Skocz do zawartości
AVENGER

AMD cos sciemnia, refleksje Intelowca :)

Rekomendowane odpowiedzi

jakiego P4 ? masz tandetnego celerona :!:

to ja już za te same pieniądze wolę kupić "chłam AMD" 1700+ który jest duuuuuuuuużo szybszy od tego twojego "P4 - wersja dla ubogich finansowo i myślowo".

sorry, ale to co mają amerykańce do mnie nie przemawia. oni zawsze byli inni, błaźnią się w iraku (wg busha : "ajraku"), u afganów, prezydent analfabeta, i wielkie przekonanie o wyższości amerykańców nad innymi nacjami. sorry, to temat na oślą łączkę ale wkurz mnie mówienie : "bo w chicago...".

amerykańcy to idioci i to, że oni coś mają nie oznacza, że to dobrze. to jakbyś pisał: " a w komputer świecie napisali ...", żaden argument.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja już za te same pieniądze wolę kupić "chłam AMD" 1700+ który jest duuuuuuuuużo szybszy od tego twojego "P4 - wersja dla ubogich finansowo i myślowo".

sorry, ale to co mają amerykańce do mnie nie przemawia. oni zawsze byli inni, błaźnią się w iraku (wg busha : "ajraku"), u afganów, prezydent analfabeta, i wielkie przekonanie o wyższości amerykańców nad innymi nacjami. sorry, to temat na oślą łączkę ale wkurz mnie mówienie : "bo w chicago...".

amerykańcy to idioci i to, że oni coś mają nie oznacza, że to dobrze. to jakbyś pisał: " a w komputer świecie napisali ...", żaden argument.

Tylko ze ci debile amerykanie sa duzo wyzszym stopniu rozwoju, zyje im sie lepiej i nie mysla co wloza do garnka za miesiac. Polacy za to sa bardzo inteligentni, znaja sie na wszystkim i nedznie zyja. Czyzby to w mysl zasady -glupi ma zawsze szczescie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że im się lepiej żyje ale jest to też związane z położeniem geograficznym i naszą wojenną historią.

nie ma to nic wspólnego z ich inteligencją.

poza tym mają kasę dla młodych mądrych ludzi, ma kto inwestować w nowe pomysły i z iluś beznadziejnych wyjdzie jeden przemyślany projekt, który odniesie sukces.

u nas to kuleje i wielu einsteinów się marnuje.

ale stwierdzenie "bo amerykańcy" jest dla mnie niczym. jak można mieć prezydenta-szympansa ? my mamy leppera który wygrałby z bushem w każdej dziedzinie, szczególnie w głupocie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko napisze co do najszybszych obecnie procow - p43.2GHz oraz antex 3200+ - niestety jakiego oznaczenia AMD by nie dalo to najszybszy jest jednak intel i nic tego nie zmieni narazie

tak samo jak najszybsza grafa jest FXII a nie 9800pro

wiecej nie pisze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że im się lepiej żyje ale jest to też związane z położeniem geograficznym i naszą wojenną historią.

poza tym mają kasę dla młodych mądrych ludzi, ma kto inwestować w nowe pomysły i z iluś beznadziejnych wyjdzie jeden przemyślany projekt, który odniesie sukces.

ale stwierdzenie "bo amerykańcy" jest dla mnie niczym. jak można mieć prezydenta-szympansa ? my mamy leppera który wygrałby z bushem w każdej dziedzinie, szczególnie w głupocie. ;)

Popieram amerykanie dorobili sie na na niewolnictwie a poza tym banda analfabetow i grubasow co siedza przed telewizorem zra fastfoody i chleja piwo cala" ameryka plastikowa kicha " .A co do dyskusjii na temat AMD-INTEL to po co kupowac drozsze i mniej wydajne np.pentium4 2GH,jak mozna kupic taniej a1700+ i podkrecic na 2400+ bez zadnego wysilku , taniej i wydajniej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a u nas sami inteligenci i patrioci. Sprzedawczyki i dbajacy o wlasny tylek. Przylkadow w historii az nadto. Czesi tez dostali po tylku a wysdzli na tym lepiej niz nasi "inteligenci". Wybacz ale gdyby amerykancy byli tacy glupi jak ich posadzasz to by dawno zgineli jak mamuty. A ze jedza hamburgery i popijaja piwo to widac ich na to stac by sie rezorwac i lezec brzuchem do gory. Nie zapomnij ze pomysly wielu tych debili masz w kompie (NVIDIA, Intel, AMD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram amerykanie dorobili sie na na niewolnictwie a poza tym banda analfabetow i grubasow co siedza przed telewizorem zra fastfoody i chleja piwo cala" ameryka plastikowa kicha "  .A co do dyskusjii na temat AMD-INTEL to po co kupowac drozsze i mniej wydajne np.pentium4 2GH,jak mozna kupic taniej a1700+ i podkrecic na 2400+ bez zadnego wysilku , taniej i wydajniej .

U nas tez bylo niewolnictwo i jakos nic z tego nie mielismy (vide chlopstwo :)). Obecna ameryke budowal caly swiat (emigranci).

Mnie ich inteligencja nie interesuje. Dbaja o wlasny interes i tyle. Nasi durnie (post komuna po prawej i lewej stronie) ktorych Wybieracie (ja nie glosuje bo nie ma na kogo) dorwa sie rozgrabia co sie sie da udajac ze cos robia.

Po co pijesz piwo skoro mozesz kupic spiryt. Masz taniej, szybciej sie nawalisz i efekt szybszy i dlugotrwaly. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki Guru, bez obrazy, osmiele sie wytlumaczyc:

wzialem jako przyklad amerykanow, ludzi ktorzy maja pieniadze, i jakie sa ich wybory odnosnie sprzetu.

Juz niedlugo kupie sobie P4 2.53 (jak zaplanowalem)

dlatego ze mnie (ogolnie) na niego stac i wiem ze jest dobry.

A ty ciesz sie tanim prockiem i przekonuj innych jacy sa glupi bo

wydali na to wiecej od ciebie.

Co do Celerona - pisalem juz X razy: TYMCZASOWO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogole to nie zauwazyles swojego garba tylko wskazales moj, czarnuchu, tak "AMD Rulezz".

Ty z kolei masz Durona - wersje dla "ubogich finansowo i myslowo".

Ja przynajmniej sam wybralem swoj procek,

bo tobie napewno polecili na biezaco w sklepie.

Chlam co zalegal na najnizszej polce.

Gdybys chociaz mial aXP.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogole to nie zauwazyles swojego garba tylko wskazales moj, czarnuchu, tak "AMD Rulezz".

Ty z kolei masz Durona - wersje dla "ubogich finansowo i myslowo".

Ja przynajmniej sam wybralem swoj procek,

bo tobie napewno polecili na biezaco w sklepie.

Chlam co zalegal na najnizszej polce.

Gdybys chociaz mial aXP.........

nie porownuj Durona do celerona P4 ,to niebo a ziemia

duron mial byc konkurentem dla celera s370 ,a doskakiwal do P3

a celer P4 doskakuje do celera s370 czasami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko cały sęk w tym zeby myślec racjonalnie a nie przeplacac bo wole Intela.

Celek 1.7ghz z jakas plytka kosztuje przynajmnjiej tyle co jakis Epox k9al + athlon 1700+ a chyba niemusze przkonywac co jest wydajniejsze.

albo jeszcze lpeiej l7s7a2 + athlon 1700+ = ~550zl a bije to kazdy zestaw na Celeronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o zaleznosc:

Pentium 4 > Celeron P4

Athlon > Duron

mi tez o to chodzilo

tylko ze Duron jest troche slabszy od Athlona

a celeronP4 to polowa P4

Intela zawsze uwazalem za dobra firme,na ktora nie bylo mnie stac,ale od czasu P4 stala sie dla mnie wielka sciema,probujaca ratowac sie czym sie da

dopiero wprowadzenie QDR 133 (533) troche odrobilo sprawe

co z tego ze samochod o tej samej masie ma wiekszy silnik,nie musi miec wiekszego kopa:

Vectra 1.8 ma 115KM ,ale Alfa 156 1.6 ma 120KM i zostawia Vectre ,mimo mniejszego silnika i do takiej wlasnie konstrukcji czuje respekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede mial tego 2.53 (533) za 950 PLN. Narazie musze "odpoczac" po monitorze i pamieci.

Wiem, ze bede z niego zadowolony.

Powiedz, jakiego AMD-ka kupisz za te pieniadze.

da sie znalezc 2700+ ,ale ja bym wzial Bartona 2500+ i podkrecil na 2100MHz lekko co da >2800+ ,no i 250pln zostanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez teraz plyte pod AMD, taka ktora wydajnosci bedzie odpowiadala mojej i reszte sprzetu z mojego podpisu.

Jak bedzie sie ksztaltowac moc dwoch komputerow:

1) Intel < AMD

2) Intel << AMD

3) Intel = AMD

4) Intel > AMD

5) Intel >> AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczcie ten temat. Wszyscy gadaja glupoty. Jeden mniej drugi bardziej. Tak ten swiat jest zbudowany ze sa zawsze dwa przeciwne obozy. Najgorzej jest jednak jak sa tzw. twarde glowy. Pisze by pisac i stosuje rozne srodki tylko dokopac innemu.

Doluja teksty w stylu jestes debil bo kupiles P4. W koncu za 8x mniej masz AMDka ktorego podkrecisz i masz to samo. Widac sa ludzie dla ktorych P4 wydaje sie lepszy. Druga strona tez nie jest lepsza. Co Intel to Intel blablabla.

Ja mam akurat P4 ale nie czuje sie niewolnikiem Intela. Akurat tak wypadloze mam to. Mialem przez wiele czasu AMD i wiem ze sa dobre. W przyszlosci tez napewno bede jeszcze mial AMD. Widze zalety jednego i drugiego i nie staram sie prostowac innych. Robie to dopiero jak ktos gada glupoty i psioczy na jednych i drugich.

Szanujcie wybory innych a nie rzuciacie miesem. Ale tak juz jest z nami. Polak najlepiej zna sie ze wszystkim... a co z tego wynikac widac dookola nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczcie ten temat. Wszyscy gadaja glupoty. Jeden mniej drugi bardziej. Tak ten swiat jest zbud....

W pelni popieram.

Tu nigdy nie bedzie zadnego kompromisu. Tak jak w sprawie vs. Microsoft.

Chcialbym aby byl to moj ostatni post.

Pozdro.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez teraz plyte pod AMD, taka ktora wydajnosci bedzie odpowiadala mojej i reszte sprzetu z mojego podpisu.

Jak bedzie sie ksztaltowac moc dwoch komputerow:

1) Intel < AMD

2) Intel << AMD

3) Intel = AMD

4) Intel > AMD

5) Intel >> AMD

Intel = AMD

tylko mniej mocy radiator musi odprowadzic :P

a ty wez dla przykladu najtansze P4 i plyte jaka chcesz oraz reszte mojego sprzetu ,co i tak bedzie drozsze od mojego sprzetu i powiedz jak bedzie sie przedstawiala wydajnosc twoim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede mial tego 2.53 (533) za 950 PLN. Narazie musze "odpoczac" po monitorze i pamieci.

Wiem, ze bede z niego zadowolony.

Powiedz, jakiego AMD-ka kupisz za te pieniadze.

za 950 ?

A 1700+ (250zł), ABIT NF7-s (550zł) i 256 twinmos 333 (129zł) czyli prawie cały komp za cenę samego procka u ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB

"Intela zawsze uwazalem za dobra firme,na ktora nie bylo mnie stac,ale od czasu P4 stala sie dla mnie wielka sciema,probujaca ratowac sie czym sie da "

:), to swiadczy ze u ciebie nieciekawo z wiedza na temat architektory PC.

Wogole szkoda dyskutowac z tym ****** KGB, ptys wcale nie lepszy. W kolo i w kolko to samo. "Ja kupie AMD i go podkrece", szkoda gadac...bo przeciez intele sie niekreca, chyba ze moj 2@2.7 to wyjatek ? Raczej nie bo to B0.

"Vectra 1.8 ma 115KM ,ale Alfa 156 1.6 ma 120KM i zostawia Vectre."

Po pierwsze zalezy jak ktos jezdzi :) [ciekawe ze nas "znawca" fur, o masie zapomina, a pozatym nasz znawca fur zapomina ze przelozenie na przyspieszenie maja nietyle KM, co Nm]

po 2 poco pchac sie w alfe, jak 1.8 ma znacznie wieksze perspektywy.

A tak wogoole to najlepiej brac Audi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB

"Intela zawsze uwazalem za dobra firme,na ktora nie bylo mnie stac,ale od czasu P4 stala sie dla mnie wielka sciema,probujaca ratowac sie czym sie da "

:), to swiadczy ze u ciebie nieciekawo z wiedza na temat architektory PC.

Wogole szkoda dyskutowac z tym ****** KGB, ptys wcale nie lepszy. W kolo i w kolko to samo. "Ja kupie AMD i go podkrece", szkoda gadac...bo przeciez intele sie niekreca, chyba ze moj 2@2.7 to wyjatek ? Raczej nie bo to B0.

"Vectra 1.8 ma 115KM ,ale Alfa 156 1.6 ma 120KM i zostawia Vectre."

Po pierwsze zalezy jak ktos jezdzi :) [ciekawe ze nas "znawca" fur, o masie zapomina, a pozatym nasz znawca fur zapomina ze przelozenie na przyspieszenie maja nietyle KM, co Nm]

po 2 poco pchac sie w alfe, jak 1.8 ma znacznie wieksze perspektywy.

A tak wogoole to najlepiej brac Audi :)

wez czlowieku odrzuc te mysli chore

Audi :lol: tego po tobie mozna sie spodziewac

ciekawe ze nas "znawca" fur, o masie zapomina:)

co z tego ze samochod o tej samej masie ma wiekszy silnik,nie musi miec wiekszego kopa:

KM na Nm przekladaja sie wedlug wzoru M=9552 * P/obr

ale co ja ci bede tlumaczyl ,jak ty i tak wiesz swoje :lol:

Vectra 1.8 ma wieksze perspektywy do.... placenia wiekszego ubezpieczenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z " :lol:" wnioskoje ze Audi cienkie, sam jestes Mega LOL i tyle.

No niemoge gosc mowi Audi cienkie, za przeproszeniem jaka inna fura z silnikiem 2.3 litra uzyszkasz ~15s na 400 m ???

Tylko niezaczynaj z tuningiem, bo mozna sie po tobie spodziewac gadania o czym innym niz sie pyta, zawsze tak robisz.

Powtarzam jak tam twoja wiedza na temat architektory P4, aby mowic ze intel "ratuje sie czym da"

Odpowiedz na pytanie, chociaz i tak watpie ze moj apel poskotkuje.

[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze juz nie ruszasz masy ,mocy i momentu :D

widze ze jestes strasznie samodzielny w mysleniu: P4 ,Audi i..co jeszcze? pewnie Seagate i Nokia ,gratuluje profesjonalizmu,orginalnosci :roll: i pieniedzy

Audi 2.3 litra to staroc 150KM ,najzwyklejsze BMW w tej samej cenie 323i z tego samego okresu to 170KM i lepsze osiagi,zarowno przyspieszenie jak i elastycznosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z ciebie za pajac!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ZNOW BRAK ODPOWIEDZ NA PYTANIE

Tentencyjne zachowanie koles.

"widze ze juz nie ruszasz masy ,mocy i momentu"

O masie niewidze zebys cos pisal, a co do tego wzoru to sparawdze go, lecz podejzewam ze LOL, jak cala twoja osoba, skad ta stala w wzorze ? Z jakie prawa fizyki ? [pewnie nie wiesz, podobnie jak malo wiesz ogolnie o wszystkim o czym mowisz]

"Audi 2.3 litra to staroc 150KM" ahahahhahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaa

to ty smiesz sie nosic jako "znawca" fur hahahahahahahahahahhahah

Pytalem o 15s/400 -> brak odpowiedzi caly KGB, ta beta to nniosiagnie nic wiecej niz 16,5-17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys troszke pomyslal zanim piszesz, to bys przemyslal to Audi 2.3 i 15s. I bys sie kapnol jaki model.

A co do produktow jakie uzywam.

Pewnie ty masz lepsze. V3 LOL, Kyro MegaLOL, K6 MegaMega LOL. Czy ty masz kompleks => musisz pokazwac ze kupie cos na przekor zdrowemu rozsadkowi by sie pokazac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie jakie to Audi ,ze sprezarka? bez?

V3 lepsze od TNT2 ,moje Kyro 1 32MB 115/115 jest troche szybsze od gf2mx400 64MB 200/166 wiec gdzie tu LOL

jak chcesz wiedziec to koles Polonezem 2.0 po przerobach jakis mial na ostatnim zlocie mial na 400m 14s ,wiec te audi to mega^3 LOL ,bo by od Poloneza dostalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"[ironia]widze ze jestes strasznie samodzielny w mysleniu"

co ty ne powiesz :lol: , ty zato myslisz samodzielnie, ale kiepsko ci to wychodzi. Audi -> staroc -> 150KM -> 15s/400 :lol: :lol: :lol: :lol: . Dobra juz sie nieodzuwam "ZNAWCO".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...