centy Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Bios 1204 od asusa XtremeSystems Forums - View Single Post - ***Official*** ASUS P67/H67 BIOS Updates 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Bios 1204 od asusa XtremeSystems Forums - View Single Post - ***Official*** ASUS P67/H67 BIOS Updates O co chodzi z ta numeracja? Od tygodnia mam wgrany 1253... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sam nie wiem, może to oficjalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tragiczna ta płyta foxconna. Moje pierwsze skojarzenie to klocki LEGO Basic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Podobno miał być w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tragiczna ta płyta foxconna. Moje pierwsze skojarzenie to klocki LEGO Basic. Ta płytka to tylko chyba do jakiś najtańszych i3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Faktycznie się pospieszyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ciekawe z tymi biosami Asusa. Niby ten 1204 jest nowszy niz 1253. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Z hardforum: Although this BIOS is a down version from 1253 (beta) it includes most of the 1253 changes and is officially released. Additional BIOS releases for the balance of our P67/H67 product lineup will be released shortly and we will have another major BIOS update (13xx series) in the near future with user enhancements, memory profile updates, and tuning enhancements based on user feedback. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czyli? Lepiej instaloweac 1204? Bo nie czaje do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może z czasem zdejmą to ograniczenie albo zmniejszą. Jakby te 4.5GHz dało się wyciągnąć to już byłoby nie najgorzej. No właśnie tu raczej nie chodzi o to, że jest ograniczony mnożnik, tylko o to, że po prostu na H67 procesory fatalnie się kręcą... Zdjęcie ograniczeń nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 No właśnie tu raczej nie chodzi o to, że jest ograniczony mnożnik, tylko o to, że po prostu na H67 procesory fatalnie się kręcą... Zdjęcie ograniczeń nic nie da. Jak się fatalnie kręcą? Przecież na P67 się tak samo kręcą operując tylko BCLK. Zmiana mnożnika jest zablokowana i to by było na tyle, za to mamy 150-200 zł taniej. Nie wierze że sam chipset w jakikolwiek sposób wpływa na OC procka mnożnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Hah, jednak dobrze wyczulem, ten bios 1253 rzucili na fora zeby ludzie im go sprawdzili... poczta polska predzej by go dostarczyla na tego ftp'a :D od 2 tygodni testuje, to sprawdze i ten nowy ;) We have new official BIOS releases for the P8P67 Deluxe, P8P67 Pro, EVO, Standard, Sabertooth and Maximus IV Extreme boards today. Although this BIOS is a down version from 1253 (beta) it includes most of the 1253 changes and is officially released. Additional BIOS releases for the balance of our P67/H67 product lineup will be released shortly and we will have another major BIOS update (13xx series) in the near future with user enhancements, memory profile updates, and tuning enhancements based on user feedback. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Jako że sprzedałem już "bebechy" z C2D a mam już prawie komplet (mobas, ram i chłodzenie ) na SB mam pytanie do bardziej zorientowanych (może jakaś "dobra duszyczka" z dystrybucji odpowie :) ) Kiedy 2500k będą dostępne przez normalne (Action, AB, TechData itp) kanały dystrybucjii w Polsce. Bo co się do nich zadzwoni to w zależności kto odbierze to udziela innej odpowiedzi.... Oczywiście w cennikach wszyscy maja ale dostępność ZERO :( Koniec lutego pierwszy wolny termin ... Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Wgralem nowy i narazie ok ;) aczkolwiek ramy ciagle mi nie chca chodzic na 1866 :P update: a jednak chyba nie wszystko okej, za chiny mi nie chce przejsc spi 32 mb... nawet bez podkrecania ^^ troche to dziwne, bo occt przechodzi Edytowane 27 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Czyli? Lepiej instaloweac 1204? Bo nie czaje do końca. nie 1253 jest nowszym, oficjalny mimo daty jest starszym biosem Wgralem nowy i narazie ok ;) aczkolwiek ramy ciagle mi nie chca chodzic na 1866 :P update: a jednak chyba nie wszystko okej, za chiny mi nie chce przejsc spi 32 mb... nawet bez podkrecania ^^ troche to dziwne, bo occt przechodzi przecież nie było sensu jak miałeś 1253 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) patrzac po komentarzach na forach to 1253 wiecej popsul niz naprawil, a ja nie musze miec najnowszego biosu - wystarczy dobry ;) btw mozesz odpalic u siebie spi 32 mb? Wywala mi zawsze przy 19 loop'ie :unsure: Edytowane 28 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Ja tam na niego nie narzekam, praktycznie z płytą nie miałem żadnych problemów jakaś magiczna sztuka chyba Pi32 czas nie powala, idzie instalacja gry między czasie bezproblemowo przeszło Edytowane 28 Stycznia 2011 przez Maxforce 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) IN4.pl - FOXCONN prezentuje tanią płytę główną pod Sandy Bridge W życiu nie widziałem brzydszej płyty głównej, BLEH!! :-/ Edytowane 28 Stycznia 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 W razie co to szykuje się niebawem kolejny bios 1301 i "podobno" wydaje się stabilny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Pojawił się oficjalny bios 1.50 dla Extreme4 ASRock > Products > Motherboard > P67 Extreme4 > Download Wrócę z roboty to przetestuję. 1.43A zaniża od 0.2 BCLK do 99,8MHz i to źle wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 MSI P67A-GD65 też zaniża o taką wartość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) 1204 pod wzgledem OC podobny do 1053 czyli lepszy od 1253. Na kazdym biosie V inaczej podawane wiec ustawienia nieco sie roznia 1204 ma najmniej bugow IMHO Edytowane 28 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Na oficjalnym 1.30 miałem BCLK na 100, na becie miałem zaniżone, a na dzisiejszym oficjalnym 1.50 znów jest wszystko w porządku. To lubię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Coz za GFlops... ;) Ostatecznie ustawiony cep na 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ładne napięcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Bylo nizsze ale do AVX z czterema rdzeniami only trzeba niestety voltowac no i tempy w pyte wyzsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Fünf Sandy Bridge Mainboards im Test - OverclockingStation - Your Overclocking Guide maly review kilku płyt, ecs bardzo ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja bym do napięcia się tak nie przykładał. Jak dla SB dali dynamiczne VID, to majta się ono jak głupie i trudno procki na różnych platformach do siebie porównywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 moje zmagania z 2500K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...