Maciem Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 A jak tam temperaturki i halas po OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 A jak tam temperaturki i halas po OC ? nawet na maxa jest cichsza niz 480 ... a temperaturki sa mniejsze o 5-10* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Ja w koncu wymieniam jednak gtx-a 480 na 580 ale Asusa. Czekam na Asusy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 (edytowane) cos malo wyników ... nikt jeszcze nie dostal karty we wlasne lapki? postaram sie cos pozniej wrzucic taki smaczek.. http://members.multimania.co.uk/chaosik/ppc/580/vantage-580.png To mam bardzo podobny wynik. Jedynie masz procka o wiele lepszego. Swoją droga jestem mile zaskoczony gdyż byłe pewien że kręcić się nie da:) To mam bardzo podobny wynik. Jedynie masz procka o wiele lepszego. Swoją droga jestem mile zaskoczony gdyż byłe pewien że kręcić się nie da:) za dubla przepraszam. Edytowane 15 Listopada 2010 przez Rikki NIE CYTUJ OBRAZKÓW! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Pojawily sie Asusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 (edytowane) Wodowanie Geforce GTX580 według EK Water Blocks | Chłodzenie.net Aquacomputer aquagraFX GTX 580 (GF110) G1/4 :: ..:: Angela.pl ::.. Edytowane 17 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 jezeli ktos przesiada sie z 480 na 580 i na tym pierwszym ma juz blok, sugeruje dokonac jego przymiarki do 580 - osobiscie nie mialem jakis wiekszych problemow z dopasowaniem EK480 do 580. siedza, dzialaja i ciepelko odbieraja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Bo jak się przyglądałem ich PCB to w sumie jedyną znaczącą różnicą jest obecność trzech kondensatorów na górze GTX480 (oprócz oczywistej oczywistości w postaci otworów wentylacyjnych w PCB - to uniemożliwi na GTX580 przykręcenie dodatkowo na dwie śruby backplate'a z AquagraFX'a, ale i tak będzie się trzymał na sześciu pozostałych). No, ale jak ktoś jest mało kumaty to zmieni nie wiadomo po co - chyba tylko po to żeby się napis na bloku zgadzał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 ojj ja bym tam chciał widziec gtx580 x2 To byłby wtedy kosmos bo jak juz dorównuje hd 5970 sami tak pewnie myslicie jak by to było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Bylo by tak ze karta miała by 5 wejść zasilania i pobierała 500w ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 ojj ja bym tam chciał widziec gtx580 x2 To byłby wtedy kosmos bo jak juz dorównuje hd 5970 sami tak pewnie myslicie jak by to było :D Za duzo mocy jak na jednej tak "malutkiej" pcb. Dwa duze gpu + sekcja zilania a co najbardziej trudne, odprowadzenie cipela.... nie. To se neda Panie Hawranek :D Maciem.... 5 gniazdek zssilania.... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Za duzo mocy jak na jednej tak "malutkiej" pcb. Dwa duze gpu + sekcja zilania a co najbardziej trudne, odprowadzenie cipela.... nie. To se neda Panie Hawranek :D Maciem.... 5 gniazdek zssilania.... :mur: a tam .. da sie.. Ciekawe czy Asus zrobi taka .. karta ma 32* idle .. i dochodzi do 83* przy 70% wicherka .. wieksze chlodzenie i bedzie miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 O ile większe, 4/5-slotowe i karta ważąca kilka kilogramów? 600 W chcesz odprowadzić? Fizycznie nie można takiej karty zrobić, nawet jakby sie dało jakimś cudem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Widze harry , ze masz jakas fobie na wieksze i niereferencyjne chlodzenia :P zawsze ich nie lubisz Edytowane 18 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Harry podszedl do tematu jak najbardziej fizycznie i tak mysle nalezy temat kanapek rozwazac. Skoro pojedynczy gpu ma problemy z oddaniem ciepla na dwuslotowym chlodzeniu, to jak ma wygladac radiator z dwoma takimi grzalkami ? Gdzie upchac kolejne 12 sekcji zasilania i kosci pamieci ? No... gdyby upchac dwa chipy, kazdy po jednej stronie pcb wielowarstwowej, to moze i daloby sie takiego kloca zrobic, ale wszystko zwodowane :lol2: :lol2: Edytowane 18 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Chyba ze podobnie do 295. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Przecież "oczywistą oczywistością" jest, że taka karta nie powstanie. Natomiast gdyby każdy miał wodę w komputerze, to by nie było problemu w robieniu takich, i jeszcze bardziej gorących i prądożernych kart - w końcu tych co stać na takie karty mało obchodzi, że karta konsumuje tyle i tyle energii, tyle się grzeje itd. jeśli zapewnia najwyższą wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Zakupiłem GTX580 Asusa. Narazie na AC - czekam na bloczek EK. Alakarta bardzo cicha wiec poczekac mogę :) Na początek - Vantage bez fizyki: Edytowane 19 Listopada 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 NVIDIA Readying Dual-GF110 Graphics Accelerator, Eying Total Performance Leadership | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Zakupiłem GTX580 Asusa. Narazie na AC - czekam na bloczek EK. Alakarta bardzo cicha wiec poczekac mogę :) Na początek - Vantage bez fizyki: obrazek Ano Asus idzie dobrze ... Tak lekko, bez wysilku gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 NVIDIA Readying Dual-GF110 Graphics Accelerator, Eying Total Performance Leadership | techPowerUp Jak by to zwodowac, to czemu nie. Dwa gdniazda 8 pin dla zasilania. Ciekawe jak z wydajnoscia i poborem pradu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) Jak by to zwodowac, to czemu nie. Dwa gdniazda 8 pin dla zasilania. elektronika Ciekawe jak z wydajnoscia i poborem pradu pobor ma byc ustalony na 375W , tak przynajmniej piszą pudelki i plotek tylko te 375W troche zdziwne, gdzies czytałem ze musza sie zmiescic w 300W do czego ich obliguje magstrala PCIE 2.0 x16 Edytowane 25 Września 2013 przez kamaz222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) 951 na rdzeniu dzisiaj zrobiłem na AC. Napiecie 1,164v dałem i Vantage przeszło. Edytowane 20 Listopada 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 951 na rdzeniu dzisiaj zrobiłem na AC. Napiecie 1,164v dałem i Vantage przeszło. A no to ładnie, jaki wyniczek przy tym? U mnie, na szybko maks był nieco mniejszy (Vgpu tylko sybolicznie w góre): majkel's 58388 marks 3DMark2001 SE run with GeForce GTX 580 @ 918/1097MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Pierwsze zdjęcia GeForce GTX 595 - TwojePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) 954 na rdzeniu. Na AC ciezko bedzie wiecej zrobic. Edytowane 20 Listopada 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) Bardzo łądny wynik. Ale pamięci 1075 spokojnie zrobią. Właśnie memki dają najwiecej GPU punktów - miałem ponad 24k: majkel's 23136 marks 3DMark Vantage - Performance run with GeForce GTX 580 @ 863/1075MHz Edytowane 20 Listopada 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 GeForce GTX 570 Specifications, Release Date Leaked | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 Ładna specyfikacja, zwłaszcza zegary. Ciekawe tylko jaki cooler i cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Dokładnie to samo co 580(pcb/cooler) , tylko chip z innym numerkiem i pocięty fizycznie. Edytowane 30 Listopada 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...