radiergummi Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Na przyszłość nie chwalić. A poważnie to na pewno jeszcze użytkowników asusów czeka minimum jedna zmiana na sprawny BIOS. Ja w swojej extreme4 jestem po flashu na najnowszy beta BIOS 1,43A i wszystko śmiga bez zarzutu. Nawet wynik w marku 06 się poprawił. Ktoś tu parę stron wcześniej dawał jakąś instrukcję obchodzenia się z tymi Asusami. Może to ci pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 A ja co mogę powiedzieć... UD4 jak dostałem to uruchomiłem system ze starej platformy (s.775) w miarę ustabilizowałem i zapodałem bios F7b (beta). Zacząłem kręcić i skończyłem. Ani jednego jak temu tam BSOD'a nie uświadczyłem czy innych jazd również brak. Może trochę droższa niż Asus i ma mniej do zaoferowania, ale można powiedzieć, że "nudniejsza" i imo ładniejsza :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ładniejsza jest, ale nie ma UEFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 No właśnie nie ma UEFI. Tylko czy to jest aż tak ważne? W biosie oprócz początku jak kręcimy, to potem już praktycznie się nie siedzi i nie widzi, więc strata niewielka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 (edytowane) EDIT: Chyba w nieodpowiednim czasie to napisałem. Chciałem jeszcze potestować memki przy CL8 zamiast domyślnym CL9. Ustawiłem napięcie mem 1.55v i CL8. Save i koniec. Płyta nie wstaje. Świeci ciągle dioda DRAM LED, że problem z pamięciami. Clear CMOS nie działa, memOK też nie działa. Zamiana slotów i próba z 1 kością też bez rezultatu. Jakieś sugestie? Odlaczyc zasilanie i na 2 min wyjac baterie. Ten clear cmos jakos dziwnie dziala. @radiergummi ostatnio przegladalem rozne fora w nadziei na rozwiazanie moich problemow z asusem i asrocki wcale nie sa takie bezproblemowe... poczekaj az wiecej osob je bedzie mialo... Edytowane 24 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Odlaczyc zasilanie i na 2 min wyjac baterie. Ten clear cmos jakos dziwnie dziala. Po 3 próbie stwierdzam brak poprawy. Zostawię bez baterii na noc, może to coś da. Jakiś inny pomysł? Raczej mało prawdopodobne, żeby coś padło po zmianie CL i napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ja mam pytanie: Asrock Pro3 ma opcję offset? Bo z tego co widzę to Extreme4 ma, a Pro3? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Co do ASrocka niektórzy piszą o E6, że nieopłacalna bo lepiej dopłacić do Fatality? A czemu? Extreme6 a Fatality to przecież to samo, tylko jedna jest z dedykacją dla graczy... tak mi się wydaje. Osobiście chciałem kupić GB UD5, jednakże denerwuje mnie to, że do innych tańszych płyt Asus Delux i większość asrock-ów dostaje przednie panele USB 3.0, GB nie, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć :/, chyba że gdzieś można takowe dokupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak dla mnie to EFI może i fajne jest na początku, ale potem wkurza. Na ekranie po prostu mniej się mieści i trzeba się więcej naprzewijać żeby dojść do tego co się chcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Co do ASrocka niektórzy piszą o E6, że nieopłacalna bo lepiej dopłacić do Fatality? A czemu? Extreme6 a Fatality to przecież to samo, tylko jedna jest z dedykacją dla graczy... tak mi się wydaje. Osobiście chciałem kupić GB UD5, jednakże denerwuje mnie to, że do innych tańszych płyt Asus Delux i większość asrock-ów dostaje przednie panele USB 3.0, GB nie, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć :/, chyba że gdzieś można takowe dokupić. Cos takiego? Panel USB 3.0 Silverstone SST-FP36B 3,5” 2x SSD 2,5” - czarny :: Yooki.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Intel rozszerzy ofertę procesorów Core i3-2000 o 4 nowości : NVISION.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Cos takiego? Panel USB 3.0 Silverstone SST-FP36B 3,5” 2x SSD 2,5” - czarny :: Yooki.pl Tak tylko żeby wtyk był bezpośrednio do MB a nie do portów USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Z racji, że tu więcej osób zagląda, to może pomoże ktoś? link do zapytania 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Asus P8P67 Deluxe - jakie ma wady i zalety wg Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zastanawiam się nad zakupem ASUS P8P67 PRO lub GIGABYTE GA-P67A-UD4. Czytałem wszystkie posty i Asus chyba lekko zawodzi na razie. Kusi to EFI w nim i regulacja obrotów wentylatorów czego Gigabyte nie ma. Jeszcze jakieś za i przeciw ? Proc jaki będzie w nich siedział to 2600k w okolicach 4,5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Gigabyte nie ma regulacji wentylatorów? @Lancer czy bios Deluxe jest jakoś bardziej rozbudowany, np monitoring większej ilości napięć, więcej wentylatorów regulowanych itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) rafa: z tego co wiem i po tym jak wygląda bios to tylko regulacja CPU, ale poprawcie jeżeli się mylę. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 czy w deluxe mozna sobie chociaz zapisac profil oc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 W pro mozna, to w deluxe na bank tez jest taka mozliwosc. Do 8 profili chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mam Deluxe i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 A ja na swojej płytce mogę robić screenshoty F12 i zapisuje mi od razu na pendrive. Bardzo przydatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mam takie dziwne pytanko ile odstaje od płyty procesor SB umieszczony w "gnieździe", bo nie wiem czy wejdzie chłodzenie do mojej obudowy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Pytanko bo nie znalazłem. Na P67 nie ma takich jaj jak na P55, że jak włączę usb 3.0 i sata 3 to ograniczy grafikę do 8x ?? Może wszystko być włączone i chodzi pełną parą ? Edytowane 25 Stycznia 2011 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Chodzi na full. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Mam Deluxe i polecam. Nie gadaj jak nakręcony tylko odpowiadaj na pytania :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Chodzi na full. Większe screeny prosimy, bo mało widać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 1024x768 to dużo? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Dla kogoś kto ma monitor o rozdzielczości 1280x1024 pikseli tak. Nie wspominając o tym jak ktoś ma neta 512Kb/s i o idiotach, którzy cytują kilka obrazków żeby napisać 1 zdanie. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Od razu taki żeby każdy piksel można było dobrze obejrzeć, bo przecież nie ma czegoś takiego jak miniatury. Na ten wyanalazek trzeba będzie z 1000 lat poczekać. http://img51.imageshack.us/img51/2710/tralalahg.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Cos duze cpu pll voltage ten asrock daje jak na default... sprawdzales czy to normalne i wszystkie tak maja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...