst artykułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 DivX;) w polowie lat 90? Hmm nie bylbym taki pewien... Jutro rano przeczytam calosc, na razie nadrabiam zaleglosci w BSG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 No dobrze, w drugiej polowie - historia tego kodeka zaczela sie w 1998. roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 No dobrze, w drugiej polowie - historia tego kodeka zaczela sie w 1998. roku ;) No moze kapke wczesniej ale >~2 lata dla softu jest jak 30 lat dla psa ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ciekawa maszynka :) Szkoda, ze nie bylo jej wczesniej to moze bym kina domowego nie kupil bo i tak odtwarzam na nim w 99% DivXy z dysku :) A tu jest maly babol: "Inna sprawa, że WD TV nie miał problemy z zasileniem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam to pudełeczko już od jakiegoś czasu i wg mnie w arcie brakuje wspomnienia o jednej, ale za to bardzo waznej sprawie - custom firmware. Jak nie trudno się domyślic, wgranie alternatywnego softu powieksza, juz i tak nie male, mozliwosci WD TV HD. Chociażby wspomniany brak polskiego języka w menu czy obsługa napisów w formacie TXT. A jest tego znacznie więcej. Wiecej szczegolow pod tym adresem http://pl.wiki.wdtv.org/doku.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzieki za zwrocenie uwagi. @maSTHa212 - nie mialem pojecia o istnieniu alternatywnego firmware do tego urzadzenia; dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarEX Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Let me guess... 5_Centimeters_Per_Second_(2007)_[1080p,BluRay,x264]_-_THORA.mkv :P Siła anime pokonała nawet WD. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jakby obsługiwał rmvb i napisy txt to już by stał u mnie pod telewizorem. A tak to wole kompa przenieść ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Sen się ziścił. Wreszcie mamy player mkv w akceptowalnej cenie i na dodatek dostępny w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 A tak z czystej ciekawosci....probowaliscie podlaczyc jakis dvd-rom na usb do tego? Bo jesli bo to dzialalo to rewelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Nie probowalem, ale wiem, ze sie nie da. Do szczescia mi tego nie trzeba, jak mam plytke DVD to wrzucam w X360 i leci upscale do 720p. To urzadzenie ma bardziej robic za media hub z nastawieniem na wspolprace z dyskami twardymi (2,5"; 3,5", flash). Edytowane 26 Czerwca 2009 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 jak mam plytke DVD to wrzucam w X360 i leci upscale do 720p.Ale taki zewnętrzny upscale w dobrym TV więcej zepsuje niż naprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ale taki zewnętrzny upscale w dobrym TV więcej zepsuje niż naprawi.Ale to nie TV jest tutaj odpowiedzialny w podbicie, konsola robi to w zaleznosci od tego co ma ustawione w dashu (w sensie jaka rozdzielczosc). Potem przez HDMI i TV tylko lyka sygnal (natywnie ma 720p). Oczywiscie nie jest to odtwarzacz Oppo, ale bez przesady, konsole to nie dedykowany player DVD wiec cudow sie nie spodziewajmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Czy do zestawu jest dołączony kabelek który umożliwia podłączenie wd do zwykłego crt poprzez euro? testowaliście w ten sposób ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Kabla nie ma, ale jak widać jest to zwykly Composite czyli wystarczy odpowiednia przejsciowka i bedziesz mogl podlaczyc pod euro. Oczywiscie bedzie wygladac jak kupa (nie liczac moze divx), ale to chyba jest do przewidzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Sa w zestawie kable Composite, wiec wystarczy przejsciowka Composite->Euro. Jak na Composite to wyglada nawet niezle, tylko OSD nie jest skalowane prawidlowo do 4:3 (jest rozciagniete 16:9). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jest kabel?? O, to musze sprawdzic u siebie, bo glowe bym dal ze nie bylo. @ costi: o ile composite w ogole moze dobrze wygladac ;) Najgorsze z mozliwych polaczen pod wzgledem jakosci obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Właśnie się zastanawiam nad zakupem tego wd hd. Niestety posiadam crt philips Matchline 16/9 kupiony z jakiś czas temu więc musi jeszcze długo posłużyć. Jakość z tego tv jest świetna (oczywiście jak na możliwości crt) zastanawiam się czy będę zadowolony z jakości obrazu nie chciałbym kupić a potem żałować.. Edytowane 30 Czerwca 2009 przez inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Świetna alternatywa dla odtwarzaczy bluray i HTPC. W cenie 400 zł + koszt obudowy i terabajtowego HDD zdecydowany lider segmentu. Komputer przyda się chyba jedynie do downsamplingu 5 Centimeters per Second :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Właśnie się zastanawiam nad zakupem tego wd hd. Niestety posiadam crt philips Matchline 16/9 kupiony z jakiś czas temu więc musi jeszcze długo posłużyć. Jakość z tego tv jest świetna (oczywiście jak na możliwości crt) zastanawiam się czy będę zadowolony z jakości obrazu nie chciałbym kupić a potem żałować..Obawiam sie, ze nie jestem w stanie rzetelnie odpowiedziec na to pytanie - w moim domowym CRT sypie sie odchylanie i wszystkie linie pionowe sa pofalowane, zamiast proste co, jak latwo sie domyslic, niezbyt pozytywnie wplywa na jakosc obrazu. Ciezko wiec w takich warunkach testowac cokolwiek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 a ja powiem tak : mam to maleństwo. obraz świetny, dźwięk tak samo. odczytuje praktycznie wszystko. przez w.w. produkt zrezygnowałem z odtwarzacza dvd ( którego i tak używałem do płyt audio i divx`ów.. do dvd i bd jest ps3 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Kupiłem przetestowałem jestem zachwycony. Świetna jakość obrazu prosta obsługa no i nie musze nagrywać płyt. Jednym słowem rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 pytanie : mam starwarsy w 720P. na pc działają ok, ale na wd tną się. czym może być to spowodowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zajrzyj do instrukcji (ale tej pelnej, na CD) na koniec na liste obslugiwanych formatow i profili kodowania. Dokladne info o pliku pokaze Ci MediaInfo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Joł, mam problem z tym urządzeniem - konkretnie chodzi o dźwięk w filmach. Mam jakiś tam zbiór filmów jednak nie we wszystkich jest fonia. Po prostu - na kompie wszystko ok, na wdtv już nie. Poniżej wklejam przykładowe screeny z dwóch filmów w których nie ma dźwięku na wdtv (info z KMP): edit: OK, wdtv nie dekoduje DTSu i w najbliższym czasie nie zanosi się na to żeby zaczął to robić. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez westsajd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Czy tylko ja mam problem z działaniem po HDMI? Po kompozycie jest wszystko OK, ale gdy przełącze na HDMI to telewizor nie widzi sygnału i po kilku sekundach WD znowu kieruje sygnał po kompozycie. // Problem zażegnany. Nie wiem czemu PS3, X360 i dekoder n bez wybrzydzania działają na najtańszych kablu HDMI z Allegro, a WD wybrzydza. W każdym razie przestrzegam przyszłych zakupowiczów - bez porządniejszego markowego kabla, mogą pojawić się problemy. Edytowane 14 Września 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 U mnie wszystko lata po HDMI i w dodatku po drodze zalicza amplituner i dopiero TV/projektor - wszystko cacy na zwyklych, tanich kablach z Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Czy tylko u mnie konwerter z płytki nie obsługuje plików MKV :D ? Czym zmniejszacie ten profil, żeby filmy 1080p się nie sypały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Yyy, ale o co kaman? Jaki konwerter, jakie profile? Przeciez WD TV lyka MKV na defaulcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...